Hidup Ini Biar Ber-Etika

Bercinta pun perlu etika juga.



Keluar daripada kelas, laju sahaja Suffian Alias berjalan menuju ke kafe. Lapar katanya.

"Tunggu lah aku Suffian," laung gua.

"Cess... pesen tak ada etika. Laung macam pasar malam," balas Alias.

"Hik Hik," gua gelak sopan.

Tengok ramai budak junior sedang beli makanan lantas Alias berkata;

"Mereka ni tak boleh beratur elok-elok ke? Etika mana??"

Marah sungguh Alias.

"Woii Man... ponteng pasni?" budak junior borak sesama mereka.

"Budak tak ada etika camnilah. Mak bapak bagi duit suruh belajar. Tapi ralit nak bercintalah, berkaraoke la, shopping lah, ponteng lah" marah Alias.

Insaf juga gua tengok geng budak junior daripada riak wajah mereka.

Habis je kuliah, gua dan Alias serta member lain berjalan sama.

Nampak je kucing sedang berusaha menambahkan populasi di kolej gua, Alias jerkah kucing tu.

"Kucing ni, tak ada etika betul!! Ada ke romen tengah jalan ni. Bapak tak ajar ke. Dah la siang lagi ni"

"Kalau bernafsu kucing sekalipun, romen lah bawah kereta ke, dalam longkang ke, ni tak..di depan ramai jugak di pra-tontonnya" sambung Alias lagi.

"Ni, sapa parking macang faking ni!! Langsung tak ada etika. Noob" marah Alias lagi.

"Sebenarnya etika tu apa Alias?" tanya member gua yang tak berapa nak kacak sangat.

"Ko ni pun satu. Dah nak graduate pun tak faham apa itu etika" jerit Alias pedas.

Amar Asaruddin tunduk malu. Menitik juga air matanya sepam dua.

"Etika tu nama awek aku la. Erin Etika Zurin" ujar Alias lembut.

Faking Shitttttt...

Alias di belasah dengan kejam. Tunggu lah akhbar esok, Kosmo, Utusan ke, Metro. Mungkin tajuk muka depan begini;


"Mahasiswa Dibelasah Kejam"


Xabi... ingat apa la tadi. Alias dapat awek baru. Nama Erin Etika Zurin. Kalau tak keluar akhbar juga, gua lipat la jawabnya. Keh Keh Keh.




37 ulasan:

Miss Dill berkata...

oh Alias. merepek sungguh engkau.

Miss Dill^^

Raihana Izzati berkata...

Highlight of d story:

"hik.Hik" Gua gelak sopan.

Comel abes la 2?

=_=

hiro berkata...

gua syak, itu je termampu.

zarifahmr berkata...

seng orak orak tenan..hihi

Anisa Hang Tuah berkata...

tak pernah bercinta,,

hiro berkata...

ifah--guyu guyu..

anies anessa berkata...

aku tunggu paper bsok..haha

mia berkata...

alias ni langsung tak ber-etika..ehhe..pestaim dgr nama org 'etika'..

ghost writer berkata...

insurans Etiqa..

alexa yussida berkata...

hik hik

iena_mieyna ^^ berkata...

err...boleh pulak mcm tu..huhu..memang patot kena belasah...=.=

ɳυɾҽȥȥαƚყ ʝαʅαʅυԃιɳ berkata...

etika etika. napelah nama awek dia etika. haiya.



haha

.:: yUki a.k.a f@Ra ::. berkata...

woi!! sape kentut bau durian nih??? xde ETIKA sungguh!!!! kok ye pon..tnggu la pintu lif ni bkk dulu woi!




wahahhahahaa

Faiz Tapit berkata...

nak hisap rokok pun kena ade etika...
mane boleh isap Canyon ngan John je tiap masa... Rosak peparu

Amiey White berkata...

seronok nya awek dia mesti b'etika . ika2 >.<

Mish Apple berkata...

sedap name Etika tu!!

wannurfazrini berkata...

alias ni patut dihantar ke spital mental . itu lah yg terbaik utknya . haha

- mrs koroe - berkata...

lepas ni alias mst jadi ber-etika .

walawehh .

JIJI YU berkata...

heheh..eh etiqa tu kan name syarikat insurans

miss cendawan berkata...

gua tunggu paper esok ..
gua tunggu ..
gua tunguuuuu !
GUA TUNGGU *evil laugh kat sini

echah mashuri berkata...

xtunggu paper esok pn dh bau2 yg kena lipat.ahahha

.cik ieyna. berkata...

mana ETIKA lu hiro? hakhakhak!

saljihitam berkata...

celah mane la kau pergi kutip name tu. yellow pages ka ?

huahaha

vampire's lovex berkata...

kucenk skg memg suka foreplay depan orang ramai. mari nonton beramaia ramai. hak3

Myra Arshad (: berkata...

hahaha. syyyiitt :p

tertipu lagi ! =.=''

DuniakuAbstrak berkata...

aku nak join beLasaah woi..hahaha

eszol raar berkata...

xabi alonso sungguh

nak sound org pun kne ade etika gak weh

emieysandra berkata...

sungguh beretika Erin Etika Zurin tu.

eqacashperlala berkata...

laaa. nama awek rupanyaaa
apa daaa Alias niii

Encik Tikus berkata...

kauww seduww keaww apeww ? hik hik.. hik hik.. bunyinyewww. cam cilake

Catherine- berkata...

cantik nama awek tu. :)

dylli berkata...

nama awek dia ETIKA?
apakah?
HAHAHAHAHAH..
adaka kucing nak beretika.
HAHAHA.. :P

unieMARKS :) berkata...

hahaha , angau la tuh !

d_LA berkata...

alias yang beretika !

*aku kesian kat kucing tu dituduh tidak beretika..

HEROICzero berkata...

celaka tahu, berlagak ada awek. haisssy~

A.s.t.i.n.a berkata...

laaa nak promo awek kawan dier upenye.. muehehehe

ciK fLower meLawEr berkata...

cam gampang c alias uh..hahahhaha