Ponteng Puasa

Member sejati selalu doakan kebahagiaan kita.




Selepas berbuka, gua dan member-member lepak dalm bilik. Berpuasa penuh gua hari ini. Terus gua bukak baju. Badan gua macam Jet Li, memang pujaan setiap gadis. Member-member gua cemburu. Sebab ada yang jeling tanda tak puas hati. Gua cuba bukak cerita, gua mahu tahu cerita dorang yang pernah ponteng puasa.

Bakaruden: Nama saya Bakarudeen, jadi kalau lapar, saya bakar lemang atas badan saya. jadi saya makan lah. Macam kita katakan, bukan lemang saja, ketupat, rendang dan dodol itu pun saya bakar lah.

Pak Esung: Gua buat air sambil tidur. Bangun-bangun sudah segelas air Sanquick gua minum.

Kyo forlan: Gua selalu sahur... tapi puasa kadang-kadang.

Mat: Puasa makanan ja. Rokok tak leh puasa.

Hiro: Gua ingat bila bersentuh dengan orang tak leh puasa, gua leh join tak puasa sama. Selalu gua sentuh akak gua. Leh makan cendol siang hari.


Begitulah, puasa memang banyak dugaannya. Gua pun selalu minum air paip semasa ambil wuduk ketika darjah enam. Entah subur ke tak gua sekarang kesan daripada ambilan air berklorin. Mau coba? Kui Kui Kui.




58 ulasan:

wong ah ian berkata...

dah kenyang..jom berak bergu..

wong ah ian berkata...

cara nak batal pose paling syok mestila kentut dalam air..

Berd berkata...

dekat kelas ada makwe goyang pinggul depan gua. sambil jilat-jilat jari. tapi gua tak pandang.

sebab apa?

sebab gua sedang berpuasa.

Berd berkata...

mana gua tahu dia buat macam tu?

itu cuma bayangan gua.

Berd berkata...

Jam badan manusia dalam blog lu ni. paling gua ghairah yang nombor 4. tak tahu kenapa.


woi! puasa.

Berd berkata...

nombor 9 pun boleh tahan lentik.

iemaZAIMAH berkata...

berd..puasa berd..igtkn setan kne ikat kurg lh sikit merapu dye..haish

weyh,bdn mcm jet li knon.puasa xbaik menipu weyh...

MOFASAD berkata...

tote

eiffel berkata...

berd sengal...time bulan pose imagine main tinggi...huhuuh

wong a.i :: asl kentut lam batal pose lak..bukannye air masok lam bontot pown -.-"

plg sempoi nk batal pose...korek idong suda...waawaawa

bukan penggoda berkata...

ble berd ckp pasal jam badan manusia, bwu gua usha.


bangang berd.

eqacashperlala berkata...

hahaha!
mengong lahh

Lya Colours berkata...

masa kecik2 aku selalu bayangkan air paip tuh air sarsi
giler la
kalo betol2 jadi sarsi, bahagia btol

Che Armster berkata...

Aku selalu hampir-hampir batal puasa bila bangun pagi nak berak.. dalam keadaan mamai tiba-tiba perasan ada rokok kat tangan - nasib baik belum nyala haha

adrinaqamarina berkata...

cobaan. ish3.

raina berkata...

hiro jawab cepat!

hang sayang aku ka cdot?!

hiro berkata...

kalau nak gilar tak kenal orang..keh2..berd giler kah...haha

hiro berkata...

rai, mau syg dua-dua leh ke..syg akak guaaaa..haha

reen_sofee berkata...

aku nak tanya
member member ko ensem tak?

elmo blurb berkata...

woit
badan jet li tak best
tak mantop langsung
tak seswai dibuat bantal
---

MissXYZ a.k.a Abaikan berkata...

hahaha xleh bla teringin ade bdn cm jet li... ho3 jet lipan ade laaaaaaaa huuuu

Fina Fento berkata...

adoiii..baca komen - kat atas-atas dah buat sy gelak sorang - sorang. ayah pula usya gaya nak bagi smackdown sebab gelak persis orang sakit mental.

nasib baik belum guling - guling...haih


Enhance smileys di FB dengan Facicons

Ann berkata...

ang mimpi jer lah badan macam jet li...huhu

Fina Fento berkata...

