Pakweku Durjana


Awek bertudung- "Sayang, bukak lah tudung tu. Bagi Abang tengok. Alaaa... kejap je. Manalah tahu rambut kena bawa pergi salon. Leh Abang teman. Tak mahu la kalau rambut Sayang rosak. Jangan kedut sangat"


Awek tutup lengan- "Sayang, Abang selak ye kejap? Saja. Nak ukur lengan Sayang siap-siap. Kalau ada rezeki, dapat nak buat gelang"


Awek berbaju kurung- "Sayang, pakai seluar jeans la. Abang nak usha punggung. Boleh tahu masih dara dengan tengok bentuk punggung taw. Kot la Sayang dah di tebuk tupai. Abang tak suka. Jujur kay"


Awek pakai tudung tutup dada- "Ayang angkat sikit tudung tu, Abang nak tengok dada. Kot la besar sebelah. Orang kata kurang subur. Hehe."


Awek bibir pink- "Abang nak cium sikit leh? Bukan apa, nanti Sayang tak caya Abang. Kata Abang pasang tiga la, pasang empat la, pasang lampu leplep la. Main kayu besbol la. Mehhh..."


Adakah pakwe anda begini? Jika ya... tinggalkan dia sekarang. Gua berani bertaruh. Lu tak akan lama dengan dia. Kalau bahagia masa kapel, tak semestinya bahagia lepas kahwin.

Kenapa gua kesah?

Xabi... bila dapat pakwe begini, maksiat berlaku. Bila dapat anak luar nikah nanti? Lu orang nak jaga? Gua ni warganegara Malaysia, insan punya cebisan iman lantas rasa terpanggil nak selamatkan makhluk Tuhan.

Fikir-fikirkan. Bukan untuk lu je Fikri. Faiz, Badrul, Patam, Cha, Alif pun kena fikir gak. Haa. Sepul pun.

Play safe. Kahwin. Kondom (pilihan lain). Hue Hue Hue.

Kalau makwe suka pakai baju bukak sana sini dan pegang dada sambil goyang-goyang lantas berkata-kata,

"Abang tak nak sentuh Sayang? Tak nak cumbu-cumbu? Tak nak raba-raba?"

Itu lain cerita la. Gua pun tak tolak oiii... Kih Kih Kih.


89 ulasan:

Liya Laa berkata...

ceitt. rezeki x tolak pulak :p

qishie berkata...

cam haram je pakwe cenggitu.

ika berkata...

amboi bukan main lagi.
hahha. baguslah kalau ade lelaki yang concern cam lu hiro.

nub berkata...

mang bantai selaluu.... haha

che'ila berkata...

nasib baik i takde pakwe..takdelah susah2 nak fikir.hehe.

Hawa berkata...

lelaki, memang. haha! nasib baik pakwe dok jepun, hueh hueh.

Catherine- berkata...

pakwe i beriman.syukur alhamdulillah

Fateen Insyirah berkata...

Ini dajal ,

ain fathihah berkata...

"Abang tak nak sentuh Sayang? Tak nak cumbu-cumbu? Tak nak raba-raba?"

Itu lain cerita la. Gua pun tak tolak oiii... Kih Kih Kih.

choiii!! haha

Nur Fatin Nabila Zeeyan berkata...

alhamdulilah tak jumpa yang macam tu ;)

saljihitam berkata...

cibet.. part yang last sekali telah membuktikan sape lu hirooo. hahahah

tura hepy berkata...

marah giler kalo laki cm tu...rasa cm nk bunuh3 jer...

MAKCEK bukan NENEK berkata...

gua baca tapi gua nk respon jugak .

dan respon gua . lu terbaikk .
harap2 ada manusia yang sedar . kasi sunat laki macam nih . haishh

A.s.t.i.n.a berkata...

Pengalaman seorang Hiro.. herherhr

aDieyZa berkata...

last statement x boleh bla.. mmg gunakan konsep rezeki jgn ditolak eh?

MATAHARI berkata...

#guapuntaktolak!

eqacashperlala berkata...

kauuuu, rezeki taknak tolak
bukannya kau nak nasihat dia supaya berubahhh..

