Bidang Goyang-Goyang


Pasangan satu:

"Sayang, izinkan Abang belek-belek baju Sayang. Cantiknya kaler kuning... hehe" puji pakwe.

"Hee... boleh" balas makwe yang mula goyang.

"Sayang, izinkan Abang lagi untuk belek-belek coli kaler hitam ni... geramnyeee"

"Nakal ye? Boleh"

"Sayang... boleh izinkan Abang belek-belek di sebalik coli ni? Nampak macam ada harta disebaliknya"

"Abang ni nakallllllll... ehhe... leh"

Kereta yang berhenti di tepi taman jalan dekat taman permainan mula bergoyang lembut. Zikir desahan mula kedengaran. Pasangan kucing yang sedang bermanja-manja pun naik menyampah lalu berlari lincah menuju ke tempat lain.


Pasangan dua:

Pakwe: Ayang... tempat ni orang kabor 'clear'. Jom manje-manje?

Makwe: Ye ke Abang? Risau laaa. Ni 'first time' kita ni Bang.

Pakwe: Jangan risau. Sini 'port' baik punya. Kawan Abang rekemen. Pencegah maksiat tak sampai sini.

Makwe: Tapi Abang... auw. Abang. Abang. Sabarrrr... hehe.

Pakwe: Mana bisa mahu halang ombak memukul pantai! Hehe.

'TOK TOK TOK' cermin kereta di ketuk.

Pencegah 1: Kami dari pencegah maksiat. Sila keluar dari kereta. Ni kenapa pakai coli atas kepala ni?

Makwe: Abang... takut.

Pakwe: Saya tak wat apa-apa cik. Saja pakai coli atas kepala ni. Buat kajian seket.

Pencegah 2: Keluar dulu...

Mak cik pencegah: Pakai baju adik.

_________________________


Kadang-kadang Tuhan terus bagi kita peluang untuk melakukan maksiat supaya kita ada usaha, niat untuk berhenti.

Tapi ada juga Tuhan tak bagi kita melakukan maksiat kerana Tuhan sayang kan kita.

Sama macam pasangan dua tu, mereka baru pertama kali menceburi bidang 'kereta bergoyang di tempat gelap di kala bulan menjelma dan bintang berkelipan, burung hantu pula rajin mencari makanan'. Bidang ini panjang sikit namanya sedondong dengan kerjanya yang makan masa yang agak lama. Yang pancit awal tu lain cerita la. Keh Keh Keh.

Izinkan fahami betul-betul ye!

Hue Hue Hue.



35 ulasan:

anies anessa berkata...

fikiran suci mcm aku nie tak phm laa

melle amir berkata...

gila cool

Raihana Izzati berkata...

sangat detail membuatkan saya terbayang.terimakasih.

Brader Chacha berkata...

lu pernah pakai coli atas kepala ke?

hiro berkata...

belum lagi cha. belum lagi.

JIJI YU berkata...

aku rase cam tak paham..

lavender harum wangi berkata...

bahaya ni bahaya. bala ni bala.

aku nabihahaha:) berkata...

hahaha..minisode nih..boleh sambung lagi smpai kena kahwin dapat anak semua.

DuniakuAbstrak berkata...

kejadah pakai coli atas kepala?..hahaha

Nur Fatin Nabila Zeeyan berkata...

ada pengajaran

De' Nurul berkata...

imejin camana coli atas kepala. buat tutup mata time tido pun layan jugak. muahhahahhahahahahha gila.

- elina - berkata...

waaa
agak detail

haha

nuyuEna berkata...

entry ni laju je aku faham..haha

Johan "Champ" Radzi berkata...

Perempuan semua laju aje faham ye dak?

vampire's lovex berkata...

pehhhh . . .

d_LA berkata...

kire bertuahla dorang tu kali pertama dh kene tngkap..mslh yg selalu selamat tu yg bahayanya..selamat kat cni jelah..

PuteraOhtraBulan berkata...

aku suka pemikiran dan penulisan kau itu.~terbaik bro~

♛ nadia the blogger berkata...

esok jela aku try paham , heheh~

ama berkata...

kemain

wannurfazrini berkata...

abang hori ni suci laaa, bila nak kawen dgn i ni? tanak la cebur bidang goyang2 dgn abg . hahahahaha

Pa'tam berkata...

( • )( •ԅ(ˆ⌣ˆԅ)

Lya Colours berkata...

haha coli atas kepala. nasib spender tak atas muka

beautiful_rose berkata...

saya suci fikiran serta punya hati yang bersih.





abg hiro...
adik tak pahamlah
kenapa coli letak atas kepala,kompiusssss =p

cikpia berkata...

oooops, terimagine plak!!! dosa wei, dosa!!!

Pyka Rahmat berkata...

zass zup zappp!

*coli kena libas dekat muka

zarifahmr berkata...

abam nakal *sesekeh kepala*

Myra Arshad (: berkata...

buat buat tak paham -.-'

kata kila berkata...

coli atas kepala

unieMARKS :) berkata...

ahahaa , nama gila pnjg . nama saintifik ka apa tuh .

HEROICzero berkata...

pancit? sure xde typo? HAHAHA.

*duh port pon x pandai carik. sighhh~

hiro berkata...

hampeh..sorang cerita pasal coli atas kepala..bersepah tulis sama..ni baca komen je kan?


Maksud entri gua ni...

Malas la nak terang!

Biela Sapine berkata...

Betul jugak tu, suci dalam debu

pdotellwhy berkata...

bro..entry ni pasal care baru pakai bra ke??

*sambil membace lagi

eqacashperlala berkata...

gersang aku baca entry kau ni
hahahaha!

.cik ieyna. berkata...

istilah kereta bergoyang lu memang buat gua gelak bahak kot. kereta bergoyang di tempat gelap di kala bulan menjelma dan bintang berkelipan. abam hiro berpuisi yaw!