Jangan Benci Bilang Tidak


Jangan vandalisme, nanti kementerian rugi. Minyak naik, lu orang bising.




Ketika itu, gua tingkatan Tiga Maju. Gua pun kurang pasti mengapa gua boleh masuk kelas Tiga Maju. Nak katakan gua ini maju seperti budak-budak lain tak lah sangat, maju macam lagu Malaysiaku Maju pun tak juga dan maju seperti motto dalam buku porno, Majulah Porno pun tak juga. Malah, gua bukanlah pewaris kepada Syarikat Maju Holding. Tiap malam minggu layari MelayuMajuPanas pun jauh sama sekali.

Gua baru sahaja 'check-in' masuk balik dalam asrama selepas 'fly' pergi pasar malam. Aktiviti kegemaran setiap hari rabu. Usha makwe, beli satay dan beli baju bundle. Kui Kui Kui. Tapi gua pergi petang. Namun pasar itu masih di panggil pasar malam. Gua berharap mak cik jual satay bagi gua beli pada waktu petang. Gua ingat pesan senior gua.

"Kalau nak 'fly', kena 'fly' petang saja. Malam kena belajar dan solat Isyak berjemaah".

Begitulah pesanan senior gua. Sampai sekarang gua pegang. Sebaik saja selamat masuk dalam kawasan sekolah, gua nampak makwe kelas gua. Nama dia Natasha. Gua tengok dia sungguh murung. Lalu gua pun turut lepak dengannya di Teratak Asmara. Budak sekolah gua gelar Teratak Asmara kerana ramai budak duk 'dating' dekat situ. Gua duduk tepi dia. Wangi sungguh bau rambut dia.

"Natasha, kenapa ni? Murung saja?" tanya gua sopan.

"Baru putus cinta," jawab dia ringkas.

"Oh... biasalah," gua cuba pujuk.

Sampai sekarang gua masih berusaha mencari formula berkesan untuk menghilangkan luka orang baru putus cinta. Susah juga. Gua rasa mesti ada tips-tips paling berkesan. Jadi tak perlulah murung sampai abaikan hidup. Mungkin ketika gua tengah sidai coli bini gua, gua dapat fomula berkesan untuk mereka yang murung akibat cinta. Gua yakin itu.

Walaupun gua tahu dia sudah solo sekarang, gua langsung tak mahu takel dia jadi makwe gua. Mungkin gua selesa berkawan dengan dia. Dia pun begitu. Gua tak rasa dia calon bini gua. Tapi serius gua bukan gay.

Natasha. Makwe kelas gua. Sangat cantik parasnya. Body mantap juga. Suka 'free-hair' ketika bukan waktu belajar, ketika petang-petang dan ketika keluar pergi bandar. Dalam kelas pakai tudung kaler putih. Suka pakai minyak wangi mengikut kaler baju. Kalau baju oren, botol minyak wangi pun kena warna oren juga. Suka sangat makan buah-buahan. Gua rasa dia suka makan buah untuk perkembangan buahnya. Ini gua main teka saja. Kui Kui Kui.

Pehh. Gua kenal dia tiga tahun. Maka, gua tahu juga kesukaan dan kegemarannya. Tapi dia selalu tak begini. Jak anak Jin pun pernah kapel dengan dia ketika tingkatan satu dan mereka putus. Tapi tak la sampai murung sampai begitu sekali. Sifat periang dia dah hilang. Lebih teruk dari muke toye. Kensian sungguh.

"Pastu, rumet pula selalu perli, dalam kelas pakai tudung, luar kelas dan 'time' keluar bandar tak. Selalu kena ceramah dengan rumet. Penat lah. Sedih," Natasha merintih tiba-tiba.

"Sabarlah, kalau Natasha rasa tak selesa pakai tudung, tak payah lah pakai. Jangan paksa diri," gua yakin itu ayat paling kemas gua balas.

"Ada budak kacau Tasha. Mintak gambar pakai coli saja. Dia dah top-up kan RM30. Tapi Tasha bagi balik. Ramai duk mesej, kacau Tasha. Mesej lucah pun banyak. Rimas lah," mengadu Natasha pada gua.

"Tasha tukar nombor tepon ye?" gua cuba bagi cadangan.

Tapi dalam hati gua, fakingson tol mamat sekarang, boleh mintak gambar Tasha. Cilakak. Patut pun abah gua pesan.

