Sekadar Perkongsian 2

Kamu mahu jadi blogger terbaik? Inilah masanya.


Pehh. Tak sangka Akal Tunjang dapat membesar dengan matang sekali. Hampir masak ranum. Besar membulat. Ok. Salah. Gua maksudkan ialah buah tembikai.

Berbalik pada tajuk, gua ingat mahu kongsi apa yang gua rasa perlu untuk memantapkan blog lu orang. Ini perkongsian, mahu baca tak pe. Gua bukan perli yep.


SILA RINGANKAN BLOG

Gua terpaksa tulis besar-besar. Kot lu orang tak nampak. Ingat, tak semua pengunjung punya talian intenet yang laju.
Ada lembap cam siput dan laju macam babi. Ok. Buang la wiget apa yang tak patut. Lagu ke. Pandai-pandai lah korang.

Check dekat sini
Bawah 100KB tu laju la.


JANGAN UPDATE ENTRI BODOH

Berlagak betul. Entri bodoh disini ialah, contohnya;

I tak lalu makan. Sekian.

Aku tertekan.

Sayer Rindue Awak Sangat-Sangat.

Wadepak. Dah la, nak masuk blog lama, tengok-tengok tulis tu je. Sapa tak panaskan. Tahu lah itu blog lu orang. Lu orang punya suka. Baik tak yah berblog. Tulis blog persendirian. Baik update kat status Fesbuk. Demm.


JANGAN CARI FOLLOWER SANGAT

Sedar lah. Lu bukan femes pun. Kah Kah Kah.

Jadi carilah member berblog, bukan folower. Kalau blog lu orang best, orang dengan sendiri polo. Ok. Hue Hue Hue.

Jadi, belog lu orang dah hampir sama dengan blog idaman gua. Bolehlah gua taruk dekat Kaum Bapa dan Kaum Ibu tu. Keh Keh Keh.

Gua nak berkencing berdiri dulu. Looolaaa. Cess. Ikot Platipus la ni.


Yang ni Sekadar Perkongsian.

73 ulasan:

plumpy.tootsie berkata...

blog aku kosong kot.tp kenapa blog kau lg cepat load dr aku eh?

cmne nk biar dia cepat load yu?tolong ai lah yu.

emak. bukan penari tiang berkata...

ah! Blog aku ada lagu tp mana ada smpai 2kb pun! 1.1 ja!

ENCIK TIKUS berkata...

blog sape yang lambat sangat tue hiro ? kah kah

Jef Hadi berkata...

blog gay kot yang berat tu.

err, tilikan random je nih. haha.

Amir Syahir berkata...

ayu tosey--kurangkn entri dlm satu page...faham x..aduh..cm india gua ckp.



tek--blog yu suci.



tikus--blog org bajet femes.

Lyn Sery berkata...

sokong gile ape kau tulis.
lagi2 tang follower tu.
'feymes' gak kau eh folower seribu lebih.hehe

Mcjust berkata...

erkkk.. aku xtau kenapa org suka cari ramai follower..aku kdg2 rasa takut bila ramai sgt orang baca blog aku.. hahaahhaahaha :D

Unknown berkata...

Domain name : tari-jemari88.blogspot.com/

Size : 95.78 KB
Load Time : 1.24 seconds Average Speed per KB : 0.01 seconds

okay tak nih?

Road Runner berkata...

blog gua
anakmuo.blogspot.com/
69.71 KB 0.86 seconds

platipus berkata...

grr...nak kencing pon pakai lolaa~..

panas ja aku..grrr!!

Mrs Poyo berkata...

Owh..ni utk blogger yg bajet femes tp tak femes pun..aku blogger yg mmg bajet tak femes ditambah plak blog mmg tak femes..
faham ke apa yg aku tulis?
hohohohohoho.

Amir Syahir berkata...

lyn--bnyk fuluwer mkin cbuk. nk puaskna hati pembaca.nk kena lawat blog diorang lg.


mc--keh2..


cik j--ok..tp bila sy balik rumah, guna stremyx, mmg xleh bukak.hehe.

Amir Syahir berkata...

amira--hehe.gua kongsi je. kata suruh.


