Makwe Berjersi Jerman

Jerman main menarik. Malaysia bila lagi?


"Wah... wah... selera sungguh korang makan ye", kata gua memecahkan keheningan bunyi mulut sedang menguyah laju.

"Ye lah..makanan free katakan. Rugi oii.."sampuk Syakirah, member kuliah gua.

"Makan-makan juga, air mana ne.. nanti tercekikkk", kata Hamizah dengan mulut penuh dengan nasi.

"Aahkan. Lama pulak Si Fati amik air. Tadi nampak macam macho sangat nak amik air tuk kita", gua sedikit guna gear marah.

"Ehhh..korang, nampak tak makwe pakai jersi Jerman tu?" bicara Fati dengan membawa air sirap.

"Yang mana dong?" tanya Syakirah.

"Alahh..yang duk hujung meja sana tuu.." balas Fati sambil tunjuk ke arah makwe berjersi Jerman itu.

"Oh... yang itu. Kenapa dengan dia? Terpikat? Pergilah ngejas, lagi pun dia duk sorang tu.." Hamizah memberi saranan.

"Kalu lu ada halkum, pergi lah. Duk usha saja buat apa. Dapat tahu nama pun jadi lah", gua sedikit menghasut Fati.

"Ahh... malas gua, ada ke datang kenduri kawen pakai jersi Jerman. Aku pelik la. Lagipun aku tak pernah nampak pun dia. Kawan Linda ke kawan suami dia.

Lagu renjis-renjis berkumandang. Semua member gua mengangguk tanda setuju. Gua rasa makwe pakai jersi Jerman sangat minat pada pasukan Jerman. Mungkin sebab semalam ada perlawanan Jerman dengan Australia. Jerman menang 4-0.
Sampai tak mahu buka jersi tanda gembira. Inilah akibat majlis perkahwinan di buat pada musim Piala Dunia.

Hari ini majlis perkahwinan Linda, member kuliah gua. Suka sangat dia dapat kawen dengan jejaka pilihan hati. Nama apa tah suami dia. Mungkin sebab gua ini laki sejati kot. Nama laki tak berapa suka mahu ingat. Perempuan laju je gua hafal. Siap nama ayah dan datuk sekali.

Gua lupa mahu beli hadiah untuk Linda dan laki dia, nasib baik gua bawa marker pen. Gua tulis nama gua atas kotak hadiah yang dibawa oleh Hamizah. Dia sedikit berkeras. Lepas gua janji mahu balas cinta dia, terus dia setuju. Dia pula tambah tepi nama gua. 'And our kids'. Kui Kui Kui.

Okay, gua tipu. Gua tak lupa bawa hadiah. Gua rembat jam dinding rumah gua. Gua termakan kata-kata kementerian, kitar semula amalan mulia. Celake, nasib baik gua kasi lap sikit dengan body kit kereta abah gua. Nampak macam baru. Gua siap bagi bateri jam cap Energigi.

Sudah selesai sorang member gua kawen. Harap berkekalan. Gua bila lagi mahu kawen? Gua rasa, jadi laki memang punya tanggungjawab besar bila dah kawen nanti. Oh... gua lupa. Selamat Hari Bapa kepada semua ayah lu orang, kepada bakal bapa. Selamat Hari Bapa tuk abah gua. Selamat Hari Daddy untuk gua lima tahun akan datang. Kui Kui Kui.




15 ulasan:

reen_sofee berkata...

wah kire lagi 5 tahun ko nak kawen laa?
hahahah

Ery Farieha berkata...

ngahahaha
selamat pengantin baru 5 thun lg :P

adrinaqamarina berkata...

ag 5 tahun? wah3...sempat la kte grade and balek msia dulu...adiah piramid dari egypt mau? hehe~

memang sangat suka jersi german...cantik ouh...

cik pingu berkata...

selamat pengantin baru in advance!. hihi

J. Love berkata...

lu sambut hari bapa arini ke? lagi lima tahun? mak aih good luck ok bai.

otak ketat berkata...

mesti kawen dgn hamizah kan? oke. aku nak jd org first yg wish. selamat penganti baru utk akal tunjang dan hamizah. haha.

Shey Hemsem berkata...

keje lu ngejas awek je kan ?? HAHA

ApekxHensem™ berkata...

hehehe...wahh asik entli pasai kawen saja..hilo mau kawen ka..kekekke

aLy berkata...

ah lu ni, dah abes bln 6 baru nak wish utk abah sendirik

tp tak pe la, hari-hari pun hari abah kan






kalau lu skrg dah ade idaman hati, lu jage la baek2, jgn sampai geget jari

kalau tak de lagi, ohh sile jgn menipu okeh!

Ann berkata...

betul ke pom tu dtg ngn jersi jerman...ke ni slh satu angan2 ko jer?

Miss ... berkata...

cun arrr tshirt tu smart ngeee

FndRocka berkata...

Kontest Hanis & Mira terlambat pergi Exam

Silent berkata...

mak aih..aq bru bace..hebat2..thanx amek aq jd pelakon ko.da pnt belakon neh..gaji mane??hoho

Linglung berkata...

gua pun dah tak sabar nak jadi laki org...arghhh!

vampire's lovex berkata...

hepi daddy day !! hhe