Dinginnya Subuh-Mu

Maha Suci Allah.



Rintik hujan lagi di bumi Pahang.
Memudahkan tugas Sang Iblis.
Mereka hanya goyang ekor.
Kadangkala mereka tak perlu bekerja keras.
Sudah menjadi tabiat kita.

Sayup-sayup azan Subuh.
Seperti belaian mengulit jiwa.
Lenanya tak bersepi.


Ampuh.
Mana perginya golongan selalu pergi gim?
Mana perginya golongan selalu mendaki gunung?
Mana perginya golongan bersukan?
Mana perginya golongan berilmu?

Kuat mereka hanya di mata manusia.

Terima Kasih kerna menjemput aku ke rumah-Mu.


40 ulasan:

ceqJAY berkata...

alhamdulillah..=)

adrinaqamarina berkata...

ayuh istiqamah!

hiro berkata...

ceqJ--amin.


qamar--itu dugaan terbesar tu.

little ain berkata...

Alhamdulillah :)

fairuz berkata...

heheh. slmt pagi! sobahal khoir :)

alexa yussida berkata...

Alhamdulillah..:)
bersyukur juga masih mampu hirup oksigen free of charge dr Dia..:)

ifah berkata...

alhamdulillah. tak tergoda. huhu

kembatolo™ berkata...

=)

biskut berkata...

ah,hanya untuk melangkah ke rumah-NYA
golongan itu masih belum mampu
kekuatan yang hanya terbatas pada mata..
nice words nice poem...

eiffel berkata...

segala puji bg-Nya

Sumijelly berkata...

alhamdulilah......

Sumijelly.com

Wanita Mutalib berkata...

Alhamdulillah :)

Linglung berkata...

subuh itu terkadang gajah juga adanya.

Syima Syaz berkata...

alhamduillah...

Lydia Miza(Aidyl Azim) berkata...

Alhamdulillah...bagus anak ummi.

Cik SHiNJU berkata...

Kalau nk bgun tgk bola tu mudah sgt yek..nak subuh jer boleh tgguh2..jap lg la..sudahnye matahari dh tggi.. (bukan hang la,hang solat)

...antikapel... berkata...

orang yang solat subuh berjemaah mendapat pahala seolah beribadah sepanjang malam...

manakala orang yang solat isya' berjemaah mendapat pahala seolah beribadah separuh malam...

:)

.s.o.f.i.a. berkata...

alhamdulillah............ =)

cherry berkata...

i like

princeduyong berkata...

akhirnya...alhamdulillah...

.:Daya:. berkata...

Syukur alhamdulillah,

bumi pahang dilimpahi hujan rahmat lagi

tia berkata...

hujan pagi td,
naseb gua baik sbb piyed,
tapayah bgn pagi. hiks!

Wahida Nasution Thakhrim berkata...

alhamdulillah syukur.. masih diberi peluang untuk bernafas untuk sehari lagi.. masih berpeluang untuk menunaikan tuntutan kepadaNYA..

Robot | Sakti berkata...

alhamdulillah.

:)

Post Terbaru Orang Kita Suka Berangan

farahmoque berkata...

alhamdulilah..nikmat dunia ni dugaan;)

Anitadahahs berkata...

alhamdulillah... :)

Sca Ndx berkata...

terkena kat org kuat2 pada fizikal
nice one bro.

ahlamdullilah

Biela Sapine berkata...

alhamdulilah

Encik Tikus berkata...

pehhh

DuniakuAbstrak berkata...

bagus hiro

minuman ramuan rahsia dah menampakkan kesan positif ke atas diri kau..

jambz- berkata...

jangan lupe pesan imam tadi hiro.

die suruh ko pegi amek anak dia pulang sekolah petang nanti.

kua kua kua.

iszieylyanziy berkata...

syukur :)
alhamdulillah

tot tot kecik berkata...

salam..


alhamdulillah bisikan itu tidak berjaya sampai ke telingamu... :)

Nabilah berkata...

nice :)

maCy berkata...

bila Tuhan nak jemput ke sana?

nurayunni berkata...

Allah Maha Besar..:)

liyana aziz berkata...

dakni kadang2 terjaga kadang2 terleka.. semoga hari mendatang lebih baik dari hari ni dan paling penting semoga esok masih ada subuh.. =)

Poyaty berkata...

wahhh

sejuk hati mendengarnya :D

Emilia Emira berkata...

alhamdulillah..

Heidi Shafiq berkata...

alhamdulillah.. :)