"jemput dtg ke blog sy ya"

"eh dah ada entri baru"

" hensem la tuan blog, lg ensem jika datang lawat blog sy"

keh2..itu bukan awak k. org len.

Unknown berkata...

waaa....amat bernas sekali kata-kata lu kali ni bro...tahniah tahniah...

Rara Farah berkata...

PEPSI...

WEYH..BLOG RARA CEPAT LOAD LA..BWH 1OO KB TUH...HUHU...SOBS...

Syima Syaz berkata...

kalau blog info pasal kawin2 blh kan?hehehehe

Awanama berkata...

my blog load only 0.01 second. wow!
eheh.

blog aku la tu xde org nk masuk,
tp ade aku kesah

Mohd Nor Quiyyum berkata...

kira ak bernasib baik tersenarai kt kaum bapa:)

Lyn Sery berkata...

takpe.part puas kan hati org tu agak aku kira mcm blakang kira.
kat situ la nak tgk keikhlasan org.
kadang2 kita boleh tau dia iklas dgn cara yg simple macam tu je
lg pon if rmi reader kau n apa yg kau sebarkan tu bmanfaat..berkat hidup kau nnt.

me.. berkata...

bce enrty kali nih baru aku pasan ader kaum bapa n kaum ibu tuh..uhuhu..ko ckp blog best duk kt list tuh..
tp apsl blog aku x best pon tersenarai..
pjm trademark ko..(aigoooo)..
uhuhhuhu..

Amir Syahir berkata...

lyn--ok..bgus..tq bg pendapat.




akoo--lu mantapppp..seyy

ika berkata...

ow yeah !

Duniakuabstrak berkata...

lagi satu

ngorat awek2 blogger

kan Hiro?

hahaha

Duniakuabstrak berkata...

Amanda kem salam, dia tanya bila nak masuk meminang?

Amir Syahir berkata...

ayul--gua kne risik ngn dia...hihi,,

Ann berkata...

tips ni plg basic tp ramai yg xikut

kata kila berkata...

ai tenyum tenyum bace

Miss AZ berkata...

jumlah folower x penting..
janji blog ada pembaca..
kalo follower ribu riban, tp xda org baca pun tak guna.. :)

Ifah berkata...

bagus jugak ini nasihat. huhu. tq!

Amir Syahir berkata...

betul tu ann, ramai tw..tak take note..cewah.

kila--ai tenyum gak yu dtg baca..ehee


ifah--orait.

cikpia berkata...

kalau entri nie nak sindir akupun, aku tak terasa.... he he........... sebab aku jiwa kental, tatau malu.... he he............

tapi ko tak sindir aku kan???

husna.Rahman berkata...

blog gua senang loading sebab tak sarat tp lame2 gua boring plak cam tak menarek..

tp nak touch up n mekap ni mmg malas la kan...

hhahaha

eqacashperlala berkata...

okeh
pasal entry bodoh tu memang agak setuju

Kik0 ♥ QiLaH berkata...

mak gua ckp x bek kencing berdiri.

Amir Syahir berkata...

eqa--yuuppppp..



nur--yolah2..hehe.

Noor Fatin berkata...

blog aku berat x? eerrr

Amir Syahir berkata...

noor--berattttttttt...sila minimumkan entri per muka. dalam 4 ok dah.
buang la wiget tak perlu. menantang trafic feed tu apa guna.xyah2.serabut je.

Frodo Baggins berkata...

maksalahnye, kat sbelah ni nama wa xder pooooonnn. belog dah mnepati ciri2 di atas. pe lg yg kurang, tau ler belog wa xder letak COLI MERAH!! yelahhh belog akal tunjang ni pemes. x perlah.


hahahhahah babi!!!

Frodo Baggins berkata...

owhh ade2. bangga gilerrrr!!! hye abang hiro. x nak bagi tip top tip coli coli ke camner ble dpt riban2 follower jelita ni weh? belog wa x gerak2 x bertambah. hahahhaha

Amir Syahir berkata...

pedro, aritu gua taruk kat warga emas. sekarang dh delete.lupa na nak tambah..hehe..DAH SAYANG. ahhaha.
babi.

alexayussida berkata...

blog aku lak?lmbt tak?siyes nak taw nih..tq

Amir Syahir berkata...

alexa--agak berat..sila kurangkan entri per page..5 pun ok. 4 lg ok..

