Manusia Berubah

Ni apa kes anak sedara gua ada fan page, gua tak ada lagi...grrr.



Hari ni ulang tahun perkahwinan gua dengan bini gua. Anak gua pun dah besar-besar belaka. Semua sudah punya blog sendiri.

Anak pertama gua perempuan;
Nama belog dia putericomelabah.

Anak kedua gua lelaki;
Nama blog dia perantaukehidupan.

Anak ketiga gua perempuan;
Nama blog dia pinky-pinky.

Anak keempat gua ada blog juga. Cuma tak aktif. Dia minat bola dan main game saja.

Anak kelima gua baru nak belajar kenal laptop. Sampai laptop gua pun kena serang oleh robot anak gua.

Anak keenam gua masih menyusu. Tapi gua mahu buat akaun blog untuk dia. Taruk nama blog budaksukanagis. Comel sangat, ikut muka mama dia.

Subur bukan gua ni? Kah Kah Kah.

Gua sedang lepak dekat luar rumah. Menghirup udara petang. Bini gua tak bagi gua pekena kopi dah sekarang. Jika mahu jugak, gua kena merempit ke kedai makan Pak Faris Kulup lah.

Gua bagi anak gua ada blog. 'Ke mana tumpah kuah kalau tak ke nasi kan?' Gua sekarang dah sopan. Entri pun berunsur islamik kadang-kadang. Kalau tak, masa muda dulu mesti gua tulis 'Ke mana tumpah daki peluh kalau tak ke coli ye dak?' Keh Keh Keh.


Haji Hiro
21 Mei 2050.


SukaNeka:
Selamat Menyambut Hari Lahir Buat: Jambz dan Deus. Sila pergi belog dorang kencang-kencang. Bufdei boy tu. Keh Keh Keh.



65 ulasan:

akema yazid berkata...

2050 tuuuu...
dah tua bangka dah kau hiro..keh keh keh..;p

hiro berkata...

ye cu.

aNiSa hANg tUaH berkata...

hehehe
bagus2
sopan lagi
:D

anne ree qay berkata...

ko kuantan kat mane?

hiro berkata...

nisa--yep2..gua dgn anak saifuislam kwn baik time ne.



anne-gua asal kelantan. belajar pahang. gambang.

hiro berkata...

nisa--yep2..gua dgn anak saifuislam kwn baik time ne.



anne-gua asal kelantan. belajar pahang. gambang.

nadia berkata...

alamak tuan haji...

hehehe

deus X machina berkata...

Nasib baik hari ni harijadi gua, kalau tak memang gua dah kecam entri ni habis-habisan

F.a.S.h.E.e.H.a berkata...

Subur jugak ngko ye hiro ;)

Miss ... berkata...

lmt lagi ko nk haji 2050 ekk keh3

Encik Tikus berkata...

entry untuk masa depan, pehh

snowblack berkata...

Subur bukan gua ni?

sangatt. sampai saiz coli macik bedah hujung kampung pun kau boleh baca. hahaha

Sca Ndx berkata...

lu mase depan mane boleh bace dah, dah rabun teruk hadap PC buat blog je.haha

hiro berkata...

miss--dah lama la..keh2..



sca--ne anak gua taip..keh2

kembatolo™ berkata...

2050 yg tak tahannye.. haha

Siti Mashitah Saidin berkata...

2050? peh....

fatian athiea berkata...

2050 umor lu sbnar sdah brape hiro??
bapak planin advnce ceyh

hiro berkata...

61.hii

Anna Boleyn berkata...

comel btol anak sedara..

err haji hiro...
search
hana_pearlady@yahoo.com
bg tau dulu nama apa guna utk fb..
hiro gak ke?

plumpy.tootsie berkata...

angan2 jauh.

anne ree qay berkata...

UMP kah?
dekat-dekat la kita.
aku UPM.

hahaha

hamzah ian berkata...

hehe.. subur kejadah

wannurfazrini berkata...

blog budaksukanangis letak gmbr time menangis jelah ? HAHAH

ana berkata...

wah...tinggi imaginasi. hehehehe

Rara Farah berkata...

terlebeyh kaffein nieyh..sbb tu over kesuburan....stakat 6 anak xsubur lagi tu...masuk belas2 org baru subur broooo

tim berkata...

anak anak ko ni gap berapa tahun..??

hiro berkata...

tim, dua tahun sorg..hajatnye begitu.

