Ahli Geng Mat Motor

Kalau orang kita rempit guna motor ne, baru orang Jepun 'respect'. Ye dak?




Ingat lagi, masa gua mula-mula pandai bawa motor. Rajin saja pergi beli santan, ikan dan apa yang mak gua suruh. Rajin juga pergi ambil adik gua dari sekolah. Kerja menghabiskan minyak motor abah gua saja. Lewat juga gua pandai bawa motor. Ketika cuti tingkatan dua. Pada masa itu juga gua di dedahkan dengan Mat Motor dan Mat Rempit. Gua tengok templete yang di edarkan kepada gua. Ada dua.

"Mat Rempit Raja Jalanan"

"Mat Motor Makwe Ramai"

Gua rasa, baik gua menjurus kepada Mat Motor, dapat makwe ramai. Baru nampak macho ada makwe. Boleh juga pandai tukar tiub motor kalau bocor. Lalu gua pun mendaftarkan diri pada pihak pengurusan Mat Motor. Lagipun, yuran tak kena bayar. Macam nak daftar mengundi juga. Tapi gua kena bawa surat beranak.

Pehh. Lepas seminggu permohonan, gua dapat keahlian Mat Motor. Siap ada kad ahli lagi. Setakat ini gua tak ada lagi kad ahli. Gua tunjuk dekat member gua yang tak bersunat lagi, terus dia cemburu. Sampai dia buat kad ahli palsu guna manila kad kaler merah.

Pada hari minggunya, gua keluar lepak dengan geng Mat Motor. Memang meriah. Motor superbike pun ada. Ada gadis bohsia juga dekat sana. Terus gua rasa semacam. Berdebar-debar pula tengak gadis bohsia tu. Duduk lepak dekat kedai makan. Memang mengharukan. Gua dah la ada RM 2 saja. Terpaksa la beli sirap ais je.

Ada brader geng motor cabar gua, katanya gua bakal mewarisi empayar Mat Motor. Gua macam insan terpilih tambahnya lagi. Gua antara yang termuda sertai geng Mat Motor. Gua apa lagi. Terus sahut cabarannya. Dia suruh gua bawa motor sambil ada makwe duduk belakang gua. Kiranya, gua bonceng makwe tu.

Makwe pula mesti lah 'free-hair', baju ketat, cantik. Ramping. Ehem mantap. Senang citer macam gadis bohsia lah. Pehh. Mana nak cari gadis bohsia ne. Gua tolak. Gua kata gua tak berapa kenal dengan mana-mana gadis bohsia. Lama juga brader yang cabar gua fikir. Lantas dia suruh gua bawa makwe dia. Fuhh. Terus gua jeling dekat makwe dia yang mata lentik tu. Cantik sungguh.

Dalam hati gua, napa dia suruh gua buat gitu. Adakah dia mahu dedahkan gua kepada kemasyhuran Mat Motor? Ataupun makwe dia berkeras nak peluk gua dari belakang? Ataupun makwe dia mahu buat 'love bite' dekat leher gua? Mungkin juga makwe dia pontianak ataupun obses cerita Twilight? Runsing juga gua. Dia suruh gua bawa motor pergi bandar. Teman makwe dia beli tuala wanita. Cilakak. Gua rasa kena tipu pun ada.

Berani juga gua ketika itu, tak ada lesen motor dah pergi bandar. Mahu tunjuk hebat konon. Terus gua hidupkan motor. Motor Yamaha SS je pun. Kui Kui Kui. Gua suruh makwe brader tu pegang baju gua. Jangan peluk pinggang. Gua geli. Nasib baik jarak ke bandar dekat saja. Gua nampak ada mak cik jual nasi lemak. Petang-petang pun ada jual lagi. Saiz bungkusan nasi lemak macam.... Ah. Malas gua nak pikir lucah.

Sepanjang jalan dia tak cakap apa pun dekat gua. Mungkin dia marah dengan pakwe dia atau sebab gua ne budak hingusan itu gua tak pasti. Tapi yang pasti, cermin motor gua dah set biar nampak muka dia. Memang muka dia tengah layan dengan angin petang yang membelai.

Selesai sudah tugasan gua. Terus gua pecut laju-laju balik kedai makan. Hantar makwe ne pada pakwe dia. Haram jadah sungguh pakwe dia. Senang-senang saja bagi orang lain bawa makwe dia. Gua rasa pakwe dia banyak makwe. Itu pasal tak kisah pun. Akhirnya gua dengan dia sampai. Sebelum dia turun dari motor gua. Dia pesan. Betul-betul dekat telinga gua.

