SDK#4: Gelabah Sawa



Barangkali masa itu, kami darjah dua. Sebab Prodo masih hisap botol susu dan Heck tak pandai butang baju sekolah lagi. Manakala Hamjah selamber tak zip seluar. Angkuh saja bila konek dia terjuntai bebas. Gua syak begitulah. 


Dalam bahasa kelantan, pertik sawa itu untuk baju yang ada bintik-bintik hitam.
Dan pada masa sama, ada cikgu luar datang mengajar kami. Dia sangat fobia dengan ular sawa. Dengar je ular, terus pengsan. Dengar je sawa terus histeria, kadang-kadang dengar rumah sewa pun boleh meracau.


Buktinya;
Cikgu Aina: Kenapa baju kamu ada bintik-bintik hitam ni. Tak basuh suci ye?
Gua: Oh. Ini pertik sawa cikgu.
Cikgu Aina: Hah?


Terus beliau lari sekencang mungkin.


Masa itu,
Prodo tak bernafsu lagi. Bernafsu buas jauh sekali. Makwe kelas yang pakai baju sekolah saja tak pakai pape pun baju dalam dia tak stim. Tenang menuntut ilmu sambil main puting botol susunya.


Heck juga begitu. Tak dikenali sebagai player lagi. Oh. Mungkin malu sebab tak pandai butangkan baju sendiri.


Hamjah dulu dan kini sama. Sifat riak masih terbawa hingga hari ini. Dari kecil sudah pandai sebut konek-konek. Bila besar sebut conec. Maju.


Hari Rabu. Hari yang amat bosan. Ada ke patut kelas Matematik dua jam? Mau bunuh gua ke? Keh Keh Keh. Prodo dengan gua memang tak minat Matematik masa kecik. Dah besar tu minat pula. 


Gua: Prodo, kalau kau tak tahan dah, kau tahu kan nak buat apa.


Prodo: Yea-yea. 


Prodo mengangguk faham.


Gua dah siap-siap kemas. Buku Matematik gua sudah simpan kemas dalam beg. Hamjah tidur dalam kelas lepas berjaya lukis muka Cikgu Aina berbaju Barbie. Heck pula buat muka mahu mintak kaki gua.


Gua pandang tingkap cermin. Ada satu saja cermin tinggal. Paling atas sekali. Berdebu hitam. Jasa abang-abang atau kakak-kakak yang guna kelas ini dulu.


Lantas Prodo,


"Cikgu....Ular Sawa besar tepi meja!!!!"


Kelam kabut Cikgu Aina. Terus lari keluar kelas. 


Prodo: Setel. Jom.


Gua: Ikut tingkap ne. Botol susu kau jangan lupa.




Budak nakal. Budak bijak. Jangan halang mereka nakal- Mak gua. Keh Keh Keh.



65 ulasan:

Frodo Baggins berkata...

Gua: Ikut tingkap ne. Botol susu kau jangan lupa.


salah ayat ni ... lu dah tua. lupa!!


Gua: ikut tingkap ne, Coli polka dot cikgu aina jgn lupa!

miss nina berkata...

entri ni lucu. teringat zaman sekolah :)

tiafazunia berkata...

hamzah mmg riak!
har har har

hamzah ian berkata...

conec

hamzah ian berkata...

lu

hamzah ian berkata...

pendek

Unknown berkata...

hahahaa..camtaek!!!

ika berkata...

terbaekkk ! :D

CikMomo berkata...

hahaahha adoii. :D

izuddinrahim berkata...

mejah bengang ngan lu ke komen macam tu? hahaha

Aishot berkata...

sewel betul..
adoii

Melle Abadi berkata...

siot ahhh, hamzah banyak kena pwned. hahahha

Noor Fatin berkata...

wahahaha!! lawak je weyh

Awanama berkata...

superb! xD

ghost berkata...

Temper lar lu budak kecik...haha

deus X machina berkata...

budak nakal memang bijak
contohnya Shahrul Naim.

Nialicious berkata...

haha, conec conec.

adrinaqamarina berkata...

aku tak ley imagine part hamzah tu,seram la. haha

tapi kan memang budak nakal ne, diorang bijak nak cari helah

Ddila berkata...

hahha..apasal waak hamzah lawak sangat..

ENCIK TIKUS berkata...

KONEK TERJUNTAI ?


