Idea Dari Blogger Pakar


Salam Sejahtera.

Semua orang sedang sibuk update pasal Anugerah Bintang Popular (ABP). Berduyun-duyun entri pasal ni. Boleh di katakan menjadi tajuk utama entri.


Errr, persoalannya perlu ke di bawa ke blog? Jika Juara Lagu dulu, sibuk tulis pasal Ana Rafali. Sekarang pasal Sam pula.


Kalau setakat nak up pemenang, surat khabar pun dah ada. Siap gambar lagi. Kalau pasal Sam itu abang kalian dan lu sangat bangga dengannya lain cerita.


Relevennya, apa yang membuatkan doktor pakar menjadi begitu di segani? Sebab bilangan pakar dalam bidang itu adalah sedikit. Maka dia menjadi begitu istimewa.

Sama juga dengan blogger, kalau dah beribu up entri pasal ABP, sudah tak jadi pakar lah blogger itu jika buat benda sama.


Blogger ada pengikut 3000 orang pun borak pasal benda sama, budak UPSR yang ada pengikut 4 orang pun up benda sama. Jadi pakar ke blogger yang ada 3000 pengikut tu?

Tak kan.

Kalau blogger up pasal ABP sebab dia ada di sana, boleh terima lagi. Ini duk terkangkang depan TV, tunggu habis. Terus up. Tak terer langsung!


Maka, boleh keluar daripada kepompong? Idea yang cemerlang dan jitu yang di inginkan oleh pembaca. Biar entri bodoh sekalipun tapi jangan jadi bodoh.

Akhirnya, dunia blog semakin membosankan jika isi yang sama ada merata-rata. Banyak lagi idea dan isu boleh di bangkitkan dan entri kesedaran seperti Harga Coli Mungkin Murah Disebabkan Minyak Naik misalnya.

Kami mahukan idea daripada blogger yang pakar!


Daripada;

Ketua Penyelaras,
Hiro.
Kementerian Blog Negara.
(KBN)


Cetakan Komputer Tidak Memerlukan Tanda Tangan.


Fuhhh..Sedak jugak jadi orang besar ni sebenarnya. Keh Keh Keh.


Dunia Artis?
Fakkk Ptuihh!


41 ulasan:

♛ nadia the blogger berkata...

perghh , naseb baek tak post pasal ABP , kang kne jadi bahan jek

AAINA berkata...

i didnt even watched it. wiu~ takpayah nak adore artis sangat tak boleh ke? ahdoi~ =.=''

MOFASAD berkata...

k

Anisa Hang Tuah berkata...

hiks.

kalau sume sibuk up entri ABPH tu,

kesianlah wartawan macam kami ni


cewah.

aTiKa aTeRkaH berkata...

har har. ni yg nak jadi budak upsr yg ada pengikut 4 orang tu..har har

beautiful_rose berkata...

yelah pakcik hiro.............

eszol raar berkata...

alamak,gua up video anwar

cmne tu?

hiro berkata...

eszol---jom kita pakat layan..keh2

ENCIK TIKUS berkata...

LOL gj

yuyu lar berkata...

baiklah

*lap hingus

d_LA berkata...

betul tu encek hiro..aku pelik gak asal dorg ni sibuk je ckp psl abg aku si sam tu..aku rilex je cam xde pape..hahaha..

Hey Watafak berkata...

gua pon bnci bhai org up entry pasai abp jadah apa entah.bosan doo bnda sama.

Nur berkata...

suka2..bila habis je satu2 event konfem berduyun update..ermm...tak faham betul

My Aisy berkata...

rilek lah der...klu pikir tul2 lu pun same up citer yg berasaskan benda yg same der...adoai...hehe...peace!!

melle amir berkata...

kementerian blog negara uols

zarifahmr berkata...

bila nak naikkan gaji blogger??

pdotellwhy berkata...

bro..gua nk tukar masuk lu punye kementrian blog jugak la..

Amna.Qadeeja berkata...

ahh,tacinkla cmnih abg hiro !
sentap ati mak nak, sbb entri gua de jgk cket2 citer sal abp tp sepatah dua patah je pn haha ;D

hiro berkata...

cilakak! gua up pasal ABP jugak..haha.

hiro berkata...

zarifah--RM 4000 sebulan tak cukup ke pihak kami bagi? sabar la. saya cuba usahakan.

kembatolo™ berkata...

Gila la wehh. Nasib aku tak buat entri abph. Harharhar

Nobita Sensei berkata...

takde keje kosong ke kat kementerian ni. gua kais pagi makan pagi, kais petang makan petang.

HEROICzero berkata...

hiro pesen orang tua mana layan ABPBH neh.

betul ke ABPBH. macam lebih jek. aissy

- elina - berkata...

sejak bila hiro ada pangkat ?

heh .

Sca Ndx berkata...

gua nak up dah. ok kansel. hahah

Lucifer berkata...

apa tu ABP? hue hue hue.

Mat berkata...

dah, kalo wa up tyar dpn apadahal?

Seksok delete le tu sape yg up cite tu lps tgk x lps msuk first page google.. Kih kih kih..


ada kenduri doa selamat sini

Cik Bidadari berkata...

der... entry cantek.... perghhhhhhhh... me? nop... weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Myra Arshad (: berkata...

hai ketua penyelaras. saya nak mintak kerja kosong dlm KBN ada lagi tak ? ngeh2. dpt jadi penasihat KBN pun cukup ler. hahaha

eiffel berkata...

sape shaheizy sam?
lol~

KHRLHSYM berkata...

hahaha. sangat sokong.

si cebbie cholet berkata...

cc pon tak larat dah nak bace...


hahahaha

catherine- berkata...

sam sangat manis!

ai suka!

hiro?

boleh boleh laaaa ;p~

lucif x tahu ABP sbb dia study x hengat.. byk benda nk fikir yerr...;)

tapi ai tetap suka sam~

>.<

hiro berkata...

kaki tangan dah cukup. tiada pekerja sampai tahun 2012.

Pena Marhaen berkata...

dari layan ABP baik aku tengok National Geographic..dapat jugak ilmu.

tengok ABP ni dapat dosa je tengok pakaian artis yg tak cukup kain dan pesen berkemban..hehe

Pa'tam berkata...

jenguk2 lah blog saya. update terbaru. -shaheizy sam dan usop wilchar abpbh meletop uols-

idAti mALek berkata...

hahaha..betul tu...baik terus jd blog reporter je cmtu..semua benda sama je..hahahaha

skandaLdariLangit berkata...

berduyun buat cerita ala2 lucah ala2 sewit2 konon2 gitu. wa harap lu tak macam tu ok.

peh. bila tah ABP tau2 dah abis. cilakak.

De' Nurul berkata...

aku tengah download ABP 2010. Hahahaha. Malam ABP aku sedap merayap dekat jonker walk dan tak tau apa langsung. ni lah baru nak terkedek kedek tengok ABP. itupun sebab usop wilcha. hahahahah

.cik ieyna. berkata...

gua taw dah. bila abp habis konfirm ramai update pasal abp. besa lah. kejar traffik mungkin?

kata kila berkata...

pergh terbaik kekeekke