Semua jejaka baik, selalu sudah berpunya. Awak jangan jadi sampah masyarakat. Tak sesuai- Gadis Bohsia.





120 ulasan:

princeduyong berkata...

waaaa....lu memang jejaka baik bro...!....eh nasik lemak tu berapa harga???

arifadela berkata...

gua mmg suka entry lu...
tapi gua manjang tertipu...
gua ingt lu alim ulama...
hehe

hiro berkata...

prince--seingat gua yg berharga RM4..sedang2..sedap mata memandang.hhaaha



arif--pehh..gua alim apa..solat tak tinggal..jumaat je kadang2 tinggal..ahhaa

p3perak berkata...

mesti gua x jd yg fes!
bila lu rasa nak update, lu mcoll gua.. gua nak ready je..

aren berkata...

gua form1 dah jadi puaka bawak moto pusing2 pekan.naseb baik masa tu gua sekali pun tak pernah kena saman ngn pak polisi..bila pikir2 balek,GILA KENTANG!!

hiro berkata...

p3--hee..makasih kak..ehee




aren--lu mmg otai dr gua rupanya..

Ann berkata...

citer betul ke hanya rekaan semata2 ni?

aku nak percaya ni...

hiro berkata...

kak ann--percayalah..moga2 hatimu tenang di dunia fana..pehh.

Mario berkata...

so sekarang hubungan lu ngan awek tu camana?

p3perak berkata...

mekasih je ke, dik??

kecik2 dh belajar dgn mat motor.. der, gadis bohsia tu cun x??

Vanilla Popsicle berkata...

betul ke neh?



:P

hiro berkata...

mario--teman tp tak berteman. main mata je.




p3--pernah tgok prety zinta? dia tak secntik prety..hehehe

hiro berkata...

v--ehhe..emm..hope so.

silent MONOLOGUE berkata...

pecut2 laju mesti ade makne..

haha

Aliesya♥Amani berkata...

mse awek tue duk blakang lu...lu rase pape x????
hahahah...
jeles nie...

nas berkata...

hahahah..klaka la...ade gak member ko yang xsunat lagi buat kad ahli palsu...hahahhahahaha
kalo orang yg beso xsunat lagi tapi ader kad ahli tulen cmne?? hahahaha

jom bace entri terbaru nas klik:

larian SAF yang memenatkan

✿nenek moden✿ berkata...

so..lu nak kata lu baik la ek??cis hiro!!lu lupa ke lu tu gay..lu hak gua!jangan pandang lelaki lain!!..gua karate lu..





soo..apa cite seterusnyee?ko kawan dengan girl tu until now ke?

redballerina berkata...

yang ayat akhir tu aku tak berapa nak yakin

bukan penggoda berkata...

gle mendalam pesanan bohsia itu. ni gua pula nk pesan kat lu.

semua gadis baik, sudah berpunya. trmsok sy. tp, awk jgn jd smpah msyrkt. jd smph yg bley dikitar semula. ok?

john bert berkata...

"'free-hair', baju ketat, cantik. Ramping. Ehem mantap"

ni bukan ciri bohsia. bohsia tak cntik, percayalah.

Fiq berkata...

jadilah sampah yang berguna

.sweet-ants. berkata...

tu ke awek yg nama baizura tu? :P
mata lentik tu camne ek? bulu mata lentik penah la dgr

areleaf berkata...

semua blogger puaka selalunya gay,lu jugak tak terkecuali - brader baik.

J. Love berkata...

Semua jejaka baik, selalu sudah berpunya. Awak jangan jadi sampah masyarakat. Tak sesuai.

ok awak?

hiro berkata...

silent--heee..u ne..suka buat andaian..keh2.




aliesya--serius gua letak bata tgh2 dia dgn gua..ehhe



nas--dia suka buat aktiviti seronok dalam tandas.

hiro berkata...

nek--gua mahu keluar la dr agensi gay nasional..tak suka btg2 ne..suka buah2..hhaha.

tak kawan...tak jupe dh..mungkin anak 5 kot.



red--fine..gua tak baik. jd gua tak berpunya..puas? hhaha



bukan p--hehe.ok..gua tak ketuk hatimu lg.

hiro berkata...

john--betul2..napa gua setuju dgn lu kali ini..hmm..mungkin gua dh jadi mafia senior.



fiq--pesanan kementrian ya..




sweet---itu nama tak tahu..annon mungkin..eheh..aah..mata bulu lentik.

hiro berkata...

alef--gua dh letak jawatan. puas dh. igt nak pergi haji..




j--baik..panggilan awak tak mesra. hehe.

