SDK#4: Gelabah Sawa



Barangkali masa itu, kami darjah dua. Sebab Prodo masih hisap botol susu dan Heck tak pandai butang baju sekolah lagi. Manakala Hamjah selamber tak zip seluar. Angkuh saja bila konek dia terjuntai bebas. Gua syak begitulah. 


Dalam bahasa kelantan, pertik sawa itu untuk baju yang ada bintik-bintik hitam.
Dan pada masa sama, ada cikgu luar datang mengajar kami. Dia sangat fobia dengan ular sawa. Dengar je ular, terus pengsan. Dengar je sawa terus histeria, kadang-kadang dengar rumah sewa pun boleh meracau.


Buktinya;
Cikgu Aina: Kenapa baju kamu ada bintik-bintik hitam ni. Tak basuh suci ye?
Gua: Oh. Ini pertik sawa cikgu.
Cikgu Aina: Hah?


Terus beliau lari sekencang mungkin.


Masa itu,
Prodo tak bernafsu lagi. Bernafsu buas jauh sekali. Makwe kelas yang pakai baju sekolah saja tak pakai pape pun baju dalam dia tak stim. Tenang menuntut ilmu sambil main puting botol susunya.


Heck juga begitu. Tak dikenali sebagai player lagi. Oh. Mungkin malu sebab tak pandai butangkan baju sendiri.


Hamjah dulu dan kini sama. Sifat riak masih terbawa hingga hari ini. Dari kecil sudah pandai sebut konek-konek. Bila besar sebut conec. Maju.


Hari Rabu. Hari yang amat bosan. Ada ke patut kelas Matematik dua jam? Mau bunuh gua ke? Keh Keh Keh. Prodo dengan gua memang tak minat Matematik masa kecik. Dah besar tu minat pula. 


Gua: Prodo, kalau kau tak tahan dah, kau tahu kan nak buat apa.


Prodo: Yea-yea. 


Prodo mengangguk faham.


Gua dah siap-siap kemas. Buku Matematik gua sudah simpan kemas dalam beg. Hamjah tidur dalam kelas lepas berjaya lukis muka Cikgu Aina berbaju Barbie. Heck pula buat muka mahu mintak kaki gua.


Gua pandang tingkap cermin. Ada satu saja cermin tinggal. Paling atas sekali. Berdebu hitam. Jasa abang-abang atau kakak-kakak yang guna kelas ini dulu.


Lantas Prodo,


"Cikgu....Ular Sawa besar tepi meja!!!!"


Kelam kabut Cikgu Aina. Terus lari keluar kelas. 


Prodo: Setel. Jom.


Gua: Ikut tingkap ne. Botol susu kau jangan lupa.




Budak nakal. Budak bijak. Jangan halang mereka nakal- Mak gua. Keh Keh Keh.



65 ulasan:

Frodo Baggins berkata...

Gua: Ikut tingkap ne. Botol susu kau jangan lupa.


salah ayat ni ... lu dah tua. lupa!!


Gua: ikut tingkap ne, Coli polka dot cikgu aina jgn lupa!

miss nina berkata...

entri ni lucu. teringat zaman sekolah :)

tia berkata...

hamzah mmg riak!
har har har

hamzah ian berkata...

conec

hamzah ian berkata...

lu

hamzah ian berkata...

pendek

eiffel berkata...

hahahaa..camtaek!!!

ika berkata...

terbaekkk ! :D

ღ Sumomo-chan ღ berkata...

hahaahha adoii. :D

kembatolo™ berkata...

mejah bengang ngan lu ke komen macam tu? hahaha

Cik Gallus Gallus berkata...

sewel betul..
adoii

melle. berkata...

siot ahhh, hamzah banyak kena pwned. hahahha

NOOR FATIN berkata...

wahahaha!! lawak je weyh

maiMOONyet berkata...

superb! xD

biskut berkata...

Temper lar lu budak kecik...haha

deus X machina berkata...

budak nakal memang bijak
contohnya Shahrul Naim.

Nia Bebeh berkata...

haha, conec conec.

adrinaqamarina berkata...

aku tak ley imagine part hamzah tu,seram la. haha

tapi kan memang budak nakal ne, diorang bijak nak cari helah

che'ila berkata...

hahha..apasal waak hamzah lawak sangat..

Encik Tikus berkata...

KONEK TERJUNTAI ?


