Oh Pakwe Kau

Bila gua nak dapat ros sama surat cinta ni. Keh Keh Keh.


Saya sayang awak. Saya suka awak.

Indahnya malam, jika sering mendengar alunan suara awak. Indah. Semua itu akan lebih indah jika awak sudi menjadi suri hati saya.

Awak... kalau awak cinta katakan cinta, jangan buat saya tertunggu-tunggu.

Tanam padi dalam gua, kalau jadi kita dua.

Benarkan saya bahagiakan awak...

Jika awak berikan secebis kepercayaan kepada saya. Nescaya, saya akan membalas segunung kebahagian kepada awak. Percayalah.

Awak kenal Rosyam Malik Darius? Dia mat romeo kan? Romantik kan? Saya lebih daripada dia. Saya akan lebih romantik daripda dia. Janji.

Jika emas di tangan kiriku. Cintamu di tangan kananku. Akan ku buang emas lalu pegang cintamu erat-erat.


***


Itu diaaaaa. Ayat mula nak mengorat. Punyalah terer!

Awek yang hatinya keras bak kapal terbang Airbus ataupun kulit kapal selam pun boleh cair.

Itulah lelaki. Kalau nak, punyalah berusaha. Bila dah dapat. Rasa dah puas. Mula la nak buang jauh-jauh.

Apa, lu orang ingat hati perempuan ni plastik sampah? Baki coki-coki? Coli dah lusuh nak main buang-buang gitu ja?

Percayakah lu orang cinta budak sekolah hanya bertahan, bahagia, manis dan indah hanya dua bulan? Ahh, budak besar pun sama jika lelaki tu ada perangai tak puas hati apa yang ada.

Contohnya dah ada awek punyalah cun. Bila dah lama berkapel, mula rasa bosan. Awek yang di sanjung selama ni rasa dah meluat. Semua kesalahan dan kelemahan dijadikan faktor untuk putus.

Padahal selama ini...

"Kita saling terima segala kelemahan diri ye Sayang?, baru lengkap-melengkapi!


Tapi bila dah tak suka, bagi macam-macam ALASAN! Contoh alasan paling faking ialah;


Saya nak fokus belajar.


Alasan ini paling gampang sekali. Memalukan golongan lelaki dan juga pondan.

Pondan pun turut terkesan jika dengar lu nak putus sebab nak belajar tahu? Apalah bangangnya pesen ni? Dulu mintak kapel tak fikir nak belajar?

Woiii jantan, lu tak ada alasan yang lebih kacak lagi ke woiii?

Jadi, baik lu orang yang berdada mantap ni, fikir elok-elok nak kapel budak pandai ni, budak suka pergi perpustakaan dan suka belajar 24 jam.

Golongan ni pesen tengok orang ada awek, dia nak ada awek juga. Segelintir lah. Hue Hue Hue.

Eh kejap...

*Bukak bokser*

Gua ni lelaki ke perempuan. Asal gua pulak emo? 'Back up' perempuan pulak?


Ini semua soal maruah wanita! Member gua kena tinggal sebab pakwe dia nak fokus belajar. Rasa nak bagi penendang pun ada.

Wadepak!




72 ulasan:

Hawa berkata...

Alasan nak study tu la paling bangang. Result teruk jugak pun. Dah ada pompuan lain, tapi nak nampak imej tak bersalah bila nak break pastu bagi alasan study.

hiro berkata...

kita bakor..kita bakor.



keh keh keh.

eszol raar berkata...

lelaki~

selalunya bila dah dpt apa yg dia nak,dia akan tunjuk perangai dia yg sebenar

selalunyelah

phm kan ayat tu kaum pompan

Hanna Iymeera berkata...

tu laahh lelaki. ciss. menyampah itteww. tu yg malas nak cintan cintun dah.

Simpleblanklife berkata...

err...awak, saya bukan apa. saya cuma mahu tumpukan pada pelajaran saya. biasalah, saya kan pandai, kenalah tumpu lebuh(silap, 'lebih') kat pelajaran.

