Akademi Belog


Gua memang tak reti main benda ni. Susah nak kena tengah.





Jimmy Hasyimie: Kini... pencarian blogger terhebat bermula. Semua blogger junior yang nak amik pangkat otai kena masuk akademi ini. Jadi, siapa yang layak? Siapa terkubur? Siapa menangis di malam hari? Semuanya terletak pada undian anda. Anda menentukan layaknya blogger ini bergelar blogger otai. Minggu ini, seorang lagi. Blogger Hiro. Akal tunjang menjadi taruhannya. Apa kabar Encik Hiro?


Gua: Sihat. Saya dah sedia.
Dalam hati gua, berdebar sungguh. Banyak pula pengkritik. Gilos ke apa. Rasa nak terkencing pun ada. Nasib baik boxer gua serap air. Haha.

Jimmy Hasyimie: Okay. Kalau Hiro dah sedia. Kita terus kepada pengkritik tetap kita. Kita mulakan dari kanan.

Ziana Ayna: 'Not bad'... tapi napa gune bahasa gua lu... x manis la... apa pun menghiburkan.

Aimi Najwa Azmi: Loike it so much!!!!! Saya bagi full of stars. Sebanyak bintang di langit.

Adlin Aman Nazrul: Pening aku bace. Kalo orang lain dah lame aku tutup browser aku.

Aznil Azmawi: Ini belog kamuu? Muke baik, soft. Tak sesuai la nyanyi... opsss... tulis perkataan gua lu, kalau adik saya terikut cakap begitu camna? Malu la dekat cikgu Pendidikan Islam dia. Dah la cikgu dia cantik. Nanti susah lak saya nak masuk line. Apa pun bagus mencuba.


Anonymous 1: Cool.

Anonymous 2: Bullsh*t. Taruk la cerita sal seks Melayu sikit. Baru masyuk.

Anonymous 3: U ni, dah lama blogger? Kemas ja tulisan.


Si Polan 1: Boleh blah weiii... layan Blogporn lagi bagus.


Si Polan 2: Dah boleh jadi otai, tapi kena beli kain dari kedai akak dulu. Nanti akak mesej alamat kedai ek.


Si Polan 3: Sibuk. Tak baca pun. Tengok gambar.

Roslan Azlan: Saya tak nampak apa mesej awak sampaikan. Sila kemaskan bahagian header dengan backgound. Isi tak Islamik. Ilmiah. Rosakkan minda bangsa dan 1Malaysia.


Ning Rose: Belog u tak da soul la sayang. Maaf.


Jimmy Hasyimie: Ok. Begitulah para pengkritik tetap kita. Sungguh panas sekali ya. Jadi, apa tunggu lagi, undilah sekarang. Adakah Akal Tunjang menjadi pujaan pembaca di rumah mahupun di tempat kerja?


Gua:(Dalam hati) Celake, kalau gua tahu, dari awal lagi gua bawa dart. Sapa mulut sama dengan longkang, gua terus baling guna dart. Tak membina langsung komen. Babik sungguh.


Jimmy Hasyimie: Kita rehat sebentar. Kembali sebentar lagi dengan blogger, Shahkiera, TwettySuwitt, Aly,
Nuraimyasmin
, Nadira dan Ron.

Begitulah, ingat senang ke nak jadi blogger otai. Penuh pancaroba. Haha. Gua tulis belog ini pun sekadar suka-suka saja. Tak ada niat nak sakitkan hati orang dan melucah. Opsss... kenapa gua cakap skema sangat ne. Gua rasa ini berkat gua pergi kelas tadi. Emm. gua yakin itu.

87 ulasan:

redballerina berkata...

anonimus 2 plg terbaekkk. haha

akuzle berkata...

akak bole kritik juger??....errr.... nk ckp aper eks?? (kamera-shy).... keluuuu.....

S.I.T.I berkata...

xsangke ek nk jd blogger otai pn susah gak..huhu

Silent berkata...

hai..mcm2 ragam dak kecik neh.haha

aLy berkata...

sukasukijiwa dia jek eja cam tu name org eh

:p

RON berkata...

Pandai lu buat lawak bro..ahaha

aLy berkata...

cam ne nak undi blog ni?
sms anta ke mane?
=D

nrshasha berkata...

aikkk..apakah ini??!!
ahahaha

Chybee berkata...

bila jadi ni? nice~ hahaha...buat gelak2 malam buta before tdo :D

Cik SHiNJU berkata...