"Hanset boleh dicari, Ilmu boleh dibawa sampai mati".

"Ok," jawab dia dalam sedih. Lama juga dia mahu balas balik.

Sebab itu, abah gua tak bagi gua beli hanset ketika masih belajar sekolah. Melalaikan. Gua guna telefon awam sahaja ketika itu. Hari makin gelap. Lalu gua ajak Natasha masuk asrama.

Hujung minggunya...

Hari minggu itu, budak-budak asrama dapat balik ke rumah. Termasuk gua. Gua dah pesan dekat Natasha. Balik rumah. Tidur puas-puas. Mungkin dapat lupakan bekas pakwe dia. Dalam bas mahu balik rumah gua, gua duduk belakang rumet Natasha. Yang selalu suka bagi ceramah dekat Natasha tu. Cantik. Pakai tudung. Dia duduk tepi laki. Gua rasa itu pakwe dia.

Bukan main gembira lagi dalam bas itu. Main suap-suap. Main picit-picit hidung. Urut-urut bahu. Gurau senda. Suap menyuap keropok. Minum air guna satu botol. Bukan gua usha ye. Dah pasangan itu duduk depan gua. Gua pula duduk tepi budak laki India. Nasib baik budak India itu tak mintak gua suapkan gula-gula untuk dia. Kalau tak, gua rela terjun dari bas ikut tingkap. Dia punya ceramah hilang kat mana. Kira boleh sentuh-sentuh. Asalkan pakai tudung. Tak gitu?

"Jangan benci bilang faking," getus gua dalam hati.




148 ulasan:

Berd berkata...

salam gay.

Berd berkata...

eh fes!!

Berd berkata...

ahhh fes dengan seken.

babi betol. wa takleh terima

Berd berkata...

tengok!

dah la fes dengan seken. third pon wa ni woi.

Berd berkata...

wa tak paham kenapa lelaki suka pempuan body yang mantap.

wa nak pempuan jenis tak ada buah dada. tak ada buah dada di sini bermaksud buah dada yang kecil-kecil saiz tetikus saja.

Berd berkata...

wa taknak lelaki lain tengok buah dada bini wa.

itu matlamatnya.

hiro berkata...

berd, kasi pakai purdah tutup semua ka..bgus la lu ne..tak sesia belajar bahasa Arab..keh2.

hiro berkata...

yes gua ke 8. nak juga..haha

PUPUT berkata...

dah lama xdgr word fly ni..kelakar gak aku baca..hipokrit minah rumet natasha tu..len kali cermin diri dulu baru tegur org lain..wakaka...

nrshasha berkata...

manusia diakhir zaman..

hiro berkata...

cik puput--hehe..manusia dan hati mereka..cewah..haha




shasha--pandai ye mengulas..heee

nrshasha berkata...

pandai le..
igt ape..
huhuuu

Sloeko loe berkata...

hahaha difitnah gay.
gua dah baca entri lu.
=)

Razman berkata...

aku suka komen berd. sebenarnya, dia mmg ske yg tetek kecik. sebab berd gay. kalau boleh dia nak yg xde tetek. macam frodo. kalau dlm bas, dia xmaen cubit2 hidung. diorg maen laga2 batang.

ASaDa RyutaRo berkata...

tiba2 aku tersyak ko gay.. hahahaha... *maen je* lalala~

oOo natasha.. cam best je nama dia. orangnya cmna?

tp kan, ayat kata 'klu tak selesa, tah yah pakai cam tak cun sket la.' .. tukar jadi, 'pakai tudung d wajibkan dalam agama, buat setakat termampu.' err.. ke ada ayat laen lagi? ngee~

Umie Nadhirah berkata...

Say it loudly to kawan Natasha tu

"***************"

Nape comment gua ditapis? Ni blog calon IMAM MUDA 2011 erk?

lumut berkata...

syukur berd da kembali ke pangkal jalan......

jangan jadi kan isu pakai tudung utk terus angkat diri tu baik...what derrrr....

hye berd...da sehat ke otak lu?

arifadela berkata...

da 3 hari gua pikir...
ape hikmah pesasanan bpk lu???

amira berkata...

dua2 tahu dan ada ilmu.. dua2 pon b**d**

seorang ingkar
seorang lagi mungkar..

