Makanan Di Pagi Raya


Mesyuarat di adakan sempena mahu membuktikan kuih dan makanan paling popular di kalangan manusia. Sama-sama mahu nak buktikan mereka paling lazat. Berhampiran dengan Pavilion.

Lemang Lehman: Di hari raya, akulah paling terkenal. Paling digemari. Punya kelazatan hakiki. Kalau tak ada aku, memang tak sah raya. Jadi akulah kuih dan makanan paling 'top' di pagi raya.

Ketupat Mek Kiah: Sedap batang awak. Opss.. silap, sedap mulut awak. Ni hah, saya ramai orang tempah. Mau dekat 200 seorang tempah tahu. Itu tak kira ada rang buat sendiri lagi.

Kuih Tart: Haiya... lu orang ni kan buat tak nampak ke kehebatan dan kelazatan gua di pagi raya. Sehingga ada orang namakan dia Lim Tat sempena nama gua tahu.

Almond London: Hello, I ni lagi femes okay!! I walaupun dari London, memang kat Malaysia ni I terkenal. Tengok la rupa I. Auwwwwwsome!!

Murtabak Pak Ayub yang tiba-tiba lalu selepas membersihkan rel kereta api menegur.

Murtabak Pak Ayub: Ni gua nak kabor, tak kisah la siapa paling terkenal di pagi raya tu. Apa paling penting ialah macam mana raya itu di sambut. Kepelbagaian kita ni umpama keluarga di sini. Ramai dan meriah. Ada anak muda yang pagi raya pekena roti canai kedai mamak, tengok filem, pergi bersiar-siar. Itu semua tak patut gua rasa.

"Sepatutnya di pagi raya, mereka ziarah orang tua kita, ziarah saudara mara. Bermaaf-maafan. Buat rumah terbuka dan sebagainya," tambah Murtabak Pak Ayub lagi.

Mereka semua terdiam.

"Yea...sokong!!!" ujar Meriam Buluh The Gunners.

14 ulasan:

Aweyn berkata...

almond londonnnnnggg menang! haha

Fatin Aliyya berkata...

taw xpa, bukan acara nk menangkn kuih memaner, bukn upacar nk melahap kuih raya ke haper, kan kan.slm bemaafan n ziarh menzirahi yg lbh utama.

ak ska lah karakter murtabak pak ayob tue.heh.:)

dill berkata...

anda benar sesedap murtabak

dill.

yusuf mujahidin ™ berkata...

sarkasis di pagi raya..haha..

eh, murtabak pn ade ke time pagi raya? ingatkn kat bazar je

Tasha berkata...

selamat hari raye,hik3

geeds berkata...

buat semua tuh di pagi raya perlu ikhlas juga. kalau sekadar kebiasaan pagi raya sgt rugi rasanye.

Puteri Iqa Izyan berkata...

gua tengah buat biskut raya. kbai.

Johan 'Champ' Radzi berkata...

yang ada nercun tu tak boleh blah. haha.

wannurfazrini berkata...

tart nenas mesti menang hahaha

Amna.Qadeeja berkata...

wah kemain abam muratabak kt hhehe

gua suka btg buruk weeii wlaupun buruk tp awesomee ! ;D

(the naked writer) berkata...

carlsberg malam raya paling tiptop.

Liyana Aziz berkata...

apa2 pun yana pilih kuih tart... babai yang lain... heheheehheheh

PENCONTENG berkata...

GUWA SAPU SEMUA MAKANAN DI ATAS. KBYE

saljihitam berkata...

murtabak jugak yang baik. ehem