Menu Berbuka


Ada pasangan suami isteri yang baru nikoh pergi bazar Ramadhan dekat Pavilion. Baju kurung si bini itu. Comel sangat. Berisi sedak pula tu... Aummm...*Woiii. bini orang tu...* Keh Keh Keh.


***

"Wah, ramai betul orang kat sini ye bang?"

"Emm..."

"Orang jual pun ramai, bagus la gitu kan?"

"Emm..." jawab suami malas sambil melangkah kaki pelan-pelan.

"Lepas ni kita beli rendang ayam pulak je Abang, lepas tu murtabak, ayam madu sama sup daging" cadang bini.

"Emm..."

"Kat depan tu ada ayam percik la Abang..nak..." sambil tunjuk kat pak cik rancak bakar ayam.

"Emmm..."

"Haaa...bestnya...eh, ada jual nasi kerabu la Abang, nak beli... nak beli... pastu nak beli kuih, air tebu, air sirap, air pepsi, dr rosmey kentaki... bla... bla..."

"Sayang ni, mengalahkan nafsu orang puasa... kan Sayang 'piyed' hari ni, kenapa mencekik macam tak pernah makan dua tahun empat hari ni?" tegur laki.

"Heee...malu-malu..jangan cakap kuat-kuat..hee..Okay dah cukup ni... lenguh dah bawak beg plastik ni.."

***

Puasa sebulan beb, jangan nak melantak semua makanan dalam sehari. Tak ada nikmat makan gitu. Jangan puaskan nafsu di hari puasa lu orang. Jimat sikit. Baru power! Keh Keh Keh.


SukaNeka:
Watak dan lokasi hanyalah rekaan semata-mata. Chow!



26 ulasan:

kembatolo™ berkata...

nikmat kalo ado bini pahtu alik male. tu baru nikmat sebenar. hak3

!eNa PnG berkata...

wah.. dasyat punya dok pilih...

makan betul ke semua tue?

bujal X berkata...

kena faham bang~~air katira bulan puasa je ada jual~keh keh~~

wannurfazrini berkata...

haha mcm la hari esok tak boleh pegi bazaar n beli apa yg nak. mcm satu hari je pose nak beli itu ini. nsb baik aku x mcm ni :D

JIJI YU berkata...

lawo tak bini abg

lordzarx berkata...

entry bukak pose mkan dlam talam xder ke der....hehehe

Cikgu Jaja™ berkata...

biase lah..piyed mmg buat lapa.kehkeh..

Dyna Yvonne berkata...

terbaik!
>_<

Afikah Aziz berkata...

nak mencekik je kejenye haha

Rain berkata...

org perempuan piyed mmg selera mkn tinggi. selalu lapar..


suka gebu gebu.. uppmm

Khry Hnry berkata...

lepas berbuka...hisp rokok ja sedap...lauk simple takpe..hehe

Tasha berkata...

mknan kat bazar x sedap! *tbe2

tahun ni puasa full kat umah,mmg heaven..hehe *tbe2 lagi...haha

Pyka Rahmat berkata...

pavillion ada bazaar ke? pahal gua taktahu ni

Siti Mashitah Saidin berkata...

keh keh keh.. 2 thn 4 hari? :P

fairuz berkata...

bini abam hiro mesti cantik kan? dia reti masak ke tak? kbai

Elmoluya WutWut berkata...

hahai. orang macam tu memang banyak bunyi. terima sajalah. kehkeh

Amna.Qadeeja berkata...

pesen kuat melantak ni susah haha

eqacashperlala berkata...

kemain si bini
hahaha!

Liyana Aziz berkata...

jenis makan tak hengat dunia

belog|amiyo berkata...

rekaan semata mata.. kah3...
tapi realiti ada je macam tu..

dill berkata...

beg plastik berisi makanan penuh kiri kanan.

masa berbuka, sikit je terusik.

mintak dipelihara dari pembaziran

dill.

Nana Liyana berkata...

ish3 bini sapo la tu . ahaaa :P

vampire's lovex berkata...

bini bela saka ke hape ? kemain kuat makan...hahaha

anis aniesa berkata...

makan ke kedaroh ni ? hee~

Aujinz berkata...

huk aloh kuat makan betul bini.. kah kah kah...

delarocha berkata...

borong jangan tak borong....