Farid MOFASAD berkata...

aku tak tahu dari mana aku nak mulakan makian aku.. terasa seronok.. apa2 pun... ko ada num awek yangputus tu tak? aku nak....

hahahahhahahahahaha

Lya Colours berkata...

jgn bg parid ni awek tu !!

Tanpa Nama berkata...

baru taw kah awek bertudung la ni memang jenis senang kongkek?

bukan semua tapi kebanyakan la terutama yang arab-wannabe tu

mcm komen diatas

pakai tudung tapi kata orang b**d**.. sopan sungguh!

aku komen guna anonimus, tapi hiro dari segi bahasa, hang taw kan aku sapa..hahahaha!

Raina berkata...

aahh tak best aaa guna anonimos

aku yang komen kat atas!

vavi!

hahaha

Fiq berkata...

sekarang kita da tak guna maju. kita guna selaras ye..
hahahahha

jangan benci bilang faking

aku suka tuh..

FyZa berkata...

erk..org mcm nie mmg ada..x suma yg bertudung baek.org2 mcm 2 la yg mencemarkan nma yg bertudung..

tp apa kena ngan tajuk plak? erkk..

syaf berkata...

org mude kate minah bertudung lagi kuat sangap..lagi2 yg tudung labuh...mitos

arifadela berkata...

gua bace komen pon da mcm tngk r*d tube

Aujinz berkata...

Jangan mungkar!..

gua lempang laju laju karang..

Aujinz berkata...

awek tue ade nombor telepon?..

aren berkata...

memang sangat faking rumet natasha tu.. suh rumet dia tu jumpe gua. gua boleh bagi hadis kat dia sepotong dua

reen_sofee berkata...

cess!
nasihat org bijak!
2 X 5 upe nye!
amboii ko!
kemain sopan ngan si natasha tuh ehh!
hahahah

reen_sofee berkata...

cess!
nasihat org bijak!
2 X 5 upe nye!
amboii ko!
kemain sopan ngan si natasha tuh ehh!
hahahah

y@n@ M!B berkata...

wah sgt mendlm hujah yu..

couldn't agreed more...hehe~ ^_^

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr berkata...

tu zaman lu sekolah dlu..

kalo zaman skrg lagi sakan...

Siti Nur Aminah berkata...

nak cakap org suruh buat baik..tp diri sendiri pn senget

J. Love berkata...

lu tau kesukaan dan kegemaran tasha je. ketidaksukaan dan ketidakgemaran dia camne plak??

cakap dengan dia gua ade tips macam mane nak elakkan laki2 jahanam tu call dia dan mintak bukan-bukan okeh.

ain fathihah berkata...

baguslah kamu bukan gay, nak mengorat nih. haha.

Ann berkata...

taste ko mmg dasyat ye hiro....mesti nk moden gitu kan..haha

cik jari berkata...

erm...fenomena hari ini...harus di renung dan di ambil iktibar..mudah2 an tiada org yg membuat falasi generalisasi tergesa-gesa...

sekian:
Budak ilmu hisab

Fina Fento berkata...

fes, Aujinz gatai
seken, orang yang suka bagi ceramah tu tak de cermin agaknya, ataupun dia lupa cermin diri sendiri..sekian adanya


Jom tengok gambar sampai muntah..

aLy berkata...

stuju dgn komen fyza

ibarat garam secubit, rosak air jambu se-jug

redballerina berkata...

"Gua rasa dia suka makan buah untuk perkembangan buahnya"

boleh tahan fakta ni

alvin takda umah harga 8juta berkata...

setan!!

ni first tyme wa baca entri lu sampai abis..

so pasni wa cinta lu punya entri..



wa just nak cakap..

NASIB BAIK GUA TAK PAKAI TUDUNG!!

silent MONOLOGUE berkata...

nape tak ngorat je natasya mase dia putus...

kan best dapat awek santek~

hiro berkata...

shasha--ehehe..u pandai..ok.




sloe--keh3..makasih2.



raz--keh4..main laga2 btang ye..ahha

hiro berkata...

bro asada--ehmm..time tu jahil..tak pandai dakwah lg..ehhee.



umie--dpt dh ne..kot serentak kot.




lumut--otak dia kadang2 lose. haha

hiro berkata...

arif--pehh..gua dh 7 thun pk. xdpt2 lg..ahaha




amira--ya..itu kita cari..good2..haha




farid--keh2..di guna line Vodafone..lu nak?

hiro berkata...