Amir Syahir berkata...

pedro, pas mana nak tekan folower nye.tekan dekat tetek kucing tu? blog best. tp tak komesilkan. nyah suke blog lu.

Frodo Baggins berkata...

breakingtherulez.blogspot.com/ 50.94 KB/0.8 seconds/0.02 seconds/


ni contoh belog yang laju orgsmnya. terima kasih!!!

Frodo Baggins berkata...

wakakakkakaka ... tekan jer tetek kucen tu weh!!! nikmattttt nok.

Amir Syahir berkata...

babi, mula buat giler kt cini. buat la tempat chat..bnyk nk msg sex ngn lu,hhahaa

Linglung berkata...

bicara seorang otai :)

Aweyn berkata...

hari newww sayerrr g mid valley tingokk wayang...sekian ekkk..nnti sy blog walking lagyyy yekkkkkkk.jgn lupew komen kitew taw..<-
wadepakk jugak ayat cmni. hahaha

p/s: setuju buang widget yg x perlu...page lmbt loading.

farah si monster berkata...

hiro marah dowh~~

kehkehkeh

nadia berkata...

wehy hiro,
aku penat dah buang segala bagai..
entri per page pown 3 je..

tapi still ada 112.21 KB
lebih 100KB agi..
huhuhu..
pe aku nak buang lagi ni???

Fazleyatul Aini berkata...

huish blog aku 135.1 KB

load time 2.77 seconds

huih ape yg nak kene buang niii

hamzah ian berkata...

gua cerita bodoh la/??


dem

Jue berkata...

mmg best ade follower
tp tu la..bape ramai antara tuh yg bc
wa x kesah ramai ke x follower
yg ptg ade org bc & left komen
br semangat skit nak blogging hehehe
wow weee~

Syida Shu berkata...

233.57 KB

beratnyaaaa ! T__________T

Anna Boleyn berkata...

heh..blog den berat tak? tp HLN dah masuk kat ruangan kaum ibu. kira okay lah tu ekk? hehe

Nursyairah berkata...

betul! ! ! ! !

CIK TOM berkata...

ciktom punya blog 108kb..tp ingt naktukar header flash ke header biasa supaya kurang lg dr 100kb..huhu...

emirhasnan berkata...

gua nak buat post tulis

'hiro kiut'

itu je..kau mengamuk tak?

Amir Syahir berkata...

cidak--xlah..so cuweeett.

Noor Fatin berkata...

ok hiro.. thanx :D

Noor Fatin berkata...

skrg dah jadi 118.. hehehehe ok la kot

Amanda Sasha berkata...

79.35 KB! :)

suzie rahman berkata...

hoho..aku pon xsuke.lu folo gua folo..nk folo folo r.nk suh aku folo wat elok2 skit,,,ingt aku bhn utk jd follower ka...ce knl aku dulu br suh folo..adehh pas dh knl, xpyh suh pon otomatik aku folo.

Robot | Sakti berkata...

blog kawe laju dah.
soseh ngn blog demo.

hehehe

Awanama berkata...

tips best ni utk blogger baru mcm aku. ehem..baru la sgt,wakakaka.

Awanama berkata...

suke ati la org nk wt entry ape. klo org kate jgn wt entry lucah. nk ckp ape?

Awanama berkata...

lapa. emo. saje cari pasal.

liyana berkata...

thanks for info..
dah check dh..
owh..bleh tmbg gak blog rupenyer..

bru nak bjinak ngn blogging2 ni~~

Siti Safiyyah berkata...

best² tips ni.. bolehlah try sebentar lg. ;)

Mohd Nor Quiyyum berkata...

ak link ko nye entry ni eh:)

alexayussida berkata...

okies..tenkiu..cuba kurangkn:)

RaafikJahat berkata...

Aku suka yang last tu. Oh, terima kasih sebab suka blog aku ye. Hehe.

JANE berkata...

skg rmai y cari follower jek -__-