Corazon berkata...

wa stuju dgn john bert.. spe kte awek bohsia santek, lu punye mate ade urat putos tu.. kornea lari agak.. kene set balek.. wa lepak dgn mat motor.. dorang punye bini bagus.. dorang punye awek cm syial...

hiro berkata...

carozon--peh..mantap..gua nak like..tp xde butang..nanti gua nego dgn budak blog..ahaa.

Amal berkata...

setuju dengan john bert. cikaro, bohsia tempat gua tak cantik pon.

hiro berkata...

amal--bohsia tempat gua bekas miss sekolah...suka miss kelas je kerja...haha

deus X machina berkata...

semua gadis baik, sudah berpunya. trmsok sy. tp, awk jgn jd smpah msyrkt. jd smph yg bley dikitar semula. ok?

mira ellyna berkata...

erm, bohsia kasar la..

hehe even dia camtu pon kn..'
see di pandai pilih mane elok n tak. sofikir2kn la..
dia ckp bermakne tu..

hiro berkata...

deus--ok..cik deusiah..gua nak pewit kt lu dh tak leh la pasni..ehe



mira--hmm..betul2..dia pun berakal tunjang.

Berd berkata...

semua laki baik sudah berpunya. macam berd. jadi awak jangan jadi lelaki baik. sebab awak macam celaka. tak sesuai dengan status sudah berpunya.

hiro berkata...

berd, jgn yg berhalkum miliki hati lu sudah..keh2

amira berkata...

well..kalau awek pon leh 'tolak' n 'tarik'..isteri x taw la.. huhu

hiro berkata...

mira--betul2..hee..

Razman berkata...

kau belum berpunya, jadilah sampah masyarakat. ok? (eh, kasar sgt ke?)

hiro berkata...

razman--keh2..gua dh biasa..sob2..haha

J. Love berkata...

correction:

ok, sayang?

hiro berkata...

j--tq..baru leh tdo..heee..xpe eh..hasben hellioz tak marah?

lumut berkata...

berd, jgn yg berhalkum miliki hati lu sudah..keh2

lumut berkata...

elelelelee...nak letak message tesirat pulak..kahkah...

awek kau baca tak entry ni?

eh eh....

tapi aku setuju la...lelaki da lah makin sikit..tolak yang gay macam berd lagi..yang maknyah lagi..yang sampah masyarakat lagi..so ape je yg tinggal untuk memimpin?

Lya Colours berkata...

hahaha jejaka baik, so say no to rempit yaaa...

.::WaNiE::. berkata...

susah nak cari bohsia cantik

salunye body dorg tak slim sangat

chubby je aku tengok

kene pam byk sgt kot

kahkahkahkahkah

si[jari] telunjuk berkata...

hiro dh berpunya ke belum????
jwb ek..untuk melengkapkan kesimpulan di bawah.
kesimpulan:

P1:semua jejaka baik sudah berpunya.
P2:Hiro jejaka baik.
K:Maka,Hiro sudah berpunya....

sekian:)

Farid MOFASAD berkata...

aku sokong kata2 razman tu

Dyna Yvonne berkata...

hoho..awek tuh nye ayat mendalam tuh...pikir2 kan~





>_<

Pelatt berkata...

jujur aku tak paham

dan entry hang ni..hmmm dari 10 star aku bagi la 3

jangan marah peminat akal tunjang


keh2..gua pun..baru balik kelas.. seyes tak paham..

¶A.K.I¶ berkata...

sme mcm pelat!!
wa kopi sebijik mcm pelat!!

Cik Bucken berkata...

jadah siap ade template2 keahliannn plak??

lea berkata...

kisah benar ke ni?

Siti Nur Aminah berkata...

2 ringgit tu..lu bole order roti canai dengan air suam kan..kan kenyang...

K2r~90 berkata...

la kononye kesimpulan ending citer neh nak nunjuk kan ko baek ar neh ,, hehe sengal..

NiNa' berkata...

ermm..
haha..
rempit la best~

h a n i e berkata...

lelaki baik selalu dah berpunya?
ciss..patut wa xde pakwe.

hahahaha..