lya--orait bos..haha




rai--keh2..u mmg slalu gitu..haha.pape komen u mantap..auw.




fiq--3 selaras..ahha

hiro berkata...

kak fyza--setuju sgt. ehehe..tak ada tjuk sesuai..ahaaa




syaf--gua rasa itu fakta..hhee




arif--pehh..nnt lu bc mcm nk pergi Mekah dh pasni..ahaha

hiro berkata...

aujinz--hehee..betul tu ustaz, dia dh pakai telegrem je skan.





aren--haha..betul2..



reen--haha..malu gua.

hiro berkata...

yana--ehee..ok.




gadis--ehee..ya kan..masa dh berubah.



nur--nasib baik nur kasih...haha.

hiro berkata...

j--ehhee..tips tuk dptkn tasha ade? hahaa




ain--erkk..pakwe u dh jeling gua semacam.hehe


ann--agak lah..yg rmbut blone juge.

hiro berkata...

cik--pehh...cm pengetua sekolah cina..ehee



fin--ehhee..setuju2.




aly--kena perjuangkn...haa

hiro berkata...

red--keh2..setuju dgn gua kn.




alvin--sob3..selama ne lu guna teknik scanning? hahaa

hiro berkata...

silent--hehe..nk ngorat u. abis cerita.sekian.

::cdot the dot:: berkata...

alhamdulillah...gua belum terniat nak pakai tudung..


lu doa la bila gua pakai nti, dgn hati gua sekali terbukak dgn redha..



fuck u!!!


amacam?????????

Miss ... berkata...

tak tau la btol idak sbb aku ni jahil tp aku ada dgr "kalau org tu cakap benda yg btol walaupun dia sdg pegang arak kt tgn dia kite still kena dgr dan terima.." hehe tp ntah wallahualam erkk

hiro berkata...

cdot sedut--keh2..lu leh eja alham tu kira gua bersyukur dh..keh2..




miss-betul gak kn..

fiezah91 berkata...

fuhhhh.. rumet natasha tu 2x5 je..nak nasihat org lak.huuu

hiro berkata...

ezah--begitu lah realiti...cewah,

tQah berkata...

salam hiro ku....

ya robi.....ape punye rumet...mintak sy di jauh kn dari itu semua...

hiro u t cari awek bia moleh ckit ya...

::cdot the dot:: berkata...

ba wau dal wau hah!!

ba alip ba ya!!

hah alip ra alip mim!!

hiro berkata...

tqah--mengapa kita harus berpisah--shahiro..keh3..





cdot--ehhee..gua tak reti jawi.

Vanilla Popsicle berkata...

kirim salam sama senior kau yang bagi advice canggih tuh. tergoda la. hahahaha.

hiro berkata...

vanilla--keh2..tu la pasal...gua pun kagum ade senior gitu..ehehe

tQah berkata...

krn pepisahan y kau pinta....

sob sob sob... ;(

hiro berkata...

tqah-andai ku kau bagi peluang--shahiro.

Nurainie Haziqah berkata...

setujunya, so, jgn judge someone.

hiro berkata...

nurainie--gua sokong..skong terus..ehee

Vanilla Popsicle berkata...

kat mana dia skarang? uiseh tanya lagi tuh. haha. cop, dia laki ke pompuan?

hiro berkata...

v, dia laki..ayah dia tok imam..keh2..utm..tp dh abis ke..tak pasti...lost kontek dh.

psst..gua mula jeles..ahha

soffya cik bulan berkata...

bc dr ats smp bwh tk tggl satu pth prkataan pn..
hu..suka entry ini..
agak2 mn cntik, cik bulan ke natasha?wakaka..
hakhak

hiro berkata...

soffya--depan cik bulan, gua ckp cik bulan cntik..keh2..dpn tasha dia cntik..ehheee..

fndrocka berkata...

lama tak jumpa cerita best macam ni.

hiro berkata...

fnd--ye la tu..kot2..xbc.

amira berkata...

ader org tak berani nmpaknya nak bdebat depan2 siap pakai Anonymous
huhu,, biarlah..nama pon komen..
kira ok la dari saya eja full kan..
malas saya nak hurai banyak
nnt org lain pon xder can..

hiro berkata...

mira--relek2..tak ada pepe.

Wan Perlis berkata...

aku nak tikam bdk2 gay

hiro berkata...

wan--jangan..keh3..gay pun manusia juga..cuma tak berguna di sisi agama..ye dak?

