Pakwe Jauh


Brader ne pernah cakap kat gua, penyanyi dan blogger sama-sama popular.


Gua ingat lepas peperiksaan akhir tahun, gua nak menuntut ilmu nyanyian dengan brader ne la. Dah la rambut ala-ala afro, hidung macung, harga topi dia mesti sama dengan harga dua tahun gua beli kredit telefon bimbit.

Suara dia memang kaw-kaw mantap, gua buat penggera telefon pun terjaga. Biasa lagu Hijjaz, mata tak berapa nak bukak. Misai dia dijaga rapi, kalah hero Melayu dalam cerita yang belakon sekali dengan teman wanita gua, Lisa Surihani.


Pandai nyanyi dan main bola bersatu. Berbakti untuk pasukan Afrika Selatan. Kenal Didier Drogba pula. Memang kalau dua-dua orang ini datang Malaysia mesti hari-hari pekene rojak dekat Warung Pak Mail Perak. Gua ingat mahu juga satukan dia dengan anak dara Pak Ku Baharom. Senang semasa majlis kahwin gua, jemput dia buat persembahan. Lagipun mungkin percuma.

Dah-dah. Brader, gua penat dah puji lu. Nak tiket World Cup. Dapat tiket tengok perlawanan bola sepak Perancis-Afrika Selatan pun kira bagus. Nanti-nanti gua belanja lu tengok perlawanan bola sepak Kelantan melawan Chelsea.


SukaNeka:
Pesanan dari brader bawa beca- hiro dah ada google tranlator? keh keh keh. Senang sikit bila cheq nak baca.
Gua- Celake, gua letak mahu Wayne Rooney baca semasa boring kat Afika Selatan nanti.
Cam serabut je letak google ne, ke guane?

21 ulasan:

sAsyA berkata...

hensem pkwe nih humm

.zulaikhabukanpenggoda. berkata...

kamu klw xbls, gua nak sekangkang kera burung lu angkut blek dgn mat brutal eh. hihi.

hiro berkata...

sya---sje kn nk bg cemburu?
keh3

ika--mlm2 burung tak berapa nak mengena, tdo ngn bini.

sAsyA berkata...

ceh..xda mkna nya..:P

Berd berkata...

brader ni basuh berak guna tisu. jarang sangat gua rasa ambik paip getah sembur air kat tempat buang.

kahkahkah.

<>_<>'

woohhooo!

hiro berkata...

berd--keh2...mmg gtu.

reen_sofee berkata...

hensem ngat aih.
hahaha

aiin berkata...

wah2 awex na yg cun melecun je.
high taste sungguh !

fezz-anna berkata...

kwang3...serabot gop bro..kui3

Lya Colours berkata...

woohhoo nsem giler
dia kenal puff daddy
x
hahaha

sya ar berkata...

dia ni pakwe jauh lu ke hiro?

kahkahkah

syahira ariff berkata...

kekekekeke
abg didi boleh ker makan rojak kat warung pak mail perak?
rasanya ader alahan ngan makanan kampung
kalau yang pakwe ko nie aku masih caya lagi

tot tot kecik berkata...

salam..

oit hiro ngek..!

apakah kelantan lwn chelsea..??

huhu..klu berlaku pkra tu, nk dtg tgk..bkn bg support kt chelsea tp dtg meruntuhkn smgt kelantan..hik hik..bgus x idea..?hehe..

Katak Ijau berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Katak Ijau berkata...

kelantan lawan chelsea??
duhh....aku takut runtuh je stadium tu nanti dikerjakan dek fanatik kelantan..hehe

little ain berkata...

hahaha sengal ar bro!

Cik SHiN~JU berkata...

kalau bodek pakwe kat atas tu bleh dpt
teket pree ker? wahahahah...nak tumpang setempayan gak la...

hiro berkata...

kelantan mahu beli messi..hii

sophie berkata...

Pakwe jauh punya rambut afro menarik

hiro berkata...

sopie--sekian dr knnan..hii

Nurul Harun berkata...

hahahaa..mengom nye hiro... :P