* gadow, gadow, gadow

awak, saya rasa saya tak layak jadi pakwe yang baik tuk awak. saya harap awak dapat jumpa laki lain yang lebih baik dari saya. awak terlalu baik untuk saya.
( buat wajah sedih )

the faking system started now.

haha.

alexa yussida berkata...

jum bako sama2...

agakla..sebelom kapel xpk blaja lak..ngade je..

fatinizzati berkata...

yes! sangat setuju dengan entry ni. sebelum kapel tak pk pulak benda2 result tu sume. senang takyah kapel. kalau kapel pandai bawak diri pastu tak bagi alasan pelik2 boleh terima jugak. ni hampeh.haha. emo lak. pffttt

hiro berkata...

gua post awal ni sebab waktu bekerja line macam gampang sikit..hehe..

enjoy!

Fiq Vertigo berkata...

oh hiro.

aku di sini..

!eNa PnG berkata...

pergh.. awai pagi dah nak bakor....



hahaha alasan tetap alasan.. sama ada di buat-buat atau pob betui-betui... pahami keadaan sebenar..:)

Nur berkata...

pelik jugak back up pompuan..ada sebab rupanya...ape lagik..pergi cari laki tuh sekrg..tgk kalo result ttp same baek tak payahh..

.:: yUki a.k.a f@Ra ::. berkata...

kalo dah namenye lelaki tu..lelaki jugak lah kn!
bajet hebat dpt awek..bile dah meluat..tinggai mcm baki coki2.

mmg faking r laki gitu!!!!!!

.:: yUki a.k.a f@Ra ::. berkata...

kalo dah namenye lelaki tu..lelaki jugak lah kn!
bajet hebat dpt awek..bile dah meluat..tinggai mcm baki coki2.

mmg faking r laki gitu!!!!!!

.:: yUki a.k.a f@Ra ::. berkata...

eh jap..apsal terlbih emo plak gwa ni??



hahahhaa

+d.O.Y.A.h+ berkata...

sejuknyaa~ dah bukak bokser~

wakakkka

hentakbelipat berkata...

selaku sama spesis dgn kau, aku juga turut membekap permpuan..ak rasa jenis yg kapel main kejap2 ni mgkin masih mencari kot..confius dgn dri..xtau nk ape atau bangang x sudah2 itu ja

anies anessa berkata...

laki tue fak prangainya

trima kaseh

Myra Arshad (: berkata...

ahhh. tensi dengan jawapan cliche camtu. tak de maknanya. konon nak clash sebab focus belajar, sekali tengok dia dapat awek baru dulu. hampeeeehh!


kita bako jerrr~ :p

arryani berkata...

smackdown jek!!!

bujal X berkata...

romantik lelaki memang takde bertahan lama~~aku sendiri da berapa lama tido tak peluk bini~~haha~~

yuyu lar berkata...

dasar lelaki!!

Naisya...... berkata...

aku setuju..!!sebelum kapel semua ok..bila dah kapel semua kena control..ingat perempuan nie macam robot ke..belum kawen nak control itu ini..*teremosi plak*.

ayat ko hiro bukan gua tacing la..apa kata kita ke peringkat seterusnya..?haha..;p

airazulaikha berkata...

kita bakar ajo hiro nih.. emo plak dia... ehh bukan2..kita bakor je mamat yg itu...ehheeh

piNky LuCiA berkata...

alah. baguslah putus. Allah tunjuk skrg dia macam tu. kalau tunjuk lepas kawin... tak ke haru?

ayat positif dari aku. haha

ɳυɾҽȥȥαƚყ ʝαʅαʅυԃιɳ berkata...

nak kasi penendang jugak boleh? tapak kaki I saiz dinosour. geram jugak neh. hnss..hnss..

♥CIK SHA♥ berkata...

alasan lapuk dari seorang lelaki yg nak men2 kan pompuan..cenggitu le..


"saya nak fokus study"

"awak terlalu baik untuk saye"


dah biase sangat alasan macam tu..(-_-")

- elina - berkata...

lelaki yg guna alasan cenggini ,

jaga hati namanya .

'ai dah bosan lah dengn u . i nak cari baru pulak . u pegi main jauh2 ye .'

takkan dia nk cakap mcm tu kan. tak cool lah .

keh keh.

cikpia berkata...

biasala manusia................ he he.....

My Aisy berkata...

alah...name pun alasan...mmg saje cari alasan nak putus tuh...name pun cinta monyet...baru meriah de putus2 nih..hahaha

My Aisy berkata...

alah...name pun alasan...mmg saje cari alasan nak putus tuh...name pun cinta monyet...baru meriah de putus2 nih..hahaha

d_LA berkata...

hahaha..tiba2 ramai yg jd emo lps bc entry ni...nak smbung tido la..

