Coretan Hati


Pukul 1.03 pagi. Emm. Masa ni Abang baru aja selimutkan Sayang. Penat ye Sayang? Sebenarnya Abang tak mengantuk lagi ni. Nak layan menceste...tak ada 'match'. Tak kan nak layan Hagemaru ye dak?

Pertama sekali nya, terima kasih kerana sudi berkongsi hidup dengan Abang. Berkongsi katil, berkongsi sabun, berkongsi nasik, semuanya kita kongsi. Bokser Abang? Haa.. Sayang yang ngada nak kongsi. Keh Keh Keh.

Syukur selama kita bercinta lima tahun, Abang perangai macam ilmuan Islam. Molek perangainya. Tak pernah minta bukan-bukan daripada Sayang. Minta Sayang peluk daripada belakang sambil Abang cium tangan Sayang misalnya. Selama lima tahun juga Abang tak pernah tengok rambut Sayang. Entah beruban atau kerinting tidak ketahu rupanya. Namun, kesabaran Abang berbaloi walaupun Abang banyak kali merusuh untuk tengok rambut Sayang.

Oh lupa. Ada sekali, dekat dahi Sayang ada rambut secebis. Sayang gopoh nak pakai tudung mungkin. Tak sabar nak dating kali ke-1805 lettewww.

Setelah kita kawen, baru lah Abang faham... kalau Sayang bagi apa Abang minta masa bercinta dulu, semuanya sudah tak berharga kini. Sudah jemu dipandang, sudah jemu diraba dan sudah jemu dipeluk. Senang kata, jemu di mata dan jemu di hati ye dak?

Abang nak Sayang tahu, Abang bertuah dapat mengahwini Sayang.


Salam Sayang,
Suami-mu.


*tampal dekat peti sejuk*


_______________________


Gua: Nak nikoh!!!




45 ulasan:

Sab Buenoo berkata...

amboi kemain. jangan lupa jemput.

Sab Buenoo berkata...

eh gua first? heh.. :P

Nobita Sensei berkata...

ahhh, entri ni buat gua lagi rasa nak berbini.

JIJI YU berkata...

gua jadi makin geram

Dyna Yvonne berkata...

haha.ni penangan nak masuk cuti skola la ni.

Cik Mun berkata...

bertuah bini.

Abang Zam berkata...

suka eh
kikiki

nuyuEna berkata...

galok mung nok nikoh eh.g cari duit lu.

AYuNG berkata...

alangkah bahagianya...
cehhh...nak nikah jugak!!

hiro berkata...

entri sempena pasangan nikoh ni.

khairunnisa ♥ berkata...

waa, dating sampai kali ke 1805..

lama tu.. ^_^

NAJ HEBAT berkata...

felamamak!

gua nak nikoh juga!

Puteri Iqa Izyan berkata...

cepat ah nikoh.

wajib dh tu. haha

hiro berkata...

ilmu jadi laki soleh tak pedalam lagi.

FaRa HanNaH berkata...

wah,gua pon rase nak nikah tetiba :p

hiro berkata...

gua nak kabor, jarang pasangan bercinta tu..pakwe dia tak tengok rambut makwe dia.

itu kalau lu orang fikir guna akal tunjang ler..keh keh keh.

Hatred24 berkata...

masuk dalam hati ni

wannurfazrini berkata...

untungnyaaa siapa dpt abg, tringin jadi sayang :D

chittysarah berkata...

waaa..law dapat suami gini best!

Nobita Sensei berkata...

wannurfazrini punya komen direct youuuu~

Nur berkata...

this is sweet! Amboi, makin hari makin menjadi :P

emeera asnary berkata...

saya : gatai nk berlaki! haha.. *gilaaaakkkk kentang lah anda!! ;)

bact. berkata...

bila neh?
lama lagi ke gua nak kena tunggu?

Pyka Rahmat berkata...

ingat bro dah kawen nama anak ica. hm

epoxide berkata...

:)

dylli berkata...

HAHAHAHA.. dah ready ke abam hiro? :P

vampire's lovex berkata...

*bangun pagi nak minum jus oren,tutup peti ais..."ehh ada note...baca.."

pastu reply note "i love u abang"

huehuehue drama sebabak





huyyo...baru praktikal dah angan2 nak nikoh..kalau dah keja betol2 mesti da kawen reallll nye kan.. hihhi

Akulah Aqilah Itu berkata...

nak nikoh jugok!!

-li.zue- berkata...

lelaki idaman ni haa,
bukan kerja eksploitasi perempuan.


haha

Amna.Qadeeja berkata...

haha kemaen, wajib nikoh doh ni

geeds berkata...

hahaha. cepat la nikah. nak makan nasi minyak!

p/s: make sure you did post a note something like that at your fridge after you get married!

Berto berkata...

ni nak bernikoh ni doa qunut dah hapal belom?

Eyda Syahida berkata...

jgn lupe jemput.. whoaaa.. hiro nk kawen sudaa.. oppss..! nikahlaa.. :D

Faezah Hannah Al Baj berkata...

:)

biruMerah berkata...

hiro da gataii nak nikohhhh..hahahahha

Miss ... berkata...

tahniahhh

Yuyu Musa berkata...

oittt...aku nak jadi pengapit.gatal aih..


hiro,kasi aku idea.nak buat blog baru.blog aku mcm hampeh.terus terang.:)

- elina - berkata...

kemain hiro .

bila nak nikah nye ni ?

jgn lupa tag kad jemputan dekat pesbuk nnt .

haha

Morgan & Sapphire berkata...

kirim salam dengan bakal mama nya ica. heheh. :)

Siti Mashitah Saidin berkata...

hahaha... sweet gila...

cepat! gua x sabar nak makan nasik minyak nih... kalo kawen jgn lupa jemput, ye dak? hahaha

!eNa PnG berkata...

lu nak nikoh....


hebat... :D tahnioh...:D

intan.maisarah berkata...

.......................kawin kawiin kawinn

unieMARKS :) berkata...

amboiiiiiiiii ! heheh

NuSaNa NoSa 91 berkata...

lu sudah wajib kawen der~~ =.=

: husna : berkata...

nikoh la cepat!!