Contohi Sifat Terpuji Nabi



Tatkala selepas bacakan Ica peribadi Nabi S.A.W, gua dengan sengaja merajinkan diri sendiri.

"Sayang, jarum mana jarum?" tanya gua kepada bini gua.

"Napa Abang?"

"Abang nak jahit bokser. Ni hah. Koyak kena paku dekat ampaian. Coli Sayang okay lagi? Boleh Abang tolong jahit. Mood rajin ni. Keh Keh"

"Aishhh... tu hah. Dalam almari hitam dalam bekas hijau. Rajin Abang hari ini"

"Maklum la, hari ini kan Maulud Nabi. Baginda pun pernah jahit pakaian sendiri. Abang kena la contohi. Ye dak?"

"Waaa... bagus-bagus"


Esoknya...


"Abang, baju kemeja Abang ni. Koyak sikit. Kena gigit tikus kot. Amm Ammm. Hehe,"

"Sayang je la jahit"


HAREM....



SukaNeka:

1. Marilah kita selawat kepada Nabi kita. Pembawa sinar cahaya yang sangat-sangat bernilai.

2. Awak, jangan risau. Saya akan belajar jadi suami persis Nabi. Mudah-mudahan. Saya cuba ya.

3. Woiii!!!. Dah selawat ke belum?

4. Baca nombor satu balik.

5. Dah?

6. Selawat sekali lagi. Alahhh, nak buat pahala susah je. Kalau tonton filem tu. Bangga je ulang enam belas kali.

7. Esok pun selawat lagi. Lusa. Dan seterusnya.


43 ulasan:

DuniakuAbstrak berkata...

peribadi nabi

1% pun belum tentu kita ada

hiro berkata...

benar kata sedara tu, dengan iman yang naik dan turun ni..

anies anessa berkata...

salam maulidur rasul...
berubahla sebaik RASULLULAH

kembatolo™ berkata...

Allahumma sholli 'ala sayyidna muhammad.

adrinaqamarina berkata...

semoga kte sume terpilih untuk mendapat syafaat baginda.

khairunnisa ♥ berkata...

Salam Maulidur Rasul hiro

ifah berkata...

hahaha 1 hari jer persis nabi. better than never kan?!

zarifahmr berkata...

alhamdulillah..sejuk rasa hati :')

Catherine- berkata...

ehehe... ok la tu.. sejuk ati isteri utk beberapa ketika ;)

NuR 'aQiLaH berkata...

mungkin setahon sekali aje jahit yedak? kuikuikui

Lya Colours berkata...

salam maulidur rasul =)

saljihitam berkata...

Nabi boleh tamak dengan kita tapi kita nak selawat sehari pun kena orang ingatkan. parok parok.


Salam Maulidur Rasul babe.

mamawana berkata...

Assalam,

baru saya tahu, Anak saya yg Form 3 telah menjahit baju sukan sekolah atau boxernya yg koyak hampir 10 kali. Bila dah tak boleh jahit baru dia minta "Mama, boleh bagi duit nak beli boxer baru/baju sukan baru sebab dah koyak" Terharu dan Malu.

poyaty berkata...

selawat bebanyak ye hiro :)

nelly berkata...

SALAM MAULIDUR RASUL
=)

eqacashperlala berkata...

salam maulidur rasul :)

Baby Kute berkata...

sentap betei baca entri ni.

MAKCEK bukan NENEK berkata...

hikhik pendekatan yang err lawak .
marilah berselawat .
salam maulidur rasul ^^

A.s.t.i.n.a berkata...

Sehari jer ikut sunnah nabi.. syukur lah kak..

amiYo berkata...

Allahumma sholli 'ala Muhammad wa baarik wa salim 'alaihi..

salam maulidul rasul.. :)

Faezah Hannah Al Baj berkata...

sollu 'alan nabiy..

psssttt..apesal tak suh ica je yg jahit?? :)

echah mashuri berkata...

ya ALLAH.cahaya keimanan yang tinggi terpancar dalam entri nih.sejuk hati aku.keh.keh.keh

Encik Tikus berkata...

boleh lagi selit coli ?

Baideway Salam Maulidur Rasul =)

s.y.a.r.q berkata...

cis..sekejap je nak jahit baju sendiri...

ciK fLower meLawEr berkata...

tetibe jadik suami mithali..hahahha

najjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjwa berkata...

hiroooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo


behind those colis, ang pinkys,

haih.



meh selawat.


insaf le kawan.

mcjust.lol berkata...

Susah betul nak berhenti dari kelalaian sekarang ni.... Nasib baik hari ni banyak baca kisah nabi n kepentingan selawat, terus insaf.......

wannurfazrini berkata...

bokser koyak nak jahit , kemeja koyak takmo plak . cemtu kuar jalan2 dgn bokser je la hori oiii!

eszol raar berkata...

stakat ni gua jahit panties anak gua je

dyba gula-gula berkata...

selamat hari lahir HEROku..
Nabi Muhammmad S.A.W ;)

d_LA berkata...

SALAM MAULIDUR RASUL...

aku suke part "sukaneka" tu..nak2 yg no.6 tuh...pedih woooo, terase kot..

FIFIEY LYCHEE MARATION berkata...

salam maulidur rasul hiro..

unieMARKS :) berkata...

alalaa , yg num dua tuh . ehem ehem ! ;P

hiro berkata...

keh keh keh. no 1 kena utamakan.

hiro berkata...

keh keh keh. no 1 kena utamakan.

ghost writer berkata...

tolong jahit underwear aku hiro...

mE berkata...

Amm Amm...klakar..

btw Salam maulidur rasul hiro n isteri tersayang n Aleesya..

semoga nextime rajin menjahit lagi..

Artoone berkata...

Nabi SAW kata, kalau buat baik...biar sampai tangan kiri tak tahu...

Dark Half berkata...

selawat ke atas nabi sampai sendiri wassalam

hiro tau jahit suar dalam ngan coli jek..lain2 barang dia x reti jahit. sila amik perhatian!

Siti Mashitah Saidin berkata...

btoi3.... eh.. apa kaitan dgn jahit? hahaha~

Tuan Din berkata...

Salam Maulidul rasul..
Selawat & salam katas Nabi...
Semoga terus menjahit setiap hari... hehehe

Amiey White berkata...

cuba menjadi umatnya yang sentiasa mencintai dirinya . :)

adoi susah nak jumpa lelaki yg sanggup berkorban untuk isteri . hiro macam mana :P

Putri_Aizat berkata...

aku ske entry nih...
slalu org klu entry pasal maulud nabi nih slalu tulis memanjang buat boring nak baca...tp entry nih wat aku baca n senyum...contohilah sikapnya n cintainya...baru sampai mesej pada pembaca...