RARE GILAAA

liyanaziz berkata...

apa jadi dengan hamjah masa korang blah?? dia still tdo ke?? x sanggup ada anak murid cani.. muahahahahhaha

cikpia berkata...

thumbs upppppp!!!!!

vidadarisakura berkata...

sot. hee

eqacashperlala berkata...

korang ni, dari kecik dah memang gile.

dah besar, double the gile.
heheheh :)

mimio disaster berkata...

hahaa. cikgu aina histeria :)

Aweyn berkata...

kesian cikgu aina -_-"

budak kecik berkata...

pertik sawa.kahkah

MOMMY CGG berkata...

akak suke cite nie:0

Awanama berkata...

cikgu aina berpakaian barbie?

hamjah layan barbie ke dulu..??
harharharhar

Kerepek Karat berkata...

kisah ini seiras kisah aku ketika sekolah dahulu..

Unknown berkata...

hahaha...antarabangsa betul....haha...

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata...

ular sawa hensam apa

Awanama berkata...

kecik2 pon da sengaal...hahaha

zarifahmr berkata...

geng2 yang rare dan vintage. pasti rambut masing2 belah tengah

K I E R A berkata...

Nakal jugak kau ni

HAHA

durrah berkata...

haha.. kelakar.. kecik2 dah tau nak ponteng

emirhasnan berkata...

hiro.hiro

piNky LuCiA berkata...

pelik betul cikgu tu.. hahah

ape2 jer berkata...

ceh wakakaka

missepafazwin berkata...

saya suka baca blog awk la!

jom usha eh :

http://missepafazwin.blogspot.com/2010/11/saya-suka-blog-awk-la.html

HAN berkata...

budak kecik kalau nakal dh besar memg otak bijak!hahaha..chare ohh gaya pranked cmtu..:D

Unknown berkata...

haha. no komen. sengal. oke boleh kira satu komen. kehkehkeh

Jef Hadi berkata...

gua like komen hamjah.

setel.

Sca Ndx berkata...

gua pun suka komen lu hamjah. cornetto

zati berkata...

saya suka blog awak la!

http://lurvebeby.blogspot.com/2010/11/saya-suka-blog-awak-la.html

emak. bukan penari tiang berkata...

frodo minat dR rozmey

ini aku memfitnah

syafiqah ezam shah berkata...

haha..mejah terbaik!haha

FIFIEY LYCHEE MARATION berkata...

walawehh, bijakknyaa anak ituuu.. petik sawee punn dia jdikan bhn mainan kn... terbaikkk punya jokes!!!

Frodo Baggins berkata...

ladyrye raina, wa tau lu ske dr romzey dua alam 40 juta tu sbb rambut cendawan beliau kan? wa ske tenung pamela endersen berdada cendawan kembang setaman tu jer ... mau coobaaa??

anntaj berkata...

pandai u bercerita....:)

vampire's lovex berkata...

bukan suar hamjah koyak ke???

alexayussida berkata...

terrrlampau bijak^^

Fazleyatul Aini berkata...

haha sian cikgu aina
buat naya je

Bijen M. berkata...

Macho betul cikgu ni.
Kalau gua ada time cikgu tu pengsan kan best.

Jambz yang kacak dan macho berkata...

prodo 'masih' hisap botol?

eqacashperlala berkata...

suka blog kau !

http://eqacashperlala.blogspot.com/2010/11/saya-suka-blog-awak-la.html

Duniakuabstrak berkata...

'bagai isi dengan kuku', sama maksud dengan 'bagai hamzah dengan conec'

Verdict berkata...

hamjah: conec hiro pendek sebab tu dia tak brani riak buat tayangan bebas macam ko kan...


ha ha ha

lu boleh wat satu komik lengkap under 18 beb!

MOMMY CGG berkata...

clever n creative:0
i loikeee

fasheeha berkata...

Aku suka belog lu hiro !

http://fasheeha.blogspot.com/2010/11/segmen-saya-suka-blog-awak-la.html

Hidayati Farhan berkata...

eiii, mencik baca yg tuut tuuut tu. huhuhu

.:: yUki a.k.a f@Ra ::. berkata...

style dow eja konek jd conec!!
hahaha
same je bunyi nye..ejaan mau AMERIKA!!
wahahaha
cayalah hamjah..

The lady berkata...

ok cikgu aina. nama saya hahaha

Qib berkata...

tsk..
em..
lucah jg entry ni yer

Dyna Yvonne berkata...

eh eh bile mse gua jd cikgu?haha...