Afundi Akal Tlanjang..
eh silap, Blogundi Akal Tunjang!!
harap family Akal Tunjang dpt menderma topup barang seratus dua supaya kami dpt mengundi dgn tenang dan penuh ikhlas...

Raina Affan berkata...

hey sapa ni penuh chatbox aku dengan nama dia saja (padahal nama dia sorang je pun ada disitu, aku baru subscribe semalam) tapi tetap la - hey! sapa neh???

p/s : blog kau sempoi..harap maklum! tp bila nak sms Afundi tuh, nak antar ke nombor mana? nombor diri sendiri?

Lya Colours berkata...

jadi blogger picisan je lah senang
huhuhu

FyZa berkata...

follow ur heart..eceh! haha..ikt suka la weh nk tulis apa..nk jd blogger otai ke? ngeh3..

reen_sofee berkata...

kesimpulan nye sape yg tersingkir?
huhuh

Ain Ransom berkata...

gua ingat lu punya ayat sempoi ah. Tak terbelit / atau tersirat. HAHA

Yuki KumikO berkata...

nk komen jugek~~
dilarang melucah di cni~~

hahaha
=p

Miss ... berkata...

ekeke lawak arr ko ni.gud luck lah hope ko dpt jd blogger otai waakakak

Fina Fento berkata...

nak kena undi ke ni hiro? kalau nak, silalah sponsor hot tiket sebanyak 13 keping. nak yang Rm15 punya ye

ORANG KATA TUAN BLOG NI MACAM NENEK..ADA KA PATUT

♥cutebabygirl♥ berkata...

i first time singgah sini.
xleh kasi komen lg. haha~

Yatre Hayati berkata...

wah...cool la entry ni. baek punya idea...*tepuk tepuk*

Ery Farieha berkata...

anon mesti ade
haha

Pelat berkata...

kalau gua join pasti lu tergugat.. percayalah cakap gua.. kenapa gua yakin? sebab gua baru pulang belajar kat tadika. lagi hebat bukan gua? gua yakin itu.






pssssttt...
* nak tanya.. blogger2 mana best? boleh bagi link diorang tak? gua nie budak baru. mencari - cari mana blogger yang leh masuk kepala gua nie

Rainbow berkata...

u have a good idea in writing, know how to catch audiens attention, ur presentation is good but the language that makes some people feel uneasy - BUT FOR ME THATS show WHO ARE YOU!! , its good, just be ur self!

support u!

ni kalu ko tak reply komen aku, aku ugut nak bakar blog ni ah....

Wan Perlis berkata...

gua nak jadi pengkritik undangan boleh x. tapi kalo lu jf blogger otai jgn berlagak

alvin takda umah harga 8juta berkata...

wa nak jd blogger porno.

Pelat berkata...

Gua tak guna link nie dah
http://hitamgelita.blogspot.com/

Gua guna link baru yang ini
http://pelatt.blogspot.com/

takpe. Gua masih guna blogspot.
bukan dot com

bukan penggoda berkata...

gua panas name gua tade!

cilanat~

maisyara Pot! Pot! berkata...

baru datang berguling2 di sini. ngee^^




yeah! bukan senang nak jadi blogger. lebih2 lagi blogger otai. tapi, gua tak nak jadi blogger otai. ngeee^^

Berd berkata...

berd: belog celaka. tuan dia macam setan.

macam ni la wa akan jawab kalau ada orang tanya wa pasal belog ni.

babi. link belog wa takde!

Pelatt berkata...

gua tak gay... gua lelaki mencari janda anak 10.. kalau lu ada lu roger gua.... sekian

bukan penggoda berkata...

gua sokong lu berd!

gua dgr lu dah resign drpd jd ustak. btol ke?

