Pengenalan Budak Muka Parut Jatuh Motor

Lu orang bayang lah, muka hensem ada parut. Dari bawah mata kiri lurus sampai mulut. Rock tu.


Dari tajuk mesti lu orang dia ni mat rempit kan. Betul la sangkaan lu orang. Gua malas lagi nak cerita kenapa dia jatuh motor. Nanti-nanti la gua cerita. Tapi dia bukan mat rempit yang tegar. Merempit time bangun lewat untuk kerja dan merempit time hantar ayam proses ke pelanggan. Muka di yang kucar kacir ada parut tu tanda dia memang 'power' merempit.

Ada banyak tawaran syarikat permotoran nak dia berlumba kat litar. Tapi dia tolak mentah-mentah. Tak berapa suka makwe litar ngorat dia. Lagipun dia tak pandai sangat nak cakap English. Gila lu nak ngorat makwe litar main senyum-senyum ja.


Fizikal dia memang mengalahkan fizikal Pak Ku Baharom time muda-muda. Ala-ala body Megan Fox tapi versi lelaki. Kui Kui Kui. Macam Christian Bale dalam cerita Batman tu, senang cerita. Makwe selisih dengan dia memang akan toleh sekali lagi. Perkara biasa. Gua jalan tepi dia pun rasa selamat dari ancaman Mat Ngepaw dan Mat Rambut Kerinting Warna Coklat.

Sejak muka dia ada parut, memang bertambah nilai keganasan di mukanya. Ada sekali Pendekar Pedang Lapan nak jadikan dia anak didik. Gua rasa pendekar ini mahukan pewaris untuk mewarisi jurus bermain pedang menggunakan lapan pedang. Gua dengar dia cakap time pekene teh tarik kat Warung Pak Mail Perak. Lepak kat situ lebih bagus dari bermain poker kat bangsal Tok Mudim Mahmud Misai. Boleh layan makwe balik kerja kilang.

Gua kenal dia dari kecik lagi time dia tak pandai sikat rambut lagi. Gua dah pandai dulu dari dia. Kui Kui Kui. Pergi tadika sama-sama, mengorat makwe comel ada lesung pipit kat tadika time rehat. Tunggu makwe main buaian dan main gelongsor. Tubuh kelab tak pakai baju selak dalam. Banyak lagi gua nak cerita pengalaman gua dengan brader ne. Membe rapat dari kecik katakan. Kui Kui Kui.




50 ulasan:

Nurul Harun berkata...

kenapa agaknya nurul baca entri ni? haihs. tolong jawabkan? :P

Lya Colours berkata...

kalo nsem mcm gambar tuh, harus x keruan tido
haha

FyZa berkata...

haha...cmna weh rupanya..tnjuk ar gmbr...men nyorok2 plak..haha

hiro berkata...

nurul--sebab tak best...bc nak kutuk..keh3.

lya--heehe..sebijik sebijan la.

fyza--ensem ye xleh lawan husband u..itu konfem.

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ berkata...

lu ada kacak mcm model kat n3 lu ni tak?

hahahahha

hiro berkata...

yanie--gua hensem tambah ngn rock..rmbut hitam. hii.

BalqisShafiqa berkata...

wah, bdn mcm megan fox!
kurus tinggi!

hiro berkata...

tp berotot..keh4

!! AkU sKaNdAl !! berkata...

apelah si hiro ni merepek..
hahahah..

hiro berkata...

f10=-kui2..biasa2.

sweeTSour berkata...

siapa lah jejaka yg dibangga2 kan Hiro nih..nk mintak sain bole...

hiro berkata...

keh2..mat romeo.

