Bila Cinta

Cinta hadir tanpa diduga!



Ada pasangan sedang hangat bercinta di Pavilion.


"Awak ni, tak romantik la. Bekas pakwe saya selalu bagi bunga dekat saya bila dating"

"Awak ni, tak sweet la. Bekas pakwe saya selalu bagi hadiah bila sambut hari jadi saya"

"Awak ni, tak kemas la. Bekas pakwe saya selalu nampak kemas even dia tengah bersukan"

"Awak ni, tak pandai la. Bekas pakwe saya selalu dapat Dekan"

"Awak ni, tak ada wawasan la. Bekas pakwe saya selalu kata dia nak bekerja dekat Qatar"

"Awakkk... Nak pergi mana tu..."

"Bekas makwe saya ajak kapel balik. Awak pergi la dekat bekas pakwe awak tu. Bye"

"Hah???"



Pengajaran: Hargailah pasangan kita. Yang dah lepas tu. Lepas la.

 

61 ulasan:

sastraboy berkata...

lepas tu kitaran tu berulang ulang kat awek tu.

kalau dia tak berubahlah.

haha!

dyalova berkata...

ish3 *hanya mampu menggelengkan kepala =p

plumpy.tootsie berkata...

i likeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.


tu lah.bile dh ad,kenelah hargai.dh hilang baru nk tercari.sekarang siapa yg rugi?

che'ila berkata...

semoga masing2 mengambil iktibar...he3.

lucu r.

Izzaty berkata...

Whoaaa I love this! HAHA! ;)

anakmuo berkata...

hoho...
mintak2 dijaukan benda2 mcm ni dalam idop aku

nadia berkata...

lupakan yg lepas, pandang ke hadapan :)

tak baik oo..nak banding2..

Encik Tikus berkata...

lu okey x ?

aNiSa hANg tUaH berkata...

huh..
paling tak suke situasi cmtu
nasib baik single
hohooh

Fadzrul Hisyam berkata...

"Awak ni, busuklah. Pergi mandi!"

M I A J A M A L U D D I N berkata...

betol tu! ^_^

achik ezam berkata...

dah resam manusia suka membanding2kan.....

terserah kita untuk mengubah perspektif orang yg kita mula nak sayang...

jangan mengalah... :P

~~aKoO~~ berkata...

cess..beks pkwe ko best pon ko puts gak ngan dia..
pompuan cmni xptot ader pon lam dunia ni lme2..semak jer..dh la populasi pompuan bnyk skang...ala..kurg sorg cmni xtrase pon lam dunia nih..yeah..
mood:mnympah..

Cik Jari berkata...

uwaaaa....benci la.
semua wat entry sal cinta2 nih...

nak nangis....sedih..rindu...sayang

little ain berkata...

human being. we tend to make comparison. it's not good isn't it?

learn to appreciate.

p/s : u really know how to send a message thru a story. cool :)

f_aRa_aINa989 berkata...

haha...

platipus berkata...

cakap saja tak guna, mesti buat..

ye dak?

Rizha. berkata...

kalau tak terbuka hati utk siapa2?

NuR 'aQiLaH berkata...

eh eh.
mana coli?
gua x jumpak.

=_="

nanad berkata...

short yet meaningful :)

nurasewel berkata...

aku rasa pompuan tu yg ada problem..kalau bekas pakwe dia baik nape putus ye dak???

btw tq singgah blog sewel tu,hue hue hue..wakakaka..

honeybeeanjell berkata...

apekebende la kan? bersyukurlah dengan ape yg adeee. kan dah kene ceramah. XP

snowblack berkata...

adehh.
terasa cam kena tampa manjew lak dgn hiro.
waduh waduh. Y.Y

farhah adeli berkata...

hehe...

niena berkata...

