Penangan Cinta

Kena belajar buat kopi kaw ni. Suami saya suka--Isteri.


 
Ada suami isteri baru lepas kawen, rumah dekat Pavilion.

"Sayanggg, cepat lah. Dah lambat nak pergi rumah ummi ni"

"Abang kejap"

"Alahhh. Dinner je la Baby"

"Dah siap!!"

"Erkkkk"

"Kenapa Abang?"

"Abang nak pergi solat taubat dulu"

"Nape?"

"Dulu Sayang tak bertudung. Hari ni bertudung?"

"Kan abang suka perempuan bertudung"

 
"SAYANG NAK SELALU CANTIK UNTUK ABANG"



Pengajaran: Bila dia sanggup buat apa saja untuk kita, itulah CINTA.



81 ulasan:

izuddinrahim berkata...

pergh !!
itulah cinta..? haha..
terbaek wookk!! ganah2!

Rizha CUMA (FH) berkata...

laki pon cmtue ?

Frodo Baggins berkata...

sujud syukur.

Jef Hadi berkata...

kecuali yang pompuan, bagi tayang coli kat laki yang belum dia nikah.

itu bukan cinta, itu NAFSU. keh keh keh.


ah, ini pasal yang dah kawen ye? huhu.

Amir Syahir berkata...

ah malas nk balas yg laki.



Riz--ye saya.hahaha.

Unknown berkata...

fuyyo! best2..haha..

Unknown berkata...

akhirnya ko dah mula paham bro...tahniah...

Frodo Baggins berkata...

cilake

Amir Syahir berkata...

prodo--lek2 geng, jum beli coli dkt pasar mlm wakaf che yeh..ahhaa

Wahida Nasution Thakhrim berkata...

nice!! (^^)

Nurul Ayu berkata...

haha...terharu wehhhhhh..

airazulaikha berkata...

wahhh..entry ganas duh..hahahha

me.. berkata...

sejk biler wkf che yeh ade coli??penipu tol..
uhuhu..syukur dpt bini cmtuh..
cinta=pengorbanan..

me berkata...

terbaek ! HAHA

platipus berkata...

yang ni aku suka!

platipus berkata...

yang ni aku suka!

Frodo Baggins berkata...

huh.

Mcjust berkata...

dia nak aku kuar dating pakai baju kurung, aku pakai baju kurung. hebat tak cinta aku? hahaha :p

cik jari berkata...

suka:)

cinta nih best

liyana berkata...

btul2..
klu dh syg snggup wat ape saje~~
especially kt suami tercnta~~

little ain berkata...

kalo lepas kawen dah buat macam tu, that's what we call love.

:)

Amanda Sasha berkata...

so suweet~ hee

adrinaqamarina berkata...

simple and meaningful! gud job hiro :D

HAN berkata...

hahahaaha..alhamdulillah..
aku suke:)
tapi ade ke laki yang sanggup buat cmni kat isteri gak hiromiro oi?

Unknown berkata...

suka!

=)

farhah adeli @ far berkata...

very nice!

CIK TOM berkata...

cinta yg berubah ke arah kebaikan itu la terbaik!

Kik0 ♥ QiLaH berkata...

pakai tudung sebab CINTA je x guna jugak yedak

erk.

nawaitu itu penting.
lillahitaala.

teehee.

yenyenpreng berkata...

Ketika Aisyah ra ditanya tentang akhlak Rasulullah saw, maka dia menjawab, 'Akhlaknya adalah Al Qur'an.'

(HR. Abu Dawud dan Muslim)

p/s:ambik dari hadis pilihan

Awanama berkata...

aww :)

fasheeha berkata...

Baguslahh berubah demi kebaikan. Alhamdulillah ;)

wannurfazrini berkata...

dan mungkin inilah yg dinamakan cinta *lagu akim*

ok sambung ! muntah nak taip HAHAHA

Anna Boleyn berkata...

:) hmm...

Applepinkcomeyy berkata...

hee, betul tu :D

ceqJAY berkata...

nice love but...jgnlah berubah kerana manusia kerana satu ketika perubahan itu kan layu sebab cinta x semesti mekar spjg masa..berubahlah kerana ALLAH SWT, kerana cintaNYA kekal abadi..=))

M I A J A M A L U D D I N berkata...

agreeee ^_^

K I E R A berkata...

Inilah cinta :)

Cik SHiNJU berkata...

Pakai la tudung kerana cinta padaNYA dan bukan kerana cinta pada boiprenmu...lalala :S

ur future wife berkata...

