Janji Manis


Selagi ombak membelai pantai, selagi itu saya akan mencintai awak.

Jika planet berpusing pada orbitnya, saya pula mencintai awak seluas orbit planet itu!!!

Apa gunanya matahari jika bukan untuk menerangi. Apa gunanya hati ini jika bukan untuk awak.

Saya akan pastikan awak selalu bahagia dan gembira di samping saya.

Saya akan terus sayangi awak. Sepenuh hati saya. Selagi saya bernafas.

Setiap detik saya ingat awak. Setiap cinta saya hanya untuk awak.

Senyuman awak, wajah awak... selalu dalam ingatan saya.



Pehhh. Golongan lelaki ni suka menabur janji manis mahupun ayat-ayat romantik. Daripada menabur janji baik menabur benih buah-buahan. Ada juga hasilnya. Keh Keh Keh.

Golongan berkromoson XX ni sangat suka mendengar ayat manis untuk meyakinkan mereka si jejaka adalah pilihan yang sangat-sangat betul.

Persoalannya pada lelaki ialah, adakah janji manis yang keluar daripada mulut tersebut boleh kekalkan dan ditunaikan? Untuk lima tahun akan datang boleh la. Tapi 10 tahun? 20 tahun?

Lelaki adalah makhluk paling mudah lupa janji pada golongan perempuan. Jika satu hubungan itu gagal, golongan lelaki selalu di persalahkan. Nampak sangat golongan lelaki penyebab kegagalan itu.

Dikatakan perempuan lebih suka dengar ayat manis daripada mulut orang yang dia orang cintai. Contohnya;


"Abang akan cinta Sayang sampai bila-bila. Tak ada orang lain selain Sayang"


Kemain ayat. Tapi kalau dah putus, golongan lelaki la cepat dapat pengganti dulu. Walaupun dia pernah berjanji tak akan mencintai perempuan lain selain bekas makwe dia? Adakah makwe dia yang baru dia tak cintai sepenuhnya? Adakah golongan lelaki mudah lupa janji atau ada niat perbuatannya?

Persoalannya...berapa banyak soalan daaa...haha.


Okay. Motif sebenarnya. Gua cuma risau janji pada si dia tak dapat tunaikan. Saya akan cuba yang terbaik ya awak!


ANH1805.

46 ulasan:

Miss Dill berkata...

jiwang2~

Miss Dill^^

Nur Fatin Nabila Zeeyan berkata...

Gua cuma risau janji pada si dia tak dapat tunaikan. Saya akan cuba yang terbaik ya awak!

ehem

miss Fyqa berkata...

sangat manis...

Faezah Hannah Al Baj berkata...

hahaha..wadahkenebeb~

.:: yUki a.k.a f@Ra ::. berkata...

oit..
nombo siri ape plak kt bwh sekali tu???
ANH1805.

tarikh kapel ker??

hiro berkata...

nombor plat kereta kak..haha

erysweetie berkata...

janji hanya tinggal janji...

sedih mengingatkan janji..sobs sobss

wannurfazrini berkata...

baik2 ye bangg, jaga dia baik2 . cinta dia baik2. main dia baik2. opsssss :P :P :P

Cik Jari berkata...

wow!


huwaaaaa
he still in my memory...

awak,kalau takde jodoh antara kita, awak redha ye..sy pon sama...


:(

Amoi MiyaSya berkata...

thats why lelaki dilabel sebagai sweet talker :) hehhe

De' Nurul berkata...

aku agak itu number code subjek exam. jadi, sila buat yang terbaik. kahkahkah.

jadi, adakah janji janji manis tu kalau tak ditunaikan jadi..er munafik?