Syida Shukor berkata...

Semua jejaka baik, selalu sudah berpunya. Awak jangan jadi sampah masyarakat. Tak sesuai- Gadis Bohsia.


gadis bohsia ? ahha sape ?

syahira ariff berkata...

payah betul nk cri teruna suci sekarang

sugar2 kapas strawberry berkata...

cerita dan msg yg mantap!

;)

like2

aleen adela akoo ^_* berkata...

pergh.mat moto n mat rempit skang da ade templet.

DuniakuAbstrak berkata...

hiro baik..hiro rakan masjid, ketua imam muda, pemimpin kanan puak abuya..

pilihlah hiro jadi temanmu..

@ien_R@z berkata...

best!! hehe

Azrul_amigo berkata...

kemah keming bai...
brape rege nasi lemak tu..
besar x bungkusannya,same x yg cam kat kafe pekan...haha

maisyara Pot! Pot! berkata...

kenapa kalau naik motor besar cm gitu mesti buntut tunggek? menci. iskkk...

AyuE SurihanyOt berkata...

aku tak reti bawak motor..percaya tak???

za petrelli berkata...

muke je gagah, pandai moto form 2. ak 5 tahon dah bwk motor..

cter ni cter btol atau hanye rekaan semate2, tiade kene mengena, hidop atau mati?

Vamp Mary berkata...

Ataupun makwe dia mahu buat 'love bite' dekat leher gua? Mungkin juga makwe dia pontianak ataupun obses cerita Twilight?

HAHA. SUKA Encik Hiro Malaya. (:

maCy berkata...

lelaki yg baik slalu sudah bpunya..
pmpn yg baik selalu kena tpu..cess

kui3~

um, jgn tggal jumaat :)

hiro berkata...

lumut--hehe..berd dh tolak sorg..baik mark laki baik cpt2..ehhe




lya--merempit perlu laa..ketika hujan turun tetiba..haha




wanie--keh2...kena paw dgn kadar per day bnyk gamatnye..cm u upadate blog dlm sari lah..ahaaa

hiro berkata...

sijari--gua janda sekarang..keh2..




farid--aku sokong kata2 ko.haha.



dyna--terus gua bukak buku K.H..hhe

hiro berkata...

pelatt--cesss..haha..lu pergi mana menghilang? jgn cakap pergi tukar organ perbiakan.




aki--fine..kite klash..ahaaa



cik--dulu pemangkin dia mantap..sekarang je kurang.

hiro berkata...

lea--tiada yg karut melainkan yg karut belake..hee




nur--tak ske makan roti canai..kolestrol..haha



k2--pehh..you got the point..ahha.

hiro berkata...

nina--mat motor bleh merempit..tp mat rempit tak bleh jd mat motor...fikir2 kn..ahah




hanie--u single? set..gua formsping u mantap2..ahha



syida--pewaris KFCK..keh2.

hiro berkata...

ira--peh,..dalam tu..terasa gua.
haha.




sugar--wah2..makasih2..tengs2. ehee..malu i.




aleen--maju..ada organasasi yg lengkap siap ada tabung khairat kematian..ahaa

hiro berkata...

dunia--pehh..baik abg ipar..jom p masjid..ehee.





aien--makasih2..



jero amigo--keh2...yg pekan tu rm1..kecik. tak sedap. nak ehem tak masyuk..ahha..yg ne harga rm4..dia peluk dr belakang pun rasa lg..ahha

hiro berkata...

mai--nak wt cmne..ada lam pelembagaan motor besar..kita kena sedar..aaha



ayue--ya..sebab u reti bawa keta F1 bukan.



za--abah gua tak bg..ahaha..ade tokok tambahnye..senang cte..bnyk tmbah lah..ahaa

hiro berkata...

vamp--hehe..ske ye..gua kan tw hati lu cmne..cewah.





macy--haa..betul2..heee..baik..nak solat jumaat hari2.

Q berkata...

patut la gua tak banyak awek
gua bukan mat rempit
hahaha

::cdot the dot:: berkata...

patut la sayang tak pernah sentuh musyuk...


sayang baik rupanya...

::cdot the dot:: berkata...

sayang masih teruna?

::cdot the dot:: berkata...

sayang jgn jadi sampah masyarakat ye..


biar sampah masyarakat yg jadi mcm sayang...

hiro berkata...

