Bekas Kekasih Saya


Tajuk: Segmen Bekas Kekasih Saya

1) Sila letak header AKAL TUNJANG BLOG
Sudah!!!


2) Ceritakan tentang bekas kekasih kalian. Nak cerita pasal kekasih kalian sesama lelaki, bekas kekasih itu sesama perempuan boleh juga ataupun pasal bekas makanan hadiah hari jadi bekas kekasih bagi pun boleh.

Eloooo. Nama Ittew...tengok la dekat profile tu. Facebook pun ada. Add la ye. Twitter pun ada, Nuffnang, Churp Churp, Coli On9, Legging Murah, Tudung Manyak Cantik Ah, Macam-macam iklan lain lagi sila la klik jika berkenan. Kalau tak berkenan? Hado ittew kesah???

Hehe... ittew gurau jerkkk. Alolo. Jangan la tekan X lagi. Baca la habis. Pasti komen yerrrrkkkkkk.

Okay Okay. Ittew ada pakwe. Lebih tepat lagi, bekas pakwe. Nama dia. Izmir Izuddin. Psst. Bukan nama sebenar. Hehe.

Ittew dengan dia sudah tiga tahun bercinta, tapi entah mengapa, ittew putus dengan dia.

Ittew tak faham mengapa harus ada perpisahan di kala hati di ulit kebahagian di semi benih cinta di bajai kasih sayang dia.


Pakwe ittew dulu pernah berpuisi pada ittew. Ittew ingat lagi;

Aku bukan seperti jejaka lain;

Yang selalu bermain kata cinta,
Yang sering bermadah indah,
Yang asyik menabur janji,

Aku akan tunaikan sumpah bahwa.

AKU AKAN JADIKAN DIKAU ISTERI YANG SAH.

Tapi kini.....

Ewwww. Ittew sedih. Dah tak leh karang da. Bye Bye.


3) Mengapa berlaku perpisahan?

Abang Hiro kejam. Ittew sedih balik dah! Nak tisu, nak tisu!


4) Soalan untuk Abang Hiro.

Abang Hiro dah follow ittew blom? Hehe.


___________________________________


Kawan ittew pun banyak kisah percintaan di sekerat jalan. Opss. maaf. Kawan gua.

Pelbagai faktor boleh menyebabkan perpisahan antaranya;


Masih tak mempercayai pasangan walaupun sudah berlama.
Pasangan yang melafazkan kata cinta atau lebih tepat lagi 'I LOVE U', mesti sudah tersedia kepercayaan yang penuh buat si dia. Ada faham?


Masih sangsi dengan pasangan.
Pakwe/Makwe keluar dengan kawan kelas pun masih curiga. Keluar sambut hari jadi pun nak kongkong kemain. Tak boleh ambil gambar berdua dengan kawan contohnya.


Masih tak berubah.
Okay, andai mula mengorat kononnya sang jejaka berjanji manis bahawa akan berhenti merokok. Akan tetapi jejaka itu tak boleh berhenti. Lama kelamaan jejaka itu tak boleh tahan dengan bebelan makwe. Lantas berakhir lah kisah cinta sebab rokok je.


Itu pada pendapat gua. Pendapat lu orang apa? mengapa boleh putus cinta? Ce kongsi sikit. Boleh adik-adik baru nak tumbuh sepasang dada tu boleh belajar. Hue Hue Hue.

Jadahnya gua jadi doktor cinta?


Wadepak!



41 ulasan:

Aida Borhan berkata...

Kahkahkaaah. Kelakaa Kelakaaa. Wadapaak..
Gua tak penah bercinte. ^_^

- elina - berkata...

sbb tak smpai masa lagi .

tp sakan bercinta .

hihi.

Wahida Nasution Thakhrim berkata...

nak belajar?? macam tak payah aje.. sekarang ni budak sekolah rendah pun dah pandai nak cinta2 ni..
banyak sebab boleh putus cinta, panjang nak cerita jadi kena la sendiri alami.. baru tau..

hamzah ian berkata...

fuk yu hiro.. kah kah

♛ nadia the blogger berkata...

kawan aku baru putus cinta , kesan : tak boleh jawab test ~
persoalannye, aku yg tak putus cinta ni pun tak bley jwab, wadapakk!
tu je lah , sekian .

