Bersua Kembali

Salam Sejahtera kepada semua. Ada yang merindui gua ke tak? Kakakaka. Lama betul gua menghilangkan. Okay, gua ceritakan serba sedikit perkembangan gua. Sekarang gua sedang bekerja di sektor perkhidmatan awam. Sedang berbakti pada masyarakat Sarawak. Sudah 2 tahun gua ni bumi Sarawak ni. 

Sekarang gua dapat hobi baru. Belajar pasal hartanah. Jadi gua nak berkongsi ilmu sedikit sebanyak pasal hartanah dan pengurusan kewangan yang gua belajar. Semoga dapat memberi manfaat pada anak muda yang masih mencari jalan menuju kebebasan kewangan.

Blog ini khusus buat semua terutamanya kepada anak muda yang nak menimba ilmu mengenai pembelian rumah pertama, pelaburan hartanah (subsale/lelong/sublet) dan juga pengurusan kewangan.


Sesungguhnya yang baik itu datangnya dari ALLAH SWT dan yang buruk itu datangnya dari kelemahan gua sendiri.

 Terima Kasih Dan Selamat Membaca

#MYRumah
#MisiMencariRumah
#NotaAnakMudaUntukSemua

#Hartanah4All

9 ulasan:

LM berkata...

Lama tak dtg komen2 kat sini. Hurm.. Ummi x reti pal hartanah

Dewi Aja berkata...

Hello Blogger!
Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

aljambz berkata...

Hahaha, harom hiro, hidup lagi?

saljihitam berkata...

hahaha siot jee, setakat hashtag lu bagi gua hiro? puii~

Wan Perlis berkata...

mana tips nya takdak pun

Puteri Iqa Izyan berkata...

huyyyooo. ada lagi kau rupanyaaaa. welcome back bro! haha

Aujinz berkata...

Cehhh... hilang lama-lama gi mana? Jadi cikgu kaaa?
Welkem bekkkkk

Hiro berkata...

LM- hai Ummi...lama tak bertanya khabar..



aljambz- ciskek..hidup laa..


wan perlis- hii..sat na...busy..


iqa- ada awaa..haha


aujinz- hehe..mencari ilmu jak..bukan cikgu..heee.

ewanthology berkata...

jangan kaji lama sangat bro..harga rumah makin lama makin naik... tak seiring dengan kenaikan gaji kita.