Perjuangan Bermula

Ok. Sila 'translate' sendiri. Gua tak pandang English. Keh Keh Keh.


Tu diaaaaa... kejarrrrr...

Tak pasal-pasal tengah malam tu gua dikejar lima orang laki. Badan pun mantap jugak dorang tu. Gua apa lagi. Lari la jugak. Tak kan senang-senang nak paw key-chain Garfield yang makwe gua bagi.

Akan tetapi, malang tak berbau, gua kena tangkap juga. Tangan gua kena ikat dari belakang. Gua yakin dorang ikat guna ikatan macam gua belajar dalam ikatan Pengakap. Tapi gua lupa apa nama ikatan itu.

Tak lama lepas tu, ada sorang budak kecik masuk dekat bilik yang gua kena kurung. Gua rasa budak kecik itu umur dalam 11 tahun. Bahagian exotic dia sudah disalai ke belum gua tidak pasti. Tapi muka macam budak sekolah rendah.

Lama juga gua amati muka budak itu. Macam muka anak sedara gua. Lantas budak itu berkata;

"Ko ne Hiro kan? Betul?"

"Gua bukan Hiro... gua Superhero... haha. Gua cuba mencetus keriangan di hatinya. "

"Yanadeeee... jangan main-main laa... Aku cepokk nak?"

Haaa... gua sedikit resah. Risau muka hensem gua kena tumbuk. Nasib baik dia main-main saja.

"Akal Tunjang milik ko kan? Mantap sangat penulisan ko. Aku ingat nak suruh ko tolong jawab pekse Bahasa Melayu Penulisan aku. UPSR je pun. Boleh?

Sah. Ini mimpi. Gua terus terjaga. Memang ada anak sedara gua jawab UPSR tahun ne. Keh Keh Keh. Gua tengok jam dah pukul 1 tengahari dah. Tidur lepas subuh. Memang senang mimpi karut. Hehe.

Sudah sembilan tahun berlalu lepas gua amik UPSR. Cepat betul. Ok... Ucapan gua pada kakak yang ada adik pelajar tahun 6, leh kenal? Haha. Ok gua gurau.



SukaNeka: Selamat menduduki UPSR. Pada cikgu-cikgu pernah ajar gua, makasih.

33 ulasan:

MOFASAD berkata...

pes!

MOFASAD berkata...

selamat upsr hiro

MOFASAD berkata...

selamat upsr hiro

adrinaqamarina berkata...

9 tahun lepas? ouh. dah tau umo bpe, tahniah untuk saya.

eh mana novel tu? takkan dah tak de sambungan kot. haha.

siggplus berkata...

"Mantap sangat penulisan ko"

peh. angkat bakul siot.

hiro berkata...

bro farid..ok...tenkiu..gua upsr wt balik.

qama, eh..hehe..sori..nnt mnggu dpn..hee.


sigg...peh..dh tnggu aok puji..xpun..haha

mario berkata...

selamat ber upsr...

CERITA LEBAT berkata...

gua UPSR kantoi matapelajaran biologi.

Berd berkata...

Dengki tahu.

maisyara Pot! Pot! berkata...

upsr? rindu time pengsan masa nak amek dulu2. ngeee^^

Ery Farieha berkata...

apekah?

hahahaha merepekkk betol!

Cik Jari berkata...

selamat berUPSR..selasa nih paper penulisan..jwb elok2,jgn mencarut!

raina berkata...

penulisan hang mantap? Wahahaha! Nak terberak aku baca!

ana berkata...

cet...mimpi rupanya, ingat betul2 td...sian keychain garfield tu masih bertuankan hiro..hahahaha

Cidak berkata...

gua ingatkan kau nak kena bunuh daa

eiffel berkata...

upsr 9taun lps???oke aku tua setaun dr ko...

hye hiro..

upsr wat gwa rindu ngan pensil 2B..kumpol duit sendirik, beli sekotak pensil 2B..sharp tajam2..sharpener lak yg bulat, kne ada cermin..bwu leh betolkn tudung..

gyahahahahahahaaa

Dyna Yvonne berkata...

UPSR?
huhu...tyme majlis amek result aku nanges kaw2 sbb xdpt 5a...
da tu pulak kne perform main band mse tu...malu nye perform sambil nanges..uhuhh

tiafazunia berkata...

maknanya penulisan lu hanya ntok UPSR je laa ? SPM da xley kannnnn?

siggplus berkata...

nak suruh koi puji? jangan harap lah! haha

aleen adela akoo ^_* berkata...

wa xde adek nak pekse upsr.tp wa single.boley?miahaha

GaDis CoMeL berkata...

gua ada anak gadis yang nak amek UPSR, mau berkenalan tak?? hehe.

elmo blurb berkata...

selamat SPaM. tskk.

nekmo berkata...

yenadeee..hehehe..lu upsr..meja tu tinggi daripada lu kan?haha..gua usha lu rendah je time tu..hehe..

hamzah ian berkata...

gua benci upsr

MiMiEy :) berkata...

ala, mimpi syok nie.
kalu kene belasah lg best, cpt pg sambung tido balik.

areleaf berkata...

ahh..pura2 caring..mcm setan..

PinQib berkata...

esok spupu ak upsr


Latest entry di:

Jenis mamat dibenci perempuan ><
Mainan genius dari Japan

Aujinz berkata...

gua baru tempuh UPSR..
tak ingat plak biler..
koh koh koh..

ain fathihah berkata...

jom amik upsr lagi. terasa mcm best pulak. hehe

aLy berkata...

ingat lagi tak nama-nama cekgu masa tu?

¶A.K.I¶ berkata...

hahaha... comel2!!
hye adik...
nk duet rye x?

|arieza| berkata...

laa umo hiro baru 21 ka?? hahah jambu muda lg :P

.s.o.f.i.a. berkata...

aku tak suka UPSR sebab senang sangat....... pejam mata ja aku lulus, dapat A semua subjek. aku cuba tdo, buat2 migrain untuk bagi gagal tapi aku tetap dapat A...... adoyai!!!!!

aku memang dilahirkan untuk jadik genius la.....