7 Ayat Mempertahan Blog Anda Daripada Dibahan Teman





Gua kadang-kadang kutuk juga blog ada lagu semua, tapi gua sudah bosan. Mempertahan insan lemah adalah ciri gua. Biarlah dorang sedar sendiri. Keh Keh Keh.

1. Blog lu orang ada lagu
Susah juga mahu bicara dengan orang tak tahu apa-apa tentang seni lagu ni. Lagu dekat blog saya ni lagu terbaik dunia dan patut menang Anugerah Lagu Peringkat Olimpik serta Anugerah Lagu Terbaik dalam kategori muat turun haram.


2. Blog lu orang lambat buka/berat
Lahhh, dah tahu lambat load tu, berzikir la sepatah dua. Baca sirah Nabi ke, hafal doa makan ke. Buat peta minda ke. Kalau perkara remeh ni aku nak ajar, susah la mahu depan realiti dunia nanti. Kah Kah Kah.


3. Blog lu orang ada gambar pasangan sebagai header
Kekuatan cinta kami bergantung pada header ni. Putus cinta karang, saya buang lah. Letak header kucing ke, kancil ke. Semut ke. Alam ke. Hehe.


4. Blog lu orang berunsur pink
Ini nasib baik warna pink, kalau warna hitam...7 kali lu tengok boleh mempercepat seliuh urat testis tahu?


5. Blog lu orang ada bahasa rojak
Kalau saya buat bahasa Arab, kompem korang tak faham kan? Sekurangnya awak dapat 'recall vocab' awak tu...Hik Hik Hik.


6. Blog lu ada pengesahan kata
Bersyukurlah. Kalau saya taruk ada pengesahan kad pengenalan? Pengesahan sijil anak halal ke haram? Pengesahan doktor bebas penyakit berjangkit? Hah...jawab jawab.


7. Blog lu ada gajet banyak
Wakluuu nak protes-protes. Ini kreativiti tahu tak? Lu tak tahu pasal kreativiti ni tolong diam. D.I.A.M.


Apa lagi ea? Oh, yang blog ada entri gedik-gedik pasal bahagia dengan pakwe/makwe tu gua tak boleh selami sangat. Haha.

Kata orang tua, sindir adalah teknik berkesan untuk tegur teman. Kalau teman tak sindir, bukan teman sejati namanya. Kalau pakwe sejati pula... dia akan tindih makwe sebelum kahwin. Kah Kah Kah.



89 ulasan:

iwan_dextrous berkata...

hahaha..terbaek..

Nia Bebeh berkata...

suke,suke ^.^

Cik Nathrah berkata...

terbaek dari ladang gandum! haha

miss cendawan berkata...

terbaek (:
miss sayang le sama lu hiro !

miss cendawan berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Rina Azam berkata...

hahahah..entry ni menarik.. sinis perhaps :)

DuniakuAbstrak berkata...

ahh aku tak peduLi

hahaha

JIJI YU berkata...

mauaha..mmg lu punye mulut best

Yaniey Cikedies berkata...

HAHA....
dulu ada lagu kat blog tapi dah REMOVE sebab tak larat nak dengar dan baca perli2 dari member.. haha akhirnya senyap....

ɳυɾҽȥȥαƚყ ʝαʅαʅυԃιɳ berkata...

ciss. hahaha

Ery Farieha berkata...

no 2 dan 4 mmg kena kat gwa.
patut lu xnak masuk blog gwa.
fine hiro, fine.

Catherine- berkata...

pakwe sejati itu memang bedebah!

ayienchan berkata...

mkn dlm nih ;p

Amiey White berkata...

Amiey nya bukan berunsur pink tapi warna pink . jahat :(

ngajuk ngan hiro

Encik Tikus berkata...

pehh makin sakan mengupdate, ada orang tacing hiro.. LOL

Cik Kyla berkata...

oooo gitu...
klu blog saya biasa je kot. :p

blog die putih suci lg... ;)

zombie berkata...

boleh pakai ayat lu ni.

misz FaTiN berkata...

fuyoh.. teguran sinis ni..huhu.. ;p

khairunnisa ♥ berkata...

entri saya tentang durian la hiro ^__^

takpe.. diorang pun nak blog diorang lawa lawa kan hiro ^__^

: husna : berkata...

perh! mmg berasap.hahaha

hamzah ian berkata...

yela yela.. nnt gua delete blog la camni..