The Nurul berkata...

ah lelaki!

named syuhaiba @ ayie berkata...

suke gele plak bace posting nih... ye r, klu dpt bf cam ni, dara un jadik tak dara... x kekal lame plakz tue... ades... btw, ayat last yang x tahan... x tolak ye... ekekekke... >..<"

CinderLaLa berkata...

mendalammmm.... ngehehe.. Bila dpt pakwe mcm ni...Insya'allah...pelempang.. =.='

d_LA berkata...

ayat 2nd last xleh blah la...awek itu sgt sengal dia sndiri yg offer...dem dem!! beta murka!

DuniakuAbstrak berkata...

cet baru nak feeL tawadduk

hahaha

Sophie Al-yahya berkata...

pergh yg last tu aku pn taknak tolak.

meh aku raba sampai pecah.

wannurfazrini berkata...

gua pun xnak tolak ! alhamdullilah abg hori baik2 dgn gua! haha

vampire's lovex berkata...

tobat la lelaki woi. hua3

vampire's lovex berkata...

tobat la lelaki woi. hua3

Robot | Sakti berkata...

gua lagi tak tolak.

hue hue hue

eszol raar berkata...

awek lu da balik dari egypt ke blom?

mesti nnti die gersang ajak lu check in kan?

♥ Juliana Violet ♥ berkata...

Ahahaha... setuju.
Kalau ada pakwe macam nie, tinggalkan aje. :)

Ain Zulaikha berkata...

grrr, bila orang bagi tak nak tolak lak.. hahahhaha

JIJI YU berkata...

buakn kate lu sorang je tak tolak..guan pon terpikir due kali..eheh..tapi kalo lelaki yang menolak permintaan berzina dari sorang pompuan..memang akan duduk bawah bayangan arasy aakhirat kelak..

hamzah ian berkata...

lelaki seksi ade ke perempuan nak?

♥CIK SHA♥ berkata...

cit!yg last2 tu mcm ngek je..@_@

cik tipikal berkata...

memang mintak bunuh jenis lelaki gampang macam tuh,

NAJ HEBAT berkata...

Hiro.. gua tinggalkan lu sebab lu mcm ni. Kan?

pangggg!!!


drama sebabak.

kita putus!

Wan Zulqhairi berkata...

Wehhh..rezeki macam tu kena tolak gak.. sebab satgi mai bala.. naya kita weh... hahahah...

orange.shaker berkata...

nowadays,mostly people like that...xde sape2 leh prcye...*sigh*
tnx 4 ure reminder...appreatiate it..:>>

Rara Farah berkata...

pakwe camnie baik bagi pelempang aje...grrr...tasuke tasuke

HEROICzero berkata...

jangan salahkan kejujuran kami. keh3x

Lalinkfixa berkata...

hadoiii lelaki ada juga kenakalannya yang tak leh ditinggalkan ;P

Lalinkfixa berkata...

hadoiii lelaki ada juga kenakalannya yang tak leh ditinggalkan ;P

cik ciput berkata...

hadoi...pening pala dgn laki2 mcm ni..

Black_roses92 berkata...

kalau time atas lelaki yg mntak bukan2, mmg bahangang la kan laki tu.. tp bila part pmpn lak goda, lelaki pn rembat, mmg laki tu pn xkuat iman,..aish..mcm2 la.

♛ nadia the blogger berkata...

pakwe i baik, alhamdullillah :)

TiKa LEh berkata...

ceh..pantang ada kesempatan tu..xpe, fhm..laki cuma nfsu yg itu..hoho

khairunnisa ♥ berkata...

minta jauh semua ni :(

+qAsiH naDiRa+ berkata...

info penuh kejujuran ni~hehehe~pe2 pun bagus la teguran ni~kadang2 kita tak sedar.org y kita sayng tu ada niat nak ambik kesempatan je.jangan harapkan sayang je,nanti tjual body~em..nau'zubillah~

Brader Chacha berkata...

gua pun kena jugak??

hiro berkata...

ya cha. ya.

Burk berkata...

yang last skali bongok gila!

ghahahaha

echah mashuri berkata...

hahhaa..gila!

