Kebahagian Dalam Berbelog Edisi Member Sejati















Pilih, jangan tak pilih. Tapi jangan pilih jalan hitam mahupun jalan belakang.



Assalamualaikum dan salam sejahtera. Apa kabar dinda di sana? Kanda di sini baik-baik saja. Tettttt... ini bukan jenis karya gua. Terhasut daripada contoh Karangan A Bahasa Malaysia buku anak sedara gua. Pehh.. pertama kali gua bagi salam. Agak beristigfar panjang. Mungkin jika gua masuk dalam Program Imam Muda mungkin ada harapan menang kena gelak dengan mudir.

Berkali-kali 'check' ejaan salam tu. Kot-kot salah eja. Nampak sangat jarang guna. Naifnye gua ne. Sekurang-kurangnya orang dah tahu gua ini Islam. Sebenarnya ini bukan entri macam biasa-biasa. Ini macam edisi khas. Aduan khas jika dekat TV3 Zimbabwe.


Okey. Gua berterus terang. Entri kali ini ingin memaklumkan gua mahu memberi 'award' pada semua member-member setia gua. Sudikah kome mengambilnya? Letaklah di celah mana dekat belog lu orang. Gua tak kisah. Gua hargai semua member gua. Kot gua bersara tanpa sebab dunia belog ini, sekurang-kurangnya gua dah balas budi baik lu orang bertandang ke belog gua.

Gua buat beraneka 'design'. Kot-kot ada menepati cita rasa lu orang.
Gua tak paksa ye. Manalah tahu, cucu gua datang pula belog lu orang. Jadi dia tahu lah kita member. Kui Kui Kui.

Jika lu orang dah ambil, bagitahu gua, senang gua nak 'Like'. Alamak, terpengaruh fesbuk la pulak.
Terima kasih kepada Cik Tweety bagi idea tuk 'design' award. Akhir kata, kata-kata lu orang hanya mimpi di siang hariiiiiii..haha. Gurau saja. Sekian.




SukaNeka:
Kepada ada punya penyakit suka jawab tag, buat karangan tak lebih 180 patah perkataan.
Akhir karangan, rupa-rupanya, Hiro adalah seorang pembunuh disegani. Tapi sayang dia hensem, patut dalam bidang modeling, bukan bidang pembunuhan.

56 ulasan:

tweety suwitt berkata...

i dh amik..dh simpan..

bukan penggoda berkata...

bwu nk jd fes. cis.

MissXYZ berkata...

kerapekan yg amat kamu ni adoiyai

ApekxHensem™ berkata...

kekekeke...suka sangat dengan tag nih ekekeke....hahaha...bab tag tu mcm best...bg apek masa kawan...apek lasa mau buat itu kalangan ekekeke

J. Love berkata...

gua boleh amek ke? segan ah. gua simpan dalam folder je la

hiro berkata...

tweety--ok..tenkiu...hehe


ika--keh3..fes ke gitu...


miss--aduhai hang saleh..emm..bleh buat tajuk movie je ne..

hiro berkata...

alepek--u my best fren laa..hahaa..skali skala sleeping..eh speaking ngn alepek best jugak..haaha


j--ok...belog u..citerasa u..ehhe..tq.

Lya Colours berkata...

saya amik 1 !!!
hihi

Silent berkata...

perlu ke??klo aq pilih xnk ad jejak kwn ngan ko.kne piloh yg mne??heheh

iemaZAIMAH berkata...

hmmmm

reen_sofee berkata...

aku leh amik ke neh?
adohhh
segan lak nak amik!
hahaha

Sidratul Muntaha berkata...

Waalaikumusslam dan salam sejahtera kembali. ;')

Terasa malu dan segan pulak nak amek...

haha...

Ann berkata...

kita kamcing kan? hehe

TTT berkata...

tq hiro cyg
auntie simpan dlm buku 555 dulu tau
hehe

hiro berkata...

lya--tq..moga2 kaler dlm idup u bertambah..haha


silent--haha..perlu2..nanti aku tak bagi hang blaja dalam DKU dah...hehe..pilih yg mne ske.


imah--emmm..xske?

hiro berkata...

reen--alala..malu lak..t gue p melawat belog..ckp anda dapat award..tp jgn sampai ske masuk wad..aaha



sid--segan dan malu itu penting bg pompuan..tp kes ne jgn segan..ehhe



ann--kamceng teramat...mat budu pun cemburu..haaa

hiro berkata...

ttt--ok2..tq.

iemaZAIMAH berkata...

mkwe punye award yg spesel2 sket xde ke?

hiro berkata...

iema--tarak menarik ke pilihan yg ade? emmm...nanti kite buat..khas tuk iema..hehe..kalu igt..