~~aKoO~~ berkata...

Anak keenam gua masih menyusu. Tapi gua mahu buat akaun blog untuk dia. Taruk nama blog budaksukanagis. Comel sangat, ikut muka mama dia.
*cett..umo 60 dpt ank no 6..pekebende la Hiro oit..ptut dh tmbh cucu umo tuh..

DuniakuAbstrak berkata...

bini kedua brape org anak?

hiro berkata...

aah..salah timing...tukar plan ni..hii

hiro berkata...

ayul. gua sedikit terguris dgn komen mu..huhu

DuniakuAbstrak berkata...

~~aKoO~~ Hiro subur last minute..org last minute study mmg mcm tu

DuniakuAbstrak berkata...

aloh3..tacing ke? meh sini aku pujuk


-waklu

hiro berkata...

keh2, gua nak kawen satu jerk..please percaya. haha

Heidi Shafiq berkata...

kahkahkah.. citer nak real.. aku bleh pecaye lak td.. siot..

dak eina berkata...

kahkahkah!!!

kluangman berkata...

kemana tumpahnya kuah kalw x ke nasi? tumpah atas meja bule gak.

PinQib berkata...

duniakuabstrak..
tsk..

subur -- lucas.. hehe

DuniakuAbstrak berkata...

PinQib - sape slalu dtg blog kau boleh jd subur sbb entry2 kau byk merangsang kesuburan hormon..

ღ Sumomo-chan ღ berkata...

2050 tuh !! HAHAHA ;p

hiro berkata...

lu ayul. blas komen kt cni ye..gua ade final esok...hiii

Amira Amair The Poyos berkata...

hebat..dh tuo ada ank yg mnyusu lagik..
hik!

DuniakuAbstrak berkata...

boleh..

1 komen upah RM10

tu dah dskaun dah tu

hiro berkata...

kira harga kawan la brader...ahha

zarifahmr berkata...

raya haji ni boleh la plan anak lagi satu. pastu buh nama belog anak aidiladha

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

masa tu ummi hidup lg ke tak ye hiro?sblm ummi tiada,jmp ummi tau.

hiro berkata...

ummi--hu,sayunyee..kita jupe.

hiro berkata...

ummi--hu,sayunyee..kita jupe.

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata...

salam
dahlam jadi pembaca senyap kata orang melayu ..sebab dah sopan aka makin tua gua comment la..err jom mengopi

biskut berkata...

Lu sudah makan bubur sekarang nih bai...

jambz- berkata...

hue hue hue. 2050 paling gua tak tahan.

✿ismi:Nauratul Nadiah✿ berkata...

comelnyeeeeee~
wahhh..keluarge blogger:)

Yatre Hayati berkata...

kuat berangan jugak hang ni !! hahaha

Jue berkata...

wah happy anniversary!
6 kids?wa suke!
mesti rumah meriah kan
cam wa, dua bradik jer wuwuwu

jambz- berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
suzie rahman berkata...

haha sengal ko..ingt per der

princeduyong berkata...

sempat ke sampai 2050...

Yaniey Cikedies berkata...

caya la.. hiro hidup lagi..hahaha

Che Armster berkata...

bila anak perempuan lu dah melepasi umur layak berkahwin, FB message aku. Aku nak masuk meminang jadi isteri ke 4 hahaha

adrinaqamarina berkata...

ne nak seluruh keturunan jadi blogger ke? haha

Lya Colours berkata...

gulp!
haji hiro?
assalamualaikum tokkk

Catherine- berkata...

kencang jugak kau buat anak ! bhahaha~

kemana tumpahnya air mani kalau bukan di lubang bini.. ;p~


babi! aku dah pandai berfalsafah pulakkk~

farahmoque berkata...

atok..atok...nak duit raya..nak beli gigi palsu utk atoklahh...:))


subur pe jadahnya..hahaha

::cdot the dot:: berkata...

asslamualaikum tuan haji...

Tomato Gurl's Life berkata...

wow 2050...ntah hidup xlg masa tue..huhu