Ceritera 10: Ica Dan Kentaki


Hari-hari makan kentaki tak muak ke woii?


Berada dalam rumah;
Ica: Mama, mama masak la ayam macam dekat kentaki tu.

Selepas membeli-belah;
Ica: Abah..lapar. Nak makan kentaki.

Selepas tengok filem;
Ica: Kentaki pasni ye bah?

Bila balik rumah tok ma di Kelantan;
Gua: Ica, dekat kelantan ni banyak makanan sedap. Ica nak makan apa?
Ica: Kentaki!!!

Bila balik rumah nenek di Perak;
Gua: Nanti sampai rumah nenek, Ica nak suruh nenek masak ape?
Ica: Kentaki bah.

Tenang je dia jawab.

***

Arghhhh! Dalam sehari "KENTAKI" sering bermain-main di ruang pendengaran gua. Jadahnya balik Kelantan pun nak pekena kentaki. Jalan jauh ke Perak pun kena pekena kentaki?

Baik pekena kijang madu. Keh Keh Keh.


***

Ica: Lain kentaki kat KL dengan kentaki kat Kelantan bah. Kat Perak kentaki dia besar seket.

Adehhh!



27 ulasan:

ɳυɾҽȥȥαƚყ ʝαʅαʅυԃιɳ berkata...

HAHAHAHAHAAHA.


LAWAK WEH HIRO.

hahahahaha

eqacashperlala berkata...

hahaha!
lama-lama nanti muak lah dengan kentaki tuuuu :p

hiro berkata...

ayam kentaki mana muak bagi budak-budak..keh2

dyba gula-gula berkata...

hahahaha...ica kentaki...

Miss Dill berkata...

kentaki forever!

Miss Dill^^

*cimOt* berkata...

kentaki tu sedap..nak buat mcm mne lg..

De' Nurul berkata...

ehem! perak?

Fitrah Adnan berkata...

hahaha..comel je..pndai betul ica tuh..

NOOR FATIN berkata...

kahkahkah mampus hari2 kasi anak makan kentaki!

wannurfazrini berkata...

anak kau dah kena jampi dgn boss kentaki agaknya . keh keh !

saljihitam berkata...

asyik kentaki je.

kaki nak ? HAHA

Bila Cik Daisy Dee Bersuara berkata...

lepas ni..anak ko leh gantikan datuk kfc nuh..haha jadi model g 2..haha ape mcm poket ko???sihat??ahah

eszol raar berkata...

cukup zat takpe

jgn asyik burger daging mcd sudah

Cidak berkata...

awek lu orang perak ke?

DuniakuAbstrak berkata...

kentaki kentaki kentaki

lama-lama berdaki usus

vampire's lovex berkata...

kahkahkah.. baru je jadi kan ayam kentaki fevret food. memg in la kita ica uii... hahhaha


*baru pas makan kentaki. harhar

hiro berkata...

ica ikut mama dia rupanya..keh2

Amiey White berkata...

kita pun suka kentaki !!!

nak suruh papa horrors beli >.<

JIJI YU berkata...

tetibe selera gua jadi cam ica

- mrs koroe - berkata...

ica dan gua tak jauh beza

hihi .

pdotellwhy berkata...

haha..gua cadang kan pasni lu bukan kentaki sendiri..

zarifahmr berkata...

bila ntah abam hiro nak belanja kentaki ntah :B

sastraboy berkata...

kan aku dah cakap, aku malas nak komen. banyak sangat makwe.

aku jeles.

kehkehkeh.

*semoga kau tahu, blog ini menjadi tatapan ku selalu, kahkahkah!*

HEROICzero berkata...

hahaha. budak2. suka lah benda2 neh.

*aiceh, konon 'budak besar' tak suka aihhh~

.cik ieyna. berkata...

tapi betul ape ica cakap. ayam kentaki lain lain skrg ni. lain tempat lain saiz ayam. aku setuju kenyataan ica! hahaha.

Dark Half berkata...

gua baru melantak kentaki. terasa btol dgn entry ni :}

hiro berkata...

hihi..mkan la..janji halal. dan baca bismillah.