7 Tips Mekar Selamanya


Ini entri khas golongan yang sudah nikoh. Kalau lu orang tak nikoh lagi, lima tahun lagi baca balik, kalau tak nikoh jugak... lagi 10 tahun baca balik. Kalau 10 tahun lagi tak nikoh jugak, bagi dekat bekas pakwe yang sudah nikoh. Keh Keh Keh.

Okay, berbalik pada topik. Selama ini, ramai pakwe yang jadi suami atau laki lepas nikoh dah tak romantis macam zaman bercinta ye dak? Orang kabor dah tak jiwang. Keh Keh Keh. Maklum la, dah dapat, buat apa nak romantis lagi kan.

Tapi, pada si makwe, hatinya tetap sama... masih mahukan nilai romantis itu. Jadi, pada pakwe yang sayangkan makwe dia ambil pusing hal ni ye.

Pada Sayang gua: Abang pesan pada diri Abang juga ni. Hehe.

Gua sukakan nombor tujuh, gua bagi tujuh je. Kalau nak lebih... tanya gua. Haha.


Sayang
Masa bercinta, dia punya panggilan, ganti diri kelas kedua punya la lentok. Selalu panggil Sayang, Ayang, Darling, Baby kan? Tapi bila dah nikoh, ada anak mula la panggil; awak... umi, ibu dan maknya. Laki dah macam anak pulak di buatnya. Kekalkan panggilan masa saat bercinta dulu. Lu orang pasti power kalau dapat 'menten' dengan panggil bini lu orang dengan panggilan zaman kapel dulu.


Cinta
Masa bercinta, kemain kabor Abang cinta Ayang, I Lebiu lah, tiap saat mahupun tiap detik. Tapi bila dah jadi yang sah, susah bebenor nak lafaz. Kenapa? Kenapa? Tanya la diri sendiri. Hehe. Tidur sekatil pun susah nak kabor? Kasi bisik dekat telinga bini kan sedak. Lepas tu... lepas tuuu.. Rugi woiii.


Kejutan
Makwe/Bini/Skandal/ semua sukakan kejutan. Tak kiralahlah kejutan hadiah ke, kejutan sambut hari jadi ke. Jangan bagi kejutan 415 Voltan sudah. Haha. Tapi bila dah nikoh, kejutan sudah kurang atau lebih teruk lagi tak ada langsung. Kalau tinggal serumah, nak buat kejutan tu senang sangat. Contohnya tolong angkat kain di jemuran. Bini mesti terkejut laki dia kemain rajin. Okay, contoh tak berapa nak sedak. Haha.


Yang keempatnya... kejak gua fikir... ah, senang-senang bersambunglah. Nanti gua up entri sambungan ye. Dengan gua jangan nak berkira sangat. Keh Keh Keh.


Bersambung...


32 ulasan:

wannurfazrini berkata...

awok tu dah nikoh ke ?

vampire's lovex berkata...

waaaaa...kenpa bukan pengkomen fes !!

baru nak high,baca smpai habes,sekali bersambung...

esok up lagi sila... haha

dylli berkata...

adehhh.
suko bebenor potong line.
bersambung aja kerjanya. -,-

Anies Anessa berkata...

aku rasa kau golongan wajib nikoh dah

hiro berkata...

hehe..keh mana nikoh lagi.

Lucifer berkata...

Simpanan Evergreen ni. Nanti kahwen gua rujuk lagi.

dill berkata...

hihi. banyak info dari die ni~

dill.

Siti Mashitah Saidin berkata...

ala... entri to be continue? adoi... gua xcited baca nih.. hahaha... nak menikoh~

Fay berkata...

x nikoh lagi laa.. x bole bace la nih? haha

Fay berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Miscellaneous Smiles berkata...

cpt kawen

hehee

kembatolo™ berkata...

gua nak wat tuk awek orang lain boleh? hahaha

DuniakuAbstrak berkata...

besa la kdg2 bosan

semua perkara ada pasang surutnya

keh3

fairuz berkata...

lupe dah nak komen ape. haha kbai

[AMR]ReenaRawee berkata...

hiro, yang part 'sayang' tu memang kena panggil isteri lu ibu/mama etc kalau depan anak.
nak ajar dorg panggilan untuk mak ayah dorang.
kang jadi macam anak buah aQ.
ayah dye tidor dye pi kejut dengan dialog
"bi, bangon. bi! bi!"
nenek dye pun dye panggil mak.
=="

JIJI YU berkata...

mengikut firasat aku..anak2 mu ade tujuh orang pas ni

namaakulynn berkata...

mana lagi mana lagi?smbung smbg.haha

p/s:like komen jiji yu.lol

plumpy.tootsie berkata...

celaka btul.tips boleh pulak sambung2.

belog amiyo berkata...

lamo x update blog. mu gi nikoh eh? hehe. cepat buat sambungan tu. :D

|arieza| berkata...

pggil syg, darling, etc. adoi aku dah geli :p

encikAPPLE berkata...

haha. bace memang sedak. lg 5tahun kena bace lagi, bru boleh praktik ;p

lordzarx berkata...

lagi 5 taun gua nk tnya bini lu der...ade praktik ke x...skill2 maut nih...ekekeke

Faezah Hannah Al Baj berkata...

g g la nikoh cepak hiro... hahaha

syaz@rozelt berkata...

alamak..x kawen lg dh terbace??haha..sebenarnya pompuan yang kena banyak main peranan utk mengekalkan phubungn yg mesra kn??

Hanie_Dew berkata...

mane nombor tujuh nya..ade 3 je ni

eiffel berkata...

T.T aku saja rindu masok kt sini...blog ni jg dah tak macam dlu~

Puteri Iqa Izyan berkata...

ish. dah terbaca seperenggan.

erysweetie berkata...

cepat sambung lagi 4. best okey kalau dpt husband romantik~ kihkih

Penulis Bogel (the naked writer) berkata...

wife nak yg romantik aje...suami jarang dapat 'terima kasih'...

Lucifer berkata...

wahai abang kacak, lama betei menghilang. up la sini bang. -.-

cimOt berkata...

hmmmmmm..slalunya laki2 laaa yg buat mcm habis madu sepah dibuang...

NuR 'aQiLaH berkata...

kiranya menten mcm kapel dulu la ye?

tak yah up entry la gua dah taw

hewhew