Mesej Sesat

Gua suka guna Digi Campus, mesej percuma dan tiada mesej sesat macam operator lain. Keh Keh Keh.




Gua dapat satu mesej. 'Tahniah... Sim Kad Anda Bernilai RM5000. Sila telefon nombor ini dengan segera untuk maklumat lanjut'. Sel otak gua terus berkembang. Mula senyum melirik. Gua urut dada pelan-pelan. Ah nikmat. Macam makwe Siam urut pula. Gila lu. Gua beli sim kad pun berharga kurang RM10. Macam mana boleh jadi RM5000 pun gua tak tahu. Mungkin sim kad gua diperbuat daripada emas yang bermutu tinggi.

Celake, lu ingat gua percaya ke? Mahu jugak gua balas mesej tersebut begitu. Tapi buat bazir kredit gua sahaja. Cukup lah dalam hati, gua doakan mereka terlibat bertaubat dan jangan ada orang percaya. Gua rasa mereka mungkin akan hantar pada banyak orang. Kensian kalau ada yang tertipu. Mahu-mahu yang tinggal di ceruk pedalaman. Mudah ditipu.

Pekerjaan yang halal di Malaysia ini sudah tiadakah? Brader luar negara pun datang negara kita mahu kerja. Siap beranak pinak pula di sini. Layan filem pun dekat pawagam dah sekarang. Memang mantap. Gua rasa yang dalang mesej-mesej gitu orang Melayu. Malas mahu cari kerja. Mahu gaji besar tapi kerja kuat malas. Ye dak?

Terus gua padam mesej tu. Risau member gua terpengaruh. Gua tanya kepada member kelas gua, memang dia orang ada dapat juga mesej-mesej macam gitu. Rasa macam dah lama penipuan macam ini. Mengapa mereka tak serik. Termenung panjang gua mengenang kaum sendiri.

Tak lama selepas itu, gua dapat pula mesej, 'Mahu Melihat Aksi Panas Empat Pramugari dengan Seorang VIP? Taip ON PANAS hantar ke...' Ah... gua hilang sabar. Terus gua balas mesej.

'Gua mahu melihat aksi panas mak lu dengan 10 jantan. Ada? Faking lu.'


Terus gua rasa menyesal. Operator lain-lain. Makan banyak kredit gua. Berdosa kah gua balas mesej begitu?




82 ulasan:

eqacashperlala berkata...

erk!
tak tahu lah dosa ke tak

hellioz berkata...

Gua mahu melihat aksi panas mak lu dengan 10 jantan. Ada? Faking lu.'


WINNNNN!!!!!!!!!!!

lu punye ayat makan dalam menusuk ke jantung kalbu etc2...
gyahahahahah~

gwa syak lepas dia bace msty berdarah sekejap mata dia

gyahahhahah~

sofia berkata...

Bahahaha.

Ingat pesan Kementerian, Budi Bahasa Budaya Kita. Kui Kui Kui.

hiro berkata...

eqa--gua perlukan ustazah sekarang..pleaseeeee..hehe



hellioz--keh3..kuat sangat dorang buat gtu..dia igt gua tak leh buka porno on9 ka..ahha



sofia--baik cik sofia..ehe.

zikeryhassan berkata...

terbaek. lepas ni dorg akan cari bagi kat lu

adrinaqamarina berkata...

kte dapat jugak msg tu. siap menang 30riban pulak tu. adeh. mata duitan betul. sesedap rasa je nak letak duit bpe riban yang deme mau.


rse3 macam tindakan tu tak baek jugak. Baek reply mintak maaf balek. LOL

PinQib berkata...

heee.. whh.. gua x sngka lu balas gak mesg tuh.. salute bro.. lu rasa deme terima x msg lu??





Sekian. Eh. Ada update la. Jom singgah!

I win a big apple! Yummy!

Blogging boleh dapat kanser?

