Calon Yang Layak

Pehhh. Cincin nikoh ni.


Gua nak halang lu orang kapel pun gua kapel jugak. Tapi pandai-pandai lah orang kabor. Sebab berpasangan tu fitrah kan. Gua kabor ni bukan apa. Nak membendung aktiviti main goyang-goyang atas katil tu. Tak nikoh lagi dah pandai main goyang-goyang.

Gua nak tanya ni, layak ke orang yang ajar lu orang menipu keluarga sendiri, tak pernah tegur pakaian lu orang, tak pernah tanya lu orang solat ke belum di angkat menjadi pakwe jesteru menjadi suami? Itu pun kalau lu orang tak kena tinggal masa 4 bulan mengandung. Keh Keh Keh.

Katakan lu orang ada kerajaan bernama 'Kerajaan Dara Kayangan II'. Mesti lu mahu serahkan kerajaan yang lu jaga selama 15 tahun tu pada orang yang layak kan? Pada orang yang bertanggungjawab dan punya wawasan yang jitu selaras dengan Kelantan Power 2011.

Jangan kebebasan dan kepercayaan mak bapak lu orang bagi di guna buat mende tak molek.

Umur muda tu, baik nikmati dunia remaja sedak-sedak dulu. Nak nikoh muda pun bagus juga. Kalau sampai seru, tak kan nak halang ye dak? Tapi jangan sampai nikoh dengan orang tak layak.

Jangan sampai asyik main goyang-goyan sebelum kawen, lepas dah kawen... dah tak ada 'spirit' nak goyang secara sah. Hehe. Maka laki lu orang cari lain misalnya.

Kesimpulannya, pilih la calon yang benar layak untuk lu bagi 'Kerajaan Dara II' tu. Kenapa II? Sebab kat kerajaan tu ada dua bukit yang indah. Hahaha.

Fikir-fikir balik, entri ni ditujukan khas tuk makwe. Keh Keh Keh.



35 ulasan:

Yuyu berkata...

calon yang terbaik adalah yang dapat bimbing 'makwe' didunia akhirat.

LordZarX berkata...

abe hiro ble pulak?
hahaha
entry terbaik bro...

xnak bwat kisah
"kami mkan skali,jalan skali,stady skali tapi kami tidak ada apa2"

Amir Syahir berkata...

yuyu--pehhh, yuyu komen kat entri ni.tapi yuyu satu lagi la..keh2..

yep yep..benar tu..



LZ--heee..dah ada point da tu.haha

LynnAiza berkata...

takyah bchenta.sonang cito.haha.

AdilaKaman berkata...

heh. sungguh aih. tapi, kenapa II tu, tokleh gi. -,-

intan.maisarah berkata...

nak kawin..jom!

Amir Syahir berkata...

keh keh keh..bior la dylalli oii.


mai--awok tu dah tua..sepatutnya dah ada anak 3 dah..keh2

Awanama berkata...

Tak layak langsung orang perangai teruk macam tu dijadikan pakwe. Lelaki pervert memang aku sepak masuk tong sampah. Aku alergik tul ngan lelaki macam tu.

Mira Yusoff berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
izuddinrahim berkata...

aku rase ko calon sesuai hiro. anok didik tok guru kitow! hihi

Amir Syahir berkata...

tanpa nama-- haa..bagus la awak faham apa gua nak kabor..


mira-- euwww.

Awanama berkata...

wey nikah jangan lupa ajak. ajak2 ayam pun takpe. mana tau bajet kenuri tak cukup ke. keh3

Amir Syahir berkata...

ustak-- hehe.. kemah demo lagi boh.



sab-- gua post kat blog nanti. hee.

Shahada Fauzi berkata...

kerajaan dara II??
hok3..speechless..*_*

betol gop..tpi nok cari toklaki hok bena2 molek payah doh lo ni..ke guane?kena rajin g sejid la gini..bole usha jejaka2 kacak stok alim2 kat sejid..hehe..;p

ENCIK TIKUS berkata...

kikikikikiki

Awanama berkata...

perempaun bimbing lelaki, lelaki bimbing perempuan. baru seiringan. bukan ke katil, tapi ke jalan Allah.
dah sah nanti baru goyang2 atas katil.

Duniakuabstrak berkata...

asyik ucapan untuk makwe je..untuk kaum berbatang bila woi?

Amir Syahir berkata...

kaum ada belalai ni tak payah risau sangat.

anis aniesa berkata...

ambhoi!kemain ea...=D

Cik Dieba berkata...

BAIKLAH bro.., insyallah kite dpt jdoh yg baik2 aminn..

erysweetie berkata...

hoyeh... name kerajaan ko bg tu boleh glemer lah. =p

Liana Azmi berkata...

cantik cincin nikoh bang -_-''

Cipina berkata...

Yelah tu. awek2 sekarang nak cari hok banyak pitih. bab agama tolak tepi.

setengah mak bapak pong dah cenggitu..acaner tu?


Hai, saya FINA

Nur berkata...

amboi..ditujukan kat makwe and diri sendiri eh..tuhla orang kate jangan kapel nak kapel jugak..aishh..hiro nih :P

.drakula. berkata...

calon sudah tersedia sekian lama cuma tunggu masa ...untung batu tenggelam lah...

Melle Abadi berkata...

aktiviti bergoyang hanya untuk suami yang sah, har har

Unknown berkata...

pergh hiro..hebat2.. nasihat yg bgus..
terbce komen lz..tbe2 menikam menusuk kalbu... keh4

vampire's lovex berkata...

entry golongan pakwe plak. sy tunggu besok.

cincin tu kemain lagi besor batu nye

!eNa PnG berkata...

pergh.. calon dah beratur kot...:D

lady-D berkata...

mu dok sebut goyang2 ni wat aku lapar kuih goyang je..haishhh...

Faiz Tapit berkata...

goyang2 tu cane? ada video tak?

fatinizzati berkata...

terbaik ! :)

HEROICzero berkata...

goyang2 baru la pakwe yang true !


err.....

Dee berkata...

cheh! tuju kat makwe lagi..aku ni single pe cer??tju le kat smua glgn awex2 cun..kalo 2,memg aku tergolg la..haha

Awanama berkata...

kite kawen muda masa umur 24 taun...best jugak la..dapt enjoy masa remaja bersama-sama secara sah..nak travel pi mana-mana takpayah nak takut kene cekup..hihihi...