Menguji

Power jugek lepak gaya gini ni. Lepas nikoh gua nak cuba.



Errr... macam mana nak mula ye? Nak taruk pendahuluan tak berapa nak reti. Terus pada isi la ye? Awak tolong buat pendahuluan untuk saya boleh? Tak boleh? Boleh laaa.. boleh laaa... Kahkahkah! Okay-okay. Amboiii... nak gedik sikit pun tak kasi can. Kakakaka.

Okay, begini... pernah tak dapat pasangan yang suka uji cinta lu orang? Kalau suka uji sikit-sikit ni tak pe. Tapi yang obses nguji nya pernah? Apa, dia ingat bercinta ni macam ujian nak naik pangkat ke?

Contohnya;

1. Makwe: Abang, napa tak mesej... balas mesej Ayang? Kol pun tak angkat?

Pakwe: Saja... nak uji cinta Ayang dalam ke tak.


2. Pakwe: Abang mahu berpisah dengan Anje buat sementara waktu. Kita masih muda. Kalau ada jodoh ada la. Kita harus uji sejauh mana kuatnya cinta kita.

Makwe: Errr... errr... *air mata mula menitis*


3. Pakwe: Kenapa asik layan laki lain? Ingat saya tak jeles?

Makwe: Saja... nak uji awak jeles ke tak... sayang saya ke tak.


Rasanya cukup tiga ni. Kalu nak lebih sila langgan Akal Tunjang Premium. RM200 sehari. Hekhekhek. Okay, gua gurau.

Bukan apa, terlalu menguji cinta dan pasangan ni tak molek jugek gua rasa. Bahaya. Maunya pasangan bosan camna?

Di akui setiap pasangan selalu nak uji pasangan masing-masing untuk rasakan dia sentiasa disayangi. Kejuruteraan merajuk juga sebahagian daripada ujian pada pasangan. Maunya dapat makwe kuat merajuk. Memang padan muka la gua ucapkan. Kakakaka.

Tapi jangan sampai pakwe nak nguji sedalam cinta lu orang empunya dada mantap mahupun dada pink macam ni lu sedia terima jugek. Contoh;

"Sayang, Abang nak uji cinta Sayang kat Abang. Sanggup tak Sayang buat demi Abang. Mari Sayang... mari. Abang bukak coli dulu ye?"

Kalau itu pun terima ujian, itu bangang namanya. Harap je bercinta lama-lama, bangangnya mengalahkan budak tadika.

Kehkeh!




26 ulasan:

DuniakuAbstrak berkata...

first?

DuniakuAbstrak berkata...

yes! hahahaha

Lucifer berkata...

2nd?

DuniakuAbstrak berkata...

pokok pangkalnya 'kekuatan' ikatan sayang tu bro...

kalau sayang tu suam-suam kuku..

rapuh je..

belum ujian, baru takat kuiz je hubungan dah jadi jahanam, putus cinta..

kalau sayang tu tulen baek punya

Ujian hape datang pun tetap steady kukuh bertahan

sekian terima kasih.

Abang Zam berkata...

abam hiro dokter cinte? hihihi

Abang Zam berkata...

in b4, LAST

blog-tips-kurus berkata...

'daring'nya abang bagi contoh.. ;)

Bella Bell berkata...

aisyah macam mana? selalu ke dia uji ko? ke ko yang selalu uji dia? hahaha.

dill berkata...

pandai abam hiro memberi nasihat.

go abam!

dill.

Ym.Bundle [Blog.Sampah] berkata...

siak ke10..no tak bes..ujian cinta bukak coli aku dah cuba..memey bekesan la..tapi kat minik aku la..hehe..

fierul berkata...

pernah dan kekal sampai sekrg . uji dia memang tak bole blah .. huhu ada mnta ptus . hmpeh tol ..

Eyda Syahida berkata...

titew takde pakwe nak uji uji nih. titew uji abam hiro la, bleh?? agagagagaga


tapi kalo kapel, bab uji-menguji ni tak penah lepas kan?? huuu~

lavender harum wangi berkata...

tsk tsk tsk . pi mana2 pun ada kena uji . pi sekolah kena uji . kat rumah kena uji, dengan pawe pun kena uji, boleh pegi mati . tsk tsk

zazaw berkata...

HAHA
tang nak bukak coli tu
sangat gilaaaaa

OrangAkaun K berkata...

silap uji ego tercabar

nurkaloi berkata...

hahaha jadahnyee
yg penting trust
ko asik nak uji jerk
makan penmpor karang

cikpia berkata...

sebab tu aku tak percaya pada ikatan pertunangan. tempoh tu orang kata kuat ujian dia.

bagi aku kalau dah sayang, dah cinta, dah setia, dah jujur, tak payah tunang pun ko tetap sayang, tetap cinta, tetap setia, tetap jujur.

ujian2 tahap kejelesan, tahap ke-merah jambu-an ni benda wasting time je......

fatinizzati berkata...

coli lagi. menci taw. haha

hanaahmad berkata...

yang last sekali tu paling menguji sebenarnya. epikc!

erysweetie berkata...

okey, aku kuat merajuk

sekian.

vampire's lovex berkata...

pakwe yang nak mintak kena tinggal je suka menguji bagai... suka sgt test,,jadi penggubal soalan spm la kan. hhaaaaa..

delarocha berkata...

baik punyer cuba try test,,,, ahakss

:: cekodod :: berkata...

baik punyer

Liliyuli berkata...

Contoh nombor 1 tu pernah alami.

penipu semua itu!!


cilakak!

Eyka berkata...

"Sayang, Abang nak uji cinta Sayang kat Abang. Sanggup tak Sayang buat demi Abang. Mari Sayang... mari. Abang bukak coli dulu ye?"

ni bukan uji dah ni..ni mental taruk lutut laa..hahaha :P

kalau nak pujuk awek balik pi blog gua..ade tips untuk lu..hahaha:P

kbai:P

nabByla berkata...

haha bangang giler.. hahaha!