Giliran Lelaki



Ada pasangan yang baru berkahwin kini menetap di ibu kota berhampiran dengan Pavilion.

"Sayang...nak rasa kopi yang Abang buat ni?"

"Nak" jawab isteri itu ringkas.

Bininya minum kopi.

"Sedapnya.. Abang taruk apa?" soal bininya.

"Kopi, gula dan sedikit kasih sayang"

Isterinya sedikit tersenyum lalu menikmati secawan kopi bermutu tinggi.


Motif: Tak salah jejaka buat kopi untuk orang tersayang. Hue Hue Hue. Nak tahu bakal suami lu orang ada ciri ini dengan tanyakan 'pernah kah dia buat air tak kiralah kopi ke, susu ke, milo ke, neskepe kepada orang tua dia.

Sekali sekala kita yang lelaki ni, buat kaum punya sepasang dada ni terkesima memang dia akan ingat sampai bila-bila. Sediakan sarapan pagi misalnya.

Gua pulak?

Belum gua sempat nak buat untuk mak sama abah gua, mak gua dah buat dah.

Niat tu ada. Betul ni.

Keh Keh Keh.


SukaNeka:

Akal Tunjang sudah ada butang Like! Yahuuu.. Majulah sikit sebab dah nak setahun nyawa blog ni. 23 hari bulan ni hari jadinya. Cukup tiga tahun baru boleh tahu Akal Tunjang ni jantan ke betina. Kah Kah Kah.

Mungkin setahun lagi, gua taruk lagu pula. Gambar awek, dan wiget untuk membebankan lu orang bukak blog ni.

Okay. Dah puas melalut.



41 ulasan:

Nur Fatin Nabila Zeeyan berkata...

ehem. bagus anak ada nawaitu macam ji. kehkeh


hebat, setahun dah 2K followers tahniah2

hiro berkata...

biasalah...anak kacak..


hehee...sama-sama.


pehhh..rajen pulak gua malam ni.

vampire's lovex berkata...

pehhh maju...


bravo pkcik !! haha

cik 18 berkata...

apejadah kene sebut sepasang tuh...gatai ye abam hiro nehh

Adziim berkata...

dok payoh la memberatkan blog ni ngan widget plik2..skarang ni dh nice!

Raihana Izzati berkata...

Gambar awek tu 4 coloumn bleh?

4 kuota kan?

*wink2


"Kucing, dah2 la tu taip keyboard.owner pun offline sbulan"

#kbai

hamzah ian berkata...

i like

intan.maisarah berkata...

masak air reti kan?

.:: yUki a.k.a f@Ra ::. berkata...

hiro dah maju!!

klo gitu gwa pon nk memajukan diri gak lah!!

gua maju dgn ni:
UPDATE TERHANGAT!!

BANJIR MAKIN BURUK!!


JOM tengok GAMBAR banjir sekitar perlis!

Cik Bidadari berkata...

amboi tang puji tu yg gua tak boleh bajet der... bini tu senyum kelat tu... amik mood okey.... baru kawin kan? heeeeeeeeeeeeeeeeeee

wannurfazrini berkata...

fuyohh abg dah maju dgn LIKE . LIKE kat abg , muahhh . hahhaa :p

Cik Bidadari berkata...

niat? kah kah kah kah... betul... gua sokong der... janji niat.... layannnnn

Pa'tam berkata...

Terima Kasih Komen! Rajin Betei Lu Orang Komen. Kenapa Gua Malas Nak Komen?

eqacashperlala berkata...

kopi dan sedikit kasih sayang..
style!

yuyu lar berkata...

i like jgk...blanje setarbakkk arrr...

DuniakuAbstrak berkata...

kalau buat ikhlas dan tawadduk rasanya melazatkan..

kembatolo™ berkata...

Aku punye dah lebih setahun. Kre ko lagi muda dari aku lah kan? Haha

HEROICzero berkata...

selamat ulang tahun akal tunjang! =)

ala, kopi 3in1 sudahhh. janji ada effort. keh3x

- koroe - berkata...

bangun2 dah ada sarapan. oke la tu






aku bangun2 je, kena cari sendiri sarapan. nasib baik aku simpan lauk semalam punye.

Pyka Rahmat berkata...

okay

JIJI YU berkata...

dast la abg hiro..suwiittt je

poyaty berkata...

cepat ah letak gamba awek. eh da kt letak gamba awek, da sah2 la hiro lelaki. huhuhu

AAINA berkata...

kemain, nk tunggu 2 tahun baru nak letak pic awek. haha

Faiz Tapit berkata...

aww... i like abg hiro

Biela Sapine berkata...

Jiwang lah si husband tu, alangkah suka bini bini di luar sana kalau si husband buatkan air tiap tiap pagi

Aweyn berkata...

lelaki buat kopi sedap keeeeeeeeeeeeee?

eiffel berkata...

abam hiro, kopi putih satu [baca :: white coffe]

Amna.Qadeeja berkata...

bagus abg hiro ade nawaitu *smbil tgn kat bahu mata pndg ats*

eh,sblum ni cm da ade butang like kat blog ni..err,silap tekan mgkin oke,bye ! ;D

dylli berkata...

fuhh.
gila best,
bangun pagi dengan kopi panas-panas! ^_^

ENCIK TIKUS berkata...

perghhhh maju gilaa

dyba gula-gula berkata...

stahun lg ea?...
ltak pic bini je trus...
insyaallah.... mura rezki ko~
huheeeeee

Baby Cute berkata...

bila entry ikhlas polower pun ikhlas, ye dak?

zarifahmr berkata...

dari awal kenal sampai sekarang
masih seperti dahulu
:DD


tabik spring lantun lantun!

melle amir berkata...

tak payah widget ah, serabut

Faezah Hannah Al Baj berkata...

hahahaha~ like :)

MATAHARI berkata...

yeay! butang like, nanti letak blink2. hue hue hue

Liliyuli berkata...

mana? mana butang like? mana? *buat2 tak nampak jek* ekekeke..

Sca Ndx berkata...

tak terkata nak komen. er er.

Dark Half berkata...

abam hiroooo..nak schewenn!

.cik ieyna. berkata...

eleh. lu niat je. buat x pun. ape kes? ce lu bangun awal pastu lu buat air. mesti mak ayah lu tak caya punyaaaa. hekhekhek

skandaLdariLangit berkata...

woha. abam hiro niat baik punya.