Jangan bermain ayat cinta dengan saya selagi awak belum mampu melakukan tugasan awak sebagai hamba-Nya dan masih lagi tak bersedia untuk melamar saya sebagai seorang isteri.

Frodo Baggins berkata...

My Future Wife ~ ai dah sedia. ada bran?? hahahhahha larixxxxxxxxx

LM berkata...

hiro..ummi nak kopi...blh buatkan?

ape2 jer berkata...

sokong cik shinju ;)

soffea berkata...

wah. touching~

Jue berkata...

i like!

arasewel berkata...

wow! sweeett. i like!

Amir Syahir berkata...

prodo--itu titik keseimbangan gua punya.haha.


ummi--mau la kalau umi buat;p

plumpy.tootsie berkata...

hiromeo keje ke mlm ni???

Amir Syahir berkata...

yup..giliran dia.

fatian athiea berkata...

yela der..
nama pun dah sayang..
mestilah nak berikan & tunjukkan yang terbaik untuk tersayang...



tapi kalau yang buruk tu..
mintak simpang!!

Lyn Sery berkata...

aku tak sgka bro kau rajin update blog
bravo.bravo!

Nurulbadiah Lai berkata...

nurul paling suke bile bf nurul cakap..
syg pakailah tudung..jgn pakai sbb abg..tp pakai sbb ALLAH..

terus rase insaf dan rasa nk bertudung!

Rara Farah berkata...

ha...nie mesti sbb hiiro nanges aritu...terkua la entry nieyh...haha...

kopi lagi..pepsi xde ke??

Shahada Fauzi berkata...

suke komen ceqJAY..hehehe..

entri ni sgt nice..tp ade ke yg mcm tu eh??tak pernah lagi jumpe..

Tuan Cimot berkata...

cinta2 juga, tapi kenalah ikhlas..baik bersykur sbb dh dberikan hidayah kan..hehe..

Nur -al- Ain berkata...

tapi kalau sbb cinta kt manusia takut tak kekal.. ;( tu yg tak best tu kn..

Aqilah Nur berkata...

i like.. :)

ENCIK TIKUS berkata...

pehhh, gua harap lu cepat cepat bertaubat

suzie rahman berkata...

erm...nice lh..

aien berkata...

sweet.. ^__^

Awanama berkata...

cinta kerana Allah swt

cik hani berkata...

hhuhu.xleh la mcm tu kannn..buat kerana orang..ikhlas x?cinta2...kadang2 sy pun mcm tu..haihhh~

Unknown berkata...

hurm..buat kerna cinta...kendian bila cinta itu hilg..maka tudung pown hilang???begitu ker en hiro??huhuhu

Fazleyatul Aini berkata...

setuju ckp eiffel
hihi

LAILA berkata...

cun cun. suka suka. double like entry ni. :)

Unknown berkata...

terbaek (:

.::WaNiE::. berkata...

husband saya adalah tidak suke saya bermekap walaupun pakai bedak.

maka saya turutkan

oh cinta !

kahkahkahkahkahkah

RaafikJahat berkata...

Cinta mampu mengubah seseorang. Cinta juga boleh merosakkan seseorang.

Inikah cinta ? :)

~fam~ berkata...

mesti laki tu taat perintah Dia, tu pasal bini dia taat perintah laki dia...

mendalam gila!

- G C - berkata...

abang hiro dah solat taubat?

Aida Azryn berkata...

Nice entry~ gud2~ teheeeeee:D

faINa989 berkata...

kalau bertudung biar kerana Allah..bukan kerana cinta...

tiafazunia berkata...

good goodd! ;)

Aujinz berkata...

Pendek dan padat..

koh koh koh..

alin berkata...

berubah utk kebaikan ok kan??tp jgn la hipokrit.. :)

Robot | Sakti berkata...

kekeke.
demi cinta, sanggup gue redah hutan belantara.

sab berkata...

blog ni patut tukar nama lah.
akar cinta.

kehkehkeh.

Bijen M. berkata...

Hebat bini ni.
Nak order satu.

cikpia berkata...

dulu bf aku suh pakai tudung, aku pakai celup2......... pastu aku 'rasa' nak pakai tudung, alhamdulillah so far bertahan. apakah kesimpulan dari citer aku ini.............????

Cheno Zainordin berkata...

alhamdulillah :)

kata kila berkata...

cewahhhhhhhhhhhhhhhhhhh

emirhasnan berkata...

aku nak tiru post nih.boleh dak?