Siti Nur Aminah berkata...

seriusly aku teringin nk dgr perbualn mcmni

ɳυɾҽȥȥαƚყ ʝαʅαʅυԃιɳ berkata...

hahahaha.

Ery Farieha berkata...

aku rasa ayat2 tu direct sgt lah.

ko bg la ayat x direct sgt.

Hasnah Abdullah berkata...

Alhamdulillah..bekas pakwe tak macam ni... yang mendatang pun harap tak macam ni...hee~

n's eeyda berkata...

cis.
mesti 'abg' hiro kita baik gila kan?
AHAHAHA. -_-"

Akulah Aqilah Itu berkata...

ok, pakwe2 di atas semuanya bongok.

beautiful_rose berkata...

hampess...
ada keinginan juga ko nieh eh? =p

Artoone berkata...

abang dah nk tengok dada saya, rambut saya, tangan saya...

abang nak tak tgk lempangan maut dari saya?

Moon berkata...

terboooiikk!!! ;DDD

Mohd Nor Quiyyum berkata...

kalau rezeki cmtu ak pun x tolak hori keh3

Biela Sapine berkata...

Munasabah ini celita

Kama Irahsa berkata...

wahaha. last point ko mmg terbaekkk. damn!!

tp, btul bro. nk elak benda2 mcm ni sng jer. ikut petua ni:-

perempuan:-
-apabila diminta, jgn sekalipun memberi.
-paling penting, jgn sesekali meng'offer'kan diri tu..

lelaki:-
-jgn sesekali meminta
-bila di'offer', jgn sesekali menerima

kalu tak bertepuk dua belah tangan, mane nk bbunyi bai..hehe..

Dark Half berkata...

hiro mesti mau jadi hero..sape x tolak rejeki..kah3

hiro berkata...

komen Kama Irahsa paling berakal tunjang gua rasa. keh2.

Clarky Afif berkata...

heh yang sedap susah nak tinggal.

Emira Darmia berkata...

ayat last tu mcm hampeh je..hahaha

poyaty berkata...

hoi hoi, bapa icha mmg gatal kan

kechixx berkata...

terbaik!;)

.amena. berkata...

amboi hiro.bila dah dapat offer pon nak jugak.
:P

kata kila berkata...

jangan pegang pegang

Farhana Sahri berkata...

reject

NOOR FATIN berkata...

ayat akhir tu rasa nak luku je ko ni, hahahah!!

seb bek pakwe aku xpnh cakap mcm tuu

ghost writer berkata...

pakai kondom tak best..

pancut luar lar.

.cik ieyna. berkata...

terbaik woh! gua sokong entry lu.

evagurl berkata...

buruk beno perangai pakwe mcm ni. haish haish rase mcm nak kasik penampor je.Grrrr

p/s: blog kamu best :)

hiro berkata...

ev--baca untuk pertama kali dah rasa best..jangan begitu sedari.keh2.

CGG berkata...

sungguh durjana pakwe tu..
aishhh

EJA berkata...

erk..hihi

fairuz berkata...

ngok ngek kau!! hhahaha

unieMARKS :) berkata...

hahaha , amoyh dia ! awal awal dah sopan dah buleh masuk minang dah dibuatnya . tapi part hujung hujung tuh . . HAHA ! 'nice'~~~

dyba gula-gula berkata...

betol..betol..betol...

Myra Arshad (: berkata...

abang, nanti kita keluar dating abang bawak al-quran eh. nak dengar abang mengaji depan sayang. kot la abang tak khatam lagi ke hapa. naaaaaahh T__T

Taste Of Life berkata...

atas dah best dah...ending tak leh blah..hahaha=p

Taste Of Life berkata...

atas dah best dah...ending tak leh blah..hahaha=p

Bila Cik Daisy Dee Bersuara berkata...

haha..ni xleh blah ni.! nmpk mcm insap..hu2

bak kate adik sdare den la kan...

*tengok dose..xtgok rugi*

sicomot-comel berkata...

perghh...jemm otak aku

sicomot-comel berkata...

perghh...jemm otak aku

ciK fLower meLawEr berkata...

adoiii sewelll wotak haqu jap ...