ENCIK TIKUS berkata...

sarcasm gila woi, kah kah

DuniakuAbstrak berkata...

sedih woi sedih mana bleh gelak

eqacashperlala berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
eqacashperlala berkata...

takde jodoh..

vampire's lovex berkata...

pehh selamat aii tak penah kapell...jom kapel hiro...ghahahaha

Alyn Jae berkata...

clash sbb bercinta xada tujuan kot..erkkk...hahaha..


*abam hiro..bercinta tu menatang gapo..haha

Nur Fatin Nabila Zeeyan berkata...

"Jadahnya gua jadi doktor cinta?


Wadepak!"

saljihitam berkata...

lu mesti ada ending yang bikin sentap hati mak nak kan.

hahah bagus bagus. ittew sukewwww gilewwwwwwwww

okay dah. tak larat nak letak w banyak banyak.

echaRierie berkata...

hahaha..hebat..
=D

NuR 'aQiLaH berkata...

erk*
ni segmen kontest ke lu saja bermonolog?

kalo kontest gua nak join..wakaka

syahid berkata...

hiro! aku dah buat entri. header semua siap letak. jangan lupa datang lepas tu letak link dekat sidebar yekk!

Hans berkata...

LIKE gila :D

Tuan Din berkata...

huh nanti kalu bini baca kisah ex nie jeles pulak dia...

ama berkata...

adik-adik baru nak tumbuh sepasang dada tu boleh belajar.

pehhhh. hahaha

cik lya berkata...

mcm ni pon hado kaa??

Chibi Maruko berkata...

i.m not even bother pasal ex.. entah hidup entah mati.. benda dah lepas, bye bye

Amna.Qadeeja berkata...

oke da siap..nt link ambik sndri kat blog gua.. header pn da letak kat side bar.. nt bolela exchange link sekali ! err,hadiah hado?? ;D

JIJI YU berkata...

lu mmg ade bakat pon

wannurfazrini berkata...

wahahaha . auwwwww abang hiro ku , keh keh

MDS berkata...

lu skrg makin lama makin pandai bermadah.

i'm impressed. bak kata pak gugel.

Epul Azimi berkata...

aku tak pernah bercinta sbb aku tak pandai bercinta. oktipu bai.

yuyu lar berkata...

eh eh lain kali buat la segmen lg..nak join la yg ni...erm..nnt itew wat entry utk segmen ni taw..hahaha..ko sgt klaka!!!

ghost writer berkata...

payah lu mau jadi dokter cinta nih...

orang putus satu jer beb..sebab dowang dah jemu.

hiro berkata...

ghost;

yeah...itu semestinya..hehe.

ishiko berkata...

jd dokter pulak, hehee

Nur berkata...

kalo da rapat balik ngan encik x nih mcm mana pulak?

!eNa PnG berkata...

salam...


wah segmen kekaseh pulak... gua ade kekaseh ker?

!eNa PnG berkata...

apesal gua rajin buat segmen lu pulak eh...:))



meh jenguk...


http://mamapink07.blogspot.com/2011/03/bekas-kekasih-saya.html

d_LA berkata...

aku nak join segmen ni..nak join nak join ! *sambey melompat-lompat..

tp itewww ade bekas tupperware je T___T

cikpia berkata...

clash berlaku akibat perubahan cuaca... ia melibatkan ribut petir dan cuaca sejuk dan lembap. clash biasanya disebabkan ketidakstabilan atmosfera yang mengakibatkan suatu molekul zarah itu berkembang menjadi supersel, ribut petir kuat dengan ciri istimewa.

*apa aku merepek nie labu????

Cik Jari berkata...

wwww.zzzzzzzzz.com

Huda Luna berkata...

err err errrr

.cik ieyna. berkata...

hahaha. abam hiro ni kejam taw, kesian kat ittewwwww. muahaha!

NOOR FATIN berkata...

kebanyakan aku clash dgn ex aku, sebab curang.. haaa. curanggg. kebanyakan. mmg banyak kali dah aku bercinta. hahahah

melle amir berkata...

itteww dah majuwk lewh taw, jawngan dawtang blowg ittew lagiew,

penat tahu menulis begini

Faezah Hannah Al Baj berkata...

hahahaha~ :)