Berd berkata...

lu dok agung-agung si megan fox.
tapi lu tak tahu yang megan fox dok agung-agung kan gua.

ceh!


bhahahaha!

hiro berkata...

wah..tengs gtw berd..kansel la..xnk makwe arab. keh3.

little ain berkata...

hoho. bro, join ar sekali ade parut. nanti nampak rock jugak.

pastu gi work out kat gym, memang kalah badan michael douglas zaman anak terunan dulu.

lagi satu. meh la race kat litar uum. kat situ awek litar ade, tapi takde la nak cakap english. student je sume. ngeeee~

TTT berkata...

meh auntie kiss kwn hiro tu..muah!! ekekekek

jane berkata...

kehkehkeh
ade parut kenangan bro

mcm aku ade parut gak

>___*

hiro berkata...

ain--wah..pg gym itu dah jd agenda wajib tahun dpn...keh. nnt ada parut rsau org ckp anak didik pendekar pedang pula.

nak222222222 sangat22222 nak p uum..keh2.

ttt--auntieeeee..xaci..keh3.

hiro berkata...

jane--leh join tue..kekeke.

tot tot kecik berkata...

salam..

masih xfhm pela yg asik duk ngarut2 crite kt sini..huhu..

nsb baek sy baek dn rajin updte bca entri kwn2 sy..hehe..

baek kn..?

Cik SHiN~JU berkata...

Salam...
perghhh...parut dr bwh mata smpai mulut?
frank Ribery ke ape...
kim salam ke dia yek...

hiro berkata...

cik tot kuasa 2--tenkiu2222,,sgt2 tenkiu.. u baik laa..i lyke.


cik shin--aah..die ngn ribery leh geng.

|arieza| berkata...

aku nk tgk!!!! cpt tunjuk!!!!

little ain berkata...

jom jom :) farid kamil pon penah race kat situ tau. :)

Tanpa Nama berkata...

nk brknalan ngn mat parut!!!;))

::chibi maruko chan::

hiro berkata...

jelas kebosanan---chibi..


isza--heee..rahsie~

ain---hee..tnggu yup..sdikn bilik.

Fina Fento berkata...

wauuuu..kelihatan sangat hensem encik dalam picture tu :D

reen_sofee berkata...

member rapat ehh?
boleh kasik kenal sama aku.
huhuhu

hiro berkata...

fina--muka gua xnk puji..keh5.


reen--eh...xknal2..knal la ngn gua je..kikiki.

redplasticbag berkata...

kui kui kui kui kui kui

little ain berkata...

ditanggung halal :)

sugar2 kapas strawberry berkata...

knl ke dia??huhuhu
dia jiran sebelah rumah gua nih..

hiro berkata...

red--hiii

ain--mkn skali ye..

sugar---ooo..bleh g taman mainn sama3.

.sweet-ants. berkata...

hahahha...
ni cte betoi ke?

hiro berkata...

sweet--tak gerenti betul..keh2

DarkCaspian™ berkata...

hahaha menarik...tabek hiro

hiro berkata...

lu pun..kacak juge..keh6.

sidah berkata...

huhu..nice entry..
t`dpt unsur unmatured di situ ye...hehe :)

anda di tag olah sy..
klu x nk jwb pn xpe..
xe paksaan..:)hehe..

NiNa' berkata...

ingat tadi macam kenshin hiruma dlm samurai x... heheehe
smart la.. ahaha.

hiro berkata...

shida--hii..maaf..


nina--semacam itu laaa..hii.

Razman berkata...

kira mandi bogel sama2 la ni dulu?

Miss ... berkata...

mmg macho kwn ko tu..lelaki muka x boleh bersih sgt nanti x macho wakaka kena ada parut2 ckit tp jgn byk2 sgt hehe

.::WaNiE::. berkata...

apa yang kau merepek ni syaitannnn

ahahahaha

miss nina berkata...

terbayang frank ribery laks:P

sophie berkata...

Muka dalam gambar entry nie hensem!=)

mie berkata...

stylo la de aprut..
hehehe

shey berkata...

aiyoyo , u bg i gelak tgh hari bute ney awat . hahahaha :)

s h e e berkata...

kem salam kt kawan lu ekh hiro...hahah...

Linglung berkata...

mamat gambar kat atas tu wa xkenal..membe lu lg la wa xkenal!

Nurul Harun berkata...

setuju!!!eh pahal gua ni. lu ni kenapa bai? hmmm..

hiro, carikan lulu pakwe sorang,