Vanilla Popsicle berkata...

ko panggil aku v terasa macam vanida imran la.. HAHA!

hiro berkata...

keh2...abis nak panggil pe? Porsche?

MissXYZ a.k.a Abaikan berkata...

wah3 senda yg mengingatkn hak3 cayalah =)

::cdot the dot:: berkata...

jgn bilang tidak pada FUCKING!!











fuck me!!

hellioz berkata...

kalau lu jumpe lagi pompuan tu,
gwa nk lu invite gwa

maki ramai2

gyahahahahahah~

hiro berkata...

miss--ehee..makasih3..



cdot--ishh..kawan dgn berd si ustaz, hazen..tp perangai cm hanto...heeehe



hellioz--wokeh bro.

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ berkata...

owh natasya..nama pun da wat gua ckup terangsang




alah!
lu pye trick je tu suh die tukar no fon..pasal lu xde no fon die kan?so kl die nk beli no fon br, lu cpt2 leh volunteer belikan..then lu la org fes ade no die.hahahaha!!



kan?

hiro berkata...

kamen--1st..betul ke nak sebut kamen..ke yg jawi tu? gua tak brapa nk reti..ehhee..

wah..cmne tahu, gua nk blikn telegram tuk dia dia taknak..mau iphone serta sim..cess..ahaa

Cik Akma berkata...

jangan bilang tidak *ttbe
ahaha

hiro berkata...

cik--jangan bilang..gua tak ske math ne..keh3.

PinQib berkata...

ak stat ada tepon masa gua t4.. Sekian. Eh. Ada update la. Jom singgah!

Aku nangis, muntah pening dalam sehari

hiro berkata...

pin--hehee...iphone la tu..

Linglung berkata...

derrr...takde rasa nak kenalkan gua dgn natasha ke? gua ikhlas ni, takde main-main

jangan cinta bilang faking! pun boleh..keh keh keh

areleaf berkata...

lu mengaku je la yg lu suka bdk natasha tu..x payah pura2 suci la..

areleaf berkata...

lu mengaku je la yg lu suka bdk natasha tu..x payah pura2 suci la..

john bert berkata...

bontot natasha dengan bontot lu mana lagi mantap bro?

deus X machina berkata...

gua nak nombor natasha???

Dairy Liyana berkata...

Pnjang sgt..tp nk komen jgk. Minyak dh naik.. waaaaa...

¶A.K.I¶ berkata...

ahh~ ini yg gua lemas...
lu pung pang pung pang..
tapi lu 5 kali 18 gak sme spesis!
payah!

hiro.. wa nak berak kat sni jap!
































creeet!! creettt... plup!

makdara TERDIVA berkata...

dah mcm cerita shahruk khan usha kajol dlm ketapi plak citer ni..haha!

ice juliette berkata...

huhu!
fly ea??
ermm, bru je noura msok asrama noura da fly n xblek2 ag asrama tu.. hahaha



bese cmtu lew lw budaq2 kai tudung..
tp hnye segelintirnye je k..
yg laen tu insyaAllah dia mmg baek..

DuniakuAbstrak berkata...

jom ajak tasha rumet dia dgn ko skali, kita gi dgr ceramah agama dengan telinga dan hati bukan dengan kepala lutut ...mana tahu bleh terbetul sket akidah dan kembali ke jalan yg lurus dari jalan yg terpesong..

Frodo Baggins berkata...

rajenah sangap!
bukan dalam bas lah bi,
atas korsi merah dlm lab biochem!

Frodo Baggins berkata...

wa taknak lelaki lain tengok buah dada bini wa.

itu matlamatnya.


((Wa tau n paham))


>>___<<

Frodo Baggins berkata...

... apabila bi mula berkata2

@ien_R@z berkata...

nape tak tegur jer roomate natasha tuh? huhu

Frodo Baggins berkata...

entah nape wa setuju dgn kata2 berd babi gay. pada wa, tetek kecik lagik sexy. serius ((sambil pipi wa tuka jadik kaler pink. celaka!!))


zzzzzzzzzzzzzzz

Frodo Baggins berkata...

... tapi, kalau size ala nasi lemak rega 5 hengget, mmmmm ... BEST JUGERK


((ini berd yang kata kat wa dulu.))

Frodo Baggins berkata...

jangan bilang tidak pada .... ((Segan nak sambung.))

