Menara Gading

Mahu masuk U sebab nak dapat kerja best?


Seminggu lepas raya, kedai makan mula buka. Tudung litup pakai time raya mula simpan dalam almari, boxer raya pun gosok kemas dan simpan baik-baik. Guna untuk pergi dating pula. Lemang-lemang basi terus dijadikan kayu api. Itu lah antara ragam orang kampung gua.

Sedang lepak dekat Kedai Kopi Bakaq, datang sorang Pak Cik. Gayanya mahu beli rokok, tapi ada berita hangat mahu di sampaikan. Pak cik ini femes juga dekat kampung gua. Pakar tukang perak orangnya.

"Weiii... anak aku dapat masuk U..." laung Pak Cik tu sebelum berlalu pergi.

Lantas member gua bilang pada gua,

"Alah, anak dia baru dapat surat panggilan temuduga je. Bukan komfem pun dapat masuk U lagi"

"Oh... begitu ke. Tinggi menggunung harapan Pak Cik tu," gua cuba bagi pendapat.

Tetiba hati gua terdetik,

Best sangat ke masuk U?
Bila selalu ponteng kuliah...

Best sangat ke masuk U?
Bila duit belanja digunakan pada benda tak berfaedah...

Best sangat ke masuk U?
Bila selalu layan porno berepisod...

Best sangat ke masuk U?
Bila duk selalu geledah bahagian exotic makwe...

Best sangat ke masuk U?
Bila selalu kena tangkap khalwat....

Bagi gua, kalau duk dekat kampung tak dapat masuk U pun tak apa. Memang orang akan pandang rendah ke apa. Tapi masuk U, perangai cam ci wat pe. Ye dak?

Baik jaga mak ayah dekat kampung, keja dekat-dekat ke, ini tak... malu gila ke tak dapat masuk U atau dapat sambung pelajaran? Kalau ada rezeki tu tak ke mana. Ah... gua ne kenapa. Mahu jadi pakar motivasi ke apa. Haha.

Tapi tu la, kalau orang tua sekarang, mahu menantu lepasan U, ada kereta semua. Apa ingat boleh jamin kebahagiaan anak pak cik ke? Oh lupa, semua orang masuk U ne pandai kan. Ah... pandai la sangat...pandai buat anak time duk U adalah. Keh Keh Keh.



41 ulasan:

adrinaqamarina berkata...

mendalam. syabas beta! haha

MOFASAD berkata...

depends pada orang tu gak.. taw jaga diri taw la..

kene kejutan budaya?

habis~

ana berkata...

memang rezeki ada kat mana2...tapi bljr tggi tu satu bonus mencerahkan jln menacari rezeki dgn syarat jgn buat benda2 pelik ler... :P

Lya Colours berkata...

haha gila emo ni
sabar2

betol gak kan
masuk u tapi byk buat benda x pekdah je
dating 24 jam
pastuh result melayang ke mana
baru nk nyesal

GaDis CoMeL berkata...

har har har. okeh, tutup sume U la weh. kita pakat2 kerja kat kampung je.

.::WaNiE::. berkata...

entry ni ada berciri emo je aku tengok

Cik Bucken berkata...

aku sokong mofasad

elakkan diri dari culture shock dan culture-shock proof kan diri anda!
^_^

Cik Jari berkata...

ngeh2..haha
haha
haha
haha

bukan semua camtuh tp hakikatnye mmg camtuh...

|arieza| berkata...

anak instant lepasan u pun ramai! hhaha

gulagulahacks berkata...

macam lu biasa je..
keh keh keh.

betol lar.
masuk u.
tp perangai macam setan.
tak ke mana jugak.
komfirm fail exam. =)

Ery Farieha berkata...

ohhh
aku bukan spesis student U begitu
hehehehe
relax2 :p

FatinZol berkata...

ergh...rmai je kawan2 aku bila masuk U hancusss...

perangai jadi cam lahanat..
yang jadi pondan pun ade..

cehh...

pandai2 la bawak diri tu..bukan bila p blajar je...tapi p mna mana je la...

eiffel berkata...

bila masa u....
layan porn berepisod...


cam berpengalaman jerk..hahahahaha


rezqi ada di mana2..tak semeti tak dpt masok u, tak bole kje elok2...

