Generasi


Tahun 2030.


Anak Yuyu Lar: Mama aku ada blog la... sedak juga blog dia. Banyak tips gitu. Hehe.

Anak Alexa: Mak I pun ada. Kemain ada gambar dia dekat Rusia. Cantik. Papa I pun ada. Cayalah mama.

Anak Patam: Ayah aku ada jugak! Blog dia lawak. Nanti korang cuba baca. Kikiki.

Anak Ustaz Judin: Ayoh ambo ado blog jugok. Dio ngaji Mesir dulu. Pok sedaro ambo kemba dengan ayoh ambo. Sedak wehh baco blog ayoh ambo. Gambar dio maso ngaji dulu ado.

Anak Jiji: Hokkk aloh..demo ore kelate ko? Samo la kito. Abah kawe pom ado blog.

Anak Faiz: Abah gua paling terer! Follower dia banyak doe.

Anak gua: Hik hik hik. Abah Ica pun ada blog. Dia selalu sebut nama Ica dekat blog dia. Kuat lipat ah. Ica baik jeww. Mana nakal camtu. Heee.


***


Keh Keh Keh. Bayangkan nanti anak kita baca blog kita. Lepas tu, mereka berkawan pulak sesama mereka di alam maya ni. Berhubung dekat Friendster. Ketika itu Facebook dah bankrup gua rasa. Kah Kah Kah.


Gua ingat nak bagi blog ini dekat anak gua si Ica lah nanti, pandai-pandai la dia 'handle'.

Jangan pelik pulak "Akal Tunjang" ada 'tips macam mana nak melebatkan bulu mata' ataupun 'tips pink-kan dada' opsss... silap. 'tips pink-kan bibir'.

Apa-apa pun, Sayangi anak kita. Kepada penyumbang statistik buangan bayi, jangan la suka sangat buang anak tu. Tak sayang ke muka lu cantik, pakwe lu hensem, mesti dapat anak cantik. Dah terlanjur tu, nak buat macam mana. Tapi kalu nam belas kali terlanjur tu memang faking la.


Err..kalau anak gua baca ni, Abah sayang lu orang taw. Hik Hik Hik.




50 ulasan:

Miza Yusof berkata...

sweet betul abah ni - kata si anak hiro :D

khairunnisa ♥ berkata...

haha ^_^ comel lah.. haha..

myMOONyet ♥ JGS oppa :P berkata...

aku sedang bayangkan macam mana agaknya blog ko di jadikn blog salon kecantikan xD

:: cekodod :: berkata...

cool ah warisan turun temurun,blog pon harta gak ye dak?

Anisa Hang Tuah berkata...

abah sporting

nuyuEna berkata...

t tinggalkan link friendster ank kau..nak kasi ank aku yg name haero tuh add....hahaha

hiro berkata...

wasiat ni..hehe.

glow of PRINCESS berkata...

anak ustaz judin? haaa.. blog kemba tolo la tu.. hahaa

hiro berkata...

gua pangil dia ustaz judin..hahaha.

Cidak berkata...

papa hiro.

nak nenen!!

eiffel berkata...

abah hiro ni...eh silap.abah ica niiii...imagine melampau2!

saljihitam berkata...

auwww auuwwww. papa hiro ni bagus lah. merancang masa depan gitewww.

hahaha

zoul zombie berkata...

kepada anak abam hiro,

nanti lawat blog pakcik. komen post sekali dengan no tepon. pakcik takdo anak lagi, insyaAllah single lagi time tu. Orang koba bapak tak hensem anak lawa. kah kah kah

Sab Buenoo berkata...

wey wey tahniah! buat aku gelak petang2 ahad ni.

:D heee...