::cdot the dot:: berkata...

apsal blog lu mcm haram!!!



celaka!! gampang!!!!

hiro berkata...

red--bab tu u suka kn..haha..xpe2..hak lu..ehehe



aku--haha..alah..cm la tak pernah pegang mic..karok kan selalu..ehee



siti--wajib ada spm..hhaa.susah oiii

hiro berkata...

silent--haha..makcik..jgn tak update belog lu tue..boring dh.



aly--hehe..mintak maap sesangat..okes.
undi guna posmen..nnt sampai kt uma.



bro ron--haha...buring2..makwe xnk layan gua ym..tulis la belog..ahaah

hiro berkata...

shasha--rasa lam b.m dh rase..oh..tak paham merapu ne..sob2.



chybee--ehehe..tenkiu..ade kt aspro riang..tv44..ehee


cik--haha..ces..gua ne idola samseng basikal kapcai tw..heee..undi2 ye..aha

hiro berkata...

raina--1st..nak panggil akak leh.ehhe..tenkiu ye..hee..undi guna no public phone je..ehehe



lya--yup.picisannnn..gua dtg..haha..picisan tu makwe ke?



fyza--hehe..xnk2..gua nak slamber je..kalu otai..sombong..cm celake..tak reply komen gua.

hiro berkata...

reen--gua la..waaa..nak ngadu..ahha



ain--eh..tenkiuss..tengss..hee..iklas ke puji..



yuki--menlucah dlm bahasa english dn jerman dibenarkn..haha

hiro berkata...

miss--malas la jadi otai..nanti lupa kawan..ehehe.gua dh kuar akademi dgn rela..ehee


fina--oh..toup mxs la..eheh


cute--membe lama..ahaha

hiro berkata...

yatre--hehe..tengkiu support.




ery---anon2..haha..i miss them.



pelat--gua yakin lu mmg jadi juara..sbb lu sorg je tinggal..ehee

hiro berkata...

rainbow--wah2..makaseh komen..sungguh supportive..ehehe..nanti makwe kacau gua cne..xmo2..ahaha


wan--pehh..gua xmo jadi..blogger otai berlagak...gua komen xblas..makwe balas pula..celake.


alvin--jgn amik frodo n berd jadi partner..xbaik..aaha

hiro berkata...

ika--alala..sori..masalah teknikal..heee..setel dh..jgn masyam2 u...



mai--sama la kita..jadi biasa2 je bagus..



berd--gua buang la link lama..xtw link baru lu yg aktif..igt berdporn..haha

hiro berkata...

pelat--hehe..yg bergetah xmo? makcik klener pakai jersi orange..ahaha



ika--heee...sori2233.22221.1111.okay?


cdot--ini je gua mampu..ahaha.

si[jari] telunjuk berkata...

kesimpulan: gua nak gtaw yg gua gi kelas tadi...

gitu???

ngeh22...:)bagus2

hiro berkata...

si--ehehe...aah..rajen..tak macam budak junior..ske ponteng..ahaha

ELIS berkata...

mmg kreatif giler r aku baca ni..

maCy berkata...

blog ni bagus. naik dgn cepat. isi ada. bahasa sedikit bercampur tapi mudah dibaca kerana tiada shortform. bloggernya?

hiro berkata...

elis--fuh..ye ke..tengs..


macy--erkkk...bkal suami laa..

azuan berkata...

anon tue yang penting ekeke....

.::WaNiE::. berkata...

Adeh

nak jadi blogger otai ke

gwa ingatkan nak jadi skandal gwa

lain kali jelah gwa kritik

kehkehkeh

hiro berkata...

azuan--anon dtg jauh pak..ehhe




wanie--pnggil kak leh..sopan la gua ne sjak blaja soft skill..ahha..
skandal u bleh je..gua redha..ehehe.

Hazzy Ishak berkata...

keep up the good work!!

Latest Entry Hazzy,
Rahsia dahi wanita-orang berdahi luas sebenarnya pendiam tau
Terkena renjatan elektrik ketika tidur
Predators - bukan calang² pemangsa
<a

$h@h_Izn@n berkata...

woit mandi2...wakakkakaka

fndrocka berkata...

kau jangn risau...undian kau dah tinggi.fakap lah juri2 tu

Adeqq berkata...

hohoho!~
xbole blah la jawapan juri2.
hebat2.
ishh, da komen melambak2 nih.
da hebat dah tu.
hehehe

^___^

touya berkata...

