7 Langkah Pertahan Cinta



Memandangkan bulan lima sesuai untuk manusia mencari pasangan, tak kiralah mulai 21 Mei atau tarikh lain. Yang dah ada pasangan tu, haruslah pandai hati makwe atau pakwe masing-masing. Setiap pasangan bercinta, tak kira lah tarikh mula bercinta pada 21 Mei atau tarikh lain, gua nak kabor sedikit ada benda lu orang kena buat. Menda ni untuk pastikan hubungan lu orang berkekalan. Gua bagi tujuh je. Nak lebih tanya orang dah kawen.


1. Lebiu.
Alahh, yang lu orang selalu kabor kat makwe tu. 'I L*&% U' tu. Malu pulak gua nak tulis. Lu orang kena kabor la tiap hari. Susah nak tekel, bila dah dapat tu hargai lah. Paling lama tak kabor kat makwe tak lebih tiga hari. Nanti meracau pulak di buatnya. Tak kiralah lu orang penat kerja ke pergi hantar adik ada kelas tambahan pada 21 Mei atau tarikh lain.


2. Kelam Kabut.
Lu orang jangan kelam kabut jika pasangan lu orang bersikap ramah. Tegur orang sana sini. Awek kaunter di tegur, abang jaga pam minyak pun di senyum kecil. Jangan mudah mengelabah. Dah memang dia suka bergaul. Cuma lu orang kena pandai nasihatkan supaya jangan lebih batas. Tak kiralah dia suka ramah dengan orang lahir pada 21 Mei atau tarikh lain. Ingat lu orang dah miliki hati dia. Dekat hati dia dah tulis nama lu orang kan. Keh Keh Keh.


3. Romantis.
Makwe memang suka pakwe dia romantik. Tapi gua nak kabor, jangan terlampau romantik. Bayangkan tiap hari lu kirim tiga kuntum bunga atau setiap bulan 10 bungkus kek tak kira lah kirim 21 Mei atau tarikh lain. Lama kelamaan lu orang bosan. Lepas tu tak buat dah. Pasangan lu orang mula merasai lu orang semakin kurang beri perhatian pada dia.




4.




Gua dah mengantuk ni. Nanti gua sambung pulak. Tak kiralah gua sambung 21 Mei atau tarikh lain. Nanti lu orang baca dan teliti betei-betei. Pehh, sedak bagi tips ni. Keh Keh Keh. Bukan apa, ini untuk peringatan pada lu orang yang dilamun cinta yang ulang tahun percintaan pada 21 Mei atau tarikh lain.




Gua tidur awal sejak dua menjak ni. Tempat praktikal gua masuk pukul 7.30 pagi. Tak kiralah pada 21 Mei atau tarikh lain. Semua pukul 7.30 pagi. Keh Keh Keh.



51 ulasan:

Cik Miera berkata...

ala.. baru nak baca tips... ada lak smbungan.. huhu

Cik TeN10 berkata...

apehal dgn 21 mei ??

hiro berkata...

21 Mei tu hari jadi gua. Keh Keh Keh.

hiro berkata...

cik miera- sabor. sabor. gua kena tidur awal. tak kiralah pada 21 Mei atau tarikh lain.

Raihana Izzati berkata...

Eleh. tggu la smpai kol 12 jbgi.

byk wish.

maklum la hotstuff~~





lebiu~~lulz.

Nobita Sensei berkata...

lebiu hiro~

wannurfazrini berkata...

aku pun dah rasa ngantuk ni , kbai lebiu hori , kehkehkeh

Amoi MiyaSya berkata...

nak bg tau satu dunia ke birthday u tu ?? heheh . thnx for d tips :)

vampire's lovex berkata...

bapak la banyak kali mention 21 mei.. apakah ,tahu la bday esok !!



selamat hari tua !!!!!

bact berkata...

cilaka..
dari tadi asek ulang 21 Mei..
hari jadi lu rupanya.,.

Abang Zam berkata...

macam best je kan hari jadi lu

kahkahkah

tim berkata...

happy birthday hiro..!!!
hahaha

lordzarx berkata...

U dah lebih 2 mggu xckap kat I lebiu...
I menci...I menci U


esk tu dpat call free tu call Mak...
Mak ye...bkan Mak We...(^_^)

alang2 call rumah tu....tlong kim salam kat adik....yg prempuan...laki tu nk kim salam jgak pn xper.

hehehehehe


Happy Early Birthday

Yuyu Musa berkata...

