Aku, Dia dan Shawl

Hati mesti tenang macam ini, jika mahu mengayat makwe.



Seminggu sebelum gua masuk kolej, member gua yang perempuan mesej gua.

Ko balik kolej bila?

Terus gua check kredit. Kalau ada kredit atas RM2 gua balas. Jika tidak, gua tak balas. Gua dah buat janjji dengan hati gua. Kena simpan kredit sekurang-kurangnya RM2. Bukan apa, senang gua nak tanya khabar mak gua bila duk jauh nanti. Lagi pula, gua ingat pesan member gua, 'Carilah makwe yang berdada macam nasi lemak berharga RM2. Subur'.

Gua balas dengan agak mantap setelah fikir malas nak mencarut.

Bila ko datang bulan, aku gerak lah.

Agak celake tak? Itu memang habis sopan dah gua rasa. Biasanya,

Jika badanmu mahukan pelukan hangatku, serulah namaku. Akan ku berada dibilikmu. Moga-moga rindumu padaku dilepaskan menggunakan saluran laluan yang betul.

Bodoh. Balasnya manja. Gua tahu. Bodoh tu memang untuk orang hensem dan kacak sahaja. Sebab:

Si A: Bodohlah... muka hensem... tapi muka makwe macam celaka. Tak sesuai kan nyah.

Si B: Bodohlahh... kenapa kena makwe tu pilih budak tu. Apa kurangnya aku. Hensem apa aku ne.

Gua senyum melirik saja. Rindu juga gua kepada makwe kelas gua itu. Suka sangat gua sakat dia.

Lantas gua mahu pujuk balik.

Oit ganster. Sori2... ko pergi bila kolej? Ne mesti mau suruh aku beli pape ne. Cepat cakap. Dengan aku pun mau malu ka?

Lama juga dia mahu balas. Sempat jugalah jika gua tolong mak gua di dapur. Potong cili, buang insang ikan dan makan kuih semalam. Keh Keh.

Mesej masuk tiba-tiba.

Belikan orang shawl bleh?? ;)

Cesss... gua dah agak. Memang tiap buka semester baru. Ada saja dia suruh gua belikan. Kalau beli jersey tak apa lagi. Tahulah gua tinggal dekat tinggal dengan Thailand, shawl pun mesti murah. Jersi Malaysia pun keluaran Thailand.

Gua balas Ok. Gua tak peduli sangat. Gua layan ja. Mana tahu nanti dekat-dekat nak masuk kolej dia mesej.

Belikan orang coli ada bendera Spain ya?

Untung-untung gua dapat tahu saiz coli dia pakai. Haha. Kena la gua bawa adik gua yang perempuan pergi beli shawl tu. Pehh. Gua nak sebut pun lidah gua menggeliat semacam. Nama tudung mahu otai-otai je. Ada tak nama Tudung Muslimah? Kalau tak ada, memang gua nak reka tudung gitu. Nak sebut pun senang. Boleh mintak tolong brader Mus May promotkan Tudung Muslimah tu. Kui Kui Kui.



70 ulasan:

adrinaqamarina berkata...

belikan orang shawl jugak boley? hehe~

antara jersey german dan shawl, kte pilih jersey german ag la =))

hellioz berkata...

lu blikan la shawl kaler spain
gyahahahahaah~

ni apehal post pagi neyh?
bile mendaftar jadik ahli burung hantu sedunia meyh?

gyahahahahah~

hiro berkata...

adrinaqamarina--bukan ke minat england ke..ehehe




hellioz--keh2..mau3..isi borang ke on9 registration?

john bert berkata...

nanti lu mintak cakap nak pakaikan shawl tu. paling best, waktu lilit2, lu buat2 tersentuh dada. ok?

hiro berkata...

john--oh..tenkiu..bg gua idea yang bernas..bijak2..heehe

Berd berkata...

sehari dua ni gua perhati lu banyak cerita pasal dari hati ke hati. malas dah gua nak layan lu kalau lu ajak main mesej lepas pukul 12 malam.

amira berkata...

apahal..baran lak org mintak gi beli..satgi ade bini pakai shwal gak..
hari2 mau g bli..
jenuh mu..
hahahaha =p

s h e e berkata...

hehe...nk shawl jugak...

awal btol hupdate blog...buat tahajud eyh...

