Ceritera 15: Ica Dan Telefon


Di suatu petang yang redup suasananya. Mentari sedikit mengambil lebuh raya barat. Di ufuk timur pula, kelihatan awan yang gelap mula menuju ke ufuk barat. Pagi tadi fajar menyinsing dengan enaknya. Lantas telefon gua berdering. Lagu Cinta Coli nyanyian Najwa Lokman sedak bergema.

*celaka menda intro sedemikian rupa?*

***


"Hello, Abah ke tu?"

"Ye...ye.. Abah Ica la ni."

"Abah buat apa?"

"Abah duk baca surat khabar kat luar ni. Ica buat apa?"

"Ica duk nonton katun Dora... Mama mana Abah?"

"Kat dapur kot. Bunyi macam sedang basuh pinggan"

"Ooo... Abah petang ni pergi taman lagi?"

"Ye... ye.. Pergi. Ica jangan lari laju-laju lagi macam kelmarin. Jatuh pulak nanti"

"Okay Abah. Ica nak sambung nonton Dora ni"

"Okay-okay. Bye. Love you"

"Love Abah!"


***

Bila Ica dah pandai main telefon rumah dan ingat nombor gua ni gua tak berapa berkenan. Pantang ada masa terluang sikit. Terus menge-kol gua. Keh Keh Keh.



24 ulasan:

Abang Zam berkata...

asal abah?
love u too

Bella Bell berkata...

errr.. abah?


kim salam kat ica.. :)

yeye berkata...

lame abah bercuti.heheh

hiro berkata...

gua nak anak-anak gua panggil gua Abah nanti. kehkeh.

Eyka berkata...

hye abah! ni ankmu ni..
keh keh keh :P

<-----rindu hiroo kah kah kah ^^

Nur berkata...

macam-macam ah citer mamat nih. Sian Ia yang jadi mangsa :D

JIJI YU berkata...

hye ayah

A.s.t.i.n.a berkata...

elehh hiro.. walhal sukeee

kembatolo™ berkata...

abah suwitlah. <-- ica cakap. haha

vampire's lovex berkata...

hahahaha. patut arr bil telepon melambung.

Myra Arshad (: berkata...

hai ica. rindu kat ica :D

sEtuLusQasiHku^_^ berkata...

kat dalam rumah pon gune telepon..???hehhe..comel lah ica ni...

hanaahmad berkata...

kelas kau ica... :p

nurkaloi berkata...

hahaha terbaik laa ica

beautiful_rose berkata...

hahah...nasib la die tak call ko ada kat sebelh =p

Cikgu Jaja™ berkata...

kehkeh.. ica kembali~

abah sangat cool..melayam ica calling2.. kehkeh

dill berkata...

parah abah nak bayar bil tpon. ahaks

dill.

Siti Mashitah Saidin berkata...

ha ha ha. sapa yg dok mngajornya? abah si ica jugek..

Puteri Iqa Izyan berkata...

bagus lah tu. boleh tambah bil telefon. ^_^

fiezah91 berkata...

abah? ica anak ko ke weh? haha

Ain Zulaikha berkata...

kasi lah icah telefon bimbit

erysweetie berkata...

imaginasi tinggi hiro neh. kihkih =p

unieMARKS :) berkata...

hujung bulan bil mai, tuh dia!

Tasha berkata...

letak tepon tinggi2...haha

hye ica comel!