Fateen Insyirah berkata...

amboi penutup, tak boleh blah haha

MATAHARI berkata...

siot. aku baru je nak komen dah ramai yang komen.



1.2.3.4.5.6.7.
#panas! ini gua suka baca!

zati berkata...

4. Blog lu orang berunsur pink-hahahak agak sedikit tak terase di situ ;P

hiro berkata...

gua defend lu orang ni woiii.

liyana berkata...

almk blog wa berunsur pink. guano nih?
hamzah ian nak delete blog? haha

fiezah91 berkata...

hahaha.. jap aku cek blog aku ada gitu x..wakaka.. terasa weh dgn point no 2 tu.ahahaha

Myra Arshad (: berkata...

hahaha.blog lu orang cakap lucah :p

hiro berkata...

myra--nasib baik lucah..kalau gua letak gambar porno gua? tak ke mati awal lu orang? kah2.

Alyn Jae berkata...

cukupkan la 10..xpuas bace ni..hik..hik..hik...gelak ikt hiro...

| syakiera | berkata...

HAHAA, best best.

♥ fara myra ♥ berkata...

perghhh no 2 tuh terbaik lah kan :)

mamawana berkata...

Dah baca rasa macam paham. Tapi tak paham sebenarnya. Tak faham? Faham kut? Entahlah.....heeee...

Nursyahda Faiqah berkata...

haha. terbaek.. :)

Cik Miza berkata...

yang last sekali tu, macam mangang!

Tin Tuna berkata...

haha,konfem ramai orang terasa ^^

liela berkata...

lagi lagi.. 7 je?

hiro berkata...

gua suka nombor tujuh...setakat tujuh aja.

Akulah Aqilah Itu berkata...

pergh blog rojak tu kena tepat ke lubang hidung. aargh.

Aku tak reti. =(

saljihitam berkata...

mantap.

aisya sakaria berkata...

haha sindir tepat punyaa. konfem makan dalam ni kat sapa2 yg blog macam tu.

n's eeyda berkata...

gilak. haha.

:P

FaraCuna berkata...

hohoho..ayat2 yg mantap... boleh? :P

echah mashuri berkata...

keh.keh.ini amalan tradisi turun temurun orang melayu:sindir manja.:)

blog aku hitam weh.putus ke urat saraf ko.hehe

wannurfazrini berkata...

kah kah ! anti betulllll kau dgn 7 ni !

Wan Zulqhairi berkata...

yang pasal lagu tu aku setuju.. ramai kot yang komen kat blog aku.. haha.. sekarang dah tak dak lagu dah..

tot tot kecik berkata...

salam..


oo mcm2...bkn ke blog kte suke hati kite..?

perlu ke kene ikut segala apa yg org nk..?huhu..

iQa~ berkata...

seyes aku suke...hahaha~

Dark Half berkata...

hahahh..memang patut lu dalam team sarkasis

skrg dah tak BW membabi buta. letih kena heart attack kat blog yg ada bunyi-bunyian

Applepinkcomeyy berkata...

abam sensitip la no.4 tuh ! kihkih :D

khairul hisyam berkata...

blog lu ada iklan pastu suruh klik. haha. memain je, entri yang mantap!

eqacashperlala berkata...

syabas!

Sca Ndx berkata...

pehhh. blog gua ada lagu. ada link lagi. T_T

eszol raar berkata...

cibs sungguh

hahahaha

no 2 n 5 winrar!!!

hanna iymeera :) berkata...

warna pink feveret nabi muhammad , :D
*pink2 ni sensitip ok bro . kahkahkah

vampire's lovex berkata...

4.Blog lu orang berunsur pink
Ini nasib baik warna pink, kalau warna HITAM...7 kali lu tengok boleh mempercepat seliuh urat testis tahu?



x pasal2 seliuh apedehal ??


tggu hiro..tggu ,,ai hnta bom gi kelntan.


sentap. serius

Aujinz berkata...

koh koh koh...
terbaek...

miss fatihah berkata...

hahak makhluk bengong

LittLeMyRsHMaLLoW berkata...

haha~
ayat-ayat sangat halussss~
terbaekkkk~

=D

HEROICzero berkata...

dushhh! kena kanan. dusshhh! kene kiri. booom! atas bawah sekali cover.

dem!

