Ringgit Malaysia Sembilan

Brader ini tak semantap dalam filem Gladiator.



Malam minggu lepas, gua lepak dengan member kolej gua. Geng Mat Brutal sibuk semacam. Mat Nor memang susah nak balas mesej gua, jika gua tak 'share' seringgit dua kredit. Mat Pih lagi la. Sibuk 'berkuch-kuch hota hai' dengan makwe dia. Gua bermata kuyu pun mahu keluar lagi. Tapi tak mengapa. Demi semangat 'kememberan'. Balik nanti gua tidur tak ingat makan.


Rancangan asal mahu main gasing, batu seremban, congkak dan permainan tradisional yang lain. Tapi disebabkan dekat pusat membeli-belah tak menawarkan permainan itu terpaksa ditukar kepada tengok wayang dan berkaraoke.

Bab berkaraoke gua memang lemah semacam. Gua tak turut serta. Sebab mata gua tak berapa boleh bukak waktu itu, nanti tak baca dengan betul lirik kat bawah tu. Kui Kui Kui.


Mahu tengok filem dengan mata kuyu memang cabaran terbesar buat gua. Cerita "Robin Hood" menjadi pilihan semua member gua. Member gua time tu ada 16 orang semuanya. Antaranya, Mat Goyang, Mijah Jepun, Misz Ishika Asyik, Eijat Travolta Sudey, dan lain-lain. Banyak nak tulis nama 16 orang tu.

'Dressing' gua kali ini sempoi sahaja, tak mahu bagi makwe kaunter GSC bagi gua tiket percuma. Nanti dengki pula member gua yang lain. Lagi teruk jika makwe kaunter itu tutup kaunter tiket, mahu tengok cerita sama dengan gua. Tak ke rugi tokey GSC? Kui Kui Kui.

Pehh... penyaman udara memang 'kick' semacam. Sedap pula udara menghela muka gua. Gua tak boleh tidur. Rugi tak tengok cerita ini. Gua tengok sorang member gua duduk barisan depan dah tidur. Baru 20 minit cerita. Seorang kecundang. Sejam seterusnya, semua member gua duduk barisan depan dah tidur.

Gua mula mengangguk faham cerita ini, jalan cerita yang 'slow' memang sebijik seperti lagu etnik kreatif nyanyian Noraniza Idris. Akhirnya gua tertidur.

"Wooii...Woiii...bangun, citer dah abis... tidor je..." pekik Fatman Fati.

Mata gua berkaca berlian. Rugi duit gua RM 9. Beli tiket untuk tidur dalam panggung wayang. Rupanya semua member gua 16 orang tidur daaa.. ada yang tidur-tidur ayam, tidur di bawah pokok cemara, tidur rock ringan-ringan, tidur Indie, tidur Isabella, tidur pakai buang dan tidur jaguh dengkur.




SukaNeka:
21 Mei ini, hari jadi gua... syukur-syukur.
Terima kasih semua sudi melepak dekat belog gua.
Makasih...kui kui kui.. tetiba nak touching lak..

32 ulasan:

adrinaqamarina berkata...

adoi,,,bosan sangat ke cerita dye ne...
huk3

Frodo Baggins berkata...

bayar 9 hengget tido dlm pawagam?
hahahha berbaloi2!!!


>>___<<


tidur ala dondang sayang xder?
weeeeeeeeeeeee ~~~

hiro berkata...

rina---heehe..emm..mmg bosan tak kena jiwa rock gua..keh3..


frado...layan lord op de rim lg best.

.sHaZa. berkata...

haha..xbule bla la..
tp best kn tdor kat cinema?
haha.

Berd berkata...

celaka. lu tau tak 9 ringgit tu lu boleh wat beli kfc dinner plate bersama combo air pepsi sambil usyar-usyar makwe kaunter baju kuning?

hiro berkata...

shaza---hehe..kick die semacam..tak cm air con bas..heee..sodappp..


berd---ampunnnnn..rugi..makwe baju kuning tu dh bg gua fesbuk die kt gua..nnt kite share..keh3.

MissXYZ berkata...

giler ar....
cite ko memang dasat... tahap etnik kreatif kuikuikui

hiro berkata...

pehh..ade kategeri ke...nk masuk rockkk kreatifff..keh4.

p3perak berkata...

buang duit je.. sokong berd!

awek bju kuning tu yg mana??

Cik SHiN~JU berkata...

Salam...
baru cdg nk p tgk citer ni..
bosan ker weh?

p/s : besday lu esok erk? besday cave harini...
cave tua sehari dr lu...siler bg hormat ;p

reen_sofee berkata...

cerita tuh tak best ke sampai sume pakat pakat tido??

Silent berkata...

ohoo.....pandai yep ko karang citer sadis...pe2hal...citer tuh mmg siyes bosan.heh..rm9 aq da melayang~~~~

Adjla Hafizin berkata...

dah mcm hotel pggung wanyang tu eh. haha.

♥ ecahladyGAGAH ♥ berkata...

hahah .
perh ayat nk maen permainan tradisional konon..
alih2 tdo kat pnggung ..
citer ape ?

Nurul Harun berkata...

tgk trailer mcm best jer. tp boring ehh?

Adila Ady berkata...

jom balik kampung main batu seremban..

jane berkata...

hahahahhahahh
kalau aku baik rm 9 tu pi beli aiskrim vanilla cekelet celup pink warna merah

lagi best!

hahaha


takpon bli vcd ctak rompak jer
lg murah
ekekeekeke

Berd berkata...

jane 9 ringgit wat beli coli merah je. macam wa tak tahu.

betol tak khadijah?

Frodo Baggins berkata...

berd, tetiba coli merah abis dipasaran ... wa syak dak markonah ni dah borong semua ...


>>___<<


cilakak lu mangkuk, lu dajalkan wa dlm blog org! setan!!!!

hiro berkata...

bukan bosan kot..tp tgok midnight..hehe

frodo--pehh..ske ye bra kaler menyerlah? heee..

berd--mcm2 ye hg skan...nakai..

nurul=.=boring bg gue...

cik jue shin chan---hormat2..senpai...nah wit perlindungan rm9...hehe.

puteriperaksha---bowink juge..tgok tgh malam..penat baru balik berakit..

hiro berkata...

reen sofea jane..penat la yunk..keh4..tp kalu kite kuar same..i janjji tak tdo..keh5.

silent89---hehe...maap dipintaa..hehe

ecah--ribbon food. a.k.a robin hood..hee

adila...balik uma mak mertua? skeeee..haha

hiro berkata...

jane---haha...sodap tu...nk3...

sokong la cetak rompak time kite sengkek duit..hehe

Miss ... berkata...

weh lain kali nk tido balik umah arr hehe free je weh tido kah3

hiro berkata...

miss mish---tu la pasalll...hoo

otak ketat berkata...

oh happy besday! jom aku blanje tgk cite robin hood. amacam? kah kah kah.

.zulaikhabukanpenggoda. berkata...

hapy bday! :)

Lya Colours berkata...

hepi besday
panjang umur murah rezeki ye

J. Love berkata...

ah lu tak seni la weh!

happy birthday anyway!

BalqisShafiqa berkata...

salam ziarah. :)

kalau dah tertidur masa dalam cinema rugilah rm9 tu.
popcorn ada beli tak?

Selamat ulang tahun kelahiran.

sophie berkata...

Laa.. Wat habis duit je tidur lam cinema.

ApekxHensem™ berkata...

hehehe...waa..memang mantapp...masuk pggung utk tido..ehehe terbaik

Tanpa Nama berkata...

Very Interesting!
Thank You!