Bovel


Gua dipaksa baca novel omputih. Keh Keh Keh




Gua ni, tak boleh hidup tenang dan dalam kesangapan dan kegersangan kalau tak dapat buat entri baru. Gua juga sangap mahu mencarut dalam entri. Tapi gua hormat bulan Ramadhan. Jadi untuk membendung kesangapan ini. Gua ingat mahu tulis novel dalam belog.

Biasa novel tulis dalam buku, kalau tulis dalam belog jadi apa ya? Bovel? ke Bogel? Keh Keh Keh. Gua akan 'update' bovel setiap hari Sabtu, jadi sapa trauma baca novel, jangan baca entri gua hari Sabtu keyh. Haha.

Ok. Ini adalah watak-watak dalam bovel gua.


Izzyan Zafira binti Kamaruddin

Seorang gadis pandai. Cantik rupawan. Setiap jejaka melihatnya pasti tertawan dengan bulu matanya yang lentik. Berminat untuk meneruskan pelajaran dalam bidang kedoktoran di luar negara.

Aryan Arjuna bin Kamal
Seorang jejaka kaya. Waris tunggal Syarikat Pemacu Berjaya. Berminat dalam bidang kejuteraan tetapi ayahnya menyuruh belajar dalam bidang berkait dengan ekonomi dan pengurusan syarikat.

Puteri Farah Suella binti Sulaiman
Gadis cantik. Kecik molek. Bertudung litup. Sopan satun. Baik budi pekerti. Pegangan agama yang kuat. Kedua ibu bapanya ustaz dan ustazah.

Chicarito
Tiada maklumat ditemui. Rahsia~


Gua masih rock lagi ya. Bukan terjerumus dalam kancah kepondanan mahupun kegay-an. Hehe. Gua masih mencari tajuk yang sesuai. Rupanya, sukar juga mencari tajuk sesebuah novel. Haha.


PS: Siapa sedang cinta sakan? Gua mahu pinjam gambar kapel korang jadi gambar tema. Kui Kui Kui.



35 ulasan:

Dyna Yvonne berkata...

lu nye watak mcm klise saje...hehe...musti yg cun2 yg encem2 yg kaye2...haishhh~
bile yg xcun n xencem nk jd watak pulak...hehehe..
anyway xsabar nk bc bovel lu..heheh
wa tunggu~

>_<

hiro berkata...

oh..klise eh..gua tak tahu istilah tu.haha. nnt gua bg watak utama jadi gemuk.

Yusuf haslam pun amik makwe lawa buat pelem dia..nnt yang tak lawa..ade ke org tgok..hehe.

J. Love berkata...

lawa tak pandai berlakon tak guna. KEBANYAKAN PELAKON MALAYSIA semua macam ni. lisa surihani pun same.

MOFASAD berkata...

semua permpuan..


dasar playboy

amira berkata...

haha.. bercambah2 la otak nak buat entri pas ni heh.. baco2

alvin takda umah harga 8juta berkata...

Izzyan Zafira binti Kamaruddin

watak ni farid mmg sesuai k..

Lya Colours berkata...

i love novel a lot !!!!!

s h e e berkata...

haha...watak nk gempak...adeila...rajin menulis ghupenyew hiro ni...btw, menunggu tulisan pertama dr akal tunjang...

adrinaqamarina berkata...

wah, ne baru penenalan watak utama la ne ye? hehe.

adrinaqamarina berkata...

*pengenalan

little ain berkata...

hiro, bace ps i love you tu tau. besy yang amat :)

p/s : sume novel cecelia best. kalo nak pinjam, bagitau :)

Syida Shukor berkata...

haha nak buat novel ? buatlah ! boleh baca :D

deus X machina berkata...

gua nak jadi chicharito

AyuE SurihanyOt berkata...

watak aku plis...


NURUL AYU BINTI HASHIM

seorang gadis yang akan mengambil kursus kawin dlm masa terdekat..sangat comel, mantap body tip top, mengiurkan dan etc.


ciri-ciri watak novel boleh tipu kan??haha

h a n i e berkata...

nama watak x buleh blah..hahaha urban habis..

Miss ... berkata...

giler arr wat nobel la plak ko hehe

Vanilla Popsicle berkata...

amboi nama. nak glamour aja. buatla hero nama karim ke. samad ke.

fiQ berkata...

beb..
jangan lah letak gambar kapel orang betul....bagi aku akan buat novel tu lari feel dia..

nanti nak imagine pon cam terimagine gamba yang kau letak tuh..

kalau nak letak...

letak gamba2 macam dlm novel ahadiat akashah tuh....dia x penah letak gamba betul..means gamba yg dilukis je..hehe



=)

aLy berkata...

fiQ, persoalannya, mampukah hiro melukis sendiri..?
hehee

areleaf berkata...

gua nak jadi watak jahat kalau boley..jahat yang betul betul punya jahat..macam sepak kucing dan karate tiang letrik misalnya.

Berd berkata...

makin hari makin berjiwa lu ni.

@ien_R@z berkata...

woo.. tak sabar nak baca.. hehee


good luck!! hee

DuniakuAbstrak berkata...

ayue- body meggiurkan? hahahahaha

hiro- sopan satun? apesal tak sopan sutun terus?

hiro berkata...

fiq--keh..lukiskn lah tuk gua,,hii..


arelef--mau jd bntang filem ka,,haha..



dunia--keh2..mau pnjam spek lu kejap..ade scene libat spek mata putih..huhu.

::cdot the dot:: berkata...

gua komen guna anon tapi tak lepas...syial!!!

astaga...

Nurul Harun berkata...

Nurul nak jd Puteri Farah boleh tak? haahaha..

tak dpt nak bg pinjam gambar, pasal pakwe pun xder.. :(

reen_sofee berkata...

pergh name watak tak leh blah!
arjuna!!
hhahahahahhahaah
laksamana sunan tak dakk??
hahahaha
derr
kalo nak buat bovel ke jgn laa buat cite cliche.
neh sum pakat pakat buat novel, laki mesti ensem, pompuan mesti perfect.
hakikat nye tak seindah itu rasanya.
huhuhuh
neh pendapat aku jek laa.
:)
sorry kalo tak ske!

MissXYZ a.k.a Abaikan berkata...

klu kisah cinta mst watak2 org kaye je... mcm org miskin tak bercinta plak... hu3 hiro wt la novel huuuuu

Ann berkata...

aku dulu minat lah baca novel2 ni...satu hari blh khatam

skng ni...dh bbbrp bijik aku x abis khatam....

john bert berkata...

hiro, lu ingat gua lagi tak? kenapa tak ada watak mafii dan mafia dalam cerita ni? lu ambil gambar kitorg la jadi tema.

sofia berkata...

Hahahaha. Selamat menulis bovel. Aku akan baca kalau ada kesempatan :)

lalink7 berkata...

arap2 xtrauma la bace...
tajuk die "gelap dlm kegelapan"
hahaha

maCy berkata...

tak becinta sakan. tunggu cinta datang ada

Aliesya♥Amani berkata...

letak gmbr kte berdua la....xleh???
mesti meletop!!

~^CoKLaTsToBeRi^~ berkata...

wah2.. aku nantikan bovel ini. =P
novel cecelia tu mesti awek bg kan? kan? kan? haha. slalu cmtu ah. aku teka jep. =P