Miss ... berkata...

ala malu arrr nk amek ekeke ~ko nampak tak aku blushing ni ? wakaka

iemaZAIMAH berkata...

klu igt..hmm

hiro berkata...

miss--yea..tw..lu kan ade sifat pemalu yg mendalam...haha



iema--ehhe..tulun igtkn dekat kerani sayer...

iemaZAIMAH berkata...

fine =|

Wan Perlis berkata...

gua nak kutuk lu sblm amik award boleh x

j0j0_bdiN@ berkata...

baru sampai blog kau ni~
boleh ke nak jadi member kamcing?

hiro berkata...

ima--hehe..orait2..


wan--kutuk lah..baiknye sesama Melayu kutukan membina...membina apa? haaa..yg tu kita tak tahu...haaha


jojo--orait je...jum..ehhe..best.

hellioz berkata...

gwa simpan dalam hati...
kesan dia lebeyh mendalam.

ok x?
gyahahahaahahhaha~

sweeTSour berkata...

opss nnt keyyah amik.n simpan di blog yg comeil..hehe.nak g lab dulu..lalala

NichKhun berkata...

hiro.. saya pom termasok sekali ke untuk amek neyh?
heeeeeeeeeee

gooseberries berkata...

nie kat sape2 je ekk.. kira kte amek je la ekk hahha =)

gooseberries berkata...

nie kat sape2 je ekk.. kira kte amek je la ekk hahha =)

azzaliena suziantie berkata...

wa amik..lu buatkan karangan..hahaha..malas ;p

wa cilok

hiro berkata...

bro hellioz--haha...jgn smpai hati itu bebunga cinta..haha


sweet--wah2..tq2..arigator gozaimas..



nick--memang la..amik2..sudikn la.

hiro berkata...

g--amik2...jemput2..trimas..ahaha



azza--alaa..skan cuti skolah..tak kan kne wt itu kalangan jugak...wa nk enjoy..ahaha

Razman berkata...

aku ambik, simpan buat wallpaper utk 5 minit boleh? haha.

tot tot kecik berkata...

salam..

oo byknye award..mane stu sbnrnye nk bg ni..?

hoho cm xcaya je hiro bg award..

sal tag tu..ermm klu tot ajen, tot wt..hehe.. :)

hiro berkata...

bro razman--keh2..2 minit pun dah terharuuuu..haha


cik tot--pilih yg mne lawa..haha..okes..ikot lah.

si kechik nuyie berkata...

org saje gatai na amek jugek...ngee...:D

iemaZAIMAH berkata...

dh amekkkkk...yg plg stailo punye..hak3

sweeTSour berkata...

da amek n dah tempek kat blog keyyah..hehe

hiro berkata...

nuyie--alah gatai menang memgambil.pe gua merepek ne..hehe



ima--tq..tenang hati gua mendengarnya..haha


keyyah--wah2..bangganya gua..makasih2 bnyk2.

hellioz berkata...

berbunga xpe dude
jangan sampai karat...
gyahahahaahha~

lu nampak kucing gwa x?
gyahahahhahahaahh~

-hazen berkata...

stailo jugak beb buat2 award nih.

tapi gua tak rajin la.

tolong buat kat gua?

BalqisShafiqa berkata...

salam ziarah.
datang ambil pengahrgaan encik hiro.
hahaha.
karangan ni nanti qis buat ya.

hiro berkata...

bro hellioz--ahaha..kire hati berbungga xpe la ne..haahaa..

kucen lu tu bukan belakon dlm ninja boy? emo emo emo..ahaha



hazen--gua skan cuti sekolah..sume kne cuti..ngorat makwe pun kadang2 cuti..hehe..


qis--tq2..nanti gtw...nak bc..ehehe

deqyalalink berkata...

oiihh siap buley pilih ye disini memang terbaeq wokk

bukan penggoda yang dah nak tdo dan malas nak login berkata...

cti skola? ckpla lu pon cikgu. haha.

hiro berkata...

deq--semestinya...customers always rite..ehhee.pilih ye..


ika--hehe..gua pun cikgu juge..ngajar bebudak samseng dekat umah gua merempit tp pakai helmet dengan pakai safety dekat siku.

♥ ecahladyGAGAH ♥ berkata...

eh, award nih .
leh amek ke encik hiro ?
heheh .

s h e e berkata...

eyh2...ada award...nnt sy amek ngan x malunyew...lalala...

tengkiyu hiro...

si kechik nuyie berkata...

hiro yg suke merepek smbil mkn kerepek..hahaha

hiro berkata...

ecah--sila2..buat cm anugerah bintang popular..ahha



shee--amik2..makasih yep.


si--di bawah pokok kelepek..hehe

dunspeak♥ berkata...

da amix gakk..hik2

hiro berkata...

dun--okay, do..ehehee..tq.

Cik SHiN~JU berkata...

ala...nape gambor bdk2 laki jer yg ade...wat la gambor bdk laki ngn pompan peluk2 camtu...bdk2 xpe kot...belum baligh...kehkehkeh...

hiro berkata...

cik--eheee..nnt makwe tak amik lak kalu girl..ehee