Malu Bertempat

Awak malu orang mencarut. Tapi kadang-kadang awak mencarut juga.


Malu amat penting dalam setiap insan. Setiap insan yang bernama manusia, sifat malu haruslah dibaiki. Nak gelak jap. Hehe. Okay. Kembali serius. Setiap insan kamil mahupun pencari sinar raudah haruslah ada lapisan malu membaluti dirinya. Walaweh!

Sifat malu penting di masa tertentu. Ada kalanya malunya harus dibuang seperti menuntut ilmu.

Mengapa sifat malu ini penting?

1. Ketika bersama pakwe
Pakwe: Sayang, tak ada orang ni. Main jom?
Makwe: Jom... kondom ane? Lupa nak beli lettewww.


2. Ketika bersama ayah
Anak: Ayahhh... ayah nak duit. Pihak sekolah nak minta derma.
Ayah: Kan hari tu baru derma untuk Kak Yah tercekik biji durian?
Anak: Bagi je la. (Hehe. Dapat beli top up untuk kol awek).


3. Ketika keluar bandar
Lelaki: Perghhh. Awek tu tak malu ke? Pakai seluar ketat. Nampak susuk montot yang mantap.
Perempuan: Yes. Ada juga yang ngusha. Tak rugi beli seluar ni.


4. Ketika bersama teman
Jejaka: Kau tahu, budak perempuan tu dah kena jolok.
Jejaka tak kacak: Punggung dah leper. Memang arrr.


5. Ketika bersama kambing
Lelaki gersang: Wahh... nak ramas la katung susu kambing ni. Aku nak bayang kan dada Wan Siti Nur Subaidah. Aummm.
Kambing: Embekkk Embekkkk.


6. Ketika bersama teman FB
Anon: Woiii faking. Kau rampas awek aku hah? Ada apa hal? Kau duk mana celake?
Mangsa: Gilo mung natang!!!


7. Ketika bersama teman Blog
Suraya Muhd Azmi Azam: Dah follow awak.
Hamzah Faez: Celake! Tak folo pun.


Ya. Sifat malu penting dalam kehidupan kita seharian. Jika kita tak malu, tangan, mata, mulut, cara fikir, telinga kita tak jaga.

Kita sering malu dengan manusia. Tapi tak malu dengan......

Ce sambung...Kui Kui Kui.



46 ulasan:

- mrs koroe - berkata...

ahh
malu la nak sambung ayat last tu .

hihi .

MATAHARI berkata...

LOL.




lu tak pernah buat gua tak cramp perut masuk sini.

!eNa PnG berkata...

jawap lew sendiri..:)

Anisa Hang Tuah berkata...

hiks.kondom ade dijual di 7E.

mcjust.lol berkata...

kihkih... bersama teman blog. tak malu ke suh org follow2 ni? :p

Hanna Iymeera berkata...

hahaha, tercekik bijik durian pon nak mintak derma ke?

hiro berkata...

nak pergi bedah tu...bayar pakar tu mahal juga..keh2.

kembatolo™ berkata...

malu terus aku bace entri ko. HAHAHA !

zarifahmr berkata...

no 6 tu...denggg!
T________T

DuniakuAbstrak berkata...

tiada maLu bermaksud tiada iman

Ery Farieha berkata...

hamzah faez?
ekekekke

Siti Mashitah Saidin berkata...

hahaha.. suka part follow tuh... :P

Siti Mashitah Saidin berkata...

hahaha.. suka part follow tuh... :P

A.s.t.i.n.a berkata...

tapi kenapeee?? kenape yu malu follo ai...?

mirA_syuK 9088 berkata...

hahahahahaahahahahahaha....:)part ngn kambing 2 agak xley blah..hahahahaahaha...ngn kambing pn da feel, sian kambing, jd mangsa..hahahahahaha...

NAJ HEBAT berkata...

hamzah faez tu mmg perlu ada kan?


kim salam kat pasangan mesra kau tuh. aha

JIJI YU berkata...

kah3 ngan kambing pon jadik ka..

Lya Colours berkata...

ternoda kambing tuh

maiMOONyet berkata...

gelakterlebihguling.


haku tak malu di sini. luar aku pemalu hokey *sila percaya dgn ikhlas hati mu* :P

poyaty berkata...

wahaahha, ada sifat2 ilmiah di situ. gud job!!

Cik Jari berkata...

sungguh 'manis' mulut jejaka tak kacak tuh....

Hawa berkata...

spesis nombor 7 tu kang kena swing tak betempat. haha.

Hawa berkata...

spesis nombor 7 tu kang kena swing tak betempat. haha.

Farhana Sahri berkata...

tu la manusia...hehehe...ceeh

anies anessa berkata...

org kalo da tak malu,wat papon da xamek kisah..

Taste Of Life berkata...

bersama kambing tak leh blah tu..LOL!!

eiffel berkata...

ngan kambing pown nk stim...asl xramas ngan lembu ke, gajah ker..besar skit!eh? lol~

Amna.Qadeeja berkata...

haha cis xfollow pn !
err,ayt yg last.. malu lettewww nk smbg heheh :D

.cik ieyna. berkata...

haha. part follow x bole blah.

unieMARKS :) berkata...

ahahhaaa , nomor tujuh tuh , ada bau sarkastik yaa ! hahaa

eszol raar berkata...

A:awak, zip seluar awak tak tutup habis

Z:eh, saya memang nak tnjuk boxer saya pon la, Calvin Klein

eqacashperlala berkata...

kelakarlah kau ni...:D

Brader Chacha berkata...

sesungguhnya malu itu adalah perisai orang beriman bak kata suhaimi mior hassan..

mencarut di khalayak ramai juga adakah dikira sbg tiada malu??

وان محمد ناءيف berkata...

Wan Siti Nur Subaidah.

aku takkan nama kan anak pompuan ak nama tuh.haha

Amiey White berkata...

motif ? semua ada kaitan . TAK TAHU MALU hahahaha

btw ceq cik "WAN" tak letak nama tu =.=" jugak

Tuan Din berkata...

adush!! malunya aku..

Faezah Hannah Al Baj berkata...

kpd sesiapa terkene btg siku lipat die..sila malu ok.. (ish xbaiknye aku)

gud job hiro~!!

ce tengok

Miss Dill berkata...

cara kita bercakap melambangkan keperibadian :)


Miss Dill^^

anafu berkata...

zarifahmr: da yg tu yg ko buat kt aku cmtu,suke la ko..nk suh aku ade perasaan malu cmtu la ye?haha

::cdot the dot:: berkata...

saya malu sgt dgn awak..siapalah saya nak kawan dgn awak kan?

TAYAR PANCIT berkata...

hai awak :) saye da join awak :) http://tayarpancit.blogspot.com/2011/02/mesti-tengok-seriussumpah-lawak.html

- koroe - berkata...

kita sering malu dengan manusia, tapi tak malu pon dengan haiwan. buleh je main dengan haiwan. hahahaha

HEROICzero berkata...

lu punya contoh2 kemain lg kan~ keh3x

Encik Psychopath berkata...

kemaluan betol.

dyba gula-gula berkata...

yes... saye malu ni..

wannurfazrini berkata...

apa barang ramas kantung susu kambing . grr!