Azrul_amigo berkata...

ade sudut kelucahan disitu...
heehe~
shuke2..damn!!!
=P

Aliesya♥Amani berkata...

mahu2!!!!

x aci....nak order shawl gak kt uncle hiro...

tp jap ag nk g beli shawl jgk...hihi..

h a n i e berkata...

ko buleh bukak bisnes shawl pulak lepas ni..
haha

cik GULA-gULA berkata...

hehhe..ko creative!

Qu azniza ;) berkata...

best dpt mandi airterjunnn

.::WaNiE::. berkata...

Tolong belikan gwa jersey eh?

lalink7 berkata...

dalam hati ada taman la hiro...
hahahahhaha...

Ery Farieha berkata...

nak shawl jugak!
hehehe



ko dok mane? kelantan?

makdara TERDIVA berkata...

haha! x leh bayangkan muka brutal pegi beli tudong..eh! ko brutal ke??

@ muka brutal tp dalam hati ada taman..wakaka!

syahira ariff berkata...

beli shawl kat rantau panjang ker pengkalan kubur?

ayat last tu membuatkan aku terbayang mus may pakai shawl
seakan akan muslimah bermuka brutal

Che Armster berkata...

aku nak kirim seluar tomoi la.. bole tak bro?

raina berkata...

aku maw bra
saiz aku 36D
bley? warna hitam dan pink
baru kinky!

wong ah ian berkata...

baru lepas tengok porn la ni, tu yg update pagi nak mampos..

aku denga kat area putrajaya skg ni da xleh bukak pornsite..padan muke dorg yg duk sane..haha

Vanilla Popsicle berkata...

nak shawl gak! nak shawl bendera spain :P

PinQib berkata...

entry ni da vomb!.
seriyesly.. sangat lawak... OK.. ko aadalah raja lawak dunia..

maisyara Pot! Pot! berkata...

ok. aku nak jersey, leh? ko kena beli jersey spain dekat luar negara. aku tak nak ori dari malaysia, nak ori dari negara tu sendiri. boleh? boleh kan? ^^

MOFASAD berkata...

padan muka berd dah marah

Cidak berkata...

Sudah lu reka tudung muslimah,boleh pass kat aku untuk buat hantaran kahwin.

elmo blurb berkata...

shawl lilit kat pinggang satu ! kaler merah hitam okeh. ;D

Fina Fento berkata...

mau jugak shawl bole

*kelip - kelip mata banyak kali bagi efek comel ;;)

J. Love berkata...

hi. gua pakai shawl waktu gi cinema. tapi bukan untuk cover kepala. tapi nak cover badan sebab sejuk.


kepala ni bila tah nak cover.

GaDis CoMeL berkata...

gua nk kirim beli budu saploh botoi.. hihi..

Cik Jari berkata...

hiros....sis ta reti pakai shawl...hinakah sis??

eqacashperlala berkata...

pergh!
aku pun nak shalw jugak ..
pls pls pls

haha!

sugar2 kapas strawberry berkata...

aha..bkpo x kirim tudung bawal jah?

maCy berkata...

hiro, blikan tudung jojet. hahaha

ta minat shawl.. serious~~

areleaf berkata...

bawak balik makwe thailand untuk gua..makwe melayu gua dah hilang minat..

@ien_R@z berkata...

tolong belikan jugak!!


eh.. tp shawl tu yg mcm mane ek? ekeke.. mesti yg berbelit2 tu kan.. hahaha

LuVidA^^ berkata...

kite nk shawl jugak la.. buat raye.. huu

MissXYZ a.k.a Abaikan berkata...

entri jiwang-lucah keh3...
mat jenin 1st class huhuhu =)

Frodo Baggins berkata...

wa sokong sifu areleaf
wa mau minah thailand
rambut panjang
baju merah. tolong kirim.


coli bendera inggelen lah masyuk
merah garis2. phewwwwwwwww

reen_sofee berkata...

weh tudung bawal tak dak ka!
hahahah
aku tak ske shawl lee!
hahahahah
susah nye cakap ngan loyer cam ko neh!
haduhhh

sofia berkata...

belikan aku topup boleh?
hahaha :D

Miss ... berkata...

mau towel satu bole? keh4

Wan Perlis berkata...

aku tak suka girl pakai legging

Syida Shukor berkata...