Magibon, makhluk comel

hiro berkata...

ziker--keh2..gua gurau..xhingin.



rina--emm.gua rasa bersalah juge..hehe

hiro berkata...

pin--hmm..beza org berilmu dgn tak kan..gua kena kuat iman..hee

Miss ... berkata...

erk x penah lak aku dpt msg2 cwnggitu..yg on panas tu adalah tp yg on9 pun aku x penah nak bukak..suci la katakan wakakaka

aleen adela akoo ^_* berkata...

miahaha!budak helioz da komen bg pihak wa skali.mau tesembul mata die kejap lagi!

hiro berkata...

miss--eh..sama lah kita..suci..ada jodoh ne..nnt tinggalkn id ym ye..ehhee




aleen--hee..tq kepada hellioz..ahaa.

john bert berkata...

kalau org tu pkai hp 3310, cmne gamaknye nk tgk aksi pnas tu?

hiro berkata...

john--keh3..tu la pasal..gua pakai nset ada lampu..cilakak..

TTT berkata...

xdose kot hiro ekekeke :D

J. Love berkata...

lu pakai digi, sebab tu menang rm5k. kalau orang pakai maxis dia bagi menang rm30k selalunye.


kih kih kih kih kih!

Dyna Yvonne berkata...

ahahaha...wa penah reply msg mcm tuh kt nomot yg send bukan2 tuh..ehehe

>_<

hiro berkata...

ttt--hee..tq auntie support gua yg hina ini..haaa



j--hee..btul jugak tu..haha



dyna--hee..bgus..jgn bg muka.

@ien_R@z berkata...

hahaha... terbaik!!


pernah gak balas cenggitu... kih3 =P

hiro berkata...

ain---balas apa..pantun?

::cdot the dot:: berkata...

ku bersama..mu....

lu tak berdosa...lu tak pernah berdosa...dorang yg berdosa hantar mesej gampang pada lu..

moga2 lu dirahmati sempena ramadan ni...

aNiS tHe BumbleBee berkata...

kah kah kah! pestu, die balas msg ko balik ke tidak?

nabihah berkata...

bagus banget sih jawapan lo.law dye bg gua nak tengok gak :P

hiro berkata...

cdot--makasih..jum berbuka puasa sama..tp bukan time azan zohor..hehe.




anis--hee..tak..senyap je...hee..dosa ke tak kak anis?

hiro berkata...

nabihah--kena taip on dlu..pastu depa cas rm4 ke..bru dpt..jgn tertipu..ahha

::cdot the dot:: berkata...

adoyy la..baru gua perasan pic lu..

mcm suci jek muka lu..tak pernah kena ramas ke?

hiro berkata...

faking..eh silap..harap jadah lu..gua pelajar u lagi..kene fokus belajar..hahaa..nnt ilmu susah nak masuk.

::cdot the dot:: berkata...

wadepak!!! lu lepas la, baru ilmu senang masuk...

lain kali nak belajar ilmu kamasutra konek eh kontek gua..

hiro berkata...

cdot--keh2..baik..lu mmg sensei terbaik..cdot jiraiya..haha.

Vanilla Popsicle berkata...

hahah! weh aku tak pernah pun terfikir nak reply msg2 macam tu.

fiezah91 berkata...

wakaka..baik punya ko bls.. huuu.. sudah jalan berapa sen kredit ko bls msg mcm tu?wakakaka

hiro berkata...

vanila--u baekk..hati suci..jgn ikot gua..ehee...leh kita mesej syg ayg? haha..sengal.


fieza--hehe..beza operator.15sen an.

geeds berkata...

da rugi crdt. 15sen pown tetap berguna utk time2 kritikal. hehe.

ella berkata...

omaiiii....

lucu r..selalu je dapat mesej camtu..on panas..on kawan..on itu on ini..tp takdelah sampai nk g buang tabiat reply balik..

unik betul perngai..haha.

areleaf berkata...

apesal tak lucah plak entri lu kali ni?takkan dah goyang tengok forum perdana semalam kot..

