Kerana Dia #1





Aryan duduk di barisan belakang dalam kelas tuisyen Biologi. Jam tergantung dalam kelas jelas menunjukkan pukul 11.45 pagi. Lima minit yang lalu, Aryan baru masuk kelas. Kelas Biologinya bermula dari pukul 11 pagi lagi.

Aryan masuk ke kelas tanpa menghiraukan cikgu tuisyennya sedang mengajar. Sikap kurang ajarnya memang sukar dibendung. Itupun nasib baik dia datang, selalunya dia ponteng. Dari tingkap aras 2, pemandu peribadi Aryan sudah siap menunggu. Aryan tak habis-habis melihat jarum jam jenama BUMnya.

Buku nota yang dibawanya, tidak terusik. Suci bersih. Lama juga mahu tunggu kelas habis. 15 minit dirasanya begitu lama. Dia memang tak berminat subjek Biologi daripada tingkatan empat lagi.

Cikgunya hari ini mengajar dan buat ulangkaji tentang subjek Biologi Tingkatan Empat. Banyak cikgunya conteng pada papan putih. Siap buat peta minda lagi. Aryan baca dalam hati tulisan cikgunya.

Introduction to Biology
Cell Structure and Cell Organisation
Cell Structure
Movement of Substances Across the Cell Membrane

Aryan pandang dan tenung papan putih di hadapan kelas. Memang dia tak ingat langsung akan apa yang dipelajarinya semasa tingkatan empat.

Matanya terpandang seorang gadis yang duduk di barisan hadapan. Fokus sungguh dia menyalin apa yang cikgu tulis dekat papan putih itu.

"Jarang makwe 'free hair' rajin belajar," getus hatinya.

"That's all for today, I hope can see You tomorrow. Class dismiss," laung cikgu tuisyennya dari depan.

Terus lamunan dia tadi hilang. Bila masa pula ada perkataan "Boring" pada notanya. Sebelum keluar kelas, Aryan masih sempat memandang gadis 'free hair'. Terdetik di hatinya mahu berkenalan dengan gadis itu.

Siapa dia?

Hatinya menjadi tanda tanya. Membuatkan alasannya makin kukuh untuk hadir ke kelas esok.


Bersambung...




37 ulasan:

dunspeak♥ berkata...

cerpenkah atau novelkah ? btw, cepat2 sambunggggg

Ur Luv berkata...

smbung tiap2 hari la..

hiro berkata...

novel ne..nmpak cm cerpen ke..hee,

adrinaqamarina berkata...

kagum sebentar. sebab tajuk biology tu. haha.

ne selak buku biology dulu ke tak?

adrinaqamarina berkata...

yang free hair tu mesti budak cun tu. pe eh nama beliau. izyan kan? hehe

hiro berkata...

keh2..agak la..rahsia lagi..hee.

Ery Farieha berkata...

free hair je mesti cantek ek?

:P

ehhh bio dalam BI.
sah ko muda dari aku.

huhuu~

KiWi berkata...

ade salah bro.. btw, it's gud, exciting intro.. coz u dpt grab reader attention to know more.. gud job.. n gud luck 2! ask kwn2 to prove-read agn.. so dat ble improve ur sentences n usage of words.. :D

i like this!

KiWi berkata...

ade salah bro.. btw, it's gud, exciting intro.. coz u dpt grab reader attention to know more.. gud job.. n gud luck 2! ask kwn2 to prove-read agn.. so dat ble improve ur sentences n usage of words.. :D

i like this!

Ann berkata...

pengalaman ko kan?

J. Love berkata...

ah ni lah dia. sekolah tak abes lagi sebok nak gatal-gatal. menyirap gua.

Berd berkata...

buah dada makwe tu besar ke kecil?

kalau kecil tak payah sambung pun takpe.

hellioz berkata...

gwa syak dia pontianak larh...
gyahahahhahah~

redballerina berkata...

ni kisah benar ke ape?

shima berkata...

ceh egt awek free hair nie suke berfoya foya je ke.hahah.:p

amira berkata...

hoho..ada unsur saspens di situ..suka2~~

Dyna Yvonne berkata...

hoh..lme nye nk tgu sambungan nye...mgu depan tu..huhu

Dyna Yvonne berkata...

hoh..lme nye nk tgu sambungan nye...mgu depan tu..huhu

Miss ... berkata...

aryan? nama nk bajet sedap je klu buat novel kan apsal x ali ke dollah ke abu ke hehe

GaDis CoMeL berkata...

drama yusop haslan pulakk

aren berkata...

cess..potong stim.sambung la pulak

s h e e berkata...

hurm...pendek btol...hehe...da bermula da novel hari sabtu yew...

raina berkata...

aryan tu adik beradik nazi..bangsa aryan di india, setiap rumah mereka ada lambang swastika, yang mana lambang sama dengan nazi..

nama hero x cun langsung!j

reen_sofee berkata...

aryan tuh ensem tak?
hahahah

Syida Shukor berkata...

kenapa mesti cakap freehair tak rajin study ? i dulu rajin ja hahaha

FzaIbrahim berkata...

nnt mesti dia suka kt gadis tu.
pasthu de halangan segala.. T_T

echah mashuri berkata...

smbung2,,heeee

p3perak berkata...

novelis plak ke??

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata...

sapa tu certa la

fiezah91 berkata...

baru je start membaca last2 bersambung..cpt sambung lps tu bg tau aku..haha

Vanilla Popsicle berkata...

free hair tak rajin study ke?


weh tatau nape aryan tu aku bayangkan shah rukh khan.. haha.. tuanya!

Cik Akma berkata...

kelas bio? ponteng pontengg :P

::cdot the dot:: berkata...

Jarang makwe 'free hair' rajin belajar


mcm gua..sbb tuh gua kawin..otak dah benak..

•myraSHJ• berkata...

nmpak lagi style kalau taruk nme aku kt gdis free hair tu,ye tak?

alvin takda umah harga 8juta berkata...

kat blog ni wa selalu nampak perkataan GETUS..

Anne Boleyn berkata...

salam..

lamanya dah tak datang blog ni. huhu

nasib baik baru muqaddimah. :)

btw, best lah! cepat sambung!

eiffel berkata...

berdasarkn pngalamn ea???hehehe