Cuti Sekolah Saya


Tajuk: Segmen Pengalaman Cuti Sekolah Saya.

1) Sila letak header AKAL TUNJANG BLOG

Sudah!!!


2) Ceritakan pengalaman cuti sekolah anda secara ringkas... peribadi pun leh cerita. Datang bulan tak henti-henti misalnya.

Hmm..hari nie ittew cuti sekolah. Seminggu..sedak oiii. Shuke betei ittew. Sebelum cuti ittew ada pekse. Senang la jugak, sebab mak ittew ajar sikit, abah ittew ajar banyak. Hehe.

Oh. Pengalaman cuti sekolah ittew?
Ittew tak wat pape, ittew duk rumah. On9. Ittew nak update blog tiap hari cuti ni. Ittew nak berfesbuk puas-puas. Nak upload gambar ittew kat sekolah hari tu.

3) Soalan untuk Abang Hiro.
Okay, abang hiro, ittew dah 23 kali jawab segmen abang ni. Tak pernah abang datang jenguk. Sedangkan PM pun turun padang jenguk masyarakat. Abang tu tak datang pun blog ittew yang kaler pink lagi menarik ni. Hue Hue.

Sedih tawwww!!!

___________________________________

Budak-budak sekarang dah tak teruja nak balik kampung jumpa nenek, datuk, saudara jika ada alam maya ni. Gua harap anak gua tak macam ni nanti.

Seingat gua, dulu pantang je ada cuti terus gua dan adik-adik ajak keluarga keluar jalan-jalan, bercuti, tengok alam, pergi zoo mahupun pergi beli sup belut.

Kalau abah gua tak leh bawak bercuti, gua pergi dengan abang, kakak, adik mahupun kawan-kawan. Bila lagi nak gembira di alam realiti. Kan?

Nafsu mahu bercuti sudah bertukar menjadi nafsu untuk melayari internet. Patut pun lemah je fizikal budak zaman sekarang. Ye dak?



30 ulasan:

Raihana Izzati berkata...

Oh. Sila buka tengok gambar terbaru itew kat blog.

no make up.

tp ttp cantik sb ada photoshop.



apa nak jadi bdk2 skrg.eceh.

tim berkata...

sekarang pun dah ramai budak pakai cermin mata.

terlalu banyk habiskan masa nonton tv or menghadap komputer masa cuti sekolah

MATAHARI berkata...

LOL.


okay. serius gua tak henti gelak2.

iklan nuffnang kat atas tu kacau lah,xsmart header.

liyanaziz berkata...

it's happen tau abg hiro.. tadi baru je pergi rumah pakcik kan, anak dia harem x kuar bilik sebab online.. hohohohohoho.. baru naik form 1..

saljihitam berkata...

ittew asew ittew tauw lah apew yang awak nak cakap kan neyy. awak niw nakal tauu. niw yang ittew asew nak ngadu kat diew niw.

okay letih dah aku nak ngeja. berputar putar bijik mate ni rase.

.:: yUki a.k.a f@Ra ::. berkata...

gwa igt siyes la td lu nk wat contest!!!

wahahhaha

lini hasnan berkata...

ittew pom same. kalo cuti sekolah, abah ittew bawak ittew g jalan-jalan. sewonot. :)

eszol raar berkata...

ye

_aLiaHwaFa_ berkata...

oh aku termasuk dalam golongan budak zaman sekarang yg hny tau online je. tapi bukan yg ittew2 tu, tu aku tak termasok eh. haha

Applepinkcomeyy berkata...

dulu ittew shukew gilew mandi parit time cutiw2 ckuwlah. betowl, ittew takw tipuw.

haha, typo yg melampau..

kembatolo™ berkata...

aku bukan macam tu hiro.
nak tahu try ajak aku kuar. hahaha

Sca Ndx berkata...

celaka lu hiro.
lu jgn ptg segmen gua.
gua kerat jari lu

*ok ok gurau*

hahah

DuniakuAbstrak berkata...

Aku suka Lepak sembang dengan atok Laki aku

hiro berkata...

keh2...budak zaman sekarang suka on9 jewww...mencik!

nak juga gua tengok budak baru nak tumbuh dada ada dekat Gambang Water Park..keh2

Amiey White berkata...

hiro buat apa kat gambang waterpark tu ?

hihi

btw bila nak wat segmen ? itew nak masuk >.<
sukew abang hiro

ghost writer berkata...

aku risau ada yang menopouse awal..

haha..bayangkan umur baru cecah 20an dah menopouse..tak ker haru..

yang lelaki? hihi..stay cool!ahaks

(tak adil?terasa lettew!)

JIJI YU berkata...

bawak je la notebook pi mane2...due2 dapat

NAJ HEBAT berkata...

abam hiro..

hikhikhikhik..


lame tak bermesra ngan abam hiro..

commmbongg~~


ok. dah.

tata.

♥CIK SHA♥ berkata...

realiti hidup bebudak zaman IT ni ha kan?dah hilang nikmat balik kampung time cuti sekolah..syok duduk kat rumah lagi ngadap tenet doplohpat jam..

~cik tiram~ berkata...

alorh..ittew ta cuti pong....T__T

Dark Half berkata...

kenapa aku rasa nak melempang org yg tulis bahasa geli2 camni? heuww heuww

ittew tak sukew tawww! itew rimawww

echah mashuri berkata...

kite xnak balik kmpg nenek kite sbb line cam taik.huhuh..

kite syg tok ma n tok ayh kite.tp line xde.kite bukan xnk pegi.heheheheheh

Miss Dill berkata...

too many W's.

headache. haha!


Miss Dill^^

.cik ieyna. berkata...

ittew x mcm tu pun. ittew sukeww jalan2 cuci mata dgn kawan kawan ittew. hek hek hek :D

beautiful_rose berkata...

damn u hiro................
mati2 je aku ingat ini contest =p

Naddia berkata...

aaa..aku skrg pon asek bareng ngadap tenet je..adekah aku "budak2 zmn skrg"??
AWAK YANG MANIS

dyba gula-gula berkata...

ittew da rbun bab tenet..
ittew bleyh jadi corot bab tenet gakk..
p ittew da matang ni...
itew tahu yang itew kene kawal diri ittew...
time mangement tu penting tau...

tapi ittew shuke celite hiro ni...
lup hiro ;p
:)

hiro berkata...

k

Raihana Izzati berkata...

Hiro buat macho.

=_=

alexa yussida berkata...

bersegmen sakan..perli nampak..kehkehkehkeh:p