:: ni yg tak sabo nak kawen ni. keh3.

zarifahmr berkata...

sweet :')

please lah keep in touch sampai bebila. event hiro dah bercucu cicit huhu

hiro berkata...

gua syak nama Ica, Aleesya Nadeera.

haha!

hiro berkata...

ifah--guyuu guyuu.

yuyu lar berkata...

xpe2..nnt klo aku ade anak,aku kasi kawan ngan ica...1 blog ank aku sume tipss jek,setiap hari tjuk entry tips...

nak kasi wasiat jugak la..ngeh3

- koroe - berkata...

aku takkan kasi ada sedara mara atau famili aku tahu pasai blog aku.


kalau aku ingat, aku akan delete blog lepas kawen.

kehkehkeh

fatinizzati berkata...

aloh. sweet 16 tol la abah ni :D

unieMARKS :) berkata...

ecececeee , hiro si bpk mithli ;p

ica : syg abah jugak ! ;p

Eyda Syahida berkata...

pastu pakat jadi besan.. hahaha

adrinaqamarina berkata...

macam ustaz langit illahi tu, dye buat blog untuk warisan kepada anak3 dye nanti.

hehe.

jangan pelik jugak kalau pemilik blog adrinaqamarina terdiri daripada pasangan kembar lelaki dah perempuan~

Cik Jari berkata...

wah~
speechless

kay shafiQ berkata...

Aish. bile nak kawen ni.. buat anak :D

kembatolo™ berkata...

Aku pon konpius ni weh.. Betol ke aku jadi ustaz nanti? Hahaha.

Sedak entry mg amir ! Haha

Aweyn berkata...

blog hiro bakal diberikan kepada ica? haha

mira ellyna berkata...

aku pon syg anak lu hgehehehehe

- elina - berkata...

entah nnt blog pun ica tak kenai dah .

zaman kan makin maju .

keh keh.

evagurl berkata...

gua nk suruh anak gua ngorat icha. gua taw anak gua mesti handsome mcm mama die ;)

wannurfazrini berkata...

wasiat doh ko anok? bagus demo. ica, pasni tulis blog abah ngarut2 mcm abah ye. bwahahaha

beautiful_rose berkata...

oh my.........










gua harap,anak lu tak mengarut macam lu =p

beautiful_rose berkata...

oh my.........










gua harap,anak lu tak mengarut macam lu =p

JIJI YU berkata...

aku nak bagi domain untuk anak aku..

tim berkata...

saaaayang abah

melle amir berkata...

aku nak rahsiakan blog aku dari anak-anak aku, hoho

Faiz Tapit berkata...

aku taknak bg anak aku baca blog aku oii...
kah3

DuniakuAbstrak berkata...

blog aku tak sesuai bacaan kanak-kanak...haihh

Nur berkata...

nama future daughter nanti memang ica eh??muahhaha

My Aisy berkata...

hhehehe....2nd generation blogger lah nih...

HEROICzero berkata...

aisyy, blog aku akan di-delete tak sampai masa anak aku boleh membaca. keh3x

erysweetie berkata...

kehkehkeh. anak akan datang.

hanaahmad berkata...

manisnya punya daddy cool macam ni. hehe~

hiro berkata...

nur-- jika dapat anak perempuan..hehe.

Chuck berkata...

HAHAHA. kirim salam anak lu nanti.

alexa yussida berkata...

hahahhaha...anak alexa pon ade?muahaha..

so..masa tu ica umo brape dah ?

Cik Daisy Gojoz berkata...

"abah ittew kan... die kan.... memg GATAI....!!!!! mak ittew yg bgtao la... ittew xtao pape... ittew kecik ag"~ weng weng~

*memg lah abah ko gatai..bwu tao ka??? "sis" dee lame dah tao die gatai..sbb "sis" dee pnah nampk die garu bahu die..gatai garu la..ape la iha ni..!!! pang nak??????hahahaha

fairuz berkata...

best gak bace lu mengarut ni kan. ahaha

Lulu caldina berkata...

hahaha bagus ada perancangan

ciK fLower meLawEr berkata...

hahaha babiess awokk nk jadikk ank kome la hiro *out of topic keh keh