Thumbs up
Pengalaman mendewasakan




:)

liyana berkata...

nice entry~~
bsyukurlah ngn ape yg ade..
klu bekas pkwe baik..nape ptus..
tp bgusla ptus..huhu

Fiq berkata...

lepas tu kitaran tu berulang ulang kat awek tu.

kalau dia tak berubahlah.

haha

Amira Amair The Poyos berkata...

kalo tak romantik xpa..
janji selamber dan poyo..
muahahhaha

nisa sudah! berkata...

asik bekas pakwe jerk
soh dia tatang minyak penuh ngan bekas pakwe dia..
eh tetibe emosi..hehhe
biase ar tu.

suzie rahman berkata...

adeh mmg menyakitkan aty klu sume nk dibndingkan..now ko leh blah! uhhh

DuniakuAbstrak berkata...

pesen tak bersyukur..memang tak lama la kalau kapel..

Linglung berkata...

awak ni Hiro, mcm cerita awak je ni..keh keh keh!

arasewel berkata...

HAHA. i loikeee :)
uhuuuhu.sume bekas bekas jew.
ada apa dengan bekas.?
kenapa jadikan ia bekas kalau suke. pk dulu sebelum jadi bekas.

=.= aku xtaw aku 2lis apa.

gadis yang ingin kurus. berkata...

i like this!! yg lepas tu biar lah lepas. kan3.

ninie berkata...

mane dtg idea nih? huehuee

...antikapel... berkata...

yang berlalu jangan dkesali...
yang ada di hargai...:)

ღ Sumomo-chan ღ berkata...

haha. so, hargailah pasangan anda :D

Meera berkata...

hahaha. pdn muke. dia egt sume org same ke. syg kau suda :D

princeduyong berkata...

amat tepat sekali...itulah pengajaran paling bernas...

Dee Zahari berkata...

arghhhhh!!!!!!!!

~fais~ berkata...

ckp la..setakat bnding d dlm ati...wlpon berbezaan amat la..ketara.....
huahuahuahuaha

.s.o.f.i.a. berkata...

kalau bekas pakwe awak baik sangat, bagus sangat, kenapa dia jadik BEKAS pakwe awak........????

pang laju2 nak????

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza berkata...

hahahak !
sengal la !

siggplus berkata...

jantan mana tinggalkan kau ni?

dia pancut dalam ke tak?

MisApple berkata...

sumtime kita baru taw nak hargai dye setelah kita kehilangan dye.

::fatihahanapi:: berkata...

padan muke! keh3.. kalo nak buat bini memg x layak la kan.. tetibe teringat aku bace note kt fb sal golongan wanita yg x layak untuk kawen.

;p

Nabilah berkata...

like this !!

p/s : hiro , award sini . the 2nd one auu . jemput amek ^_^

WAHIDA ALIAS berkata...

aishh..xreti menghargai..

jambz- berkata...

lu buat gua terasa. demmit!

Miranisa =) berkata...

tak suke orang selalu citer sal ex..
esp kalo pakwe sndri asik bangga kan ex.

bidadarihijau berkata...

belajarlah menghargai...tapi plik gak...kadang2 dh thu taste mcm lain tp nk jugak yg bukan taste die..pastu merengek2..klo dah buat keputusan tu terima saje lahhh kan

White Bird berkata...

gila bagus entry ni.. kan bagus kalu dapat buat betul2 =)

Tomato Gurl's Life berkata...

wow..jgn la compare yg dulu ngan skang..hargai apa yg ade ;)

Robot | Sakti berkata...

apa punya awek la perangai camtu.
demmm..

+__+

M a W a D D a H berkata...

hargailah org yg berada di depan matamu...:)

padin berkata...

mcm ***** la kan kalau dok dating, asyik bercerita pasal bekas, bekas bekas... kekekee..

Miss ... berkata...

wakaka bese la tu bile dah x de mmg asek terkenang2 bila ada dpn mata cari la kelemahan walaupun x de haha

♡ Sutera Kasih ♡ berkata...

konfem awek tu mental kan haha sapa suru sembarang jak cakap..kena balik camtu padan muka

soffea berkata...

haha.. betul.. hargailah.. jgn asyik nk bandingkan aje~ hehe

RaafikJahat berkata...

Terbaik. Ex aku selalu cakap macam ni jugak. Perempuan oh perempuan, very unpredictable.

mimizuzuhaha berkata...

setuju ngan Miranisa
'tak suke orang selalu citer sal ex'

kalau dah suka sgt ex tu, nape break? mestilah salah sorang tak betul kan..bihtu nak cite2 lagi buat ape..kecoh tul