ada shawl kat thailand ! nak perggiiii ! :D

Syida Shukor berkata...

ada shawl kat thailand ! nak perggiiii ! :D

DuniakuAbstrak berkata...

belikan aku boxer yg boleh bukak kat tengah2 tu..senang aku nak melakukan urusan kecil di jamban

::cdot the dot:: berkata...

lu punya entry kan..buat gua rasa nak tutup kepala...hmmm...

nasik lemak 2 hengget?

lu nak ke? meh sini gua suap..

hiro berkata...

berd--ah lu..depan orang segan..cess..lu asik buzz ym gua apa cer?



amira--keh2..kawan rapat.



shee--mau kaler pink kan.hee.
xda..baru bis buat assgmnt.

hiro berkata...

jero--gua mahu insafffff..tulun bawa gua ke jalan yg lurus...hee.



amani--keh2..suke ye pakai shawl.



hanie--mau2..jom beli kt kedai gua.

hiro berkata...

cik gula--hee.makasih2.



qu--haha..mandi sambil skodeng lg best.


wanie--bleh2..jgn laboo marah pula.

hiro berkata...

lalink7--taman apa? taman asuhan kanak2?



diva--keh3..muka brutal tp kiut..caya lah..haa



ira--rantau panjang..keh3..ada meh muka gadis tu brader Mus.

hiro berkata...

che--boleh saja..yg bandle mau?




rai--auw..haha..



wong--ah sudah..kantoi.haha.
sian nye sapa duk sana..gua mahu pindah kalu duk sana..haaha

hiro berkata...

vanila--boleh saje..hee...mana duit nye.


pin--tenkiu ya..ehee


mai--gua mintak jersi spain dr David Villa ok?

hiro berkata...

farid--sob2..nk ngadu..haha




cidak--roger saja..sent kad kawen..haha


elmo--pehh..kretif tu.hee

hiro berkata...

fina--kt langkawi lagi murah an.



j--xpe2..janji hati kena suci.hehe



gadis comel--ahaaa..cap ketereh k.

hiro berkata...

CJ--tak..gaya je tu.




eqa--xda saiz bg untuk u..ahaha



sugar--ada eh..tak kenal..ehe

hiro berkata...

macy--hee..wokeh2.



arelef--kecik la makwe siam punye ehem..mau ka?



aien--aah..baik tak yah pakai..sakit mata gua tengok.

hiro berkata...

luv--bukan buat jd langsir raya? haha.


kakxyz--serius bulan puasa ne stop kejap..ehe



frodo--bgus..lu memang ada high klas..hee

hiro berkata...

reen--ahaha..ada..mau ek..




sofia--tp kena janji kol gua..haha.




miss--kain sarung tak mahu?

hiro berkata...

wan--bgus2..ahaha




syida--keh2.tak best pun.



dunia--haha..gua beli..n gua gunting tgh2 tu..ok kot.


cdot--keh2..lu mmg terbaek.

aNiS tHe BumbleBee berkata...

bahahahhaaa! hiro,ko sempadan thai belah mana?pdg besar ke,rantau panjang ke,ape?

nas berkata...

tak boley blah ayat nak cari awek berdada nasik lemak rm2 tuh....
kalau nasik lemak 50 sen cmne lak? huhu

rahsia gadis mesej lucah terbongkar

hiro berkata...

anis--keh2..sebelah rantau panjang..hee.



nas--yg tu makwe darjah 6.

AyuE SurihanyOt berkata...

bukan kau dah tahu ke saiz dia brapa....ececehh nak cover konon..bajet inesen la tu...haha

hiro berkata...

ayue--keh3..baru tahu saiz seluar laaa..haha.

Linglung berkata...

belikan orang tudung shawl? mmg le..xkan nak belikan lembu?? aduuuh!

madihahzubir berkata...

fuh, rugi gua tak ada no fon lu. kalau tak pasti gua suruh lu beli boxer bendera spain utk balak gua.

hiro berkata...

ling--ne perli atau guraun..gua tak pasti..eheh



madi--keh2..gua xmo..tuk kwn kelas lu yg single je.

Uruchimaru @ kf berkata...

begetek ko iye!

elmo blurb berkata...

order satu je tak banyak .
nak order mamat siam kulit putih ok gak .HAHA