Oh Ibu

Bagi lelaki, baik jadi imam di rumah daripada makmum di masjid. 
Dulu
17 September 1989.

Si polan A: Dah berapa bulan ne kak?
Si polan B : Nak masuk lapan dah ne.

Si polan C: Mesti anak akak comel. Akak pun cantik. Anak ke berapa kali ne?
Si polan D: Syukur. Yang ne anak ke-3.


Perkataan Klinik Desa yang lusuh tetapi masih boleh di baca.

Sekarang
17 September 2010.

Si gadis A: Eh ko, dah berapa kali ko ngandung hah?
Si gadis B: Babi la ko tanya gitu, baru sekali doe.

Si termengandung C: Lepas ne aku nak insaf ne.
Si termengandung D: Aku pun. Astaghfirullah al-Azim.


Papan tanda Sekolah Harapan tersergam indah.

40 ulasan:

Unknown berkata...

KOmik pasal Hiro di blog saya..jemput datang

Robot | Sakti berkata...

dulu dan sekarang.

banyak perubahan der.
hehehe

dunia nak kiamat dah.

:)


Merapu tapi bukan Mengampu

tiafazunia berkata...

kahkah~

mengongggg~

kata kila berkata...

tapi aku rasa betul apa ko tulis ni

+qasih nadira+ berkata...

zaman skrg dh berani mghalalkn apa y haram.xtau zaman akn dtg bgaimana pula..

emak. bukan penari tiang berkata...

alaaaaa...komen2 di atas macam komen penghuni sorga la plakk...jangan la bagitaw hampa semua pun cemolot dengan bf pun x penah! ceh!

hiro, jom shemolots?

emak. bukan penari tiang berkata...

tapi...

pasaipa hari ni penuh blog dengan entry yang ada perkataan mengandung??????????????????????????


whyyyyy?????????????????????

Unknown berkata...

hakhak...aku kne baca 2 kali bwu paham...

hamzah ian berkata...

babi jugak disebut

Awanama berkata...

sekarang banyak bende hidup dalam tong sampah. Ni la konon menyahut seruan kerajaan jangan buang sampah merata-rata.

MOFASAD berkata...

terbaik!!!! hahahahahaahaahahahah

eqacashperlala berkata...

hahaha!
situasi dua zaman
lawak lah kau ni

Awanama berkata...

adoi la...

Mat Sentap berkata...

gua jugak yg hot...hahaha

Aleen Aiden berkata...

argh!!menusuk2!hahah

gulagulahacks berkata...

tersirat,,,,

- G C - berkata...

gua suka dialog yg gadis2 tu beb. haha..

::..dYa..:: berkata...

dua zaman berbeza

Awanama berkata...

i like!
betul2...

cikpia berkata...

ohhhhhhhhhhhhhhhh!!!! aku tergelak dan terinsaf!!!! =)

Unknown berkata...

insaf ,,,ngee,,,

Nurul Ayu berkata...

haha...best2...ngeee

Verdict berkata...

sadis kan?

realiti yg amat menyedihkan. walaupon aku percaya team think thanker malaysia sudah cukup diskus masak2 ttg ini ttp..pro contra nya tlalu banyak!

jika tiada permintaan, tiada pemasaran. adanya permintaan kerna adanya tuntutan,desakan dan kebarangkalian..

arghhhh...!

Duniakuabstrak berkata...

termengandung tu

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata...

yang terbaik..wakakakak marah pakcik ali

Unknown berkata...

hehe...
hiro,hang nk taw tak yg aku baru tahu bahawasanya pompuan yg penah berzina @ penah 'masukkan' jari sendiri @ hilang dara sbb lasak sgt ngan aktiviti sukan adalah tergolong kategori JANDA......

ko mesti dh lama taw kan?
asal tak bgtaw aku pong!

za berkata...

hoho.. terbaek ah weyh. like 10 kali

ana berkata...

hahahaha...dunia skrg

Lea Isnawi berkata...

dulu laen. sekarang laen

Sofia Nin berkata...

Sangat realistik.

syafiqah ezam shah berkata...

haha.sengall

ENCIK TIKUS berkata...

gua terasa

- elina - berkata...

17 september 2029 ,
macam mana agaknya ?

Awanama berkata...

babi? keluar anak babi kang... =.="

Encik Psychopath berkata...

kesian.

Noor Fatin berkata...

kalau 20tahun akan datang? errrr

Qib berkata...

benging skit sapa wat skolah tuh. menggalakkan zina

.:: yUki a.k.a f@Ra ::. berkata...

ni baru 2010..
klo 2020 cmne plak agaknyer~~~

Mr. Asada berkata...

adeh! bagus jugak kalau dah insaf.. nayanya kalau tak insaf.. uhh!

Amir Syahir berkata...

bertaubat laaaaa..haha