Touya : Blog ko ..aku tengok memang hebat , tapi sebab blog aku lagi hebat jadi aku bagi 2 out of 5 jerlaaa . Muhahahahahahahahahah

Touya < - - - giler kurang ajar

hiro berkata...

hazzy--haha..makasih support.gue dh bc.




shah--xmo2.haha



fnd--yg otak blue tu,,mmg faking..ahaha

hiro berkata...

adeqq--keh2..tenkiu2..u pun hebat pe.




touya--hehe..lu mmg hebat..takot gua nak tulis entri..ahaha

Ann berkata...

baru je nk kritik..tak jd lah nti kene baling ngn dart..huhu

hiro berkata...

ann--baling pada budak ske blue tu je..ehee..kt u, gua baling flying kiss..kah3.

s h e e berkata...

sy rase blog ni besh...hehe...cite2 dia sume buat sy ketawa ato senyum...

sekian komen skema dr sy...muahaha...

hiro berkata...

shee--belog pakwe kn..tak kn nak kutuk..hhee

Cik Peanut berkata...

pe peduli cakap orang..
blog kiter
suker hatilah kan
hahahha~

hiro berkata...

cikpeanut--yup2.gus sokong..ehhe..tenkiu kwn.

NAJ HEBAT berkata...

erk??

dilarang melarang di sini..

tp
..

wa tak tau nak cakap ape daa...

miahaha

Hiro.. watasyi perot lapa..
chalo makan sama gua..
mau ka tak??

hiro berkata...

naj--makan wasabi ka..nak2..ahaa

Raina Affan berkata...

hiro..amboi amboii tetiba follower dia pun nak jadi kawan..hahaha! sebab entry aku la tu!! :P

hey..pasepa maw panggil aku kakak??? aku baru doploh tahun! cheshhh! baru halal masuk club..

chesh skali lagi! hahahah!

aNiS tHe BumbleBee berkata...

wahahahaaa! adoyai!! part paling best adalah part tarik bag pas kene buang.ekekekeke!

hiro berkata...

raina--sebab u tunjukn gua siratulmustaqqim..jalan yg lurus..keh2..nk jd kawan la..folower juz untuk..u folo me, i folo u back.
tuk fakingrin je..


eh..mudanye..keh2..nk keje kelab malam? i leh urus..haha


anis--sob3..lagu sebak berkumandang time tue..damn.

faiq berkata...

hehehe..bgs2

hiro berkata...

faiq--cmne nk bc name lu..faiz..ka..ehe..

za petrelli berkata...

urggggggghhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.. byk nyer komen. segan pulak nak komen. x nak lah komen. i pergi dulu..ak x komen tau.

ishiko berkata...

hohoo..ade talkshow kt sni..

hiro berkata...

za--hehe..xpe2..segan mugen amalan mulia..kementrian galak...naik minyak pun galak..ahah


ish--yea..pasai nak rancang g gali telaga minyak belakang uma najib.

Pelatt berkata...

tahi

PinQib berkata...

haha.. akademi fantaksiaakk

;) lariksss

\\\Sekian. Eh. Ada update la. Jom singgah!

Salah bontot ke selipar?

hiro berkata...

pelat--ces..baik pg basuh.



pin--heee..artis sogore..

hellioz berkata...

style GYLER!!!!!!!!!!!
gyahahahahahaah~

SORY BRO
gwa bz
gyahahahahaaha~

hiro berkata...

hellioz--celake..kawen lari tak ajak gua.

aren berkata...

woh..ada akedemi belog..nanti mesti ada yang tarik beg roda lepas program.mcm AF tuh.lepas tu nanges2 n peluk2..ahahahhaa

J. Love berkata...

wah wah wah. ini tag jenis hape plak ni?

takyah la otai otai. nnt kene remove kempen blogger picisan tu. dowan dowan!

hiro berkata...

aren--gua ske nk kuar awal..leh ramai lg peluk gua..pompuan je taw..haha.



j--yup my dear..gua hate otai. layan komen makwe je..faking!!!!

hellioz berkata...

otai layan komen makwe
GWA SOKONG 10000000000%
gyahahahahah~

hiro berkata...

hellioz---btull...mmg vavi..

Aujinz berkata...

saya nak undi SMS..

ape nombor??..

hiro berkata...

aujin-hehe..gua dh terkeluar..ahaa

soffya cik bulan berkata...

tp blog mmg best pn..bru bbrpa bln blogging kn?

ciK gAyah kePOhhh berkata...

otaii jibengg betoii dier nie :)) heee~~