Imaginasi Azrul Syafiq #1



"Aduhhh... Aduhhh. Sakit cikgu. Sakitt!!"

"Awak ni Azrul Syafiq. Nak menipu pun, beragak la. Budak masih hisap botol susu boleh la awak kelentong" marah cikgu disiplinnya.

Azrul Syafiq termenung. Dia merenung balik kata-katanya sehingga kena rotan 10 kali.


***

"Saya lewat datang ke sekolah bukan apa cikgu. Tayar basikal saya pancit tengah jalan. Betul. Lepas tu saya berlari ikut jalan 'Hutan Bahaya Jangan Masuk Ada Harimau' tu. Jarang anak muda berani masuk hutan tu. Lebih-lebih lagi ada muka Pan Asian macam saya. Keh keh Keh"

"Hutan Bahaya Jangan Masuk Ada Harimau tu bukan ada harimau sebenarnya cikgu. Sebenarnya ada hantu rambut panjang cecah tanah dada flat. Hantu baik cikgu. Dia ajak saya main congkak sama dam haji. Dia ni dulu pondan cikgu. Rambut dia panjang sangat. Cecah tanah"

"Lepas tu, dia ajak saya pergi rumah dia. Fuyooo. Ada PS3 tu. Cikgu bayangkan. Hantu tu ada PS3 dekat rumah dia. PS3 tu kepunyaan kaum toyol hijau buncit. Dia curik, lepas tu simpan rumah hantu tu. Sedak kawan dengan mereka cikgu. Ramah. Sempat juga saya main PES sepam dua. Hehe"

"Nak tahu cikgu... mak hantu tu boleh cakap Sepanyol. Dia ni minat betei dengan Jonny Deep. Rambut pun ada macam si Jonny tu. Lagi satu..."


'Piutttttt..' rotan hinggap di betis Azrul Syafiq. Pedih!!!


"Kaki DVD gamaknya" getus pengetua sekolah.

Guru kelas Azrul Syafiq menggeleng kepala. Sudah banyak kali Azrul Syafiq bercerita pasal hantu tu. Wujud sebenarkah hantu tu?

Dia sebagai guru berkaliber dan bakal naik pangkat sebagai penyelaras buku teks ada nafsu ingin tahu.



Bersambung...


SukaNeka:
Siri terbaru karya sampah gua. Kui Kui Kui. Ada tujuh siri semuanya. Nantikan kemunculannya.


Tak nak nantikan? Okay... gua tacing!!!


32 ulasan:

bujal X berkata...

hai abam hiro!

bujal X berkata...

okay,sekarang masa berkomen secara serius~

7 siri mana cukup abam!

hiro berkata...

7 cukup lah..karang tak terbaca pulak.. genre santai je pun.. mana boleh nak tarik-tarik macam sinetron sana tu.

keh2..

nurkaloi berkata...

hahahahah gilerk ps3
oke kaloi tggu

krg ade yg tcing

eszol raar berkata...

pakwe ica jgak ke ni?


mcm sesuai je bapak ica buat menantu

dua dua kaki lipat

Muhd Lokman berkata...

ya, ya..
7 siri mana cukup...!

Berto berkata...

azrul syapik ni nama member aku, ntah2 memang dia. kah kah

eiffel berkata...

da siap lettew sj nk publish sikit2.

JIJI YU berkata...

ni dahajdi macam gen lipat dah ni

NAJ HEBAT berkata...

nampak sangat kaki dvd.

haks.

aii... cik epal follow kau.. mmg terharu la kan...

faezah hannah^^ berkata...

hahaha~ best imaginasi 'anda'. mabeles :)

eqacashperlala berkata...

tujuh siri?
pergh!
gua tunggu

Amy Wong berkata...

Menyu bukan sapa sapa.

kah kah kah

♛ nadia the blogger berkata...

makin lapa baca entry hiro , demm , sorry komen takda kene mengena dgn entry

Raihana Izzati berkata...

hantu rambut panjang cecah tanah dada flat... =_="


Woha! Cik Epal follow dia~~~

Up la entry.Up la entry.keh3

cikpia berkata...

banyak sangat layan citer hantu kat tb la ni.....!!!

Siti Mashitah Saidin berkata...

gua tunggu 7 series tuh,,, keh keh.. :P

Siti Mashitah Saidin berkata...

gua tunggu 7 series tuh,,, keh keh.. :P

ayiehulk berkata...

sampai lebam la ni tunggu bahagian 7...hhahahha! ape pon, curious gak nak taw...hahahhah

hiro berkata...

kenapa ada M.U dan cik epal? aaaaaa... nak tacing!

kah kah kah.

Republic Aku berkata...

aduiii...7 episod tu...tak boleh kurang sikit ke?

DuniakuAbstrak berkata...

mak aih..lipat abis dah ni..haha

kembatolo™ berkata...

7? fuiyo.. kamatu lah bontot aku nak tunggu sampai habes.. hahaha

saljihitam berkata...

ada potensi ganti razak mohaideen nih.

eh betul kan aku eja nama dia? ah gasak ahhh. hehe

KHRLHSYM berkata...

sambungan mana? kehkehkehkhe

Mohd Nor Quiyyum berkata...

nampak benor menipunye :)

al-jambz berkata...

nice blog, isi mantap. saya click nuff awak

Linglung berkata...

mestilah nak..gila apa tak nak..

Raihana Izzati berkata...

Saya klik nuff awak jugak.kui3




(xde kj aku ni dok baca2 komen=_=)

Huda Luna berkata...

wahh cik epal follow hiro!

ni mesti cite mcm jgn pndg blkg congkak ni

hiro berkata...

Hudaluna---

memang mudah tekan butang follow, tapi bukan mudah untuk follow blog--hiro,2011.

NastaniaNajihah berkata...

banyak nye kene tunggu.







xsaba nie. =(