21 mei.arghhhh...birthday mu kan?cehhhh..

DuniakuAbstrak berkata...

hampes

pesen hangat-hangat tahi kerbau bagi tips ni

FAR berkata...

nk kabo bufday die la tuh..aku dah agak dah..cehh..btw slamat bkerjaya on weekends.muahahahaha

Amna.Qadeeja berkata...

kesian =.=

strawberrycincau berkata...

hahaha. 21 mei. err. cepat laa 21 mei. sambung lagi 4 langkah. haha

.sweet-ants. berkata...

happy birthday!

JIJI YU berkata...

eid milad saeid..

melle amir berkata...

promote besday nampak

Faiz Tapit berkata...

hepi besday abam hiro
hik3

Alyn Jae berkata...

owh..21hb...selamat ari tua...:)

hanaahmad berkata...

nak ngabor beshday sndri ke? haha

- elina - berkata...

semangat nak kabor besday sendiri.

haha

- elina - berkata...

selamat hari lahir ye .

- elina - berkata...

semoga nnt ica membesar jadi anak solehah.

ecehh .

Siti Mashitah Saidin berkata...

hepi besday hiro! hahaha.... yg tuh number 4!

HEROICzero berkata...

iye la abam... selamat ulang tahunnn~!

itu je kau nak ulang2 21mei kan.

HAHA!

Cik Jari berkata...

hepi bday pakwe aisyah nabilah...






weyh,ajar aku camne nak jaga hati tunang...aku salu pikir yg dia ada orang lain bile die senyap sunyi...argh,salu je pk yg bukan2

Pyka Rahmat berkata...

21 may sampai kesudah.

haha

dylli berkata...

ceh. hari jadi rupanya. baru nak tanya, ADA APA-APA YANG TERSIRATKAH DI SEBALIK 21 MEI ni? HAHAHA..


happy birthday hiro! :)

HUDA berkata...

happy birthday~

Wahida Nasution Thakhrim berkata...

cepat la tulis sambungannya..
owh, happy birthday yea!!

Niaa Sameon berkata...

happy birthday hiro mesiaa~

haha

anis madu berkata...

ingatkan anniversary perkahwinan ke hape.. HAHA.

happy birthday bro (:

firts time komen, selalu baca senyap2 je.

anies anessa berkata...

eleh hiro
promot bday leteeww

YaNa berkata...

nk tunggu lg 4 tips..hehe..btw,,happy birthday...

Mira Yusoff berkata...

Oi Abam Hiro ,

Epi besday .
Menten macho .

Sedak jugak ek promote besday dalam blog ?

Har Har .

fYZa berkata...

apa ni hiro? tak klimaks lagi dah pancit? cepat tambah point tak kirelah 21 mei atau tarikh lain!

Faezah Hannah Al Baj berkata...

typical tips yg org selalu xpandai nk buat

NAJ HEBAT berkata...

ah. menyampah aku ngan kau ni. org lahir 21 mei tu.. atau tarikh tu.. atau tarikh berkenaan...

.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


malas ah nak sambung.

:P

biruMerah berkata...

gler 21 mei..hahahahhaa

Mohd Nor Quiyyum berkata...

hiro, gua tgk lu da in relationship? keh4

Robot | Sakti berkata...

happy birthday boh

:)

NuR 'aQiLaH berkata...

yelaa epi bestday . . . .


ke berkapel 21 mei. eh?

Nur berkata...

Sibuk dok promote 21 may tuh. Nih gua nak tanya laki nih memang senang ke cakap I miss you kat pompuan eh? or to certain2 org je.

Pa'tam berkata...

babi. apa pesen pun aku tak tahu lah. saja datang jenguk. lama tak beteguran. apa cerita? dengar cerita dah nak menikah? ke tu bozu? gampit macam2 aku ketinggalan sejak delete fesbuk ni

hiro berkata...

nur--setiap orang ada perasaan rindu tahu...keh2

hiro berkata...

patam--agaknya lu dah boleh kembali di arena Fesbuk ni..makin parah tanpa lu.

Hanna Iymeera berkata...

weh aku lambat 3 hari. nak wish gak , selamat hari jadi abam hiro.

kawen dgn ecah cepat. kikiki .