Berdasarkan hadits, Nabi Muhammad SAW mengatakan :"Tanda orang-orang munafik itu ada tiga keadaan. Pertama, apabila berkata-kata ia berdusta. Kedua, apabila berjanji ia mengingkari. Ketiga, apabila diberikan amanah (kepercayaan) ia mengkhianatinya" (HR. Bukhari dan Muslim'').

wahh kau. berhadith aku malam ni. ha macam mana cerita dia ni?

kalau salah er betulkan k :)

Anisa Hang Tuah berkata...

banyak kali terkena

memang bodoh

zarifahmr berkata...

dua tiga menjak ni semacam saja abam hiro ni tau

ieka darlink berkata...

alolo.

yuyu lar berkata...

sejak 2 menjak ni ko asyik crita pasal lelaki tak guna je..mmg betol la lelaki tak gune..keh3

JIJI YU berkata...

aku cube memahami ko hiro..susah tak PJJ

Sab Buenoo berkata...

ni namanya ibarat berjanji tapi dua jari kat belakang punggung bersilang!

tu tu. kenapa ada no plat keta tu. janji apa ni??


keh3.:P

fatinizzati berkata...

memang tak percaya pada lelaki sekarang. sweet talker.

Bila Cik Daisy Dee Bersuara berkata...

hiro..fb hang ape??meh aku like fb ko..hehe

hang tabur je la janji2 2 kat aku..kompem aku xcaye!haha

kembatolo™ berkata...

Ayat last tu paling power. Haha

Biar aku teka. 3 huruf tu name awek ko, no tu pulak tarikh kapel. Betol tak? Hahaha

hiro berkata...

cik daisy--errr..




ustaz judin--salah-salah..itu tarikh lahir.

Berto berkata...

nmpak benar lu ni buaya sebenarnya

DuniakuAbstrak berkata...

dulu suka tabur janji palsu merata-rata

sekarang dah insaf setia pada yang satu

Nur berkata...

thats why tak suka bila lelaki promise something..urgh..perit nak terima..takut

Amiey White berkata...

my lover pun jarang berjanji but janji dia untuk memperisterikan saya :) saya yakin itu boleh.

alexa yussida berkata...

xperlu beri 100% trust dkt jnji2 tu..kott..kang termakan diri

♥ manje ♥ berkata...

jgn berjanji kalau tak mampu

cikpia berkata...

nampak sangat gediksnya.....

My Aisy berkata...

em..mmg aku perasan...
apply kat diri sendiri...
pompuan mmg akan ingat setiap janji2 tu...tapi laki2 nih...sememangnyer...sememangnyer...SEMEMANGNYER...selalu lupe...

gglit berkata...

makanya, tak perlu berjanji jika tak tertunai.cukup hanya berjanji pada diri sendiri :D

Aweyn berkata...

terbaik :)

Yeyn Mae Ri berkata...

Lelaki suka sangat tanam tebu ^___^

Pyka Rahmat berkata...

sukar nak percaya brotha ni jiwang

K2r~90 berkata...

ko patot tmbah "jiwang' la kat view profile hehe

anies anessa berkata...

aku tau ANH tue apa....18 05???kah3...tau sgt laa weh

Tanpa Nama berkata...

aku pon pelik kenapa pompuan cepat sgt cair bila lelaki puji2 diorang.

i'm one of them.

beku mana pon hati, tapi kalau dah hari2 kena pujuk cair gak.

sengal betul kan?

mimi dyana *kes malas nak log in*

melle amir berkata...

lelaki memang hebat mengayat, tapi sekarang alaf baru, perempuan pun dah ramai ada kepakaran tu

iszieylyanziy berkata...

alah,,cakap lebih je laki nie,,lalala :P

sakakarma berkata...

perempuan hari ini paling mudah untuk ditipu,sebab mereka lurus bendul...kiki

- elina - berkata...

chewahhh hiro

keh keh

kata kila berkata...

heeeeeeeeee

little ain berkata...

sememangnye, laki ngan alasan, ngan laki ngan janji janjian adalah sinonim :)

- koroe - berkata...

abang akan cinta sayang sampai bila bila.



bila bila tu bila ye ?

.cik ieyna. berkata...

lelaki org yg cepat lupa pada janji tapi lelaki juga org yg suka membuat janji. so cm ne tu?

!eNa PnG berkata...

janji manis kalau tertunai memang manis...


kalau janji tinggal janji... paham paham jew la... kelat jer la jawabnya...

Huda Luna berkata...

good luck utk relationship ko

n aku admit laki mmg suka tabur jnji n punya la karang ayat jiwang betei nk bg hati perempuan bunga2

i dont like that
aku tak suka laki pesen tu
sbb cinta dia atas kata2 bk n tulus hati