*nice one, dude.!

Tuan Din berkata...

Hahahah bagus2... kadang2 nasihat macam nie lebih berkesan...

ika berkata...

hahaha . hebak hebak .

Wahida Nasution Thakhrim berkata...

hebat!! terbaik!!

beautiful_rose berkata...

ye..ye...gua sedar blog gua hitam gelap lagi kelam.lu sindir gua kan? sentap dah nieh weyh.....der pe hal gua kisah pe urat lu terseliuh.mai datang klinik gua kasi repair la der... =p




agaggagaga..........

♥CIK SHA♥ berkata...

ahahahaha..mengom la hiro ni..terbahak2 aku gelak..astaghfirullah..kui3..


terbaik ah!

A.s.t.i.n.a berkata...

ape masalah pinkkkk?

Miza Yusof berkata...

HAHA. kalau gini lah nak letak widget banyak-banyak lah :)

d_LA berkata...

hahha..agak2 ade yg terharu x bace ni...terbaik r lu, cukup memahami..

Aweyn berkata...

no.3 terbaek :)

Biela Sapine berkata...

7 petua turun menurun

M I A J A M A L U D D I N berkata...

hahhaa.. hirooooooo!!

unieMARKS :) berkata...

hehee , sarcastic haa hiro ! nice post nwy .
wahh sejati habis la kan dah robek bfore kawen . haaa

rithau_al_deen berkata...

tindih makwe paling ta boleh blah!!! huhuhuh kah kah kah kah

Farhan Zulhusmi berkata...

hahaha...
isu yg menari...hahaha....
like2...like2...hehehe

NAJ HEBAT berkata...

Check.
1. Tak
2. Tak. Ringan je.
3. Header? Gambar aspalela.
4. haram.
5. Yes.
6. Haram dari dulu.
7. Tak pon. Ingat ni blog inspector gadget ke?

haha. tettt!

bye Hiro. sayang kau.

Mya Amira berkata...

Ayat last tu tak boleh tahan.. haha..

ayu sleeping in da house berkata...

oppsss..blog kite warne pink tuh..ade lagu pulok..hehe..like ur stail..sangat jujor gitu:)

hiro berkata...

ayat gua sediakan boleh digunakan jika blogger otai serang lu orang..pastu tak yah bising-bising up entri.

"saya di serang blogger otai"

otai sangat ke blogger tu wehh!!

kah2

yanee :D berkata...

ayat lu mantop.gua nak pinjam.ekeke

tim berkata...

aku suka aku suka

s.y.a.r.q berkata...

mantapppp!!!!! blog ade lagu tu paling setuju!! sakit tinge dengar T_________T

Linglung berkata...

blog ade widget dan gadget byk tu selalunya blog mat gajet..kehkehkeh

AnNa FaRHaNa berkata...

ade saye kesah?hahahaha...

.cik ieyna. berkata...

hahaha. terbaik la ayat defend lu. bole gua praktik.

CiK HaNi LaLaLa berkata...

ahaha~ ayat hiro cam durjana je kan?
"membela insan yg lemah" kih3~

btw, nice entry..SUKE3~

thanx gak coz sudi singgah ke blog hani yg picisan lagi mengarut tu..ohoho~

za petrelli berkata...

sifu, kalo belog gua macam mane? terlalu beratkah? susah nak bace kah, kerana ia hitam bukan pink..

mohon tunjuk ajar sifu

hiro berkata...

za--kalau nak berjaya..kekalkan cengitu..keh2

sicomot-comel berkata...

pesal la aku rasa kau ni jemmm sikit eh..?? hahaha

papehal pown,enjoy tgk kau berseloroh..
rasa nak lempang2 aje..
hahaha

sicomot-comel berkata...

pesal la aku rasa kau ni jemmm sikit eh..?? hahaha

papehal pown,enjoy tgk kau berseloroh..
rasa nak lempang2 aje..
hahaha