Istilah Bercinta


Cinta itu anugerah.


Seminggu yang lalu.
Woi bangsat!!! Ko nie pe hal ha??????? tiba2 ko nak kaitkan aku dalam konflik ko... pukimak punya budak. Ko jgn sampai aku cari ko... jaga sikit tingkah laku ko 2..ko ingat aku ni budak2 x cukup umur cam ko ke bangsat... aku ingat kan ko skali lagi.jangan ko kaitkn masalah ko dengan aku!!!!!

Sebulan yang lalu.
Awak, kita terpaksa berpisah. Maaf. Kita dah tak serasi. Kita bawa haluan masing-masing ya. Harap-harap kita masih berkawan.

Empat tahun yang lalu.

Abang... abang, abang akan bahagia dengan sayang. Sayang cinta abang sepenuh hati sayang.
Nak tahu tahap cinta sayang kat abang? Selagi matahari masih mampu memacarkan cahayanya bang.



Tak faham bukan? Hue Hue Hue. Okay, begini ceritanya. Member gua lelaki. Dia ditinggalkan oleh makwe dia. Yang 'Seminggu yang lalu' adalah dari pakwe baru bekas makwe member gua. 'Sebulan yang lalu' adalah dari tulus ikhlas dari bekas makwe member gua dan 'Empat tahun yang lalu' semasa mereka bermadu asmara.

Apa yang gua tak puas hati di sini, pakwe baru bekas makwe member gua dah la cilok makwe dia, pastu mesej marah-marah pula, berpuki-pukian pula. Harem jadah tol.

Tambahan pula, sebab mereka putus adalah bekas makwe bagi alasan pakwe baru dia adalah calon keluarga dan lebih beriman daripada member gua. Iman melangit mende jika suka cakap berpuki-pukian? Ada logik tak? Kalau suka cakap bab coli-colian boleh terima lagi. Keh Keh Keh.

Lagi satu gua nak tambah, pasangan putus atas sebab mahu fokus belajar, tengok-tengok salah sorang dah pasang lain. Arghhh... memang gua angin dengan orang cengini. Nak tahu kenapa gua angin semacam? Sebab Kelantan seri dengan Selangor. Haha.


58 ulasan:

plumpy.tootsie berkata...

ptus sbb nk fokus belajar?itu smua faking.

hiro berkata...

miss tosey--sama kes?hiiik.

plumpy.tootsie berkata...

tak same.wa yg selalu bg alsan tu utk breakup.

adrinaqamarina berkata...

ouh. same here. bengang jugak camtu. haish. bak kata doc house, people lies. grr.

cakap kat ur friend tu, skunk dye dah sure la mana intan, mana permata kan? sayang tu sayang la juga

Mohd Nor Quiyyum berkata...

haha maknenye tym dorg break mst tgh mlm kn?? sbb tym tu matahari punye pancaran dorg x nmpak.~~

eqacashperlala berkata...

alasan macam hape. cakap je lah kalau dah tak suka. cakap pilihan keluarga.
alasan basi.

BERIMAN? sangat lahhhhhh beriman pakwe baru beliau..

NARDtheNERD berkata...

dunia ni drama ja.
kadang2 i buat.
kadang u buat.
haha.
karma.
:)

kata kila berkata...

senggol senggolan, coli colian.muahahahaha

lea berkata...

agak2 alasan apa yang sesuai utk mitak putus?

hamzah ian berkata...

gila

Sesumpah berkata...

haha cliche org bercinta


aku takut aku juga begitu :'0

Cik Akma berkata...

alasan stdy? hehh dramaaaa je tuu ;p

Ery Farieha berkata...

hah.

alasan semate mate.

bongek~

lalalala aku emo

elmo blurb berkata...

single sudah.
tenang lagi sunyi.
-_-"

~qiFFara~ berkata...

ape alasan break up paling membanggakan??
share cket..kot2 la bleh gune..
hahaha

diana berkata...

kedah pun seri..
hampeh...

hiro berkata...

qiff nk putus ke? jgn2..hii

ezam berkata...

kolo dh takde jodoh paksa ikot celah mana pon mmg tak menjadi.



cinta itu bukan hak milik.

ianya anugerah terindah.

yang takkan kekal tanpa diasah.


sekian.

*cimOt* berkata...

takyah cintun ler kalo gitu..

aku dan hidupku.. berkata...

hahahaha
en.hiro???
jgn pk laki je yg kena cm2...
pompuan pon kena gk..
sy pnah kena kot..
pompuan pon leh serang pompuan...
huh xpham btol...

Kahirie berkata...

bercinta la selepas nikah seperti bapak gua. I luv u bapak.

gulagulahacks berkata...

haha..
ambo kelate gop,,haha

raina berkata...

'kalau you setia dengan ai, you akan bahagia selamanya..ai akan tatang you seperti minyak yang penuh..pusi ai hanya untutmu..i janji yayanggg..' kata rai kepada hiro ketika mereka baru sudah memadu asmara di dalam sebuah hotel bajet berdekatan sg golok

raina berkata...

itu seminggu yang lalu

raina berkata...

