Gua Versi Kapel

Dalam hati ada taman macam ini ke?



Petang itu selepas tamat kelas tambahan, saya terus berlari anak ke kafe. Dari jauh saya terpandang seorang gadis. Kulit muka yang putih lagi mulus, pipi sedikit gebu dan badan yang sangat menawan. Nampak saja kelibat saya, gadis itu terus tersenyum riang.

Saya duduk berdepan dengan dia sambil lap peluh di dahi. Dia membalas dengan membetulkan tudung sisi dan tiup tudung atas. Saya tengok memang itu tabiat dia dari dulu. Zaman sedang mengusha hingga zaman mengorat.Time zaman berYM tak pasti pula. Saya mulakan perbualan.

"Lama tunggu?", sapa saya mesra sambil memicit telefon bimbit, ada makwe salah hantar mesej. Mesej bertaip I LOVE U. Saya bosan dah. Selalu begini. Terus saya padam.

"Tak la.. 10 minit je", balas dia ramah lagi sopan.

"Maaf", saya rasa turut rasa bersalah.

"Tak pe", dia balas dengan senyuman manis. Pipi gebu bertambah jelas.

"Petang ne nak keluar mana?", tanya saya dengan nada yang lemah lembut, ikut nada lemah lembut si dia.

"Nak...nak...nak lumba lari berpagar dengan awak", dia gurau senda sambil ketawa kecil-kecil resam padi.

"Hehe..awak ne, bergurau pula", dia tak tahu yang dada saya sudah berombak kencang. Kalu betul betul dia ajak, memang kalah saya. Dah dia memang main olahraga untuk negeri dia. Mampus saya di tinggalkan. Saya tercari-cari alasan nak tolak pelawaannya.

"Haha, awak ne, tak la...tengok saya 'dressing' cantik-cantik ne. Tak nak berpeluh. Bucuk", balasnya sambil menaip mesej pada seseorang.

Fuhh..sungguh lega. Kali terakhir berdebar macam ini sejak Cikgu Musa, cikgu matematik saya suruh jawab soalan kat depan. Dah la tak pandai. Bilangan makwe dalam kelas banyak daripada lelaki pula tuh. Boleh jatuh mendadak saham. Kui Kui Kui.

"Ok lah awak, Shamsuri dah ada depan tu, saya pergi dulu ya", kata-katanya menghampus lamunan saya.

"Oh..ok..jaga diri. Kirim salam pada Sham", balas gua sambil angkat tangan pada Sham dalam kereta Wira warna kelabu.

Sham 'steady' ja dalam kereta dengan berkaca mata hitam.

Cilakak, makwe gua duk lama syok sudah dapat pada Sham. Member yang aktif juga mendaki gunung macam gua.
Tambahan: gua terpaksa guna ganti diri saya untuk entru (entri baru) kali ini. Memang lepas ne gua tak tulis saya dah. Serius gua kena kutuk dengan geng Mat Brutal, Abang Amy Search, Tok Guru Ramli Sarip, Jaafar Onn dan Nabila Huda.
Versi asal, bertajuk Gua Terlepas Cinta. Kui Kui Kui.

44 ulasan:

sophie berkata...

X menaan selalu awek slah antar mesej "i love you"..hehehe

Berd berkata...

bangkai kau! silap antar mesej i lup u kononnya.

bhahahaha!

lu jangan kata nak stat jiwang balik dah la.

putus sahabat kang!!

hiro berkata...

sophie anatasya diana--keh3..xcaya ke..

berd--keh2.gua insaf..gua nak rock!!!

sarah shafie berkata...

hehehe..best lor cite n..hehe

|arieza| berkata...

telan air liur je la hehe

Adila Ady berkata...

kecian...hehe.sekarang ni single lg ke..?

hiro berkata...

sarah--tengs2..sokongan anda semangat kami(TIRU MOTTO PENCUKUR JANGGUT CAP BOLA KAKI TIGA) keh3

iza--lagi bnyk telan air liur kalu tak dpt key chain M.U. keh3

adila---rahsie~ keh2

NAJ HEBAT berkata...

mak aku kata aku ni brutal.. aku ni leh bergaul sgt ngan org lemah lembut..
aku ckp balik..
"ma, muke brutal2 tp dlm hati ade taman ma.."

mak aku balas.. "taman.. taman.. hah!"

"taman buaya ma.. mama nak gi tak?"

sekian sahaja kisah hidup aku, NAJ HEBAT!

aku brutal, tp hati aku ade taman buaya, kau nak join?

tweety suwitt berkata...

tweety sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!

hiro berkata...

naj....mau2..gua ada kitab dr tarzan..keh

20--hehe..tengs.