Frodo Baggins berkata...

xder org mesej lu mintak picca x pakai apa2 ke hiro gay???

Frodo Baggins berkata...

"pegang2 tu nikmat" kata pasangan merpati dua secoli itu...

Frodo Baggins berkata...

Ketika itu, gua tingkatan Tiga Maju. Gua pun kurang pasti mengapa gua boleh masuk kelas Tiga Maju. Nak katakan gua ini maju seperti budak-budak lain tak lah sangat, maju macam lagu Malaysiaku Maju pun tak juga dan maju seperti motto dalam buku porno, Majulah Porno pun tak juga. Malah, gua bukanlah pewaris kepada Syarikat Maju Holding. Tiap malam minggu layari MelayuMajuPanas pun jauh sama sekali.


"Pastu, rumet pula selalu perli, dalam kelas pakai tudung, luar kelas dan 'time' keluar bandar tak. Selalu kena ceramah dengan rumet. Penat lah. Sedih," Natasha merintih tiba-tiba.

"Sabarlah, kalau Natasha rasa tak selesa pakai tudung, tak payah lah pakai. Jangan paksa diri," gua yakin itu ayat paling kemas gua balas.

"Ada budak kacau Tasha. Mintak gambar pakai coli saja. Dia dah top-up kan RM30. Tapi Tasha bagi balik. Ramai duk mesej, kacau Tasha. Mesej lucah pun banyak. Rimas lah," mengadu Natasha pada gua.

"Tasha tukar nombor tepon ye?" gua cuba bagi cadangan.

Tapi dalam hati gua, fakingson tol mamat sekarang, boleh mintak gambar Tasha. Cilakak. Patut pun abah gua pesan.

"Hanset boleh dicari, Ilmu boleh dibawa sampai mati".

"Ok," jawab dia dalam sedih. Lama juga dia mahu balas balik.

Sebab itu, abah gua tak bagi gua beli hanset ketika masih belajar sekolah. Melalaikan. Gua guna telefon awam sahaja ketika itu. Hari makin gelap. Lalu gua ajak Natasha masuk asrama.

Hujung minggunya...

Hari minggu itu, budak-budak asrama dapat balik ke rumah. Termasuk gua. Gua dah pesan dekat Natasha. Balik rumah. Tidur puas-puas. Mungkin dapat lupakan bekas pakwe dia. Dalam bas mahu balik rumah gua, gua duduk belakang rumet Natasha. Yang selalu suka bagi ceramah dekat Natasha tu. Cantik. Pakai tudung. Dia duduk tepi laki. Gua rasa itu pakwe dia.

Bukan main gembira lagi dalam bas itu. Main suap-suap. Main picit-picit hidung. Urut-urut bahu. Gurau senda. Suap menyuap keropok. Minum air guna satu botol. Bukan gua usha ye. Dah pasangan itu duduk depan gua. Gua pula duduk tepi budak laki India. Nasib baik budak India itu tak mintak gua suapkan gula-gula untuk dia. Kalau tak, gua rela terjun dari bas ikut tingkap. Dia punya ceramah hilang kat mana. Kira boleh sentuh-sentuh. Asalkan pakai tudung. Tak gitu?

"Jangan benci bilang faking," getus gua dalam hati.

Frodo Baggins berkata...

our HTML cannot be accepted: Must be at most 4,096 characters

ApekxHensem™ berkata...

terbaek wokk....kekeke..mmg mendalam...pakai tudung saja tp pelangai lebih kurang apa bikin....ini apek setuju

hiro berkata...

linglung--keh3...lu berpuitis sgt..kot dia tak ske..nnt lu kecewa..hhaaa




aleaf--keh4..ye gua ngaku..dia tak bg sign pun nk kw gua..ahha



mafia--cilakak..sedap lg bontot nasha aziz..hhaa

hiro berkata...

deus--dia pakai line Vodafone..nk?





dairy--sob3..kecewa u tak bc.




aki--keh2...fine.

hiro berkata...

diva--keh4..gua mahu salman khan,





ice--ehehe..aah..tak sume.




dunia--emmm..insaf2..

syahira ariff berkata...

berd mmg mantap.

hiro berkata...

frodo--keh2..gitu kah? kira kalu buah tu buah epal la ek? hahaa..gua xda org kcu..ensem sgt.aaha




ain--keh2..i pun jahil u.



apek--yesss..tq..pek..ahaha

hiro berkata...

ira--cess..nk puji berd pergi la blog dia..kah2.

cik elina berkata...

haha.
apa punya perangai la rumet si natasha 2.
dah tau diri 2 pun 2x5,
duduk diam2 sudah.