'ah..gi mampus la hang, hiro, dah la totey tecit, cum cepat plak tu! memang ejakulasi pramatang! aku x puas taw tak???? batin aku terseksa! jiwa meronta! i wan moreee! i wan morreeee!!! fak you!!!!' kata rai dari dalam kereta di bawah pokok pukul 5 yang rendang..hiro menangis..

raina berkata...

yang tu



tadi!

Dewi berkata...

benda ni mcm karma..
kita buat kt orang..
esok lusa orang buat kt kita..
tak kena pada kita, mungkin keluarga atau keturunan kita..

yelah, dosa dgn tuhan, boleh la minta ampun..
salah sesama manusia, kena pndai-pandai la selesaikan..

Myra Arshad (: berkata...

ni lah antara sebab kenapa gua masih single. hahaha.

bole jadi gila kot dah kena tipu sekali. konon tk serasi bagai. nak focus study la apa la. tup2. dia dah maju berlangkah - langkah. ciss.

uwaarrgghh. kan senang kalu gua dapat jodoh turun dari langit. hehe

DuniakuAbstrak berkata...

cinta itu pahit

cinta itu manis

cKyN WaN berkata...

biasala kan bercinta. mula2 ckp nk fokus belajar.

tapi bila dah putus sunyi pulak

carik la y lain
dah diri snirik mintak putus, nak rujuk balik malu kot haha

Cik Jari berkata...

ha ha ha ha ha ha ha

baguslah 0-0...takdelah nnti hang gadoh ngan Parid!

ana berkata...

yg x bestnyer ada yg meninggal dunia time tu...sedih! dgr kata penyokong kelantan.

AyuE SurihanyOt berkata...

ceh alasan...lepas sminggu kapel dgn manusia lain...ape kes...

eiffel berkata...

camtaek jerk!!!menci aku dgr alasan kekanak tuh >.<"

Lya Colours berkata...

ohh aku pening
x payah bercinta la senang
hahahaha

Cik_Noor berkata...

Bila ngah bercinta semua nampak indah

bila dah jemu ada jew alasan yang tak munasabah

aleen aiden berkata...

aaa ni yg bab coli2an nih aku kurang pasti aku bley trime ke x..men kasar nampak..?hahah

matsyah berkata...

perghhhhhhh!!!!

mizzura berkata...

lorghh..ni marahkan bola ke marahkan couple tadi..adess..

GaDis CoMeL berkata...

tu sebab gua malas nak bercinta, ajak kawen terus

cik ciput berkata...

apa kena plak pakwe baru ex-makwe kawan ko tu?tpi aku setuju sangat ayat ko yg ni..meh aku quote "Iman melangit mende jika suka cakap berpuki-pukian?" cakap macam tu, adakah beriman namanya?

Lady SharpShouter berkata...

weh, apsal ko expert sgt dialog2 awek dia. ke ko awek dia? hahaha

soffea berkata...

suka gambar n kata2 itu~


nway, memang beriman sgt pakwe baru tu.. hahahaha.

iszieylyanziy berkata...

couple,,,ase cam buang masa

za petrelli berkata...

cian member ko.. kene serang. hhuhu

♥ciK-t0ge ♥ berkata...

lol..
kesiannyer..
xpsl2 kene maki member kamu tuh..
besabar la ya..
ckp kt die sabar..
tp kalo xleh sabar, ape kate maki balik..
ape?? igt kwn kamu tuh meje agaknyer..
kalo die maki lek, amek parang pegi sembelih ja..
huhuhuhu..

*tp yg amek parang tu jgn buat laks..lain lak yg jadi nnti*

Mr.Ket berkata...

pak faris2..apa la kamu merepek ni

LadyBird berkata...

kisah cinta lagi :) ramainye org tulis kisah cinta :)

beautiful_rose berkata...

huhuhu carutan ikhlas tuh......

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o berkata...

iman dalam kot..ceh.. nice n3

suzzsuzie berkata...

tengah nak marah la tu..macam2 boleh keluar

little ain berkata...

alasan semata-mata sebab nak fokus study. dulu tu tak study ke ape. memang bullshit. takleh terima langsung.

jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR berkata...

wa harap lu tak masuk campur urusan cinta mereka..
wa tak nak lu di rogol rogolan..

$h@h_Izn@n berkata...

gua suke bab bercoli2an..bile lu nak ajar gua der ....

Weeda berkata...

huh dulu ex-bf nak ptus sebab nak tumpu belajar..padahal sebab ada awek lain..cis...

ciK LyndaWawa igUana berkata...

apekaitan?hahaha

K I E R A berkata...

Sandiwara semata -.-

miss nina berkata...

dunia ni kecil. buat apa nak gaduh2kan? walaupun dah tak sayang, tak perlu la cakap sesuatu yang menyakitkan hati. buang yang keruh, ambil yang jernih. setiap yang berlaku jadikan pengajaran

~panjang pulak komen ni :)