DuniakuAbstrak berkata...

betul dol nak fokus pelajaran ni..keh3

Hadeel Jasmine berkata...

tu nama laki xguna....boleh blah.....
buat kawan pmpuan hiro.....jgn patah hati...enjoy your life...laki cam tu hampeh je kalo dibuat laki...

MDS berkata...

camtaik je alasan. huh, gua pon emo gak ni.

JIJI YU berkata...

gua okey je tengok orang len ade awek..

nurkaloi berkata...

alasal yg tak bleyh terima hahaha
abes slame ni cple time blaja gak
bersayang bagai time blaja gak

hahah kasi tendang jerk hehehe

wah kaloi plak emo

ama berkata...

Saya sayang awak. Saya suka awak. seyes. kehkeh

tim berkata...

alasann!!!!!!

Amna.Qadeeja berkata...

abg hiro,kt bako je org cmni ! *eh,asl tetiber abg plak nih grr

terima kaseh sbb back up kaum wanita sprti sy lalalala ;D

Raihana Izzati berkata...

Post ni stok hiro nak bagi naik saham.sekian-

Cik Jari berkata...

salah ke dia blaja pandai2...salah ke?

salah ke?
salah ke?
salah ke?
salah ke?
salah ke?
salah ke?
salah ke?
salah ke?
salah ke?
salah ke?
salah ke?
salah ke?
salah ke?
salah ke?
salah ke?
salah ke?
salah ke?






























sebenarnya..mak dia dah tunangkan dia sejak kecil lagi dengan anak perempuan Pak Jabit

dylli berkata...

dump awek sebab nak FOKUS BELAJAR?
gila menipuuuuuuuuuuu..
jadi dia nak kata yang awek dia tu boleh sebabkan dia hilang fokus dalam belajar lah eh?
gitewwww?
duhh. -,-

Cik Bidadari berkata...

eeeerrrkkkkkkkkk... cakap kat gegirl yg kena dumb tu... "bila tergelincir satu rusuk kiri... maknanya tak padan okey... rusuk tu masih longgar... so kenalah cari... jgn sesdih..."

ciK fLower meLawEr berkata...

wtf jantass cam uh?? keh keh keh

Amiey White berkata...

Alasan terbaik nak hold perhubungan :

nak study ,
mak abah suruh focus ,


wth / wtf macam siak !

zarifahmr berkata...

menangis tak berlagu lah aok..

ENCIK TIKUS berkata...

bukan kau kea ?

aQi + GenGkey berkata...

teramat sengal punye alasan..
hampeh + sengal tol mamat tu..
haha...:D

KHRLHSYM berkata...

fokus awek-awek kat kolej pula hehehe.

Bila Cik Daisy Dee Bersuara berkata...

xpayah bcinte..single mcm aku senang..awal2 je bcinte beriye..last2,boring kne tggl..memg wadepak..!!!!

"woi jantan!!! byk besaw pangat kowang!! aku smack kang,masok tiang dua!!!! jantan ni,bukan bcinte nak bimbing kaum hawa..tapi,dok HERET MASOK HELL..!! cilake..!!!!"

hahah..hiro..ko takot x ngan komen aku????hahahahhaha

Bila Cik Daisy Dee Bersuara berkata...

*weng2.. PANGKAT..

NAJ HEBAT berkata...

Alah..

Hiro pun tinggalkan aku sebab nak belajar. Cita2 nak jadi engineer berjaya.

Jadi aku lepas kan dia pergi ngan aman.

ualala~

drama sekejap

Faezah Hannah Al Baj berkata...

once, i tinggalkan my bf. sbb si dia mintak ditinggalkan. camno tu? alasan: tak sekufu

hmmm

MOFASAD berkata...

gua suka entri ini

mira ellyna berkata...

kalau aku pon ngamuk cam ko

.cik ieyna. berkata...

gua suka entry lu yang ni. sumpah suka weh!

melle amir berkata...

bukan nak belajar tu, nak belajar awek lain

vampire's lovex berkata...

ayat lelaki xda testis, bila nak putus segala mcam alasan dia cari...
















nak try jadi playgirl .

oh~

peGuaM_BiSaYa berkata...

ntahapo lelaki cenggitu...huuuu~~~~ buang dlm sungai la klu jmpa.heeeeeee

Anati Soki berkata...

taktik ja smua tuh..w akaka

Anati Soki berkata...

taktik ja smua tuh..w akaka

NastaniaNajihah berkata...

adek akk pown pena kene tnggl ngn bf cz nak blaja. tp lepas spm adk aku y dpt masok u. bdk tue ape pown xd. hakkk tuiiii!!!