Berd berkata...

apa najhebat cuba cerita ni?

tak paham aku!

hiro berkata...

pesanan pejabat Aidil dalam cerita Nur Kasih-

free2 hangpa buat la bancian pada hiro ne. nak tahu peningkatan dia..emm..keh2

hiro berkata...

berd---gua syak dia dr kerani zoo negara..suh kita buat kerja amal basuh kandang buaya. kui7

ieysha berkata...

haha..lawak r cite ni..

Berd berkata...

aku dah vote sayang.

kali ni memang aku guna pemikiran paling rasional!

tak pernah-pernah aku buat sebelom ni. keje gila ni.

Tanpa Nama berkata...

ske2,,,ske entry bru hiroo,,,ngeh3,,,;)

chibi maruko chan

hiro berkata...

berd--tq2..enko la permata hatiku..keh3..


chibi--gud luck exam. org cuti die exm lg..ish2.

LeyLi Lily berkata...

ske bce post ni..

si[jari] telunjuk berkata...

hahahaha...hiro,cite nih sesuai ngan lagu greenday : 25 minutes too late ((lau tak silap la))...see...hiro dh terlepas pluang ...hikhikhik...

I like dis story la....suke ..suke

Frodo Baggins berkata...

ehhh ... hahahhahahaha

>>____<<


((tu gelak intro ...))



entru ni ingatkan wa ngan seseorang. cisss.
entah mana beliau skank. wa syahdu. sob sob,
berd sila peluk wa. dengan erat! wakakakakka


telan liuur la luuu. sila reply sms salah tu.

hiro berkata...

lily--tengkiu..piala ini untuk kitaaa..promosi AF lak..keh3

si--oh..mnat2 gren..21 gun layan..

fredo--peh..gua nk pnggil lu fredo la..mamat esem lam dysabel..serius gua tak layan. tertengok ja.

keh keh..rapat korang ne..hehe..tu la pasal. menyesal delete..termenung panjang gua.

.sweet-ants. berkata...

tu la awk lmbt sgt melamar sy..dah sham dpt dlu..takpe la nti sy ajak deting kt taman kuda kita lumba kuda ya!

hiro berkata...

sweet--lumba makan gula2 la..keh2..tp saya juara kuda 22 sisi. jaga2.

Razman berkata...

cuba cakap betul2, awek salah hantar i love u selalu ke, atau kau yang sengaja buat2 salah hantar kat orang i love u. sebab, tak mungkin ada orang nak save no ko.

hiro berkata...

cilakak senpai razman, cmne hg tahuuuuuuuuuuuuuu;p
psstt..jgn heboh..nnt gua blanje freskies.

reen_sofee berkata...

aku pon pelik gak ko gune saya awak neh.
ngat kan silap blog tadi!
hahahah

M a W a D D a H berkata...

keh..keh..keh..suka baca story ini..next story...

Yun berkata...

Salam...
wakaka...pasan..
ayat x boleh blah...
sakit perut cave gelak baca n3 lu... ;p

Miss ... berkata...

saya? wakaka

Frodo Baggins berkata...

hahahhaha cilakak. bangang. mangkuk! arghhhhh.

ok ... puas hati wa. bye. zzzzzzzzzz

Lya Colours berkata...

hahaha melepas dowh
xpe gua available lagi
nanti gua send form
kuikuikui

Syaz Shuk berkata...

lawak putus idung. haha

Linglung berkata...

gua pun selau jugak dpt sms sesat ' I Love You'..
tapi bila gua call balik, suara jantan la derr..keh keh keh..

s h e e berkata...

hehe...asek terlepas je awek2 yg ade...kena mandi bunge ni hiro...hakhak...

sugar2 kapas strawberry berkata...

ahahahaha..tu la..kn da melepas..lalalalala

DarkCaspian™ berkata...

adehhh spoil la itu awek...xpayah cari awek la...single dulu der

FaTiN berkata...

i love u. ops silap hantar kat hiro
hihihihi

eeeraa berkata...

hahaha..
terbaek la der..
xpe,bru awek belum bini.
teruskan usaha anda!

akiN aMar berkata...

hahaaa~ ayat2 mcm zaman skul2 lak..
tetibe terimbau kenangan skola2 dulu..
kalakar2 je..hee;)

gooseberries berkata...

haha.. x ley blah. x men la jiwang2 nie.. hee

cik bunbun berkata...

ceh bayak kali mesej i love u. hahahaha
adesh :D

Nurul Harun berkata...

hiro, lulu nk bgtahu, yg sebenarnya lulu la yang antar msg 'i love u' tu. sampai hati hiro padam..

hiro jahatt!! lulu benci hiro.

































hahaha...

hiro berkata...

lulu--npe xanta cm ne,

I LOVE U--lulu syg.

keh3.

♥CIK SHA♥ berkata...

nanti aku antar msg i lap u kat ko eh...haha..