Penegur


"Awak tak rasa pakai lengan pendek ni tak sedak mata memandang?"

"Pakai tudung tu molek-molek la sikit. Bonjolan dada masak ranum nampak lagi tu. Pakai tudung kasi lepas dada cecah pusat dah elok dah Abang rasa"

"Sedak pakai baju nipis nampak coli kaler pink ni?"

"Pehh, ketat betei baju U ni. Rasa nak buat balut buah nangka"

"Cuaca panas ni, pakai la skaf sket. Alang-alang nak pakai skaf... baik bertudung ye dak?"

"Ni apa pakai seluar nampak seluar dalam ni. Tahu lah seluar dalam Sayang tu beli dekat Gurka. Cubalah pakai seluar senonoh sikit"

"Mak aihhh... kemain panjang kuku. Ni nak buat 'part-time' bidang hantu ke hape?"



***


Lu orang bagi kaum kromosom XX yang hangat bercinta tu ni gua ada soalan nak tanya. Pakwe lu orang pernah tegur ke cara pakai lu orang? Ke selamber badak je pakwe lu orang;


"Nah G-string, istimewa untuk awak. Pakai ye. Kasi nampak"

"Eh, Yang..kita nak pergi 'clubbing ni'. Kasi bukak la ini punya tudung. Baru urban"

"Baik la U ni. Pakai la seksi-seksi sikit. Kasi member I puji. Hehe"


Ada tak dia tegur-tegur tu? Kalau ada tu, bagus la... boleh buat suami lettew. Keh Keh Keh. Ye lah, kalau mak bapak tegur... kemain liatnya nak dengar. Entah-entah dah tak dengar. Kalau pakwe tegurnya, dalam liat tu... makwe akan terfikir juga. Kata sayang, ye dak?

Sama-sama ada sifat suka tegur menegur menuju kebaikan kan molek. Barulah nampak dia punya misi, visi, wawasan, impian, cita-cita dan pelan nikoh-nya. Haha.



36 ulasan:

Raihana Izzati berkata...

takde pakwe.okbai.

amy shuhada berkata...

sama. xde pakwe. hahahaha.. terbaekkk!

http://wowimstillamyshuhada.blogspot.com

Khadija Sakaria berkata...

uve got point there ;p

hiro berkata...

entri gua ni bukan untuk hari ini saja..sampai tahun 2105 pun boleh di anggap relevan entri ni..

keh keh keh.

Nur berkata...

betulla tuh, kalau pakwe tegur je mesti nak sentap kan. Haish..so kepada lelaki2 tegurla makwe anda

iekasub berkata...

kawan yang tegur. kalau boleh semua orang dye nak tegur.haha

kembatolo™ berkata...

aku nk tego sape eh? haha

Johan "Champ" Radzi berkata...

G string. Ya itu yg terbaik.

vampire's lovex berkata...

bang,mintak up entry pakwe ngenngada bang..pakwe sy kemain lg gedik nye. *komen tak berkaitan entry..kbai.

blog-tips-kurus berkata...

erk, lelaki bukan suka tengok yang cekci-mekci ke?

aebob berkata...

wahai wanita... sehelai rmbt satu dosa tahu? #serbanista

saljihitam berkata...

"Barulah nampak dia punya misi, visi, wawasan, impian, cita-cita dan pelan nikoh-nya. "


contoh paling dekat --> hiro

hehehe

fairuz berkata...

kalau tak de pakwe? sob sob

bact. berkata...

aku nmpk pon tak pernah tegur plak
pasal selalu nmpk amoi je..

silap2 kena maki buta je

hanaahmad berkata...

keh3. kalaulah ada pakwe yang berani tegur camtu mesti tak ramai yang ber'bra' di jalanan. ni tgk, lg sexy lagi mendada si pakwe berjalan. bangga katenye ade makwe sexy..poodahhh..

Wahida Nasution Thakhrim berkata...

tegur member perempuan sendiri pun ada masa kena 'fire'.. kalau bf yg tegur belum tentu nak dengar..

dill berkata...

tak de boipren la plak. setakat ni tak de kawan2 sume okay. alhamdulillah.

if you are raised well, chose your friends well, insyaallah, you'll be fine.

dill.

gades ain berkata...

:) entry ini terbaek ..

melle amir berkata...

pakwe gua dah bagi g string, tapi dia takda suruh pun pakai bagi nampak, keh keh

Alyn Jae berkata...

encik pakwe penah kate
"skrg ni trend ek pompuan pakai bju nmpk dada"....terkesima & insaf....

nisa_perasan_cun berkata...

makcik xde pakwe lar pakcik...
so tiade tegur-teguran..
hanya family je menegur :p

ENCIK TIKUS berkata...

hai ustaz hiro

catherine- berkata...

hiro!

:)

ye dok!

;)

bkn rapunzel berkata...

baguih la blog abam hiro ni
cek sukaaaaaaa!!!
hikhikhik

Mutiara Bernilai berkata...

takde pakwe jugak,,
0kbai,
eheh~!






*baru nampak pe|an nik0h eh?
*hm, baru nampak bersedia nak bertanggungjawab kpd diri kita,,

Siti Mashitah Saidin berkata...

susah nak jumpa laki cam nih...
hey, hiro... kena kawen dah nih... hahhaha

wannurfazrini berkata...

waduh waduh, nmpaknya gua pelukan seorang pakwa macam abg hori, kehkehkeh

sugar2 kapas strawberry berkata...

takde pakwe..hehehhe.tapi mak selalu jgk tegur

- elina - berkata...

tak nikoh lg hiro ?

hehe

Pyka Rahmat berkata...

errrrr mcm mana nak bilang ni

Miscellaneous Smiles berkata...

huh..

hahaa~
pakwe takde mak abah ada la..huhuxx~~

muz berkata...

nanti saya nak jadi pakwe camne...

Hanie_Dew berkata...

@muz jadi la pakwe yang macam abg hiro highlight kan tu..yang bole bentuk makwe jadi lebih baik..

tim berkata...

dia tegur suh saya pakai tudung.

so..next week saya kawen ar. dah boleh buat suami kan? =P

Emira Darmia berkata...

hahha...ada tunang suruh


jawapan standard : lek lu b...dah kahwin nnt i pakai tudung. okeh?

Ainul Hayat berkata...

Yaaa.....penah dapat teguran dari itew..