Err..link tak jadi


>.< Enhance smileys di FB dengan Facicons

@ien_R@z berkata...

ho3.. skrg pose x?? hehe

areleaf berkata...

klu dah lama terjerumus dalam kemaksiatan mmg susah nak dibentuk dah..esok ikut gua pegi dgr ceramah dr.rozmey..bagi bentuk sket pemikiran lu tu..

aNiS tHe BumbleBee berkata...

insyallah,subur..pasal aku selalu siram pokok bunga pakai air paip gak.okey je dia hidop.wawawa!

raina berkata...

hiro tipu! hiro tipu!

awat aku terasa hang lebih sayang cdot?

adakah kerana dada cdot lebih mewah dari dada aku?

::cdot the dot:: berkata...

lu mmg syg gua lebih kan..

raina tuh jeles sgt...mmg dada gua mantap...

::cdot the dot:: berkata...

gua dulu2 pun ada gak minum air paip..tapi takat ni terbukti gua subur..mendesup2 yg keluar...

lu jgn takut, klu lu tak subur pun, gua ttp dgn lu...

::cdot the dot:: berkata...

eh, tapi tak subur bkn bererti tak panjang kan??

raina berkata...

jet li punya panjang ka?

kalau panjang mana bleh tendang laju-laju

mesti kulup dan comel

john bert berkata...

aku tak pernah pnteng puasa. cme aku puasa setat asar, berbuka maghrib.

Dyna Yvonne berkata...

hehe...dugaan mmg byk kot tyme2 neh..huhu

alvin takda umah harga 8juta berkata...

bole mandul ke minum air paip??

fiQ Froz berkata...

boleh tak kita pakat bunuh berd?

fiQ Froz berkata...

bisik pada hati "sesungguhnya kau sedang berpuasa.." apabila digoda dengan nafsu...

fiQ Froz berkata...

nk tahu tahap nafsu setan ke ape..ujilah time pose..=p

s h e e berkata...

uit2...skrng ni pose x...haha...

lalink7 berkata...

loh..bebudak semua org camtue kut..tp sis x..hahaha...

¶A.K.I¶ berkata...

ahh ko!~

sengal sggguh!

maCy berkata...

isk2.. tak terkata~

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata...

kita serupa bab darjah6

p3perak berkata...

gua mmg x leh minum air paip, air mineral gua on je.. cikgu gua pesan, jga la kesihatan utk malam pertama nnt.. gua pun x faham mksud tu.. lu ada idea??

Aliesya♥Amani berkata...

dada lu bidang x hiro???
gua suke lelaki dada bidang...muahahah..

owh, gua ase lu x sbur. lu kne letak baja banyak2 sket yea.

DuniakuAbstrak berkata...

stakat menahan lapar 14 jam..ape ade hal..hal kecik..small the pieces

compare dgn org menahan lapar berminggu2..

deus X machina berkata...

ismail thamby kata minum air paip boleh melemahkan tenaga batin..so baik ko jadi tabligh jek, pikirkan akhirat, tak payah kahwin

Hamzah Ian berkata...

gua tak tau nak komen ape. hahahaha

Pyka Rahmat berkata...

hahah wey sonsang betul pegang pegang boleh lekat berpuasa sama.

Pyka Rahmat berkata...

hahah wey sonsang betul pegang pegang boleh lekat berpuasa sama.

elly berkata...

wakakaka...baru tau kalau pegang leh berjangkit ye...

Hamzah Ian berkata...

bapak gua cakap dulu2 org selambe je merokok time pose.. rokok tu mcm oksigen la.. pastu baru kene haram ngan mufti.. ceh..

J. Love berkata...

coba mendenya? kang tak pasal ade kes buang baby lagi kang!

J. Love berkata...

btw, kisah kisah diorang tu kisah benar ke hape?

hentakbelipat berkata...

gua nmpak cerah masa depan raya kau ni bai..haha

syahira ariff berkata...

subur?org jntan subur mcmmane?

wahh ingatkn owg pompuan ja subur.
=p

Aujinz berkata...

isk isk isk...

Cidak berkata...

gua terminum air dlm flight semalam.
gara2 terpegun tengok pramugari cun

ain fathihah berkata...

arghhh, hiro x subur. cancel mau ngorat. haha