Faiz Tapit berkata...

saya like. hik3

Rafi Nilhan berkata...

perhh..itu pasal la aku malas nak kekapel.. cam pantek! haha.. baek kawen truss

dyba gula-gula berkata...

i like >.<

Huda Luna berkata...

u deserve better


kihkihkih
ayat glamer laki nk tggl kn perempuan

heh


terkejut badak tikus kambing baca kau bekap perempuan

Ir syahbiz berkata...

klo xsuka lelaki,yg popuan2x,xyah kawen ler kan..........bukan semua lelaki cam2,kekadang2x popuan skrg yg ramai curang,nk buat cmne,mentang2x ler lelaki nek moto jer,curang lak,cari lelaki yg nek keta.xley belah.....pastu mentang2x ler lelaki tuh belajor amik sijil jer,tinggalkan lelaki tuh sbb xserasi lar pe lar,alih2x couple ngn lelaki yg berpelajaran tinggi..hampeh tol........lu pikir ler sendiri.ingt lelaki nih xde maruah,ingt popuan jer de maruah???????.........

LaiLa berkata...

betol betol betol. tu serious alasan paling gampang! time ajak kapel, memang gedik kemain. dah bosan, bagi alasan nak belajar pulak. nampak sangat alasan tuh tak logik. hish.
memang layak bagi pelempang.

Ir syahbiz berkata...

klo brcinta time belajor,xsmstinya result teruk,cuma pndy manage masa ,masa stduy,masa brsama pasangan,masa brsama family,bukti sudah ade,kawan aq lawpun couple time bljor pun,rsult power beb........katanya cmnie.."kalo aq belajor men2x,mcm mana aq nk jaga aq punye awek nnt,nk dpt keja..".......aq suka statement tuh,so peransang smngt dia,adalah awek dia........

Ir syahbiz berkata...

kekadang,masa utk kite berehat,masa utk kite lakukan lakukan hobi kite dkorbankn demi masa utk org yg trsayang........tp jngn smpy masa utk stduy dkorbankn,itu xrasional lar,tp kekadang sanggup pg jumpe awek time bljor jauh2x,itu pngorbanan utk org trsayang....biasa lar tu,kekadang lelaki kena mainkn peranan penting,jngn tunggu durian runtuh jer,maknanya berusahalah demi aweknya..kata sygg tapi xde pengorbanan utk kasih syg...kasih sygg bkn pada luaran,tp kasih sygg tuh 1 anugerah,klo ko dah dpt awek yg korang betol2x cinta jngn lah korang buang dan lepaskn dia sebegitu jer,nnt pada 1 saat korang akn mnyesal sampai ke tua..bila mnyintai seseorang haruslah buktikan padanya yg kite betol2x cintakn dia,bkn hnya kata2x shj.......kata2x tdk mnbawakn kbhagian abadi,tp klo hati yg ikhlas,disusuli dngn kata2x yg jujur,perbuatan yg sungguh mngharukan,bkn pada jngka masa yg pendek namun dalam jngka masa smpy ke pnghujung hayat,sooooo pada2x yg ada,bakal2x bini,jagalah diorang dngn penuh ksih sygg,sbb bg bakal2x bini korang,wang ringgit,harta ,rupa paras,negeri semua itu xpenting,yg penting adalah perhatian dan kasih syg yg tulis drpd korang......so jagalh permata korang hingga ia mnbawa chaya yg terang dlm hdup seharian korang........chayok2x

Emira Darmia berkata...

takpela kena dump terus..yg kena curang tp xnk melepaskan ni lagi sakit..nk tinggalkan dia merayu xnk...nk stay..kita sentiasa akan jadi curiga n ragu²..sebab konon² pmpn tu x bg dia kerja ape yg dia nk...konon je la

Wahida Nasution Thakhrim berkata...

alaa.. masa bercinta pun boleh juga belajar.. buat motivasi untuk berjaya gitu.. owh, mamat tu kata nak belajar, tapi si minah tu dok kecewa putus cinta macamana nak belajar lak..