Azrul_amigo berkata...

aku pom dak U jugak...
tp,xpandai pom buat ank..

ko dh penah wat anak ke..
wohha~

DuniakuAbstrak berkata...

masuk U dapat kwn mcm Hiro

abis la

haha

tiafazunia berkata...

bende neh bkn budak U je .
yg gua penah tgk, sedara gua kt kg,
dtg KL terus jd cam cib!

culture shock betul! hamsap~

raina berkata...

toteyyy...apa mencarut-carut neh??? nen dengan tek x suka, okey??? no! no! no! dun talk dirty...

crazy_labelle berkata...

xmasuk u pon buat je mende2 cmni...
tp budak u pkai kondom, budak xmasuk u buang anak... see... mende cmni pon berpihak kpd masuk u...

Fatin Aliyya berkata...

tawu x per lg jauh dr mak ayah mkn menjadik2 perangai nyer.minta2lah dijauhkan dr bnd2 macam ni.aish!

hanis berkata...

wohhh marah ke ape ni encek hiro???

Aya de Luna berkata...

ilmu boleh dicari di mana-mana..masuk u ke tak masuk u ke, kalau pandai jaga diri tak la jadi macam tu..

elmo blurb berkata...

pandai jaga diri semua akan ok..
tapi wa rasa orang dok kampong pon lebih kurang sama. tapi tak semua lah. jadi memang kena take care diri sendiri selalu lah..

take care.
jangan marah.
~.~

nas berkata...

aku masuk u nak belaja n dapat keje yg elok...
tp aku rase cm malas plak nak belaja..
yelah..tensen memanjang..huhu....

soffea berkata...

pelajaran tu penting kot. but it depends on u urself. mungkin lain org lain pendapat. tapi yg penting, tahu tujuan hidup ;)

n@jwamz berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
n@jwamz berkata...

nice!wut can i say....
entry ni means sumthin, mendalam..
ade makna tersirat..
walau d mna je berada..jgalah perilaku, igt mak abah kt kmpg...
betapa dorg menaruh harapan m'gunung pd kta.....terharu pun ade(^_^)

Berd berkata...

Lu mana ada buang anak. Sebab lu bersetubuh pun dengan lelaki saja.

Onelove...Jambu merah warna berkata...

yg lebih baik. msk u, prangai elok,keje elok...hu2..
kdg2 org skrg ni tgk org tu brdasarkan ktggian org tu blajar.. tp lau blajar tggi pn x kemana, bg la pluang kt bdk tu wt kputusan yg bek utk dri die..x blaja tgi pn blh brjaya..

NAJ HEBAT berkata...

wa tak buat semua bende yg lu mention.

lu otak kotor kan?


tu dtg idea bagai.


lu exotic tak??


lalala

f_aRa_aINa989 berkata...

best sgtlah masuk U bila assignment berlambak sehingga x trbuat..huhu

BezBuddy berkata...

tapi awk kene igt...xsume org cam tu...lau org tu dah memg jahat..anta la die kat mane pn...kat u ke kat solok kg mane ke...die tetap akn jahat...bukan bdk u yg jahat...tp diri sndri tu dah memg jahat

maCy berkata...

tak rasa la u~

hamzah ian berkata...

entoh la labu..

PinQib berkata...

aku budak, maktab.. x rasa hebat... u lg hebat..
hee. kg sbnrnya lg hebat@@@@ x wat paper pung..

Jum Singgah yer
Latest entry di:

Lelaki kurang otak
Letter for adik part 2
Lelaki hensem dan Pompuan Gem--

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata...

luahan tersirat dan tersurat..sila ambik port wahai bakal masuk U

lea berkata...

tapi blajar kat u memang best!

J. Abdullah berkata...

lu berhenti belajar skang!

.sweet-ants. berkata...

org kg masuk u jd culture shock.
ada yg cemerlang. depends pd individu

.s.o.f.i.a. berkata...

aku setuju!!!!!!!!!!!!!!!! tapi dunia skang pandang benda tu....... like it or not, ikut jer la flow.......

ain fathihah berkata...

pedas hiro ni

cik fiza berkata...

setuju gak pendapat incik hiro ni... tp berbalik kepada niat la.. kalo awal2 dh pasang niat tak baik.. sampai last pun x baik..

salam singgah :)