Resam Hidup Berpasangan




Malam itu, cuaca baik. Burung kelawar masih malas nak cari makan. Burung hantu pula masih sibuk update status dekat AnimalBook. Biasalah, leka duniawi.

Ada pasangan sedang bertekak dalam rumah sampai kelawar yang malas tadi jadi rajin.


"Abang tu, mata keranjang. Tak boleh tengok awek ada betis putih sket. Mula la mata nak terkeluar"

"Eh awak mengata orang. Awak tu keluar malam berpersatuan. Balik-balik lewat malam. Pe cer?"

"Saya keluar pergi clubbing karang!"

"Jaga-jaga Ainun Marziah. Saya ada darah Eropah tahu tak? Darah mudah mendidih"

"Dah la abang. Penat la gaduh. Penat bertekak. Abang nak kopi?"

"Emm. Boleh juga. Awak beli tak kopi kaw yang saya kirim tu?"

"Haaa..lupa la Abang"

"Itu lah awak sibuk berpersatuan lagi!"

"Elehh Abang tu, petang tadi keluar kenapa tak beli???"


Tengok Mak Cik Ainun Marziah dengan Pak Harun Marzuki. Mereka ni dah 20 tahun kawen. Masih bertekak. Biasa la kan? Gaduh sayang. Hehehe.

Kalau ada apa-apa, bincang baik baik. Baru nampak pasangan berprotokol dan bersahsiah tinggi. Punya cita dan daya kematangan yang nyata.

Yang penting jangan makan dalam. Simpan dalam hati misalnya. Lama-lama jadikan faktor untuk putus dan cerai.


Ahhh sudah. Asal gua up entri cengini???



39 ulasan:

Anisa Hang Tuah berkata...

jangan makan dalam
tapi makan luar

Miss Dill berkata...

comel jep. ingatkan dah nak cool down. tapi gaduh balik. hihi


Miss Dill^^

Hawa berkata...

sah gaduh ngan awek.

NAJ HEBAT berkata...

nak kawen lattew.

cik 18 berkata...

gatal mengenyam arr lu..

My Aisy berkata...

yup...gaduh2 manja...biar selalu gadoh jgn tetiba gado...kebabooo...

Puteri Iqa Izyan berkata...

hehe.
nanti hiro tua2 mcm nilah kan?

- mrs koroe - berkata...

kenalkan la awek u tuh hiro .

hihi .

DuniakuAbstrak berkata...

perbaLahan yang sihat perLukan kesabaran dan kematangan

Alyn Jae berkata...

salu sgt baik x adventure la plak nti..hehe..tp kalo ari2 gado bnda y same muak lak...:)

NOOR FATIN berkata...

setahun kapel pn mcm2 dugaan. aku xtau la kalau 20 akan dtg..hehe

LehaMY berkata...

jangan makdal . mesti sentiasa berusaha menjaga hubunngan . hehehe :D

Hasnah Abdullah berkata...

semoga tidak putus..kekal sampai akhir hayat ye!! hehe~

JIJI YU berkata...

lu dah cukup matang dah bro

wannurfazrini berkata...

hahah abg ni shomel lahh. hahah

Farhan Zulhusmi berkata...

xmao cmtu...xmao....bersabar-bersabar.....
dugaan allah.....

liyanaziz berkata...

sudah lama tidak ke sini.. wahai abang hiro, subtext sangat entry ni.. =)

Applepinkcomeyy berkata...

kemain matang lagi, kihkih

Amna.Qadeeja berkata...

adeh sweet je diowg gaduh2 manja,kawen nt practicela cmni keh3 bru bahagia smpai ujng nyawa ;D

zazaw berkata...

HAHA
kau tengah gaduh dgn sape
sampai kau munculkan entry ni
HAHAHA

eqacashperlala berkata...

gaduh sayang pengerat kasih sayang kowtt
hehehehe :D

Dark Half berkata...

ramai org gaduh2 skrg..eshhh.. tak matang sungguh. kena blaja ngan pakcik hiro

anies anessa berkata...

kalau berpacaran~~~

Raihana Izzati berkata...

......................................................................................

itu sj.

=)

De' Nurul berkata...

heh kau kenapa?

hiro berkata...

keh keh keh.

cinta yang kukuh tidak dibina dalam satu hari.dan tak akan runtuh dalam masa singkat.

lini hasnan berkata...

haha,sumbak, eh best giler entri ni. nak mintak share boleh?boleh? bolehlaaa

hiro berkata...

silakan cik lini. nanti gua emel no akaun bank..bayar cukai..keh2

HEROICzero berkata...

bila makan dalam, mula lah nak makan luar.

wee hoooo! =)

+d.O.Y.A.h+ berkata...

hahaha. comel dehhh

Siti Mashitah Saidin berkata...

hahahaha...

*x tau nak komen apa... :*

Cik Jari berkata...

kesimpulannya: Hiro sedang merancang hari tua nya...

syarifah radiah ibrahim berkata...

harus bertolak ansur
hehe~

.cik ieyna. berkata...

hahaha. gila sempoi gaduh mcm tu. kalis sentap!

Sca Ndx berkata...

moga lu kawen cepat hiro. hehe

dyba gula-gula berkata...

betol...betol...
cenghini lg sweet kot...

mE berkata...

sedangkan lidah lagi tergigit..eceh~

alexa yussida berkata...

hiro dah matang.gila la..:p

A.s.t.i.n.a berkata...

saya.....setuju..

diam2 makan dalam.. sekali tinggal kulit jer..