DuniakuAbstrak berkata...

da nak dekat puasa ni..ko ade dpt msg ON KURMA tak?

tiafazunia berkata...

gua rasa lu xcukop ganas! dulu gua penah dapat msg dr mat rempit ala2 cmneh gak r,
then gua reply je ..

kasi gua tengok mak ngan kakak ko maen gilir2 dengan atok ko and bapak ko bole ?



tapi gua rasa neh pon xckop ganas lg. *sigh

hiro berkata...

geeds--keh2..setuju2..haha.



ella--hehe..perangai kah..haha



arelef--ehhe..gua mahu stop kejap..ramai pompuan sound gua..jgn melucah sgt..tak macam jejaka pilihan..hhaa



dunia--tak ada lagi..tp ada ON PONTENG PUASA...haha

hiro berkata...

tia--keh2..gua terkejut..haaha..gadis manis cm u..ahha..sempoi ah.

aLy berkata...

lecturer org pun slalu balas balek kasi tazkirah
ahahaha

Afzainizam berkata...

Bukan kacang sebarang kacang.
Kacang melilit si kayu jati.
Bukan datang sebarang datang.
Datang membawa hajat di hati.

Anak raja main congkak,
Main congkak punya pelan ,
Boleh saya tumpang bertanya,
salam dihulur tanda persahabatan,
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kami DAtang Ziarah Blog Anda
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/


Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. Salam sebuah persahabatan salam satu perkenalan dari blog kami... Moga kami mendapat maklum balas dan respont yang baik dari blog anda...

aku pun pernah dapat massage yang bukan bukan buat semak masasage box aku aje... satu kerja nak delate satu-satu... kang kadang dapat on Lucah ooohhhh tidakkkk

hiro berkata...

aly--baiklah...kalu dpt lg..gua balas begini

yg paling dekat dengan kita adalah mati. bertaubatlah selagi sempat..ok?



af--oh begitu..hehe..nice blog.

Fza.Ibrahim berkata...

woah!
aku biasa dpt gk.
huhuhu..

tp x pnah lak aku reply.
tadhe keje ke hape.
ahaha..

aLy berkata...

ok, not bad

bley cuba lagi carik ayat yg mantap

=D

*bile plak org hacking akal tunjang ni~

hiro berkata...

fza--hee..betul tu..sje mau balas..bg vogue..



aly--ehee..u kn pakar hackong..hhee..

MOFASAD berkata...

kelakar yu nie~

amira berkata...

tersirap darah penyamun tu tgk awk balas gitu,.
hahaha..
good job~~
tapi.. ganas sgt la..eeee

Linglung berkata...

tak dosa. lu suruh dia sms ON JANTAN send kepada makcik2 mereka

AyuE SurihanyOt berkata...

lantak ler.org mcm tu mmg kena di ajar...pemalas piang!!

Che Armster berkata...

hiro, kalo xsilap aku orang yang selalu dapat spam SMS ni sebab diorang pernah apply servis2 macam ni... ko penah ON PANAS eh?? hahahhaa

hiro berkata...

mofasad--kantang la lu..cdap peluk--nyah lorong haji taib.




amira--tak leh eh..hehe..



ling--ahha...mantap2.



ayue--hehee...wow...panas nmpak.



che--ahaha...kejam2..gua tak ada keje..baik tgok on9..free..tp gua tak la.haha

~qiFFara~ berkata...

dgn rse segan nye ak ngaku yg aku dah pon kene tipu dgn mende alah tu..
siap g aktifkan maybank2u lg kt atm..
hampes~~

pape pon ade sikit kebijakan..
ak transfer sume duit dlm tu kt bank lain sebelom deme kebas!
huuuuuuuuu

reen_sofee berkata...

pergh!
aku suka apa yg ko balas bro!
hahahah
weh opah aku pon slalu dapat msg cam tuh sebab opah aku guna digi.
hahaha
ko guna digi eaa?
boleh panggil ko atok laa cenggini??
hahaha

hiro berkata...