Q--salah..sbb lu bkn mat motor..hii




cdot--udah gua amik daranya-uda dara.

hiro berkata...

cdot--baikkk akakkk..hihi,

::cdot the dot:: berkata...

bodoh!!


memang saje jek nak suruh gua maki kan...


mcm gampang!!

hiro berkata...

cdot--mana pergi syg mu..gurau sket dh emo..menci...hahaha

::cdot the dot:: berkata...

tuh bukan gurau... puki!!

hiro berkata...

hehe...alah...nak manje lah tu..keh2.

MissXYZ a.k.a Abaikan berkata...

hiro awek mate lentik cm ne? huk3
apasal tak teringat kt mat noor lg? hahaha =)

jgn nkl2 tgk nasi lemak org =)

|arieza| berkata...

ni nk tmbah pesan jugak ni 'jgn jd sampah, jd ayam goreng mekdi. sedap jugak utk dimkn' :)

hiro berkata...

miss--hehe..mat nor..rndu2..hahaa..
baik akak..




arieza--hehe..wokeh.

Cidak berkata...

Nasi lemak 24 jam open sekarang.
Patut aku takbanyak awek sekarang,aku insaf dah jadi mat motor..

Miss ... berkata...

dah tu ko follow la nasihat minah tu ye ?/ bagus2

hiro berkata...

cidak--nasi lemak mau lawan 7E? keh2..hmm..lu kena pandai ja..kacak xperlu..nnt ramai berkenan.

reen_sofee berkata...

hahahha
tak leh blah pesan makwe yg last tuh!
hahaha
cess
malas fikir lucah konon.
padehal dah fikir dah pon.
heh!

hiro berkata...

reen--hehe...at least bertapis dh..kan2? heee..

Shah Iznan berkata...

der jom rempit naik aeb 7751 hahah g pc fair cuti hujung minggu ni amacam?

hiro berkata...

shah--ajak kak nad sekali..vromm2.haaha

Ery Farieha berkata...

yg ke 100
wahh lu baik ke hiro? :P

hiro berkata...

ery--jubli emas punye komen..ye dak.
tak..gua jahat..shuhhh2..jgn dkat.

Yuki KumikO berkata...

gua suke r sume post lu~~
crite betul ke rekaan je sume ni ek??
haha

hiro berkata...

yuki--makasih2..betul n rekaan..cmne tu..

aNiS tHe BumbleBee berkata...

puh! baek punya nasihat..ikutilah nasihat dia ye.

hiro berkata...

anis--baikkkk..bc yg last je kan...keh2.

Che Armster berkata...

perghhh... pesanan gadis bohsia itu sangat menikam kalbu broooo!!!!

Cidak berkata...

Dia mahu untung lebih ma..
Rindu nasi lemak buatan malaysia.

PUPUT berkata...

mat rempit sgt macho..yeahhhh...^_^

Raina berkata...

hiro dengan pelatt ni nak mampuih dah neh duk paste-paste komen aku!

leave me alone, muje chorti! muje chorti!

********************

jujur aku tak paham

dan entry hang ni..hmmm dari 10 star aku bagi la 1

pasai cerita bohong

jangan marah peminat akal tunjang

hiro : join contest

Frodo Baggins berkata...

wa baik
sudah berpunya
dan dipunya
bohsia x cantik
kuku hitam

mau cooobaa??

FyZa berkata...

klu nk khwin awl x bleh jd mat rempit atau mat motor..hahaha..;p

hellioz berkata...

makan dalam siyal~
gyahahahaahahh~

NAJ HEBAT berkata...

hiro.. lu jgn bawak moto..

wa tau kaki lu katek..

tak sampai pedal...

lu tu rendang je hah!


haha


wa nak chow..

bye tayunk..


nak berak.. kompom berejam!
sombolit ni hah!


la~la~La

True Love berkata...

jom kita naik mtor..vrooooM!!

s h e e berkata...

miahaha...hiro x berpunya...maksudnyew hiro jahat...boleh x cmtu...ekeke...

beautiful_rose berkata...

huhuhuuh adakah bohsia itu meninggalkan 1 nasihat atau wasiat pada ko?

hiro berkata...

shee,ye laa..



beu--dua2..makan dalam,,ahaha

Hamzah Ian berkata...

moral of the story ape?? gua tak paham jugak nih???hahaahaha..

hiro berkata...

hamzah--pehh..mantap..kena ada moral eh.

ahus herbal berkata...

nice post gan salam kenal