RARE GILAAA

liyana aziz berkata...

apa jadi dengan hamjah masa korang blah?? dia still tdo ke?? x sanggup ada anak murid cani.. muahahahahhaha

cikpia berkata...

thumbs upppppp!!!!!

vidadarisakura berkata...

sot. hee

eqacashperlala berkata...

korang ni, dari kecik dah memang gile.

dah besar, double the gile.
heheheh :)

mimie berkata...

hahaa. cikgu aina histeria :)

Aweyn berkata...

kesian cikgu aina -_-"

buDAK keCIK berkata...

pertik sawa.kahkah

CGG berkata...

akak suke cite nie:0

tim berkata...

cikgu aina berpakaian barbie?

hamjah layan barbie ke dulu..??
harharharhar

Kerepek Karat berkata...

kisah ini seiras kisah aku ketika sekolah dahulu..

princeduyong berkata...

hahaha...antarabangsa betul....haha...

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata...

ular sawa hensam apa

told la hejauw berkata...

kecik2 pon da sengaal...hahaha

zarifahmr berkata...

geng2 yang rare dan vintage. pasti rambut masing2 belah tengah

K I E R A berkata...

Nakal jugak kau ni

HAHA

cik tipikal berkata...

haha.. kelakar.. kecik2 dah tau nak ponteng

Cidak berkata...

hiro.hiro

piNky LuCiA berkata...

pelik betul cikgu tu.. hahah

Miss ... berkata...

ceh wakakaka

miss epa berkata...

saya suka baca blog awk la!

jom usha eh :

http://missepafazwin.blogspot.com/2010/11/saya-suka-blog-awk-la.html

farahmoque berkata...

budak kecik kalau nakal dh besar memg otak bijak!hahaha..chare ohh gaya pranked cmtu..:D

cik bunbun berkata...

haha. no komen. sengal. oke boleh kira satu komen. kehkehkeh

sastraboy berkata...

gua like komen hamjah.

setel.

Sca Ndx berkata...

gua pun suka komen lu hamjah. cornetto

cikZATI berkata...

saya suka blog awak la!

http://lurvebeby.blogspot.com/2010/11/saya-suka-blog-awak-la.html

LadyRye berkata...

frodo minat dR rozmey

ini aku memfitnah

syafiqah ezam shah berkata...

haha..mejah terbaik!haha

FIFIEY LYCHEE MARATION berkata...

walawehh, bijakknyaa anak ituuu.. petik sawee punn dia jdikan bhn mainan kn... terbaikkk punya jokes!!!

Frodo Baggins berkata...

ladyrye raina, wa tau lu ske dr romzey dua alam 40 juta tu sbb rambut cendawan beliau kan? wa ske tenung pamela endersen berdada cendawan kembang setaman tu jer ... mau coobaaa??

anntaj berkata...

pandai u bercerita....:)

vampire's lovex berkata...

bukan suar hamjah koyak ke???

alexa yussida berkata...

terrrlampau bijak^^

Lya Colours berkata...

haha sian cikgu aina
buat naya je

Bijen M. berkata...

Macho betul cikgu ni.
Kalau gua ada time cikgu tu pengsan kan best.

Jambz yang kacak dan macho berkata...

prodo 'masih' hisap botol?

eqacashperlala berkata...

suka blog kau !

http://eqacashperlala.blogspot.com/2010/11/saya-suka-blog-awak-la.html

DuniakuAbstrak berkata...

'bagai isi dengan kuku', sama maksud dengan 'bagai hamzah dengan conec'

Fiq berkata...

hamjah: conec hiro pendek sebab tu dia tak brani riak buat tayangan bebas macam ko kan...


ha ha ha

lu boleh wat satu komik lengkap under 18 beb!

CGG berkata...

clever n creative:0
i loikeee

F.a.S.h.E.e.H.a berkata...

Aku suka belog lu hiro !

http://fasheeha.blogspot.com/2010/11/segmen-saya-suka-blog-awak-la.html

Poyaty berkata...

eiii, mencik baca yg tuut tuuut tu. huhuhu

~qiFFara~ berkata...

style dow eja konek jd conec!!
hahaha
same je bunyi nye..ejaan mau AMERIKA!!
wahahaha
cayalah hamjah..

ish malu la camni berkata...

ok cikgu aina. nama saya hahaha

PinQib berkata...

tsk..
em..
lucah jg entry ni yer

Dyna Yvonne berkata...

eh eh bile mse gua jd cikgu?haha...