qif--wah..bgus2..tenkiu kongsi cerita..hee..pandai juge.

hiro berkata...

reen--haha..engko ne dah lama tak makan ulam penampar..ahaaaa..

gua guna dg la tak dpt mesej sesat..ahaaa.

wong ah ian berkata...

klw gua, gua kol je dan cakap

"Gua mahu melihat aksi panas mak lu dengan 10 jantan. Ada? Faking lu"

baru stail..

hiro berkata...

keh2..kalu time tu free koll..gua buat gitu..smbil tambah..ah ah ah..hahaa.

syahira ariff berkata...

hahaha
tbaik gak balasan kau!
takpe jejas kedit sikit pun,yg penting kepuasan hati tu ader!
=D

hiro berkata...

ira--haa..paham jiwa...mmg puas gler..ahha.

Uruchimaru @ kf berkata...

pi cepat minta maaf!

hiro berkata...

uru--keh3...kena ka..

Shey Hemsem berkata...

kantoi lu layan porn on9 ! HAHAHAHAHA

hiro berkata...

shey--ohhhhhh..tidakkkkk..gua tak layan..haahaa.cess..tang tu nampak ja.

Syida Shukor berkata...

teheee tak pasal2 dia kena haha . kalau i mesti mampu menyumpah ja haha

hiro berkata...

ida--hiii...gtu je..tak lbih3.

maCy berkata...

pegi layankan buat apa? baek kredit kasi airtime share sini~

elmo blurb berkata...

dulu penah kene gak .
wa menang rm5000 .
nombor celcom .
dorang kol .
sore macam mat indon .
mintak ic, no bank, nama penuh, tah pe lagi .
cilakak .
wa tanya , " lu org mane ? bangunan celcom mane lu duduk ? "
dia ulang balik mintak ic pe benda tah sume tu .
wa ta paham .
tutup .
the end entry wa di sini .




HAHA

hiro berkata...

macy--ehhee..lambattt..




elmo--haha..bagus2..nice story..
nasib baik tak tertipu.

elmo blurb berkata...

tapi kan , satu je benda tak paham .
kalo dorang amek benda2 yg dowang mintak , ade apa2 akan jadi duit kat bank ke ?

hiro berkata...

ada lah elmo..dia leh keluarkan duit dr bank tu..

Ann berkata...

aku bengang gak eh dpt mesej2 sesat cmni....wat penat aku jer bukak inbox..

K2r~90 berkata...

buahaha same kes cam haku jek ang neh

redballerina berkata...

boleh la nak tukar digi lepas ni

hiro berkata...

ann--keh3..guna line omputih..ehhe




k2r--cess..asik sama ja..haha



red--bgus2..t pass no hang.

little ain berkata...

penah jugak naik angin. teros reply "otak ang"

geram betoi dengan mesej mesej macam tuh.

Berd berkata...

sekarang baru gua tahu lu layan kategori mature dan gangbang sahaja.

hardcore juga lu ni.

Fina Fento berkata...

rs mcm nk reply silap orang derr..aku dah report pulis no nih. tunggu kau pak polisi datang jemput kau

.::WaNiE::. berkata...

kekeke berdarah bijik mata kalau baca sms lu tu

hahahaha

hiro berkata...

ain--keh2..senasib..power hatimu..ahahaa




berd--keh2..gua mahu entri vogue..ahha


fina--keh2..abg aku polis..nnt aku gtw abg aku..boleh juge..ahha


wanie--heee..harap2 insap.

lalink7 berkata...

wah promote digi..
dapat income brpe hiro?
kahkahakah..

♥cutebabygirl♥ berkata...

kahkahkah
klaka ah ko ni.
tp mmg btol pun.
mxs sllu dpt mesej gitu.
tp pas i tuka no, dah xde sgt.
yeyyy!!! (^^,)

s h e e berkata...

hurm...ade ke org bace kalo reply msg tu...hehe...pnah dapat gak tp trus delete...x rajin nk reply...