Yatre Hayati berkata...

banyak manusia spesies ni...aku pun penah kena...chait!

fyna berkata...

haha ape da..mcam2

✿nenek moden✿ berkata...

kasi no fon tasha tu..aku pun nak jugak gambar dia..hehehehe..
^___^

hiro berkata...

cik--ehehe..aah...




yatre--hehe..sabar2..pengalaman tu.




fyna--ehe..mcm ragam.



nenek--gua rasa lu datukmoden..ahaha

john bert berkata...

semua nak no phone tasha. aku nak no phone ko hiro. aku nak bagi kat gadis penggoda. boleh?

hiro berkata...

fia, hehe..xmo la..dia guna celcom..gua guna line vodafone..nnt mahal..ahha

Meera berkata...

i pon knal jgak dgn rmai pompan cmtu.
memang cmtu. hipokrit je dowg.

HidrogeN berkata...

habis juga baca post entri ni..cerita zaman budak sekolah ye..

hiro berkata...

mera--biase lah..manusia..



h2--keh3...ini cter guna teknik flasbak k.

NARDtheNERD berkata...

i sangat memahami perasaan natasha.
sooobbssssobsob.
=)

::cdot the dot:: berkata...

Aku tahu kamu
Kamu seorang baingan
Aku tahu kamu
Kau banyak jurus andalan


Matamu stereo
Lihat ke kiri ke kanan
Apalagi menawan
Pasti bakal kebobolan


Tapi ada satu
Hal yang harus kamu tahu
Wanita juga tak mau
Bila terus-terus kau tipu


Satu pasangan tak cukup
Dua simpanan juga tak cukup
Emang dasar, ah emang dasar
Eh dasar kau bajingan

Kamu mau apalagi
Kamu mau yang gimana lagi
Ah emang dasar, emang dasar
Eh dasar kau bajingan!

hiro berkata...

na--ehee..sabar keyh..kui2.



cdot--sensor2..FINAS marah.

::cdot the dot:: berkata...

gua paling pantang dgn justin biebir tuh...


wadepak!!! sbb nama dia la, gua benci dia 8 keturunan...

mcm gampang!!








gua tak sangap kote kecik dia tuh!!

hiro berkata...

cdot--keh2..ehhe..mantap..bibir mengomen hati terkomen..hhaaha

::cdot the dot:: berkata...

dan lu yg kena romen kejap lg..



lu tunggu....





lu tunggu!!!







mau nenen?????

hiro berkata...

JAKIM--tetttttt..cdot kene banned..
keh3.

Tanpa Nama berkata...

gua tak heran dgn jakim...


lu jgn nak bahabi banned gua..gua hentak lu kang..


lu top....gua bottom!!!





-bibir-

f_aRa_aINa989 berkata...

biasalah tu kalau tegur orang len kali kena tgk diri sendiri dulu...
ehem...buah??
hehehe...

hiro berkata...

miss anon nenen--hehe..ok fine.ahha..lusah2 aje kome ne.





fara--ehhee..maaf cikgu..ampunkan patik..jgn gtw kepala sekolah.

Cinta Madu berkata...

uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu, panas~ ;) comel gila sebut faking. hahaa. rasanya root word faking ni bukan fake kan? teehee

hiro berkata...

cintamadu--keh2..leh ke comey..haha

Aidi-Safuan berkata...

hahahha... serius ke tak gay nih? :P

hiro berkata...

aidi--yesssss...kompem.

Anne Boleyn berkata...

perghhh.. memang terbaik lah entry ni. jangan benci bilang faking! suka ayat tu. hehe lu ni mmg kreatif arh. :P

hiro berkata...

anne--shh..awak tu suci..jgn ckp faking2..sy xpe..ehhe

Anne Boleyn berkata...

OMG.. faking= F**K-ING ke? and i thought it's "faking= fake-iNG" Bahahhaha Siot je. okay macam biasa, otak saya memang masih suci!! okay dah termalu jap. bye.

hiro berkata...

emm..fake itu betul juga kn..

nas berkata...

woii gay..hahahaha..
nape owg sebut ko gay hah??